Mikä on atomivaihto?

Atomivaihto on kryptovaluuttakauppa, joka voidaan suorittaa välittömästi ilman kolmannen osapuolen palvelua vaihtamisen helpottamiseksi. Se on toinen vaihe hajautetun vaihdon kehityksessä, yritys tehdä kaupasta turvallisempaa, tehokkaampaa ja luotettavampaa.

“Odota, joten en voi luottaa atomivaihtoihin?” Ei ei, emme tarkoita sitä, kun sanomme luottamus – itse asiassa päinvastoin. Ironista kyllä, luottamaton vaihto on luotettavampi kuin luotettu. Esimerkiksi, kun käytät keskitettyä vaihtoa, kuten Binance, osallistut luotettuun tapahtumaan. Nimittäin luotat Binanceen varoihisi. Luoput vaihdon yksityisistä avaimista uskoen, että sen operaattorit eivät käytä niitä väärin, ja vastineeksi saat pääsyn Binancen kaupankäyntialustaan.

Toisen esimerkin sanotaan, että Molly ja Steve halusivat vaihtaa valuuttoja. Mollylla on 57 LTC: tä, mutta hän haluaa omistaa yhden BTC: n tietääkseen miltä se tuntuu. On käynyt ilmi, että Stevellä on yksi BTC ja hän haluaa 57 LTC: tä, joten Molly ja Steve päättävät tehdä kaupan. Mutta kumpikaan ei halua lähettää varoja ensin toiselle peläten, että häntä voidaan huijata. He eivät myöskään halua käydä escrow-palvelua (toinen esimerkki luotetusta, kolmannen osapuolen välittäjästä) suorittaakseen kaupan heidän puolestaan..

Onneksi he voivat käyttää tähän atomivaihtosopimuksia. Atomivaihdolla Molly ja Steve voisivat suorittaa kaupan tarvitsematta käydä kolmannen osapuolen, kuten Binancen tai escrow-palvelun, läpi ilman, että heidän tarvitsee huolehtia siitä, että toinen joutuu huijaamaan sitä..

atomivaihtokaavio

Lähde: Streams.Lykke

Maaginen, eikö? No, jos jatkat lukemista, käsittelemme lisätietoja alla.

Atomivaihto: miten ne toimivat

Kuten luultavasti ajattelit, atomiswapit suunnitellaan kahdella eri valuutalla. Ne ovat menetelmä, jolla voit käydä kauppaa kolikoilla suoraan ketjusta ilman vaihtoa. Lisäksi atomivaihtoja voidaan suorittaa ketjussa tai ketjun ulkopuolella, mutta lisää siitä, kun olemme perehtyneet niiden toimintaan.

Kuten jotkut salamaverkostotapahtumat, atomi-vaihtosopimus käyttää sekoitettua aikalukosopimusta (HTLC) varmistaakseen, että molemmat osapuolet pitävät kiinni kaupan päättymisistä. Näissä sopimuksissa käytetään moniallekirjoitustapahtumajärjestelmää, joka pitää molemmat elinkeinonharjoittajat vastuussa siitä, että vaihto onnistuu. Tämän mahdollistamiseksi sekoitus käyttää salausalgoritmia, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää varoja vain, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet tapahtumansa, ja aikalukko on kuin vakuutus, joka varmistaa, että molemmille käyttäjille varat palautetaan heille, jos kauppa ei onnistu tietyssä aikataulussa.

atomivaihtosopimus

Lähde: Hacker Noon

Joten käytännössä atomivaihto laskisi näin:

Molly ja Steve avaavat maksukanavat toisilleen vaihtaakseen 57 LTC: n 1 BTC: lle. Kaupan aloittajan on sitten tehtävä sopimusosoite. Tässä esimerkissä Molly on aloittaja – hän on sellainen eteenpäin -, joten hän luo sopimusosoitteen.

Sopimusosoite toimii kuin kassakaappi. Osoitetta luodessaan Molly tallettaa 57 LTC: nsä ja tuottaa siihen liittyvän arvon (salainen avainmerkkijono). Pohjimmiltaan hash on kuin lukko turvalliselle, kun taas arvo on avain. Kaupan helpottamiseksi Molly lähettää hajautuksen Stevelle.

Steve saa hashin ja tuottaa samanlaisen sopimusosoitteen sen kanssa. Luomalla oman sopimusosoitteensa Steve tallettaa 1 BTC: nsä kassakaappiin (sopimusosoitteeseen), jolla on sama avain kuin Mollyn omalla. Siksi, jotta Molly voi noutaa yhden BTC: n, hänen on allekirjoitettava kauppa Steven sopimusosoitteelle ja Steve noutaa 57 LTC: nsa allekirjoittamalla liiketoimen Mollyn sopimusosoitteelle..

Tätä varten Molly allekirjoittaa Steven sopimusosoitteen arvolla (avain), jota käytettiin tuottaakseen hashin, jota Steve käytti sopimusosoitteessaan. Näin tehdessään Molly avaa kassakaapin, jolla on varansa paljastaen samalla tämän avaimen Stevelle. Joten nyt, kun Stevellä on tämä avain, hän voi allekirjoittaa tapahtuman Mollyn sopimusosoitteelle ja noutaa yhden BTC: n, ja kaikki ovat onnellisia.

Pohjimmiltaan, kun Molly luo sopimusosoitteen, tallettaa rahansa ja luo arvon tälle osoitteelle, hän lähettää Steve-arvolle hashin sanoen: “Jos haluat nämä 57 LTC: n, sinun on kopioitava hash-avain.” Joten Steve luo sitten oman sopimusosoitteensa tällä hash-sanalla sanoen: “Ok, mutta minulla ei voi olla avainta, ennen kuin annat sen minulle, joten käytä sitä avaamaan 1 BTC: si ja voin sitten ottaa sen avataksesi 57 LTC: n lukituksen. “

esimerkki atomien välisestä ketjunvaihdosta

Lähde: @ n1clker

Melko siistiä, eikö? Luulemme niin. HTLC rakentaa tapahtuman siten, että molemmat osapuolet ovat riippuvaisia ​​toisistaan ​​varmistaakseen, että vaihto onnistuu. Jos vaihto jostakin syystä epäonnistuu (esim. Verkon vika tai yksi osapuoli ei pidä kaupan loppua), aikalukko palauttaa kaikki varat laillisille omistajilleen – ei haittaa.

Atomic Swaps: Ketjussa vs. ketjussa

On tärkeää huomata, että atomi-swapit voidaan toteuttaa joko ketjussa tai ketjun ulkopuolella.

Ketjussa olevat atomiswapit, kuten nimestäkin käy ilmi, tapahtuu kummankin valuutan lohkoketjussa. Tällä hetkellä näiden swapien toimimiseksi molempien valuuttojen on käytettävä samaa hajautusalgoritmia, ja niiden on myös tuettava HTLC: tä. Takaisin syyskuussa 2017, Litecoin ja Decred suorittivat onnistuneen ketjun atomivaihdon, ensimmäisen laatuaan.

Juuri valmistunut ensimmäinen $ DCR <> $ LTC moniketjuinen atomivaihto @SatoshiLite. Valtava huuto virheenkorjauksesta kanssamme! Lisätietoja pian ™… pic.twitter.com/o2viQm3LTR

– Decred (@decredproject) 19. syyskuuta 2017

Ketjun ulkopuoliset atomiswapit arvaa, sallikaa, että kyseessä olevien valuuttojen vaihto ei ole blockchainissa. Tämä tapahtuu toissijaisella solmukerroksella, ja tässä vaiheessa ketjun ulkopuoliset atomiswapit ovat jatkoa Bitcoin Lightning Networkille. Bitcoin ja Litecoin toteuttivat kaikkien aikojen ensimmäisen ketjun ulkopuolisen atomivaihdon Lightning Networkin avulla marraskuussa 2017.

Tänään olemme iloisia voidessamme ilmoittaa kaikkien aikojen ensimmäisestä Lightning-ketjunvaihdosta Bitcoinista Litecoiniin! ⚡️⛓️&# 128177;

Katso koodi ja esittely täältä: https://t.co/92CMslUrV4 https://t.co/hnaAUWktuN

– Lightning Labs⚡️ (@lightning) 16. marraskuuta 2017

Kääriminen: Miksi Atomic vaihtaa asiaa

Atominvaihtosopimukset voisivat lisätä turvallisuutta vaihto-ilmapiirissä, johon liittyy riskejä, mukaan lukien väärin kohdennetut varat ja hakkerointihyökkäykset. On jotain sanottavaa kaupankäyntiominaisuudesta, jonka avulla voit suorittaa kauppoja tarvitsematta käydä keskitetyn välittäjän kautta.

Tässä vaiheessa atomivaihtosopimukset virtaviivaistavat koko kaupankäynnin prosessin täydelliseen mukavuuteen. Teoriassa atomienvaihtosopimuksia voitaisiin kehittää tarjoamaan yleisiä kauppapareja valuutasta toiseen. Haluatko vaihtaa ARKin LINKiin? Tajusit sen. Entä IOTA for DASH? Niin kauan kuin käyttäjät tekevät kyselyjä ja tarjouksia ja luovat markkinoita näille vaihtosopimuksille, voit käydä kauppaa näillä pareilla. Lisäksi atomivaihtosopimukset voisivat nähdä lompakon integroinnin, jolloin voit käydä kauppaa valuutoilla suoraan ohjelmistoistasi, matkapuhelimestasi tai verkkolompakostasi – ei enää liikkuvia varoja pörsseihin ja pörsseihin.

Kuten aiemmin artikkelissa mainitsin, atomivaihtosopimukset voivat olla seuraava kehitys hajautetussa kaupankäynnissä. On olemassa muutama projekti, jotka haluavat muuttaa unelmasta hajautetun todellisuuden. Altcoin.io, esimerkiksi rakentaa hajautettua vaihtoa ja lompakkoa, jossa on sisäänrakennetut atomivaihtotoiminnot. Projektilla on tällä hetkellä beeta-testiverkko live-atomienvaihtoja varten, ja joukkue toivoo saavansa täysin toimivan alustan livenä pian. Komodo rakentaa myös omaa hajautettua vaihtoaan ketjussa olevien atomivaihtojen kanssa, joka on olennainen osa all-in-one-blockchain-ratkaisuja..

Toivottavasti tällaiset projektit voivat täyttää lupauksensa ja täyttää kaivatun kaupankäyntiratkaisun kryptovaluutta-alueeseen. Jos näin tapahtuu, etsi atomivaihtoja nykyisen vaihtomallin häiritsemiseksi, koska ne todennäköisesti paljastavat mahdollisuuden täydelliseen vallankumoukseen siinä, miten valuutat vaihtavat omistajaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me