Bitcoin antoi maailmalle digitaalisen käteisen. Mahdollisuus käydä kauppaa suurilla rahamäärillä ympäri maailmaa tarvitsematta pyytää lupaa ja ilman tarvetta käyttää välittäjiä on todella uraauurtavaa. Mutta kaikista eduistaan ​​kansallisiin fiat-valuuttoihin nähden Bitcoin näyttää nyt tarjoavan vain rajoitetun joukon käyttötapauksia. Se ei ole kovin yksityinen, liiketoimet ovat yleensä hitaita ja kalliita. On yhä vaikeampaa päivittää ja lisätä uusia ominaisuuksia protokollaan, mikä tekee siitä vastustuskykyisen uusille innovaatioille ja tekniikoille.

Sitten tuli Monero – oletusarvoisesti yksityinen seurattavilla tapahtumilla. Siinä on mukautuva lohkokoko. Sillä on oma koodipohja, eikä se ole yksinkertaisesti toinen Bitcoin-klooni. Jopa sen kehittäjät ovat pääasiassa nimettömiä. Monero merkitsee useimmat luvattomat digitaaliset kassalaatikot – onko se aivan liian totta?

Tässä Monero vs Bitcoin -vertailussa tarkastelemme tarkemmin Moneron ominaisuuksia, jotka ovat auttaneet sitä kasvamaan kymmenen parhaan kryptovaluutan joukkoon.

Miksi Bitcoinilta puuttuu yksityisyys ja mitä Monero tekee asialle.

Bitcoin on salanimi, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat tehdä kauppaa ilmoittamatta henkilöllisyyttään. Sen sijaan, että käytettäisi todellisia identiteettejä pankkien tapaan, Bitcoin käyttää osoitteita tehdäkseen liiketoimia lompakoiden välillä. Ongelmana on, että osoitteet ja tapahtumatiedot tallennetaan kaikki julkiseen pääkirjaan. Vaikka käyttäjät voivat tehdä tapahtumia liittämättä henkilökohtaista henkilöllisyyttään, on nyt yleisesti tiedossa, että blockchain-analyysiyritykset louhivat Bitcoin-lohkoketjua. Nämä yritykset pystyvät poistamaan anonyymit Bitcoin-transaktiot erittäin tarkasti.

Toisin kuin Bitcoin, jossa sinun on toteutettava lisätoimia anonyymyyden saavuttamiseksi, Monerolla yksityisyys on otettu käyttöön oletusasetuksena. Seuraamattomat tapahtumat ja nimettömyys sisältyvät protokollaan.

Anonyymien ja jäljittämättömien tapahtumien sivuvaikutuksena Monero on paremmin korvattavissa kuin Bitcoin. Syttyvä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että et voi erottaa kolikkoa toisesta. Bitcoineja voi pilata. Esimerkiksi, jos tietty pörssi on hakkeroitu tai varoja varastetaan, pörssit tai myyjät voivat seurata hakkeroituja tai varastettuja Bitcoineja ja lisätä ne sitten mustalle listalle. Tämä voi tehdä prosenttiosuuden Bitcoineista käyttämättömäksi, mikä ei ole ihanteellinen käteisen digitaaliseen esitykseen. Moneron luontainen jäljittämättömyys tekee tästä kysymyksen.

Kuinka Monero saavuttaa yksityisyyden?

Monero käyttää kolmea erilaista yksityisyyden innovaatiota, nimittäin soittoallekirjoituksia, Ring Confidential -tapahtumia ja piilotettuja osoitteita.

Rengasallekirjoitukset piilota lähettäjän tiedot tekniikalla, jossa ryhmä käyttäjiä allekirjoittaa tapahtuman. Tämä hämärtää kuka todellinen lähettäjä oli.

Seuraavaksi käyttämällä tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä RingCT, mikä tarkoittaa Soittakaa luottamuksellisia tapahtumia, Alice voi lähettää Bobille Moneron, ja ainoat ihmiset, jotka koskaan tietävät lähetetyn summan, ovat Alice ja Bob. Vaikka tapahtuma näkyy lohkoketjussa, transaktiomäärää ei voida määrittää.

Viimeisenä, Monero käyttää varkain osoitteet mikä lisää yksityisyyttä tapahtuman vastaanottajalle. Varkainosoitteissa käytetään “kulutusavaimia” peittämään vastaanottajan osoite. Lähettäjän on luotava kulutusavaimen osoite vastaanottimelle ja lähetettävä Monero tämän osoitteen kautta. Vastaanotin käyttää sitten “näkymäavainta” saapuvien tapahtumien näyttämiseen. Tämä menetelmä tarkoittaa, että vaikka tapahtuma on kirjattu estoketjuun, vain lähettäjä ja vastaanottaja voivat määrittää, mihin maksu tosiasiallisesti lähetettiin.

Monero vs Bitcoin: Muut keskeiset erot

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me