Monero Mining: Johdatus yksityisrahojen louhintamaailmaan

Monero (XMR) saa edelleen huomiota kryptovaluuttayhteisössä ratkaisuna liiketoiminnan yksityisyydelle. Vuonna 2014 perustettu projekti on noussut nopeasti yksityisyyden kolikoiden johtajaksi. Jos olet kiinnostunut kaivos Monero, tässä on sinun tarvitsee tietää yksityiskohdat.

Syitä kaivostoimintaan Monero

  1. Viileämmät lämpötilat: Esimerkiksi muiden Ethash-pohjaisten kryptovaluuttojen Ethereumin louhinta on paljon lämpimämpää noin 12-15 astetta korkeammalla. BTC: n Equihash-algoritmi vaatii myös enemmän energiaa kaivoslautan ajamiseksi. Koska Monero vaatii vähemmän virtaa ja vähemmän lämpöä syntyy, kaivoslaitteellasi tulisi olla pidempi käyttöikä verrattuna muihin kaivosyrityksiin. Kaiken tämän pitäisi tarkoittaa myös sitä, että Monero / Cryptonight -algoritmien kaivostoiminnot ovat alhaisempia kuin kaivostoiminta erityiselle useimmille muille suosituille, eri algoritmeja käyttäville kryptovaluutoille.
  2. Hinta-arvo: XMR-hinta on noussut nopeasti lyhyessä ajassa. Toukokuussa 2016 hinnat olivat alle 1 dollari per XMR. Huhtikuun lopulla / toukokuun alussa 2018 hinnat ovat lähempänä 250 dollaria per XMR. Vaikka tämä voi tietysti nousta tai laskea rajusti, hinnat ovat yleensä pysyneet yli 100 dollarin yläpuolella marraskuusta 2017 lähtien.
  3. Sitoutunut hajauttamiseen: Tällä hetkellä harrastajakaivostyöläisten on paljon helpompaa aloittaa XMR: n louhinta johtuen viimeaikaisesta algoritmimuutoksesta, joka keskittyy ASIC-vastustuksen selkeään tehtävään. Aikana, jolloin ASIC on lisännyt lähtötason kaivoskustannuksia, Monero tekee XMR: stä helpomman kaivoksille. Tarkastelemme äskettäistä ASIC-vastustustaistelua tarkemmin alla olevassa erillisessä osiossa.
  4. Vaihdettavuus: Koska XMR: ää pidetään yhtenä parhaimmista krypto-valuuttaprojekteista ja se sijoittuu jatkuvasti markkina-arvoluokituksen 15 parhaan joukkoon, se on valuutta, jolla ihmiset käyvät kauppaa usein. Tämä likviditeetti puolestaan ​​antaa kaivostyöläisille mahdollisuuden myydä XMR: ää melko helposti melkein missä tahansa kryptovaluutan pörssissä.
  5. Vähemmän tarvittavaa laitteistoa: Koska Monero vaatii vähemmän laitteistoja kuin kaivostoiminta muille kryptovaluutoille, tämä tekee koko prosessista oman XMR-kaivostoiminnan tekemisen halvemmaksi ja helpommin suoritettavaksi.

Syitä kaivostoimintaan Moneroa vastaan

  1. Ei ASIC-vaihtoehtoa: Kyllä, tämä on myös sama kuin kolmas syy miksi sinun pitäisi kaivaa Monero. Pohjimmiltaan Moneron ASIC-asenne voi olla hyvä tai huono asia näkökulmastasi riippuen. Useimmille ihmisille, joilla ei ole resursseja rahoittaa suuria ASIC-kaivostoimintoja, ASIC-vaihtoehdon puuttuminen on hyvä asia. Niille ihmisille, jotka haluavat johtaa ASIC-pohjaista yritystason Monero-maatilaa, tämä on huono asia. Huhtikuusta 2018 lähtien ASIC-kaivostoimintaa Moneron kanssa on käytännössä mahdotonta tehdä.
  2. Muut tietosuojakolikkovaihtoehdot: Jos olet kaivosmies, joka tykkää HODL: sta, Monero voi hyvinkin nousta arvoonsa tulevaisuudessa. Muut louhittavat yksityisyyden suojakolikot saattavat kuitenkin olla parempia vaihtoehtoja, koska niiden arvo voi kasvaa enemmän kuin XMR ajan myötä. On paljon muita tulevia yksityisyyden kolikoita, jotka haluavat ylittää Moneron teknologian ja markkina-arvon.

Moneron kaivoslaitteiden rakentamisen kustannukset

Esimerkiksi Monero (XMR) GPU -kaivoslaitteen rakentamisen kustannukset vaihtelevat käytettävien komponenttien mukaan. Jotkut ihmiset arvioivat, että voit tehdä sellaisen alle 600 dollaria ja muut ihmiset sanovat ympärillään 800 dollaria per kone on parempi arvio. Yhden grafiikkasuorittimen pitäisi pystyä louhimaan noin 430 h / s ja 12 grafiikkasuorittimen (noin 4000 dollaria +) maksamaan noin 5160 h / s (laskettu syyskuussa 2017).

ASIC-kiista

Bitmain ja muut kaivoslaitevalmistajat ilmoittivat julkaisevansa uudet ASIC-kaivoslaitteet, jotka voisivat kaivaa Moneron. Bitmain Antminer X3 ASIC: n alkukustannukset olivat noin 12 000 dollaria per kone. Pohjimmiltaan näiden laitteiden saatavuus antaisi kaivostyöläisille, joilla on paljon rahaa sijoittaa kaivoslaitteisiin (mukaan lukien suuryritykset) kyky kaivaa merkittävä määrä XMR: ää. Muut kaivoslaitteet (eli GPU ja CPU) olisivat olennaisesti vanhentuneet.

Monero-yhteisö päätti, että se ei hyväksy sellaisten ASIC-kaivostyöläisten esiintyvyyttä, jotka olisivat tulvinneet markkinoita uuden julkaisulla. Maaliskuun 2018 aikana Moneron yhteisö tiesi, että tällaisten laitteiden massatuotanto voi johtaa XMR-merkintätarjonnan huomattavampaan keskittämiseen, mikä on koskettanut monia muita projektiryhmiä. Jos aiot aloittaa XMR: n louhinnan nyt, on parasta olla katsomatta erittäin alennettuja ASIC-laitteita. Cryptonight-algoritmin muutoksen jälkeen on selvää, että ASIC-lautat eivät ole enää tehokkaita XMR: n louhinnassa.

Hash-hinnat, vaikeudet ja kannattavuus

Moneron uusi ASIC-resistentti algoritmi näyttää toimineen. Kuinka tehokas tämä muutos on ollut tähän mennessä? XMR laski kaikkien aikojen korkeimmasta arvosta yli 1,3 GH / s 6. huhtikuuta kaikkien aikojen matalimpaan arvoon 448 MH / s 11. huhtikuuta. 11. huhtikuuta lähtien XMR: n hash-hinnat ovat pysyneet vakaina noin 500 MH / s: ssä.

Monero Hash Rate

Moneron kaivostoiminnan kannattavuus kasvoi 0,551 USD / päivä 1 KHash / s -hinnasta 6. huhtikuuta 1.795 päivään 27. huhtikuuta.

Moneron kaivostoiminnan kannattavuus

Vaikeus väheni merkittävästi 120+ G: stä 4. huhtikuuta noin 60 G: seen loppuosan huhtikuun aikana.

Monero-kaivostoiminnan vaikeus

Moneron kaivostoiminnan tulevaisuus

Toistaiseksi näyttää siltä, ​​että Monero on sitoutunut pitämään kiinni työtodistuksesta (PoW), mikä tarkoittaa, että XMR pysyy todennäköisesti jonkin aikaa kaivoksellisena kryptovaluuttana. Hyvä uutinen kaivostyöläisille, joilla ei ole rahaa kalliisiin ASIC-laitteisiin, on se, että Monero näyttää olevan yksi hankkeista, jotka ovat sitoutuneet eniten ennakoivasti parantamaan algoritmiaan tehokkaamman ASIC-vastuksen luomiseksi.

Vaikka on mahdollista, että jotkut ASIC-kaivoslaitevalmistajat voisivat kiertää huhtikuussa 2018 käyttöönotetut algoritmimuutokset, Moneron viimeisin siirto on selkeä merkki siitä, että tällaiset yritykset voivat johtaa nettotappioihin valmistajille ja kaivostyöläisille, jotka investoivat laitokseensa. On myös tärkeää huomata, että Monero päivittää algoritminsa tyypillisesti kahdesti vuodessa, joten ASIC-kaivoslaitevalmistajien mahdolliset tulevaisuuden edistysaskeleet voidaan hyvin epäonnistua jälleen. ASIC-kaivostoiminnasta kiinnostuneille muut hankkeet, kuten BTC, saattavat olla oikea tapa edetä. Sillä välin prosessorien ja grafiikkasuoritinten louhinnasta kiinnostuneilla on ainakin menestyksen perusta, koska Moneron selkeä kanta ASIC-vastukseen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me