Taide on tunnetusti kova paikka ansaita elantonsa. Jokaiselle kuuluisaksi tulevalle taiteilijalle tuhannet pienet taiteilijat ovat suhteellisen hämärässä, työskentelevät muita töitä tai tuskin elävät työstään. Pienenä taiteilijana voi olla vaikeaa varata näyttelyitä, ripustaa teoksia galleriaan tai jopa myydä taidetta suurelle yleisölle. Ennen kuin tulet tunnetuksi, et voi veloittaa korkeampia hintoja, ja tunnetuksi tuleminen on vaikeaa.

Blockchain-taidemarkkinat voivat helpottaa pienten taiteilijoiden tuntemista ja maksamista. Tämä johtuu siitä, että hajautettu markkinapaikka voi yhdistää pienet taiteilijat suoraan kuluttajiin ilman gallerioiden ja huutokauppatalojen portinvartijoita ja välittäjiä. Lisäksi blockchain-taide voisi avata uusia rahoitusvirtoja pienille taiteilijoille ja auttaa heitä rakentamaan mainettaan ajan myötä. Vaikka blockchain-taidevallankumous on vasta lapsenkengissään eikä suinkaan varma asia, taidemaailman siirtäminen blockchainiin olisi siuna uusille tekijöille.

Lisää yhteyttä

taiteilija työpöydälläHajauttaminen on blockchain-pelin nimi. Tämä tarkoittaa, että tavalliset välittäjät ja välittäjät korvataan hajautetulla luottamuksella blockchainin vertaisverkossa. Taiteen tapauksessa tämä tarkoittaa, että taidemaailman instituutiot, kuten galleriat ja huutokauppatalot, voisivat nähdä voiman vähenemisen siirtyessään lohkoketjuun.

Lisäksi, jos teollisuus siirtyy kohti blockchain-taiteen alkuperää ja todentamista, suuri osa taiteen välittämisen ja todentamisen haasteista voitaisiin hoitaa verkossa. Tulevaisuudessa kalliiden taideteosten ostaminen ja omistaminen voi olla yhtä yksinkertaista kuin älykkään sopimuksen tekeminen taideteoksen ja sen mukana tulevan digitaalisen vahvistuksen ostamiseksi.

Pienille taiteilijoille tämä tarkoittaa, että pääsyn esteet ovat nyt pienemmät kuin koskaan. Taideteoksen luominen, sen aitouden todentaminen ja luettelointi verkossa voi olla yksinkertaisempaa kuin koskaan. Älykkäät sopimukset antaisivat taiteilijoiden tehdä suoria kauppoja asiakkaiden kanssa ja saada suuremman osan voitoista.

Digitaaliselle taiteelle on myös yhä enemmän tilaa, joka on vahvistettu ja sinetöity lohkoketjuun. Blockchain tekee siitä niin, että digitaalista taidetta ei voida kopioida tai piratisoida. Kuluttaja voi ostaa alkuperäisen taideteoksen tai rajoitetun painoksen kappaleesta suoraan lohkoketjuun tarvitsematta koskaan poistua selaimestaan.

Uudet rahoitusmallit

Lohkoketjun avulla taide voi myös elää oman elämänsä. Perinteinen taidemalli olettaa, että taiteilija luo taideteoksen ja sitten keräilijä ostaa sen. Uudet projektit, kuten Plantoid ja Sato haastavat perinteisen taiteen rahoitusmallin.

Plantoidit ovat robottiteoksia, jotka elävät julkisissa tiloissa. Kun joku ihailee plantoidia tarpeeksi tullakseen lähelle, hän näkee kyltin, joka osoittaa voivansa lahjoittaa projektille Bitcoinin avulla. Lahjoitus saa plantoidin syttymään tai reagoimaan jollakin muulla tavalla. Kun joku on lahjoittanut, hän ansaitsee äänen Plantoid-projektissa. Lahjoitukset rahoittavat uusien plantoidien luomista, ja luovuttajat voivat äänestää siitä, miltä heidän pitäisi näyttää ja mitkä taiteilijat heidän tulisi palkata uuden plantoidin rakentamiseksi.

Tällä tavoin plantoidit ovat edelläkävijöitä omarahoitteisen taiteen alueella, jolla on oma elämä. On helppo kuvitella maalari tekevän jotain vastaavaa, jossa julkisessa tilassa taiteesta nauttivat katsojat voivat lahjoittaa projektiin ja äänestää taiteilijan tulevista maalauksista..

Harvest on toinen taideprojekti, joka kuvittelee uudelleen rahoitusta. Harvest ei kuitenkaan luota lahjoituksiin. Se on tuuliturbiini, joka on myös taideteos. Turbiini käyttää Zcash-kaivoslaitetta, ja kaivostoiminnan tuotot menevät ilmastotutkimuksen rahoittamiseen.

Tämä taiteen suunta, joka maksaa itsensä ja maksaa uudesta taiteesta, kasvaa. Se on mielenkiintoinen idea, jolla on paljon potentiaalia. Pienet taiteilijat voisivat hyötyä tästä trendistä, koska nämä uudet mallit tarjoavat jatkuvaa kassavirtaa kertamaksujen sijaan.

Pieni taiteilijoiden maine

grafitti-taiteilijaMaine on taidemaailmassa kaikkea. Pienenä taiteilijana, jos suuri galleria, museo tai keräilijä tykkää työstäsi, se voi olla valtava myynnille. Lohkoketju mahdollistaa identiteetin ja maineen uudessa mittakaavassa. Taiteilijat voivat seurata, kuka on ostanut kappaleensa ja mihin ne ovat matkustaneet tai näyttäneet lohkoketjun kautta. Ajan myötä pienet taiteilijat voivat rakentaa mainettaan ja saada mainetta markkinoilla.

Dynaaminen hinnoittelu

Blockchain-taidemarkkinoiden etu ja haittapuoli on dynaaminen hinnoittelu. Se voi auttaa taiteilijoita, jos heidän teoksensa kallistuvat suosion kasvaessa. Monet kriitikot ovat kuitenkin huolissaan siitä, että taiteen avoin markkinapaikka voi laskea hintoja. Tuloksena olisi luovuuden suurempi hyödyntäminen.

Taiteen alhaisemmat hinnat voivat olla hyviä tavoittamaan keskivertokuluttajat taidekokoelman maailmaan. Siitä huolimatta se olisi vahingollista pienille taiteilijoille, jotka eivät jo ansaitse paljoa harrastuksistaan. Luomalla taiteelle avoimen blockchain-pohjaisen markkinapaikan on oltava huolellisia näkökohtia, jotka suojaavat taiteilijaa ja luovuutta ja välttävät taiteen halventamista.

Johtopäätös

Blockchainista voi olla hyötyä pienille taiteilijoille, mutta todellisen blockchain-taidemarkkinoiden syntyminen ei tule pian. Vaikka pienet markkinapaikat pitävät dada.nyc jatkuu, älä odota, että galleriat ja muut huippuluokan taiteen linnakkeet menevät hiljaa. Loppujen lopuksi hybridijärjestelmä voi olla paras taiteen suojaamiseksi hyödyntämiseltä, samalla kun taiteesta tulee entistä helpompaa ja avautuu uusia rahoitusvaihtoehtoja taiteellisille pyrkimyksille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me