“Olemme kyllästyneitä ihmisiin, jotka kysyvät meiltä tavoitehintoja.”

Tämä oli Tom Lee vuoden 2018 loppupuolella Fundstrat Global Advisors -yhtiön perustaja ja yksi merkittävimmistä kryptovaluutta-analyytikoista. Hän ennusti tunnetusti Bitcoinin olevan vuoden 2018 lopussa 25000 dollaria. Huolimatta Leen väitteestä, että maine on kyky ennustaa osakkeita ja salauksen hintoja, hänkin on väsynyt.

Valitettavasti se on, salaustoimiala on supistunut. Sekä salauksen kauppiaille että harrastajille on tullut pakkomielle hinnoista. Keskustelu on dramaattisesti siirtynyt pois kryptien tarjoamista ratkaisuista. Niitä, jotka välittävät siitä, kuinka XRP järjestää varojen siirrot sekunneissa rajojen yli, ovat yhä vähemmän. Ethereumin lohkoketjun käyttö vakuutusmaksujen automatisointiin ei ole enää kuuma aihe.

Kunniapäivät

2017 oli markkinoiden kasvun kannalta paras vuosi kryptovaluuttateollisuudessa. Suurin osa muistaa sen vuodeksi, jolloin Bitcoin melkein osui 20000 dollariin. Vuosi oli kuitenkin paljon enemmän kuin hintatavoitteet. Se oli myös vuosi, jolloin ihmiset kehittyivät kiinnostumaan kryptien muutosvoimasta.

Yksi salahanke, joka kiinnitti ihmisten huomion, oli Ripple. Ripplen digitaalinen valuutta, XRP, oli yksi parhaimmista esiintyjistä, ja sitä herätti ensisijaisesti kiinnostus, jonka se sai teollisuudesta ja muualta. Ripple ryhtyi työskentelemään pankkien ja rahoituspalveluyritysten kanssa maksujen maksamiseksi nopeasti ja edullisesti. Se on mukana lähes 100 pankissa maailmanlaajuisesti. Niihin kuuluivat MUFG, maailman viidenneksi suurin pankki, UBS, Standard Chartered, Bank of America ja Credit Agricole.

Salausmaailma oli täynnä jännitystä Ripplestä ja XRP: stä. Monet pyrkivät ymmärtämään Ripplen tuotteita, kuten XRapid ja XVia, ja miten ne eroavat toisistaan. Kryptoharrastajat halusivat tietää, käyttivätkö heidän pankkejaan Rippleä rajat ylittävien liiketoimien maksamiseen.

EOS kiinnosti myös monia, ja sen laajasti menestynyt ICO heijasti tätä. Hanke lupasi parantaa Ethereumin puutteita, kuten skaalautuvuutta. Se lupasi myös paremman verkon hajautettujen sovellusten kehittämiseksi, joka tunnetaan paremmin nimellä DApps. Jopa valtavirran tiedotusvälineet panivat merkille, ja johtavat julkaisut, kuten Bloomberg, CNBC ja Forbes, käsittelivät EOS: ta laajasti.

Kun kaikki muuttui

Sitten tuli vuosi 2018 ja kaikki muuttui. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana Bitcoinin hinta oli puolittunut eikä osoittanut merkkejä elpymisestä. Altcoineilla ei mennyt paremmin, ja markkinat alkoivat paniikkia. Suurin osa vähittäiskauppiaista myi salaustavaransa. Vähemmistölle, joka ei myynyt, ennustaminen, milloin Bitcoin nousee entisiin korkeimpiin, tuli etusijalle.

Myös mediatiedotteet, sekä valtavirran että salauspainotteiset, muuttuivat mukautumaan uusien kuluttajien makuun. Artikkelit siitä, milloin seuraava härkäajo tapahtuu, tarttuivat kaikkiin otsikoihin ja lukijakuntaan. Valtamedia kääntyi analyytikoiden puoleen, jotka pystyivät tekemään ennusteita, joista suurin osa oli törkeää.

Tom Lee oli suosikki monille tiedotusvälineille. Hän ennusti ensin, että Bitcoin sulkisi vuoden 25 000 dollarilla, myöhemmin tarkistamalla ennusteen 15 000 dollariin. Muita kuuluisia ennusteita saivat Mike Novogratz, John McAfee, Tim Draper ja muut.

Tim Draper

Huomion suuntaaminen


Huomion suuntaaminen sensaatiomaisempiin hintoihin liittyviin aiheisiin ei ollut liian yllätys. Monet salaussijoittajat olivat menettäneet huomattavan määrän rahaa vuoden 2018 karhumarkkinoilla. Siksi he olivat aivan liian innokkaita saamaan rahansa takaisin.

Muutoksella on ollut kielteinen vaikutus teollisuuteen. Ensinnäkin se on ottanut pois kryptojen suurimman tavoitteen: haastaa status quo ja tutustuttaa yleisö uuteen mahdollisuuksien maailmaan. Ei liian kauan sitten kryptot olivat kiinnittäneet sekä harrastajien että epäilijöiden huomion miljoonien ihmisten elämän muuttamiseen.

Yhdysvalloissa Wall Streetin jättiläiset olivat pudonnut tunnistettuaan, kuinka suuren haasteen Bitcoin oli asettanut perinteistä rahoitusjärjestelmää vastaan. Suurimmat pankit investoivat salauksen tutkimukseen ja kehitykseen J.P.Morganista Goldman Sachsiin.

Afrikassa rahalähetykset olivat yhä halvempia, nopeampia ja helpompia. Startupit, kuten Bitpesa, kääntyivät kryptoihin ratkaistakseen rajatylittävät siirrot reaaliajassa. Alueella, jolla rahalähetykset maksavat kolme kertaa enemmän kuin länsimaiset, kryptot aiheuttivat vallankumousta. Globaalit jättiläiset, kuten Binance, olivat myös perustamassa myymälää, tunnistamalla, että Afrikka oli seuraava salausraja.

Sillä, voiko Bitcoin saavuttaa jälleen 20 000 dollaria, on suuria seurauksia. Emme kuitenkaan voi vaarantaa, että keinottelu varjostaa alan kaikki muut näkökohdat. Kehittäjille, jotka rakentavat hajautettuja sovelluksia ja käyttävät salauksia elämän muuttamiseen, on annettava tarvittava tuki. Muussa tapauksessa vaarana on, että kryptoista tehdään hintaspekulaatio-omaisuus ja pidämme niitä tarjoamasta Nakamoton näkemää hajautettua tulevaisuutta..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me