Monero saa viisi uutta rahapajaa

Se oli paras aika, se oli pahin aika. Se oli Monero ASIC -kaivoskausi, se oli usein kovien haarukoiden kausi tällaisen kaivoksen estämiseksi. 6. huhtikuuta suosittu yksityisyyden kolikko Monero haarautui kovasti … viisi kertaa. MoneroC, Monero 0, Monero Original, Monero Classic ja Monero-Classic (jälleen) jatkavat Monero-protokollan version 11 suorittamista, kun taas Monero itse on siirtynyt versioon 12.

Mitä haarukka juuri tapahtui?

Kaavio Monero Forksista

Monero-projekti on jatkuvasti kovasti vaivautunut kuuden kuukauden välein päivittääksesi protokollansa uusimmilla ominaisuuksilla, ja yhteisö on historiallisesti tukenut jokaista haarukkaa. Tämän haarukan mukana oli kuitenkin kiistanalainen muutos koodissa, joka on hajonnut Monero-yhteisöä, vaikka suurin osa kehittäjistä ja käyttäjäyhteisöstä oli aluksella. Haarukka halusi nimittäin muuttaa CryptoNight Proof of Work -kaivosalgoritmia, jota Monero käyttää.

Tämän muutoksen tarkoituksena on estää ketään kaivamasta Moneroa käyttämällä ASIC: itä tai sovelluskohtaisia ​​integroituja piirejä, tietokoneita, jotka voivat tehdä vain yhtä tiettyä asiaa (kuten minun Monero). CryptoNight-algoritmi on altis ASIC-kaivoshyökkäyksille, ja tämä pelko sai kehittäjät ja monet yhteisön jäsenet jäämään muutoksen taakse.

Päätös tehdään sen jälkeen, kun Bitmain, Halong Mining ja muut kaivoslaitteistoyritykset ovat ilmoittaneet kehittäneensä CryptoNight ASIC -kaivostyöläisiä ja aloittavansa myynnin pian. Kaivosohjelmakoodin muutos tekee kaiken uuden laitteiston hyödyttömäksi Moneron kaivostoiminnalle, ellei jokin näistä haarukoista pääse jalansijaan markkinoilla.

Mikä näiden uusien kolikoiden tarina on?

Vaikka kaikki uudet Monero-pohjaiset kolikot ovat todellisuudessa samat kolikot samassa verkossa, niiden projektit tunnistavat ne eri nimillä ja logoilla.

Monero 0 (XMZ)

Mukaan Bitcoin-lehti, tämä Moneron tiimi on ryhmä “todistettuja työn maksimalisteja”, jotka harjoittavat harrastuskaivostoimintaa.

Monerolla 0 verkkosivusto, Tiimi kirjoittaa, että he ovat “päättäneet, että Monero-projektin strategia jatkuvasti kovaa haarautumista varten ei ole enää vakaa tai järkevä strategia. Uskomme, että Satoshin työtodistus on ainoa mekanismi hajautettuun yksimielisyyteen. “

Monero Original (XMO)

Monero Original -hankkeesta on vain vähän tietoa kuin a github-arkisto ja a Lehdistötiedote lähetetty useisiin tiedotusvälineisiin.

Lehdistötiedotteessa “johtava kehittäjä” toteaa, että “Monero on aina puhunut valinnanvapaudesta, monimuotoisuudesta ja sen takana olevasta vahvasta yhteisöstä. Tarjoamme Monero-faneille [mahdollisuuden tukea ikonista kolikkoa ja pysyä alkuperäisessä ketjussa. “

Lehdistön aikaan HitBTC tukee kaupankäyntiä XMO / BTC, XMO / USDT ja XMO / ETH, ja kaupankäynnin arvo on noin 6 dollaria.

Monero alkuperäinen hinta

Monero Classic (XMC)

Monero Classic -projektin edustaja Bento Tan puhui Bitcoin Magazine -lehdelle ja kuvasi tiimiä ryhmänä monero-harrastajia Singaporesta, jotka uskovat, että ASIC-kehitys on terveellistä salausvaluutan kasvulle..

Verkkosivustollaan he korostavat Monero-ydinkehittäjien näennäisvoimaa koskevia kysymyksiä ja toteavat, että “Monero classicin pääviesti on, että uskomme, että kehittäjät, jotka muuttavat työn todisteita, lisäävät keskittämistä ja vahingoittavat hajauttamista”.

Tämä vastalause näyttää liittyvän päätöksentekovallan keskittämiseen kehitystiimiin, koska Monero Classicin tiimi huomautti, että Moneron kehittäjät sanovat voivansa muuttaa ja muuttaa konsensussääntöjä aina kun se sopii heille ja yhteisö näyttää olevan ehdollistettu kehittäjien toiveiden mukaisesti. “

Tan kertoi Bitcoin Magazine -lehdelle, että Monero Classic -projektilla ei ole yhteyttä mihinkään muuhun haarukkaprojektiin eikä se aio tehdä yhteistyötä.

Monero-Classic (XMC)

Monero-Classic-verkkosivusto paljastaa, että henkilö menee ohi PZ (varhainen Bitcoin-evankelista ja Litecoin-pyöreän pöydän pääsihteeri) on tämän projektin takana. Hän väittää seuranneensa monero-yhteisön kasvavaa pelkoa ASIC-kaivostoiminnasta ja, kuten toinenkin Monero Classic -tiimi, pitää sitä perusteettomana.

“Itse asiassa kryptovaluuttaan erikoistuneiden kaivoskoneiden syntyminen on normaali markkinatalouden ilmiö”, PZ kirjoittaa ja lisää: “Uskomme, että minkä tahansa arvokkaan algoritmin kohdalla kaivoskoneiden [sic] syntyminen on vain aika.”

PZ tunnustaa ASIC-vastustuskykyisen haarukan yhteisön tuen, mutta katsoo, että yhteisössä on myös monia, jotka hyväksyvät ASIC: n osallistumisen Moneron kaivostoimintaan ja pysyvät vanhan protokollan kanssa. Hän lopettaa yhdistävän sanoman ja uskon, että “näille kahdelle ajatukselle olisi annettava yhtäläiset mahdollisuudet kehitykseen”.

Antpool, Bitmain’s kaivosaltaan, on twiitannut tuen tälle projektille osoittaen, että Bitmain (joka selvästi hyötyy ASIC-minable Monerosta) saattaa olla mukana sen kehittämisessä.

Monero (XMR) on haarautunut. Jos sinulla oli XMR ennen 6. huhtikuuta, voit saada vastaavan määrän Monero Classicia (XMC) 6. huhtikuuta jälkeen. Lue lisää liittymällä sen viralliseen ryhmäkeskusteluun osoitteessa https://t.co/gbyd3JydZQ (ei toimi GFW: n sisällä) pic.twitter.com/zvjrUVC2zi

– AntPool (@AntPoolofficial) 6. huhtikuuta 2018

Tätä Monero Classic -projektia tukevat pörssi gate.io, LoMoStar ja CoinEx ja käy kauppaa noin 25 dollarilla lehdistön aikaan.

Monero Classic Hinta

MoneroC (CXMR)

MoneroC: sta ei tiedetä mitään. Hanke verkkosivusto on yksinkertaisesti ilmoitus siitä, että “lisätietoja [on] tulossa pian”.

Heillä on twitter-tili Siinä todetaan, että projektin tarkoituksena on tehdä joitain muutoksia Monero-pääprojektin protokollaan, mutta siten, että vältetään keskittäminen.

Tiimi mainitsee myös, että heidän tehtävänsä on sama kuin MoneroV (toinen Monero-haarukka, joka on suunniteltu myöhemmin tässä kuussa), mutta he haukkuvat alkuperäisestä koodista, kun taas MoneroV haarautuu vasta päivitetystä version 12 koodista.

Minulla on Monero … vaikuttaako tämä minuun?

Uusilla haarukoilla olevat kolikot saattavat aiheuttaa pari asiaa, kun kyseessä on nykyinen Monero-varastosi. Ensinnäkin uudet Monero-haarukat eivät ota käyttöön uusintasuojausta, mikä tarkoittaa, että kolikoiden lähettäminen yhteen haarukkaisiin ketjuihin saattaa aiheuttaa vastaavan kolikon kulumisen myös toisessa ketjussa.

Tämän välttämiseksi kaikki uudet haarukkaiset kolikot, jotka haluat säilyttää, on siirrettävä pois osoitteista, joissa he asuvat, ennen kuin siirrät todellisen Monerosi. Ajan myötä uusintakysymyksen uhka pienenee, kun uudet ja vanhat kolikot sekoittuvat ja mitätöityvät vastakkaisiin lohkoketjuihin.

Hieman enemmän uhkana on, että uusien haarukoitujen kolikoiden lunastaminen ja siirtäminen saattaa paljastaa sinun omistuksesi Monero-kolikoille. Tämä mahdollisuus on vastoin Monero-projektin yksityisyyttä koskevaa tehtävää. Jos Monerosi yksityisyys on sinulle tärkeää, on suositeltavaa valita yksi ketju seurattavaksi ja sivuuttaa yksinkertaisesti muut vaihtoehtoiset kolikot. Olitpa valinnut ketjun, jolla on eniten arvoa, vai päätätkö haluamasi koodihaaran perusteella, tämä on paras tapa säilyttää yksityisyys.

Joten… toimiiko se?

Haarukka tulee ehdottomasti voimaan! Haaroittamisen jälkeen Moneron hashrate on vähentynyt dramaattisesti ja Monero-yhteisö näyttää juhlivan. ASIC-valmistajille tarina on kuitenkin hieman erilainen.

Monero Hashrate -taulukko

Vaikka Bitmain on osoittanut tukensa Monero-Classic-projektille ja näyttää jatkavan suunnitelmansa myydä uusi X3 CryptoNight -kaivosmies, pienempi laitteistoyritys Baikal on alkanut myydä omia CryptoNight-kaivostyöntekijöitään hämmästyttävällä tavalla 5-for-1-tarjous, uskoen selvästi, että ”tosi” Monero selviää, ja toivoen takaisin tekevänsä investoinnit tekniikkaan.

Mitä nyt?

Kuten monissa haarukoissa, joita olemme nähneet muista projekteista, kuten Bitcoin ja Litecoin, vain aika näyttää, mitkä ponnistelut selviävät ja mitkä nousevat liekkeihin. Pidä silmällä CoinCentralia päivitysten saamiseksi Monero-haarukoista!

hyvää ruokahalua!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me