Kaivostoiminnan keskittäminen on edelleen kuuma aihe kryptovaluuttayhteisössä. Asiantuntevat jäsenet huomauttavat edelleen, että Bitmainin kasvava markkinaosuus Bitcoinissa (ja muissa työkykyisissä salauksissa) on merkittävä huolenaihe. SC1-kaivosmies käynnistettiin äskettäin, ja laitoksen takana oleva yritys noudattaa kovaa linjaa ASIC-toimittajia vastaan. Obeliski tuo vaihtoehtoisen lähestymistavan ASIC-kaivostoimintaan, mutta voiko se antaa voiman takaisin ihmisten käsille?

Kuka on obeliski?

Obelisk on sama tiimi Siacoinin, hajautetun pilvitallennusratkaisun takana, joka ottaa vastaan ​​Microsoftin ja Amazonin kaltaiset. Sia käyttää myös todisteita työnsä turvaamiseksi verkostoonsa ja joutuu näin ollen kohtaamaan samoja kaivosongelmia kuin Bitcoin. Tätä tarkoitusta varten Obeliskin joukkue toivoo haastavansa Bitmainin kaltaiset tarjontaa hallitsevat yritykset rakentamalla omat ASICsa sekä Sian että Decredin kaivosmarkkinoille:

Obelisk Sia ASIC -kaivosmyyjän ennakkomyynti! Ennakkomyynti alkaa keskiviikkona klo 14.00 EST, on avoinna 7 päivän ajan. https://t.co/CgbwRKCsIc

– Sia Tech (@SiaTechHQ) 23. kesäkuuta 2017

Ongelma

Bitcoin on nopea, luotettava tapa vaihtaa arvoa maailmanlaajuisesti. Mutta hajautetulla valuutalla ei ole juurikaan järkeä, jos sen turvaamiseen käytetty infrastruktuuri ei ole. Bitmain on yksi suurimmista, ellei johtava ASIC-kaivoslaitteiden toimittaja. Heidän voimakas asemansa on kuitenkin ansainnut heille myös melko tunnetun maineen salauspiireissä.

Zia Herbert, yksi Sian keskeisistä jäsenistä, korosti joitain ongelmia, joita keskitetty kaivostoiminta voi aiheuttaa aiemmin tänä vuonna (2018):

Bitmainilla on vahva kokemus Bitcoinista, että hän työskentelee aktiivisesti ydinkehityksen heikentämiseksi, estää tärkeät verkkopäivitykset (Segwit), tukee kiistanalaisia ​​haarukoita (Bitcoin Cash), rakentaa takaoviin (Antbleed) ja paljon muuta. Mielestämme Bitmain on huono toimija kryptovaluutta-tilassa.

Hänen sanansa tulivat sen jälkeen, kun Bitmain yllätti koko Siacoin-kaivosmarkkinat ilmoituksella Antminer A3: sta. Laiva, joka on suunniteltu erityisesti Siacoinin louhimiseen ja kilpailemaan Obeliskin tarjonnan kanssa:

Bitmains A3 Antminer. Yllätyslähtö kilpailemaan Siacoinin louhinnassa

Bitmains A3 Antminer. Yllätyslähtö kilpailemaan Siacoinin louhinnassa.

Luonnollisesti tämä ei mennyt hyvin niiden Siacoin-kaivostyöläisten kanssa, jotka olivat jo tilanneet Obeliskin kaivostyöläisen puoli vuotta aikaisemmin. Lisätäkseen tätä iskuaan Bitmain tarjosi asiakkaille 10 päivän toimitusaikaa heidän tilauksilleen. Tämä antoi A3-ostajille mahdollisuuden aloittaa tuoton tuottaminen melkein kuusi kuukautta ennen kuin SC1-ostajat saivat edes laitoksensa. Jos krypto-valuutan louhinnassa oli koskaan julistettu sotaa, niin se oli.

Lisäksi odottaessaan SC1: eensä kannattavuus heikkenee edelleen, kun useampi kaivostyöläinen suojaa verkkoa ja algoritmiset vaikeudet kasvavat. Näet ahdingon. Mitä valmistaja tekee? No, Obeliskillä voi olla ratkaisu. Tai niin he sanovat.

Laukaisualusta

Launchpad on Obeliskin suhteellisen uusi palvelu, jonka tarkoituksena on korjata ongelma, jossa suuret kaivostyöläiset alittavat uusia pelaajia markkinoille. Obelisk aikoo kehittää yhteistyössä uusien kolikoiden tekijöiden kanssa ainutlaatuisen kaivosalgoritmin ja sitä seuraavan kaivoslaitteiston kyseiselle algoritmille.

Tämän palvelun pitäisi antaa kolikoiden kehittäjien hallita oman kolikonsa julkaisua piilottamalla laitteisto- ja algoritmiset yksityiskohdat eteenpäin. Kun kolikko käynnistyy, ASIC-kortit voidaan jakaa tasaisesti yhteisölle sen varmistamiseksi, että muutamat suuret pelaajat, kuten Bitmain, eivät hallitse tai salaa leviä prosessointitehoa..

Obeliski-kaivostyöntekijät Siacoin- ja Decred-verkostoille

Obeliski-kaivostyöntekijät Siacoin- ja Decred-verkostoille

Lisäksi Obelisk pyrkii pitämään toimintaedellytykset avoimella hankinnalla mallit yleisölle niiden julkaisun yhteydessä. Tämä antaa kilpaileville valmistajille mahdollisuuden tuoda omat versiot ajoissa markkinoille. Se on melko upea visio, mutta Obelisk uskoo, että nämä voivat olla ensimmäiset askeleet sellaisen kaivoslaitteiston toimialakohtaisen standardin luomisessa, jonka pääperiaate on hajauttaminen.

Kuulostaa hyvältä. Joten mikä on saalis? No, palvelu palauttaa sinulle huomattavan 10 miljoonaa dollaria saadaksesi oman Launchpadin. Teorian mukaan ainutlaatuisen ASIC: n ja algoritmin pitäisi antaa kaivostyöntekijöiden ensimmäiselle sukupolvelle neljän kuukauden etumatka. Tämä olisi teoreettisesti riittävä aika kustannusten kattamiseksi ja kilpailun jatkamiseksi, kunnes paremmat ASIC: t tulevat markkinoille.

Draama jatkuu

Huolimatta melko jaloista pyrkimyksistä torjua kaivostoiminnan keskittämistä Obelisk kohtelee edelleen muutamia omia kiistojaan. Alkuperäinen SC1-kaivosmiehen tekninen tiedote heinäkuussa 2017 ilmoitettiin hash-nopeudella 800 GH / s +. Tämän vuoden toukokuussa (2018) joukkue ilmoitti, että vain sirutestaus paljasti noin 550 GH / s nopeuden. Obelisk ei valitettavasti pystynyt täyttämään alkuperäisiä hajautusasteen lupauksiaan ja myy tällä hetkellä lopputuotetta verkkosivustonsa kautta hintaan 550 GH / s.

Lisätä draamaan, monet käyttäjät eivät todellakaan saaneet tilauksiaan ajoissa ja Obeliskin oli korvattava asiakkaille menetetyt kaivostulot. Lopuksi, ja ehkä kiistanalaisin, joukkue päätti äskettäin haastaa Sia-verkon pyrkiessään estämään Bitmainin ja Innosiliconin kaltaiset kilpailut. Tämä liike hyödytti selvästi Obeliskin asiakkaita. Melko hauska liike, jos ajattelet, että estääkseen monopoliaseman he ovat nyt luoneet omansa.

Obeliskin kaivosmies: Tulevaisuuden malli tai ohimenevä villitys?

Huolimatta Satoshin visiosta oikeudenmukaisemmasta rahoituksen tulevaisuudesta näyttää siltä, ​​että taistelu vallasta ja hallinnasta jatkuu. On selvää, että Bitmain jatkaa, hyvin #bitmainthings. Joten on ymmärrettävää, mistä Sian ja Obeliskin takana oleva joukkue tulee.

Siitä huolimatta Obelisk myöntää omin sanoin, että Launchpad keskitetään alussa yhden ASIC-valmistajan ympärille. Lisäksi, lupaustensa lisäksi, mistä yhteisö todella tietää, jos he eivät ole pidättäneet joukkoa laitteita kolikoiden salaa louhimiseksi itselleen?

Arvostetut salauksen kannattajat, kuten Andreas Antonopolous, ovat aiemmin huomauttaneet haitalliset vaikutukset, joita ASIC-vastustuskyky voi todella aiheuttaa. Se ei kuitenkaan estä kovimpia Siacoin-faneja. Onko tällä alueella niin paljon haasteita, voiko obeliski-kaivosmies olla malli tulevaisuudelle? Kuka tietää. Kaivostoiminnan keskittäminen on toistaiseksi tärkeä aihe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me