Bitcoin on muuttanut radikaalisti maailmanlaajuisten tapahtumien maksumallia. Toistaiseksi vuonna 2018 tapahtumien määrä on vaihdellut välillä 150000 ja 400000 päivässä. Mutta nyt, kun yhä useammat ihmiset ympäri maailmaa alkavat käyttää Satoshi Nakamoton kiistanalaista luomusta, bitcoinin ympäristövaikutuksista herää vakavia kysymyksiä.

Bitcoin-kaivos pähkinänkuoressa

Bitcoin käyttää työtodistusta kutsuttua algoritmia verkkotapahtumiensa vahvistamiseen. Kaivostyöläiset tekevät tämän työn sitomalla resursseja monimutkaisten matemaattisten pulmien ratkaisemiseen. Kun jokainen pulmapeli on ratkaistu, kaivostyöläisen sallitaan lisätä uusi lohko Bitcoinin julkiseen pääkirjaan. Sitten verkko julkaisee äskettäin luodun Bitcoinin ja palkitsee kaivosmiehen tämän työn tekemisestä.

Suunnittelun mukaan verkosto kannustaa edelleen niitä, jotka käyttävät eniten resursseja verkon validointiin ja suojaamiseen. Ja kuten voitte kuvitella, nämä resurssit vaativat suuren määrän sähköä.

Nykyinen arvioitu sähkönkäyttö

Digiconomist arvioi, että nykyinen Bitcoinin ja Bitcoin Cashin energiankulutus (julkaisuhetkellä) on noin 70 terawattituntia vuodessa. Käytämme wattia mittaamaan kulutuksen määrää piirissä tai tässä tapauksessa Bitcoin-verkossa. 1 terawatti on yhtä biljoonaa wattia (energiayksikköä). Käytännössä tämä tarkoittaa, että Bitcoin-kaivostyöläiset käyttävät enemmän sähköä kuin koko Sveitsi tai Tšekki.

Bitcoinin ympäristövaikutukset

Tietysti mielipiteet eroavat todellisesta käytöstä Bitcoin-verkossa. Marc Bevand, varhainen bitcoin-käyttöönottaja ja kaivosmies hänen kauttaan oma tutkimus, teki useita muita johtopäätöksiä:

 • Monet kaivostyöläiset etsivät halpaa sähköä erittäin kilpailluilla markkinoilla. Tämä edellyttää uusiutuvia energialähteitä, kuten vesivoimaa tai maalämpöä.
 • Bitcoin lisää taloudellista (BKT) arvoa, joka on sen kuluttaman energian arvoinen. Meidän on verrattava tätä nykyisiin järjestelmiin.
 • Vaihtoehtoisia menetelmiä työn todistamiseen ei ole osoitettu verkon erittäin turvallisen suojaamisen kannalta.
 • Energiakustannukset tapahtumaa kohti laskevat, kun yhä enemmän ihmisiä tulee verkkoon.

Tammikuun alussa (noin vuoden 2018 Bitcoin-tapahtumien huipussa) Marcin “paras arva” kulutuksesta oli noin 18,4 terawattituntia vuodessa. Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että arviointi on todella katsojan silmissä.

Energiatrendit

Kuten edellä korostettiin, uusiutuvien energialähteiden käyttö on edelleen tärkeä tekijä eteenpäin. Bitcoin-kaivostyöläiset, kuten kaikki muutkin teollisuudenalat, ohjaavat voittoa. Ja he perustavat myymälän halpaan sähköpaikkaan.

Kuten monet taitavat lukijamme tietävät, Kiinassa on paljon kaivostoimintoja. Maailma on hyvin tietoinen Kiinan kivihiilipohjaisista pilaantumisongelmista, mutta kansantasavalta ajaa kovasti uusiutuvien energialähteiden edessä:

Bitcoinin ympäristövaikutukset

Huomaa edellä esitetty ennustettu hintojen siirtyminen vuonna 2021. Uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön kustannukset laskevat alle fossiilisten polttoaineiden kustannukset ja ovat dramaattisesti halvempia tulevaisuudessa. Bitcoin-kaivostyöntekijöiden kannustin käyttämään uusiutuvaa energiaa nyt ja tulevaisuudessa on ilmeinen. Vesivoimaa ja maalämpöä ovat kiinteät suosikit suurten kaivostyöläisten keskuudessa. Sekä hiilijalanjälki että sähkökulut ovat pienemmät näiden lähteiden kanssa.

Vaikka ympäristökeskustelu kiihtyy vuonna 2018, kymmenen vuoden kuluttua, sillä ei ehkä ole merkitystä vain niin paljon.

Mikä on nykyinen ympäristövaikutuksemme?

Valtavirran media näkee bitcoinin ympäristövaikutukset suurelta osin a kielteinen tapa. Mutta miten tämä menee yhteen nykyisten pankkijärjestelmiemme kanssa? Jonkin sisällä Vuoden 2014 tutkimus, Hass McCook kannatti voimakkaasti bitcoin-verkon kestävyyttä:

“Laajasti saatavilla oleva julkinen tieto kiistää vahvasti väitteet, joiden mukaan Bitcoin on kestämätön, ja osoittaa, että sosiaaliset, ympäristöön liittyvät ja taloudelliset vaikutukset ovat vähäinen osa vaikutuksista, joita perintö vauraus- ja rahajärjestelmillä on yhteiskuntaamme ja ympäristöön.”

Bitcoinin ympäristövaikutukset

Jotkut maailman raskaimmista sähkökäyttäjistä ovat:

 • 24/7 palvelintoiminnot
 • Ympärivuorokautiset toimistotornit
 • Pankkiautomaatin kustannukset
 • Pankkikonttorit
 • Laskenta
 • Henkilöstökulut
 • Ilmastointi
 • Jne

Tämä ei suinkaan ole täydellinen luettelo. Kun suuri osa nykyisestä pankkijärjestelmästä on uhattuna, monet näistä piilokustannuksista todennäköisesti häviäisivät paljon tehokkaamman järjestelmän alla.

Pitäisikö Bitcoin muuttaa konsensuspöytäkirjaansa?

Useat kryptovaluutta-avaruuden kehittäjät ja vaikuttajat vaativat siirtymistä työn todistamisesta panoksen todistamiseen.

Suurin ero vedonlyöntijärjestelmässä on se väärentäjät, ei kaivostyöläiset ovat vastuussa tapahtumien validoinnista verkossa. Kuinka he tekevät tämän? Väärentäjät lukitsevat kryptovaluutan lompakkoon tietyn ajan. Sitten verkko päättää, milloin väärentäjää tarvitaan tapahtumien validointiin ja seuraavan lohkon luomiseen lohkoketjuun. Koska matemaattisia pulmia ei tarvita, ei tarvita myös energiapakkauksia. Kuten näette, tämä vaatii paljon vähemmän energiankulutusta kuin työn todistaminen.

Kaikki tämä kuulostaa hyvältä teoriassa, mutta siinä on ongelma. Ja se on iso. Panoksen todistaminen on suurelta osin todistamatonta! Bitcoin-verkkoa ei ole koskaan hakkeroitu huolimatta sen energiahuolista. 9 vuoden kiinteän verkon käyttö tarjoaa erinomaisen testitapahtuman estoketjujen suojaamiseen. Työn todistaminen vaatii kovaa työtä, ja tämä kova työ johtaa planeetan turvallisimpaan lohkoketjuun. Tämä on ehkä tärkein näkökohta kryptovaluutan toiminnalle pitkällä aikavälillä.

Tämä ei tarkoita, että panoksen todistamisella ei ole kuvaa. Sen sijaan kehittäjillä on uskomattoman korkeatasoinen tavoite.

Johtopäätös

Olemme tutkineet muutamia ideoita täällä bitcoin-ympäristökeskustelun molemmin puolin. Ei ole olemassa absoluuttisia tapoja mitata sähkön käyttöä työtodistusjärjestelmissä. Nykyinen pankkijärjestelmä näyttää olevan vielä vaikeampi mitata kuin Bitcoin. Teknologian vaikutus ympäristöön on todellinen asia. Voimme nähdä kokonaan uuden teollisuuden syntyvän seuraamaan tarkasti vaikutuksiamme.

Seuraavassa Q & A, Bitcoin-asiantuntija Andreas Antonopolous tarjoaa vakavaa ajattelua siitä, miksi maapallo todennäköisesti pystyy käsittelemään vain yhtä työtodistusta:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2T0OUIW89II]

On mielenkiintoista huomata, että Andreas uskoo, että Bitcoin ajaa itse asiassa hajautettua energiavallankumousta. Näemme tämän tänään, kun yhä useammat ihmiset siirtyvät verkon ulkopuolelle ja muuttuvat energiasta riippumattomiksi. Bitcoinin ympäristövaikutusten selvittäminen tulevaisuuteen on vankasti mielessä monille kryptovaluutan kehittäjille. Ehkä ainoa asia, josta voimme olla varmoja toistaiseksi, on se, että keskustelu jatkuu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me