Kun ajattelet Internetiä, harvat ihmiset sukeltavat tarpeeksi syvälle ymmärtääkseen Miten se toimii. “Tietojen valtatie” on luonut biljoonia dollareita, helpottanut globalisaation leviämistä, avannut ovet miljardeille koulutukselle ja vaihtanut kokonaisia ​​sukupolvia. NOIA-tiimin mukaan Internet on kuitenkin edelleen erittäin tehoton – ja he haluavat muuttaa sitä.

Lintuperspektiivistä, NOIA on suunnitellut jaetun peer-to-peer -sisältöverkon (CDN), jota hallinnoi lohkoketju. Tiimi uskoo tämän olevan paljon tehokkaampi ratkaisu kuin nykyinen Internet-protokolla.

NOIA: n selittämänä ongelmana on, että sellaista Internetiä, jota ei ole suunniteltu, ei ole suunniteltu – se vain tapahtui. Luonnollinen rakenteen puute johti pirstoutumiseen, joka on vastuussa yli 700 miljardin dollarin vuosittaisista seisokkeista yrityksille IHS-tutkimuksen mukaan.

Olemme yhteydessä Domas Povilauskas, perustajana NOIA-verkostossa selventääkseen, miten hän näkee NOIAn muuttavan Internetin infrastruktuuria sellaisena kuin me sen tunnemme.

Puhutaan Internetistä tänään. Useimmat ihmiset ovat verkossa melkein 16 tuntia päivässä, mutta heillä ei ole juurikaan aavistustakaan, miten se toimii. Voisitko viedä meidät läpi nykyisen Internet-arkkitehtuurin ja sen reititysprotokollat?

On tärkeää ymmärtää, että Internet on verkkojen verkko. Se on vain kaapeleita, jotka kulkevat ympäri maailmaa. Palveluntarjoajasi tarjoaa yhteyden muihin Internet-palveluntarjoajiin ja niin edelleen. Se on suuri sotku verkkoja, jotka käyttävät fyysisiä kaapeleita, jotka kulkevat ympäri maailmaa. Sitä operoi tuhannet erilaiset laitokset toimiakseen.

Näillä laitoksilla tulisi olla yhteinen protokolla. Internetin kaupallistaminen alkoi yliopistojen ja sitten yksityisten Internet-palveluntarjoajien kanssa verkkojen verkostona.

Boarder Gateway Protocol otettiin käyttöön vuonna 1994. Tämä mahdollistaa polun tietokoneesta toiseen, mukaan lukien verkkosivustot televisioon, sosiaaliseen mediaan ja olennaisesti kaikkeen ja kaikkeen Internetissä. Reititysprotokolla ja data toimivat tällä hetkellä sarjassa “keskittimiä”. Tällä hetkellä käyttäjillä ei ole valintaa käytettävästä keskittimestä, ja ne päätyvät lopulta pääpalvelimeen, jossa tietoja isännöidään.

Ongelmat?

BGP-protokolla toimii vain hyvin ”paikallisen näkymän” yhteydessä verkossa ja lähettää liikennettä näihin keskittimiin. Käyttämällä toistensa tietoja, hallitaan itsenäisesti, tiedot tallennetaan Internetiin. Tämä ei sisällä pakettilakeja, viimeisimpiä mittauksia, turvaominaisuuksia, ja se on yksinkertainen protokolla, joka näyttää suunnan määränpäähän. Kukaan ei ole vastuussa erityisesti liikenteen, suorituskyvyn ja älykkään reitityksen toimittamisesta.

90% kaikesta Internet-liikenteestä reititetään BGP: n avulla. Tämä johtaa myös suuriin taloudellisiin menetyksiin suurille yrityksille ja on tehotonta.

Se maksaa teknologiayrityksille, yrityksille ja Internet-palveluntarjoajille yli 700 miljardia dollaria. Mihin nämä rahat menevät?

IHS-tutkimus on hyvin laaja ja sisältää hyvin laajan kuvan siitä, miksi Internet luo monimutkaisuutta monille yrityksille. Sisältää esimerkiksi suorat verkko- ja internetkatkokset. Se vaikuttaa tuottavuuteen, tekstiviesteihin, ohjelmistoihin, hitaisiin kokemuksiin, palveluihin jne. Tämä on vuosiluku, josta tulee eksponentiaalinen.

Yritykset ja yritykset asentavat ja käyttävät yksityisiä palveluntarjoajia, mikä lisää uusia kustannuksia, koska julkinen Internet voi olla liian riskialtista. Nämä ratkaisut eivät vieläkään riitä. Siitä huolimatta kaikki yritykset luottavat jossain vaiheessa julkiseen internetiin, jossa niiden yksityistä ei voida kattaa. Joten käytetään satoja kertoja enemmän maksavia tukiasemia MPLS Protocol, mutta tämä on myös vanhentunut.

Puhutaan Internetin tulevaisuudesta. Kuinka verkkoyhteys 10 vuoden kuluttua tulee olemaan erilainen kuin tänään?

Ohjelmoitava Internet perustuu ajatukseen avoimuudesta, resurssien jakamisesta ja tasapainottamisesta. Tavalliset Internet-käyttäjät voivat osallistua ja käyttää ohjelmoitavaa Internetiä jakamalla Internet-yhteyden. Kun NOIA-sovellus on asennettu, käyttäjän yhteydestä tulee osa uutta Internetiä ja käyttäjä saa parhaan mahdollisen Internet-yhteyden, kun otetaan huomioon hänen Internet-suunnitelmansa, sijainti ja muut yksityiskohdat.

Tämä antaisi käyttäjille mahdollisuuden tehdä Internet-yhteys nopeasti, taata paras peli- ja televisiokokemus ja saada palkinto ohjelmoitavan Internetin käytöstä ja käytöstä.

Säännöllinen käyttäjien osallistuminen voi johtaa liikenteen hajauttamiseen ja tehdä Internetistä tasapainoisen ja tehokkaan. Tämä tuo lisää liikennettä nopeampiin, parempiin verkkoihin ja lisää Internet-palveluntarjoajien välistä kilpailua, mikä johtaa Internet-infrastruktuurin innovaatioihin ja kehitykseen.

IPV6 laajensi datapakettien kokoa. Tämä sallii mukautetut tietootsikot. Tämä lisää paikan tietojen muokkaamiseen, mukaan lukien reititystiedot. Segmenttien reititys kasvaa, kuten Cisco (mm.) Tekee tänään. Suurin osa laitteistoista tukee segmenttien reititystä seuraavien 5-10 vuoden aikana. Ei ole mitään teknistä syytä, miksi tämä ei ole mahdollista segmenttien reitityksen tukemiseksi. Segmenttien reititys maailmanlaajuisesti on tulevaisuuden ympäristö ja IPV6-protokolla. Tällä hetkellä BGP-protokollaa käyttävää tietokanta-internetiä ei ole olemassa.

Toimittajan huomautus: Blogi-ilmoituksessa Bill Norton jakoi sen yksinkertaisiin termeihin: “Aivan kuten Waze reititti autoja vaihtoehtoisille reiteille ruuhkaisten moottoriteiden ohittamiseksi, koneoppiminen säätää dynaamisesti mukana olevien verkkosegmenttien topologiaa optimoidakseen reitityksen osallistujilleen. Koko yhteisö hyötyy paremmasta Internet-yhteydestä, ja blockchain hoitaa osallistujien välisen ratkaisun. “

Käytämme jakelijan kirjanpitotekniikkaa, joka sallii kaikkien segmenttien reititystietokannat ja ajaa solmuja. Käyttökokemusta parannetaan eksponentiaalisesti näkemällä kaikki käytettävissä olevat yhteydet, joita käytetään liikenteessä. Tämä on vankka perusta ohjelmoitavalle Internetille.

Tämän saavuttamisen jälkeen on luotava ja sallittava talous. Yhdistämällä kaikki edellä mainitut, mallimme on hajautettu Internet-vaihto, eli DITEX. Tämä tarjoaa taloudellisen kannustimen, joka tarjoaa Internetin “avaamisen”, joten segmentit ovat avoimia ja jaettuja, jotta “älykäs reititys” voidaan suorittaa koneoppimisen ja algoritmien avulla..

Voisitteko kertoa meille vähän NOIA: n perustajaryhmästä? Miksi tämä on paras joukkue ratkaisemaan tämän haasteen?

Aloitimme puolitoista vuotta sitten. Testnetimme on toiminut noin vuoden ajan vapauttaakseen tämän tekniikan nyt. Tiimimme on hiljattain lisännyt Bill Nortonin myöhäisen vaiheen perustajana. Meillä on korkeimman tason asiantuntijaryhmä Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti.

Kuinka NOIA aikoo vaikuttaa Internetiin?

Yhdistämme eri itsenäiset verkot ohjelmoimalla segmenttien reitityskielen. Yhdistämme Internetin älykkään reitityksen ja vaihtoehtoisen reititysjärjestelmän kanssa.

Tämä tarjoaa parhaan mahdollisen Internet-käytön, mukaan lukien turvallisuus, suojaus, suorituskyky ja ratkaisee kriittiset ongelmat, jotka liittyvät BGP: hen liittyvään nykyiseen Internet-arkkitehtuuriin.

Kuinka Bill Norton vaikuttaa projektin etenemiseen?

Bill on työntänyt projektimme Silicon Valley -hankkeiden pääliigaan. Hänen saaminen alukselle tarkoittaa, että teemme jotain merkittävää alalla.

Mikä on NOIA-välimuisti?

Peer-to-peer-sisällön jakeluverkko (CDN). Tämä julkaistiin yli 6 kuukautta sitten. CDN on ensimmäinen testnetissä, avoimessa lähdekoodissa jne. Käynnissä oleva sovellus.

Kuinka NOIA kilpailee Amazonin, Microsoftin ja CloudFlaren kanssa?

Nämä yritykset yksityistävät Internetin. Heidän internet on yksityinen, ja heiltä puuttuu edelleen ratkaisuja tietyillä alueilla ja maissa.

NOIA käyttää olemassa olevaa infrastruktuuria. Demokratisoimme maailmanlaajuista julkista Internetiä. Itse asiassa tarjoamme palveluitamme näille yrityksille.

Mikä rooli blockchainilla on Internet-hajauttamisessa?

Tarkempi kuvaus on Distributed Ledger. Tämä on ainoa tapa hajauttaa Internet julkisena tietokantana tälle uudelle reititysjärjestelmälle. Tämä ei ole yrityksemme omistuksessa, se on julkista.

Kuinka NOIA ansaitsee rahaa?

Segmenttireitityksen hyödyntämiseksi kehitämme ohjelmistoa datapakettien ohjelmointiin. Se on pohjimmiltaan yksi ensimmäisistä (tai ensimmäisistä) sellaisista ohjelmistoista, jotka ovat saatavilla palveluna yksityishenkilöille ja yrityksille. Tämä ohjelmisto toimii yhdessä reitittimen ohjelmistojen kanssa, jotka tukevat segmenttireititysprotokollaa ja muodostavat perustan liikenteen reititykselle ohjelmoitavassa Internetissä.

Käyttäjien ja avustajien määrän lisäämiseksi NOIA keskittyy tarjoamaan hyvän käyttöliittymän / käyttöliittymän ohjelmoitavan Internet-käytön ja integroinnin olemassa oleviin IT-infrastruktuureihin.

Tätä varten julkaisemme sovelluksen yksittäisille käyttäjille ja yrityksille. Molemmat sovellukset antavat pääsyn ohjelmoitavaan Internetiin ja toimivat “yhdyskäytävinä”.

Meillä on kaksi asiakasryhmää:

  • Yksilöt: Kehitämme sovellusta jokaiselle Internet-käyttäjälle nopeuttamaan internetiään ja jakamaan yhteytensä palkitsemiseksi.
  • Yritykset: Se on pohjimmiltaan SaaS-alusta, joka tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut kaikkien haluttujen päätepisteiden yhdistämiseksi yritysten infrastruktuurissa ja verkkoyhteyksien määrittämiseen, hallintaan, analysointiin. Se osa, jonka aiomme kaupallistaa.

Se on hyvä tapa erottaa yksityinen yritys avoimen lähdekoodin hajautetusta pääkirjaprojektista. Projektin ydin on pääkirja ja vaihto. Ne hajautetaan, ja NOIA-yritys saa arvoa vain merkkipidikkeeksi. Mutta tuotteen, itse ohjelmiston, UX / UI-osan osalta se kaupallistetaan yrityksille palveluna.

Kaikki muu, jonka haluat lukijamme tietävän?

Kaikkien tulisi ymmärtää, että NOIA luo kestävää merkkitaloutta, joka pyörii jakamisen ja käytön Internet-yhteyden, seuraavan sukupolven internetin ympärillä. Tämä malli on sidottu NOIA-tunnukseen.

Kiitos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me