Imogen-kasaImogen Heap on tehtävänä luoda muutoksia maailmassa. Aloitetaan ainakin musiikkimaailmasta. Liian kauan kamppailevat taiteilijat ovat menettäneet voittoja, koska teollisuuden rasvakissat löysivät kermaa. Muusikot eivät tiedä miten tehdä siitä iso tai milloin ja missä heidän tietojaan käytetään. Ja raha ja valta ovat edelleen tiukasti harvat etuoikeutettujen otteessa norsunluutornissaan.

No ei paljon kauemmin, jos Heap, keksijä Mycelia, on hänen tiensä. Voittoa tavoittelemattomana tutkimus- ja kehityskeskuksena muusikoille, jotka hyödyntävät blockchain-tekniikkaa oikeudenmukaisemman musiikkiekosysteemin luomiseksi, hän on kiireinen luomassa perustaa valoisammalle tulevaisuudelle.

Usko siihen muusikoiden tulisi omistaa tietonsa, Heapin intohimo on tarttuvaa, että maksujen on oltava saumattomia ja automaattisia ja että musiikkimarkkinoiden on oltava rikkaampia ja oikeudenmukaisempia. Katso, mitä hänellä on sanottavansa blockchainista ja musiikista, Creative Passportista ja Mycelian maailmankiertueesta täältä.

Musiikkiteollisuuden ongelmat on dokumentoitu hyvin. Taiteilijat korvaavat epäoikeudenmukaisesti, välittäjät ja tuotantostudiot pitävät voitot … Olet Grammy-palkittu taiteilija. Mikä innoitti sinua ottamaan vastaan ​​musiikkiteollisuuden ongelmat? Onko yksi henkilökohtainen kokemus pakottanut sinut toimimaan??

Itseasiassa kyllä! Kolme vuotta sitten, silmäsilmät keskellä yötä, kun imetin vastasyntynyttä vauvaa, päätin, että halusin olla osa ratkaisua eikä lisätä ongelmia, koska näin musiikkiteollisuuden.

Halusin julkaista uuden kappaleen “Tiny Human” ja tunsin työn painostuksen, joka liittyy siihen itsestään vapautuvana artistina (kuten suuri osa musiikkia tekevästä yhteisöstä)..

Aiemmin sinä päivänä minulla oli ollut keskustelu muusikkokaverini Zoe Keatingin kanssa missä hän esitteli minulle tämän aiheen nimeltä blockchain, ja mietimme ideoita siitä mitä tämä voisi merkitä teollisuudellemme.

Joten sitten, keskellä yötä, tunsimalla tuoretta toivoa, jännitystä ja uutta energiaa tällä uudella tekniikalla, jatkoin sinisen taivaan kuvittelemista musiikin ekosysteemistä, joka tuki minua joka askeleella matkan varrella mahdollisimman hyvin, ja eivät ole pysähtyneet siitä lähtien.

Mikä on Mycelia ja miten aiot ratkaista nykyisen tilanteen?

Mycelia on a tutkimus- ja kehityskeskus musiikin tekijöille, jota johtaa kasvava luovien ihmisten, teknologioiden ja teollisuuden mestareiden musiikkirakkausyhteisö. Missiomme on teknologian avulla herättää eloon musiikkitekijätietokanta, joka auttaa toteuttamaan oikeudenmukaisen, kestävän ja elävän musiikin ekosysteemin.

Muille kuin musiikin ihmisille tämä tarkoittaa viime kädessä oikeudenmukaisempia ja nopeampia maksuja taiteilijoille ja rikkaampaa markkinapaikkaa, josta rakentaa uraansa helpottamalla yhteistyötä luovasti ja kaupallisesti.

Miksi luulet, että blockchain-tekniikka on ratkaisu rikki musiikkiteollisuuteen?

Blockchainilla on potentiaalia helpottaa maksuvirtoja ja nopeuttaa ja parantaa yhteistyötä sekä liike- että luovalla tasolla. Liian kauan musiikin tekijöitä ovat rajoittaneet perinteiset maksutavat ja yhteistyön esteet. Blockchain pystyy ratkaisemaan nämä ongelmat tehokkaasti yksinkertaistamalla prosessia ympäriinsä.

Puhuit äskettäin MoneyConf Dublinissa. Mitä taloudellisia vaikutuksia luulet, että blockchainilla on musiikkiteollisuuteen?

Valtava aika = rahaa säästävät musiikkiteollisuuden järjestelmänvalvojat ja kirjanpitäjät, kun löysä sukellus palaa uusien ja olemassa olevien kykyjen löytämiseen, kehittämiseen ja tukemiseen.

Mikä on paras asia vertaisverkko-tekniikassa muusikoille ja faneille?

Se on loistava tapa yhdistää musiikin tekijät mielekkäällä tavalla ja yksinkertaistaa maksuja, tietojen jakamista jne. Koskevia prosesseja.

Kerro meille “Creative Passportista”. Mikä se on, kenelle se on tarkoitettu, ja voitko antaa meille esimerkkejä sen käyttötapauksista?

Mycelia-lohkoketjupassi

Mycelian luova passi

Luova passi antaa musiikin tekijöille mahdollisuuden olla organisoituja ja liiketoiminnalle avoimia ja – jokaiselle käyttäjälle yksilöllisiä – sisältää henkilökohtaisia ​​tietoja, olemassa olevia henkilötodistuksia, tunnustuksia, teoksia ja liikekumppaneita..

Se edistää älykkäitä mallisopimuksia maksujen nopeuttamiseksi ja mielekkäiden luovien ja kaupallisten kumppanuuksien edistämiseksi lopullisena tavoitteena on herättää täysin uusi taiteilijavetoinen markkinapaikka musiikkialalle.

Tämän uuden sosiaalisesti yhteydessä olevan musiikkiyhteisön avulla, tiedon ja tukikerroksen jakaminen voi myös syntyä kuin koskaan ennen, jossa voimme auttaa toisiaan torjumaan lisääntynyttä eristyneisyyden ja toivon puutteen tunnetta, jotka ovat olleet erittäin läsnä viime vuosina.

Kuinka keksit sen idean?

Oletan, että se on kuplinut yli 20 vuoden ajan joka kerta, kun turhautuminen siitä, kuinka data ja rahavirta ovat kömpelöitä, yhdistetään siihen, kuinka tuetut musiikin tekijät teollisuudessa tuntuivat eri aikoina.

Se on kiihtynyt ja siihen on kiinnitetty huomiota näiden kolmen viime vuoden aikana siitä lähtien, kun törmäsin blockchain-tekniikkaan, jolla oli useita satoja tapaamisia toimialamme muuttajien ja ravistajien kanssa yhdessä niiden kanssa, joilla on vastaavia ongelmia musiikin ulkopuolella omissa toimitusketjuissaan.

Hieman kaiken tämän jälkeen tunsin, että meidän oli ensin tehtävä, oli rakentaa itsellemme koti ja laajentaa sitä, joten luova passi syntyi.

Olet aiemmin puhunut palvelun luomisesta ihmisille, joita he eivät tiedä tarvitsevansa. Rakentamalla tekniikkaa, jota he eivät ymmärrä … Kuinka aloitat jotain sellaista? Kuinka teet idean totta?

Mycelia on menossa maailmankiertueelle, joka pitää puheluja, konsertteja, näyttelyitä ja työpajoja musiikin tekijöille ja muillekin, auttaakseen meitä vakuuttamaan musiikin tekijät asettamaan kollektiivisen jalkaamme eteenpäin rakentamalla itsellemme musiikkintekijöiden kerroksen teollisuudelle.

Olemme tottuneet kehittymään ja luomaan yhdessä ottamalla riskejä. Yritämme saada heidät vakuuttamaan, että meidän on tehtävä tämä, kampanjoimalla osallistumiseksi ja muutoksen tekemiseksi.

Toisin kuin monet yritykset, jotka kokeilevat blockchainia, et ole pitänyt ICO: ta. Mitkä ovat ideasi ja suunnitelmasi rahoituksen suhteen?

Toistaiseksi projekti on rahoittanut itse. Se on voittoa tavoittelematon, vaikka musiikin tekijät ansaitsevatkin tietysti voittoa on erittäin tärkeää pitää Creative Passport -kerros vapaa VC-rahoituksesta.

Harkitsemme sosiaalisia vaikutuksia koskevia investointeja ja myös malleja palvelujen varhaiseen käyttöönottoon saadaksemme ilmaisen pääsyn tietokantaan, mikä antaa heille etua tulevaisuudessa. Joten minulla on muutamia yrityksiä, joita puolustan suoraan investoinneista, kuten Streemliner, 3D-interaktiiviset albumiluotot.

Uskon, että tämä on uusi standardi olemassa olevan maailmanlaajuisen musiikkikokoelman löytämiselle ja etsimiselle.

Tietoja vuoden mittaisesta kiertueestasi. Joka viikko erilainen kaupunki kuulostaa hämmästyttävältä ja myös väsyttävältä! Voitteko kertoa meille siitä?

Aloitamme kiertueen vasta syyskuussa. Suunnittelemme kattaa 40 kaupunkia neljällä mantereella vuoden aikana, ja järjestämme konsertteja, isännöimme työpajoja, keskusteluja ja “Creative Passport” -näyttelyn.

Olen erittäin innoissani siitä, että menen ympäri maailmaa jakamaan näkemykseni sekä musiikin tekijöille että faneille ja luomaan oikeudenmukaisempi, kestävämpi ja kukoistava musiikkiteollisuus.

Onko musiikkitaustasi auttanut sinua olemaan parempi yrittäjä? Millä tavoin)?

Ehdottomasti. Muusikkona olet kokenut niin monia ongelmia omakohtaisesti, kuten pitkät ja monimutkaiset maksuprosessit. Tämä kokemus on antanut minulle käsityksen kehittää näitä uusia tekniikoita, jotka viime kädessä edistävät jonkin verran näiden ongelmien ratkaisemista.

Mitä sanoisit tärkeimmäksi motivaattoriksesi?

Tehdään musiikkiteollisuudesta parempi, oikeudenmukaisempi ja elävämpi paikka ja kehitetään tekniikoita, jotka muuttavat sen nykyisestä nykyiseksi sellaiseksi kuin se voisi olla tulevaisuudessa. Musiikkiteollisuus, jolla on liiketoiminnan kannalta järkevää, että kappaleemme ovat osa.

Lopuksi, jos et olisi ollut muusikko, mitä luulet voivasi olla?

Halusin aina olla astronautti, kun olin hyvin pieni.

Grammyn palkittuna taiteilijana, muusikkona ja kaikkialla inspiraationa Heap ei välttämättä käytä rakettilaivaa päivätyössään. Mutta se ei estä häntä tavoittamasta tähtiä.

Kiitos, Imogen Heap!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me