Lachlan McDonald, MOVA: n perustaja & toimitusjohtaja

lachlan mcdonald

Coin Centralin Steven Buchko vietti äskettäin iltapäivän (tai aamun Lachlanille) puhuessaan MOVA perustaja ja toimitusjohtaja Lachlan McDonald. Australiassa asuvalla Lachlanilla on rikas historia toimitusketjuissa, jotka työskentelevät yritysten kanssa, kuten BHP Billiton ja Loch & Co.

Nyt Lachlan ja hänen MOVA-tiiminsä haluavat yhdistää erilliset toimitusketjun yksiköt ja tuoda tilille vastuullisuuden parhaalla tavalla, mitä he osaavat – lohkoketjun kautta. Tässä haastattelussa tutustumme uuden blockchain-yrityksen motiiveihin ja siihen, miten logistiikkajärjestelmät voivat hyötyä hajautetusta tekniikasta.

Haastattelu

SB: Kuinka aloitit ensin blockchain-tekniikan ja kryptovaluutan?

LM: Hauska tarina, oikeastaan ​​- ne ovat sen kaksi osaa. Ensinnäkin olen kuullut blockchainista jo jonkin aikaa. Tavallisessa työssäni työskentelen sopimuksissa ja hankinnoissa yrityksille, kuten Boston Consulting ja BHP Billiton. Se, mitä teen heille, on toimitusketjujen muuttaminen.

Kuulin paljon blockchainista, mutta en ollut nähnyt käytännöllistä, reaalimaailman tekniikkaa, joka tällä hetkellä toimii. Suuret kaverit, jotka käyttävät sitä, kaikki optimoivat itselleen. Maersk on olemassa, mutta he optimoivat sen Maerskille, ei globaaleille toimitusketjuille yleensä.

Minulla oli tämä päätäni, kun vein lapseni Disneylandiin pari kuukautta sitten. Serkkuni Amerikassa olivat todella salassa, joten olin kuullut Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista. He olivat todella kiinnostuneita kaikista uusista, hienoista jutuista, jotka tulivat esiin tekniikan kanssa, ja he halusivat ajaa sen ohi minua saadakseni otteen siitä, mihin asioihin heidän pitäisi sijoittaa.

Toistettujen yritysten jälkeen saada minut tarkistamaan se, istuin alas ja katsoin, missä markkinat olivat. Halusin nähdä, onko tekniikka toimiva. Onko heillä tosielämän asiakkaita ja jos on, keitä he olivat? Ovatko ne suuria Fortune 500 -yhtiöitä vai ovatko he pieniä kuorma-autoyrityksiä Minnesotasta? Ei tietenkään mitään Minnesotasta tulevaa kuorma-autoyritystä vastaan.

Näyttää siltä, ​​että todellisista ongelmista ei ollut käytännöllisiä teknisiä ratkaisuja. Oli tämä erittäin hyvin kaupan pidetty, jännittävä tekniikka, joka saattoi mullistaa useita erilaisia ​​alueita – rahoitus, henkilö-henkilö-arvotapahtumat, yritys-henkilö-arvotapahtumat ja välittäjien poistaminen. Paljon siitä oli todella jännittävää.

Mutta kun olen yrittänyt saada aikaan teknisiä muutoksia yrityksille, joiden arvo on 30 tai 40 miljardia dollaria, tiedän, että se on todella vaikeaa. Kun joudut luottamaan ihmisiin ja käyttäytymisen muutoksiin, tavarat hajoavat. Teknologia voi olla hienoa, mutta se on melko haastavaa, ellei se toimi todellisessa ympäristössä.

Joten käännyin serkkuni puoleen ja sanoin: “Luulen, että voimme tehdä sen paremmin.” Tiesin, että blockchainin hajautettu pääkirja antaa minulle mahdollisuuden käyttää älykkäitä sopimuksia. Niin kauan kuin tekninen ongelma on naulattu, voit ottaa nämä asiat käyttöön ja alkaa tuottaa todellisia tuotteita asiakkaille. Siellä tulee käytännön kokemukseni.

Tämä yritys [MOVA] syntyi yrittäessään yhdistää nämä kaksi maailmaa yhteen. Ongelmat, joita olen nähnyt globaalissa toimitusketjussa koko urani ajan, ja tekniikan käytännön käytäntö yrittää saada se reaalimaailman asiakkaiden käsiin nyt.

MOVA-järjestelmä

Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Sinun on keskityttävä todellisiin käyttötapauksiin, jotta saat todellisen hyväksynnän, etenkin toimitusketjuissa. Kuinka MOVA saavuttaa tämän?

Ytimessä MOVA on sovellus, joka helpottaa asioiden siirtämistä. Asioiden siirtäminen on tällä hetkellä vaikeaa.

Yritysyrityksillä on suuret, monimutkaiset toimitusketjut ja ne siirtävät miljoonia tuotteita vuodessa. Jos jokin viivästyy, seisokit mitataan yleensä satoina tuhansina dollareina tunnissa.

Se, mitä teemme, on todella yksinkertaista. Hyödynnämme älykkäitä sopimustekniikoita toimitusketjun osapuolten yhdistämiseksi ja saamiseksi heidän sopimaan selkeistä ehdoista, koska usein siellä kaikki menee. Esimerkiksi viranomaisjohtajan pitäisi olla täällä torstaina, mutta se oli tosiasiallisesti keskiviikko ja jossain keskellä, kaikki hajosi. Joten he sopivat selkeistä ehdoista, ja nämä ehdot suoritetaan itsenäisesti lohkoketjussa.

Älykkäiden sopimusten hyödyntämisessä on hienoa, että se antaa meille reaalimaailman suorituskykytyökaluja. Jos tavara jätettiin myöhään ja kuorma-autonkuljettajan suorituskyky on alle nimellisarvon, maksat vähemmän. Kun muodostat sopimuksen, voit valita rangaistusalueen, jos ne myöhästyvät.

Olemme onnistuneet saamaan Ethereumin blockchain-älykkään sopimusalustan integroitumaan reaaliaikaisen, reaalisen GPS-tekniikan kanssa useilta alustoilta. Se antaa sinulle näkyvyyden missä tahansa laivastossasi milloin tahansa. Se antaa sinulle myös suorituskykyhistorian, joten voit katsoa taaksepäin ja kerätä lokeja.

Toinen esimerkki: ne viime kuussa myöhässä olleet kymmenen kuormaa eivät olleet oikeastaan ​​kuorma-auton kuljettajan vika, vaan varastoni. Voit nähdä, että jonon ajat varastossa ovat kauheita.

MOVA on kolminkertainen. Se antaa sinulle selkeyden toimitusehdoista, automatisoi näiden toimitusehtojen toteuttamisen ja antaa sinulle todellisia suorituskykyvälineitä.

Lisäksi kuljetusyritysten myynti maksetaan tällä hetkellä 60-90 päivän jaksoissa. Tämä johtaa merkittäviin kassavirtaongelmiin, jotka voivat aiheuttaa yrityksen konkurssin. Koska näiden yritysten on otettava huomioon saamisten riski korkoa määritettäessä, niiden peruskorko nousee normaalin markkinahinnan yläpuolelle. MOVA: n kanssa heidän maksuehdot pidentyvät 60: stä 90: een päivään.

Tämä vähentää sekä asiakkaan että asiakkaan kustannuksia, koska se poistaa kaikki riskipreemiat, jotka kaikki asettavat. Asiakas asettaa riskipreemioita, koska he tarvitsevat kaikkea huomenna. Heillä on yleensä erittäin heikot toimitusaikataulut, eikä heidän järjestelmänsä ole yhteensopiva kuljetusyrityksen järjestelmien kanssa.

Voitteko kertoa minulle esimerkkejä siitä, kuka hyötyisi eniten MOVA: sta?

Viime vuonna työskentelin yhdessä maailman suurimpien kaivos- ja maarakennuskoneiden valmistajien kanssa. Heillä on miljoonia toimituksia, mutta yli 82% näistä toimituksista oli pikarahtia, kun alle 5% niistä olisi pitänyt olla. Joka kerta kun kuljetat rahtia jotain, se on keskimäärin 25% kalliimpaa.

On kaksi tapaa hyväksyä se. Ensinnäkin ihmiset voivat laittaa liiketoimensa loppuun loppuun blockchainissa. Tämä voi olla hieman hankalaa, kun ihmiset vaihtavat maksuehtoja. He saisivat automatisoidut työkalumme.

Toinen osa on, että heillä voi olla vain raportointi- ja reaaliaikaiset hallintapaneelin toiminnot. Tämä antaa heille kuukausittaisen raportin kaikesta, mikä oli myöhässä (tai aikaisin) ja miksi se oli myöhässä (tai aikaisin). Jos minulla olisi sellainen edellisessä elämässäni, se olisi ollut poikkeuksellisen tehokas työkalu.

Näkemykseni tästä on kuitenkin se, että kun yhdistät nämä toimitusketjut, hajotat esteet toimittajien ja asiakkaiden välillä.

Haluamme tarjota online-verkkohuutokauppa-alustan, jolla on reaaliaikaiset vaatimukset ja suorituskykytiedot. Näet kyselemiesi ihmisten luokituksen. Sinulla ei ole suuria tarjouskustannuksia ja suuria sopimusten hallinnan nopeuttavia kustannuksia, koska sinulla on reaaliaikaiset suoritustyökalut ja näet heidän tapahtumiensa tehokkuushistorian, joka on paljon tehokkaampi kuin tekemällä jonkinlainen tarjous..

Jos tarvitset kiireellistä toimitusta, voit huutokaupata sen. Voit tarjota sen kaikille, jotka kykenevät suorittamaan sen puolestasi. Tällä hetkellä alueellasi voi olla 15 toimittajaa, mutta et tiedä heidän lukujaan.

Näiden osapuolten yhdistäminen huutokaupan kautta laskee kilon kokonaiskustannukset kaikille ihmisille, joilla on jotain kyseisessä kuorma-autossa. Se myös tekee kuorma-autosta halvemman kuljetusyrityksen ajamiselle sekä vähentää ympäristövaikutuksia.

Rakastan liittymistä GPS-järjestelmiin. Suunnitteletko yhteydenpitoa muun tyyppisiin IoT (Internet of Things) -laitteisiin laadun varmistamiseksi?

Se on erinomainen asia. Kyllä, IoT on uskomattoman hyödyllinen meille radalla, kun se kehittyy edelleen. Se ei kuitenkaan ole vain laatukulma meille. Jos meillä on tarkempia reaaliaikaisia ​​telemetrisiä tietoja laajemmasta datapisteiden alueesta, se antaa tarkemman kuvan siitä, mitkä vaatimukset tai kapasiteetti ovat milloin tahansa kyseisellä markkinapaikalla.

Yritämme lähinnä ottaa jokaisen neliöjalan jokaiseen kuorma-autoon, jokaiseen pakettiautoon ja jokaiseen alukseen mahdollisesti maailmassa ja luoda uusia markkinoita. Haluamme demokratisoida sen ja antaa vapaiden markkinoiden käyttää tätä tilaa tehokkaammin.

Tällä hetkellä voit nähdä, mihin kuorma-auto menee, kuinka nopeasti se kulkee jne. Mutta jos pystyt ymmärtämään paremmin, missä kuorma-autojen laatikot liittyvät toisiinsa, voit sitten alkaa pinota niitä tehokkaampi tilaus. Sen jälkeen voit lähettää tilauksia kaikille huolintayrityksille tai asiakkaille, jotka olisivat aiemmin käyttäneet välittäjiä.

Näiden IoT-liitettyjen laitteiden pitäisi nyt pystyä korvaamaan välittäjä käynnistämällä itse muokkaukset. Se voi kertoa sinulle, että paketilla varustettu kuorma-auto on tulossa tiellä ja milloin se saapuu. Tämä laukaisee sitten tapahtumien kaskadin – ei pelkästään toimittajan kanssa, jonka kanssa olet saanut kyseisen tietyn paketin, vaan useiden toimittajien ja useiden asiakkaiden kanssa, jotka on kytketty samaan toimitushaaraan.

mova-sovellus

Mistä skeptisyydestä, jos sellaista on, olet kuullut ottaessasi yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin?

Itse asiassa se on ollut yksi tämän projektin mielenkiintoisimmista osista ja miksi olen jakanut sen tehokkaaksi, käytännössä vapaasti hyödynnettäväksi työkaluksi. Veloitamme pienen tapahtumamaksun tapahtumista, mutta työkalu on ladattavissa ilmaiseksi.

Olen puhunut kahden maailman kolmen suurimman kaivosyhtiön kanssa. Olen myös puhunut Aasian ja Tyynenmeren alueen suurimman liikennevakuutusyhtiön kanssa. He ovat kaikki pyytäneet kokeiluja, ja parhaillaan teemme reaalimaailman kokeiluja älykkäällä sopimuksellamme Hastings D: ssä&E, yksi maailman suurimmista Caterpillar-jälleenmyyjistä ja yksi Australian suurimmista yrityksistä.

Älykäs sopimuksemme on toiminnassa, ja olemme työskennelleet heidän kanssaan tarkentamaan käyttöliittymää, työnkulun prosessia ja myös johdon raportointiprosessia.

Olemme tehneet heidän kanssaan kokeita tammikuusta lähtien, ja he menevät hyvin. Se osoittaa, että näytämme jonkinlaista reaalimaailman vaikutusta.

Se on filosofiamme. Sen on tehtävä työtä kaverille, joka on varastossa kello 3 aamulla, ja hän on täysin huijattu.

Työkalun on oltava yksinkertainen, tehokas, ja hänen on mentävä: “Tämä helpottaa työtäni. Se tekee elämästäni helpompaa. “

Kun kuljetusyritysten asiakas näkee tuotteen ja sanoo: “Vau, minulla voi olla reaaliaikaisia ​​suoritusvälineitä kannustamaan oikeaa käyttäytymistä. Haluan, että tämä paketti toimitetaan kokonaisuudessaan, ajoissa eikä ole rikki, ja näen kuinka se on tapahtunut. ” Se on uskomattoman arvokasta.

Mikä on otettu huomioon päätöksessäsi rakentaa Ethereumin päälle muiden alustojen yli tai jopa rakentaa oma lohkoketju?

Erinomainen asia. Kun olin LA: ssa, luin valkolehtiä ja kävin läpi myös lähdekoodin. Minulle Ethereum näytti siltä, ​​että sillä olisi käytetyimmät, käytännöllisimmät ja testatut älykkäät sopimustyökalut.

Olin mennyt tapaamaan NEO-kavereita ja puhunut missä he ovat. Tämä projekti on todella jännittävä. Luulen, että heidän toimivuutensa tulee olemaan todella siistiä, mutta he olivat eri paikassa kuin mitä tarvitsin. Tarvitsin todistetun ratkaisun, joka toimii nyt.

Kun käymme läpi tätä prosessia, näyttää siltä, ​​että suurin osa älykkäistä sopimuksista, jotka ovat tällä hetkellä olemassa ja toiminnassa, ovat melko yksinkertaisia ​​transaktiotavalla. Se välittää arvoa osapuolelta toiselle jonkinlaisten alihankintatoimintojen avulla, jotka voisivat tarkistaa saldot tai ehkä tarkistaa jonkun tapahtumahistorian, mutta se on oikeastaan ​​toiminnallisten tuotteiden osalta, joista olen tietoinen.

Mitkä ovat olleet joitain haasteitasi MOVA: n rakentamisessa?

Hankala osa on saada käyttöliittymä toimimaan yksinkertaisella ja tyylikkäällä tavalla. Kirjoittamamme pystyy ottamaan monimutkaisen ehdollisen tietojoukon siitä, missä tapahtuma käynnistetään ja kuka tilit ovat tapahtuman käynnistäneet.

Se kerää kaikki tiedot vaihtuvakorkoisista rakenteista ja voi kerätä tietoja siitä, mistä se vetää vaihtuvakorkoisia rakenteita. On olemassa useita ehtoja sen varmistamiseksi, että saat oikean kuorma-auton oikeaan työhön. Jos saat väärän kuorma-auton, se maksaa enemmän ja enemmän aikaa.

Sieltä käynnistämme kaikki suorituskykyelementit GPS-järjestelmän kautta. Sitten se antaa sinulle olennaisesti joitain lippuja matkan varrella. Esimerkiksi se kertoo sinulle, onko paketti jäljessä, perustelut ja kysyy, mitä haluat tehdä asialle.

En halua tuoda ihmisiä nurkkaan järjestelmällä, joka ei ole älykäs ja maksaa automaattisesti jokaiselle, joka on myöhässä. Kukaan ei halua sitä. Se ei aja oikeaa käyttäytymistä ja ihmiset, jotka ovat älykkäämpiä kuin minä, löytävät tien siitä.

Mitä seuraavaksi MOVA: lle?

Olemme testanneet tuotteen, ja se on toiminnassa. Meillä on kokeilupääte, jonka asiakas suorittaa ja testaa toimintoja testin avulla.

Aiomme viedä tämän toimivammille asiakkaille seuraavan kolmen kuukauden aikana. Mutta kun tämä julkaistaan, haluamme, että tämä on työkalu, jonka kaikki valitsevat ja menevät: “Jumala, miksi tätä ei keksitty aiemmin? Se on niin yksinkertaista ja helppokäyttöistä. ” Hienoa on palaute, jonka olen saanut toistaiseksi, sillä ihmiset lähestyvät sitä jo.

Onko jotain muuta, jonka haluat lukijamme tietävän?

Pari asiaa. Yksi on, että filosofiamme on, että olemme reaalimaailman suunnitteluratkaisu. Meillä on tällä hetkellä todellisia toimintakokeita saadaksemme tämän tekniikan oikein.

Tiimini, jonka olen koonnut, lähinnä entinen McKinsey, entinen Boston Consulting, Amazon ja IBM-kaverit, kaikki ajattelevat kuten minä, koska haluamme johtaa, emme seuraa.

Meille on tärkeää varmistaa läpinäkyvyys ja tuotteen todellisuus, koska henkilökohtaisesti mielestäni suuri osa tekniikasta siellä on uskomattoman jännittävää, mutta markkinointihyppyn takana on tällä hetkellä kulttuuri, joka saa aikaan monia ihmisiä ei hyppää oikeista syistä. Haluan varmistaa, että tekniikka toimii ainakin kokeilun perusteella, koottiin joukkue, joka on todella panostettu tämän työn tekemiseen, ja että meillä on kokemusta sen sijaan, että yritämme laittaa ihmisiä joukkueeseen niin monilla hienoilla korkeakouluilla kuin mahdollista. Todennäköisesti nyt hieman röyhkeä.

Kiitos

Röyhkeä, Lachlan, mutta se on kunnossa – röyhkeä on hyvä. Kiitos vielä kerran, että nousit aamunkoitteessa puhumaan kanssamme. Odotamme innolla käynnistämistäsi ja toivotamme MOVAlle onnea!

Onko projektin perustaja, jonka haluat meidän haastattelevan? Lähetä meille twiitti @helsinki ehdotuksiisi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me