Tietojen siirtäminen ympäri maailmaa on jotain, josta olemme saaneet erittäin hyvää. Kun katsot taaksepäin jopa vuosikymmen sitten, ensimmäinen iPhone oli tuskin liikkeessä. Nyt olemme kaikki riippuvaisia ​​näytöistämme. Datapakettien lähettäminen stratosfäärin ympärille on kuitenkin selvästi paljon helpompaa kuin fyysisten objektien lähettäminen. Logistiikka on edelleen logistinen painajainen.

Miksi logistiikka on niin hässäkkää?

Ajattele tietokonetta, johon kirjoitat, lasia, josta juot, tai autoa, jolla ajaa. On olemassa lukuisia tekijöitä, jotka tulevat esiin ennen kuin ne päätyvät sinun hallussasi. Logistics Managementin mukaan avomerellä olevien myrskyjen lisäksi ranskalaiset kuorma-autonkuljettajat iskevät ja kuopat tiellä raportti, teollisuuden kahdeksan tärkeintä ongelmaa ovat:

Polttoainekustannukset

Verkkokaupan ja globalisaation nousun myötä (verkkokaupan maailmanlaajuisen vähittäismyynnin ennustetaan nousevan melkein 5 biljoonaa dollaria vuoteen 2021 mennessä) logistiikka ei ole koskaan ollut niin välttämätöntä tai monimutkaista. Ostimme paikallisia tuotteita ja toimme kotiin eksoottisia esineitä vasta palatessamme lomalta.

Mutta nyt haluamme tavaroita Kiinasta, Euroopasta, Etelä-Amerikasta … ja se tarkoittaa paljon käden vaihtamista. Ja paljon kaasua päästäkseen A: sta B: hen. Tämän vuoksi on todella haastavaa pitää toimitushinnat alhaisina, kun polttoainekustannukset eivät ole sinun hallinnassasi.

Liiketoimintaprosessien parannukset

Liian monet yritykset käyttävät arkaaisia ​​käytäntöjä seuratessaan paketteja. Jotain niin yksinkertaista kuin yhden pakkauksen lähettäminen älykkäiden konttien toimitusjohtajan Richard Ettlin mukaan voi viedä jopa 200 erilaista viestintää toimitusketjun kaikkien osapuolten välillä!

Tämä tarkoittaa selvästi korkeampia kustannuksia, heikentynyttä tehokkuutta, aukkoja inhimillisille erehdyksille ja enemmän mahdollisuuksia esineiden katoamiseen tai varastamiseen. Itse asiassa lastivarastukset maksavat logistiikkateollisuudelle yhtä paljon kuin 30 miljardia dollaria vuosi.

Asiakaspalvelu

Tämän päivän asiakkaat odottavat parempaa asiakaspalvelua ja nopeampaa toimitusta. Mutta he tarvitsevat myös läpinäkyvyyttä ja haluavat tietää, missä heidän pakettinsa on ja miten se löytyy. Tässä on kuitenkin potkija. Odotukset ovat lisääntyneet, mutta halukkuus maksaa ylimääräistä nopeammasta ja tehokkaammasta toimituksesta ei ole.

Jonkin verran 64 prosenttia asiakkaista sanoo, että he eivät ole valmiita maksamaan ylimääräistä alle kahden päivän toimituksesta. Tämä on varsin ongelma logistiikkateollisuudelle, joka täyttää niin korkeat odotukset.

Talous

Kuten mikä tahansa muu teollisuus, talouden tila yleensä vaikuttaa suuresti logistiikkaan. Polttoaineen hinta on tässä merkittävä tekijä, mutta samoin ovat vaatimustenmukaisuuden säätelyjen kasvu, kysynnän lasku, kasvava luottokriisi ja nouseva inflaatio Yhdysvalloissa.


Asuntojen hinnoilla on a merkittävä vaikutus logistiikkateollisuudesta. Kun on noususuhdanne, tarvitaan enemmän rakennusmateriaaleja ja enemmän tuotantoa kaikilla teollisuudenaloilla kaasusta, mineraaleista valmistukseen.

Henkilöstö

kuorma-autonkuljettajat

Pula kuorma-autojen kuljettajista

Mukaan tutkimusta American Trucking Associations (ATA), Yhdysvaltojen kuorma-autoteollisuudessa on suuri kuljettajien puute. Pelkästään nykyisen työvoiman säilyttämiseksi heidän on palkattava noin 900 000 uutta operaattoria seuraavan vuosikymmenen aikana. Lisäksi kuljettajien säilyttäminen on jatkuva haaste logistiikkaoperaattoreille.

Hallituksen määräykset

Logistiikkayritysten on otettava huomioon liittovaltion, osavaltion ja paikalliset vaatimukset. Ja kun tarkastellaan logistiikkaa maailmanlaajuisesti, siitä tulee vielä suurempi haaste. Mukaan UPS-ammattilainen Eric Souza -yrityksillä on oltava käytössä vankka vaatimustenmukaisuusohjelma, muuten on vaarana joutua kuumaan veteen.

Ympäristöasiat

Tyhjäkäynnin vastaiset ja muut päästöjen vähentämissäännökset voivat lisätä vaatimusten noudattamisen kustannuksia ja vaatia huolellista hallintaa. Jälleen tämä vaihtelee toimivaltakohtaisesti ja vaatii tiukempia vaatimuksia toimenpiteitä EU: ssa kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Teknologiastrategia & Toteutus

Melkein ei ole logistiikan ammattilaista, joka ei olisi samaa mieltä siitä, että nykyistä infrastruktuuria on päivitettävä. Mutta ongelma on edelleen uusien, tehokkaampien järjestelmien kustannusten huomioon ottamisessa.

Blockchain Tech pelastuspalveluun

Blockchain-tekniikka ei ole hopealuoti kaikkien maailman ongelmien ratkaisemiseen (niin paljon kuin sitä mainostetaankin). Nykyisen blockchain-tekniikan on kypsyttävä skaalautuvuuden ja paremman käytettävyyden mahdollistamiseksi. Jotkut suuret globaalit yritykset, mukaan lukien Walmart, käyttävät sitä jo tuotteiden seurantaan ja kustannusten alentamiseen.

Viime vuonna vähittäiskaupan jättiläinen työskenteli IBM: n aloitteen kanssa seuratakseen tiettyjä elintarvikkeita toimitusketjussa rohkaisevilla tuloksilla. He jättävät nyt blockchain-patentteja, joihin voi liittyä koko toimitusketjun hallinta ja jopa palveluntarjoajien maksaminen.

Mutta vaikka blockchain-tekniikka näyttää olevan erityisen sopiva tehokkuuden ja liiketoimintaprosessien lisäämiseksi, mitä tekemistä sillä on polttoaineen hintaan? Potentiaalisesti melko paljon.

Blockchain voi säännellä tarjontaa ja kysyntää

Mukaan Maailman talousfoorumi, yksi suurimmista energian hintoihin vaikuttavista ongelmista on energiatehokkuus – tarjonnan ja kysynnän voimien säätely ja hintojen vakauttaminen.

Blockchain voi toimia älykkäänä kaupankäyntialustana, jonka avulla energiankuluttajista voi tulla “kuluttajia”, tuottaa ja myydä ylijäämää energiaa ja tehostaa verkonhaltijoita, koska ne voivat tasapainottaa kysyntää ja kysyntää reaaliajassa.

Tehokkuuden lisääminen, kustannusten alentaminen ja asiakaspalvelun parantaminen

Joka vuosi jotkut 140 miljardia dollaria on sidoksissa kuljetusalan maksukiistoihin. Toteuttamalla älykkäitä maksusopimuksia näistä riidoista tulee menneisyyttä. Lisäksi mahdollisuus lähettää varoja lähes välittömästi ETH: ssä vähentää pankkimaksuja ja pitkiä prosesseja samalla kun taataan maksu.

Winnesota-Blockchain-infografiikka

Winnesotan Blockchain-infografiikka / https://bit.ly/2KMK44h

Kaikki nämä edut siirtyvät loppuasiakkaalle. Tietysti logistiikkayritysten on hallinnoitava yksityinen lohkoketju tapauksissa, joissa ne eivät voi paljastaa kaikkia tietoja paketin sisällöstä. Mutta blockchain-tekniikka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden näyttää haluamansa tiedot. Ja jokaiselle toimijalle toimitusketjun jokaisessa osassa nähdä samat tiedot reaaliajassa.

On vielä pitkä matka ennen kuin blockchain-tekniikka saavuttaa täyden potentiaalinsa. Mutta jos se voi lapsenkengissään säätää tarjonnan ja kysynnän voimia energiateollisuudessa, onko mahdollista, että voimme siirtää tämän muille alueille?

Kuinka hajautetun kirjanpitoteknologian soveltaminen vaikuttaisi kiinteistöihin, vähentäisi lahjakkuuksia ja auttaisi yrityksiä jopa täyttämään erilaiset ympäristövelvoitteet?

Blockchain-tekniikalla on varmasti suuri potentiaali ravistaa kaikkia toimialoja kaikkialla. Joten kysymys siitä, milloin – eikä sen sijaan – voi olla merkityksellisempi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me