Kaikille, jotka ovat koskaan luoneet tilin Coinbase-, Gemini- tai muussa suuressa kryptovaluutanvaihdossa, olet suorittanut KYC / AML-peruskäytännöt. Itse asiassa kuka tahansa, jolla on pankkitili (ellei se ole offshore-tili), on jossakin määrin noudattanut Tunnista asiakkaasi -ohjelmaa ja rahanpesun torjuntaa..

Se, että pankkisi ei pyytänyt sinua lataamaan selfieä henkilökortillesi, ei tarkoita, etteivät he ole tarkistaneet taustasi. Mutta mitä KYC / AML todella menee? Mitä järkeä siinä on ja mikä tärkeintä, kuinka monta kryptovaluutanvaihtoa todella pelataan sääntöjen mukaan?

Mihin KYC / AML on tarkoitettu?

Kun FinTech- ja kryptovaluutta-alueet kasvavat edelleen, kasvaa myös tarve torjua finanssirikoksia. Tämä tarkoittaa rahanpesun ja muun laittoman toiminnan, kuten terrorismin rahoittaminen, estämistä. Kryptovaluuttakurssien ja blockchain-yhtiöiden, joilla on laillisesti yhteensopivia tunnisteita, on pidettävä asiakkaitaan testattavina.

Kryptovaluutan yhteys rikolliseen toimintaan on edelleen hyvin todellinen. Ja itse asiassa se on paljon enemmän kuin yhdistys. Salausvaluutat, kuten Dash ja Monero, sallivat edelleen asiakkaiden nimettömyyden, mikä peittää varojen alkuperän. Tämä tarkoittaa sitä, että jos varat tulevat rahanpoistosta, huumekaupasta tai muusta rikollisesta toiminnasta, kukaan ei tiedä.

Lisäksi rahanpesijät voivat siirtää rajoittamattoman määrän varoja salauksen avulla. Yli 10 000 dollarin siirtäminen Yhdysvaltain pankkien kautta ilmoitetaan. Tämä tekee salausvaluutasta luonnollisesti houkuttelevan rikollisille, jotka haluavat ohittaa perinteiset rahoituskiskot ja suojautua sääntelyviranomaisilta.

Tunne asiakkaasi ja rahanpesun vastaista toimintaa käytetään tämäntyyppisen rikollisen toiminnan välttämiseen. Yrityksillä on moraalinen ja yhä laillisempi vastuu varmistaa, että asiakkaat eivät ole osallisina rikollisessa toiminnassa. Itse asiassa, kun EU äänesti tiukemmista KYC / AML-käytännöistä kryptovaluutanvaihtoon tämän vuoden huhtikuussa, sen oli tarkoitus lopettaa niihin liittyvä nimettömyys.

Uusien lakien mukaan kryptovaluutanvaihdon ja lompakon tarjoajien on otettava käyttöön asiakkaidensa due diligence -valvonta. Tämä sisältää muutakin kuin vain pintapuolisen henkilöllisyyden tarkistuksen. Tulevaisuudessa kaikentyyppisten salausyritysten on rekisteröidyttävä voidakseen tarjota säänneltyjä vaihto- ja maksupalveluja EU: ssa.

Salausvaluutanvaihdot eivät noudata vaatimuksia

Mukaan tutkimusta Mitekin tilaama P.A.ID Strategies, valtava 68 prosenttia lompakon tarjoajista ja kryptovaluutanvaihdoksista Yhdysvalloissa ja EU: ssa ei pysty muodollisesti tunnistamaan asiakkaitaan. Tämä tarkoittaa, että yli kaksi kolmasosaa kaikista yrityksistä ei täytä EU: n päivitetyn rahanpesudirektiivin uusien asetusten vaatimuksia.

PAID Strategies Research - graafinen esitys, jonka mukaan 68% salauksenvaihdoista ja lompakoista ei suorita kunnollisia henkilöllisyystarkastuksia, mikä tarkoittaa, että rikolliset & amp; Poliittisesti paljastetut henkilöt voivat käydä vapaata kauppaa.

P.A.ID-strategioiden tutkimus

Tutkimuksen päätavoitteena oli arvioida nykyiset KYC / AML-menettelyt uusien käyttäjien sisällyttämiseksi. Digitaalisen henkilöllisyyden todentamisratkaisujen tarjoajan tutkimista 25 yrityksestä suurin osa ei täyttänyt lakisääteisiä vaatimuksia. Monissa tapauksissa he eivät suorita tarvittavia henkilöllisyystarkastuksia virallisten asiakirjojen tai poliittiseen altistukseen lueteltujen henkilöiden kanssa.

Myöskään kirjausketjua tai seuraamuksia ei suoriteta rikollisen toiminnan jäljittämiseksi. Monissa tapauksissa vahvistettu sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero olivat riittäviä rekisteröitymään vaihtoihin ja lompakkoihin.

Mikä sitten todella menee KYC / AML: ään?

Ei riitä tietää, että palveluitasi käyttävät ihmiset ovat ihmisiä eikä botteja. Tai että heidän matkapuhelimensa ja sähköpostinsa kuuluvat heille. Kryptovaluuttakurssien on tiedettävä, onko asiakkailla, joihin he ovat päässeet, rikollinen tausta vai ei. Onko heille määrätty seuraamuksia? Ovatko he jonkinlaisella tarkkailulistalla? Onko heillä poliittisen altistumisen tasoja??

Kaikkien näiden kysymysten tuottama datamäärä on melkein käsittämätön. Ja pimeinä aikoina perinteinen KYC / AML sisälsi erittäin pitkät manuaaliset prosessit.

Näihin kohdistui täysin inhimillisiä virheitä ja nopeusrajoituksia, mikä teki niistä täysin tehoton. Niihin liittyi myös pitkiä viivästyksiä. Yksikään asiakas ei halua odottaa vähintään kahta viikkoa saadakseen vahvistuksen ja aloittaakseen kaupankäynnin, kun taas joku kirjoitusvirkailija siivilöi sanomalehden leikkeitä.

Koska uudet direktiivit EU: ssa ja tutkimusten perusteella, jotka osoittavat, että yritykset ovat jäljessä (ja ovat pian lain vastaisia), niiden on löydettävä parempi tapa noudattaa niitä. Tehokas ja vaatimustenmukainen tapa analysoida miljoonien ihmisten datamassat nopeasti.

KYC / AML Automaation avulla

Big Data on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Ei vain markkinoijille, jotka kohdistavat älykkäämpiä tarjouksia asiakkailleen, vaan myös KYC / AML: n tehostamiseksi. Mutta edes suuret rahoituslaitokset eivät käsittele omaa KYC: tä / AML: ää. He ovat erikoistuneet rahoituspalveluihin, ei etsivään työhön. Sama koskee kryptovaluutan vaihtoa.

Kuvakaappaus Comply Advantagen, AML-seulonta- ja seurantatekniikan kotisivulta, joka käyttää tekoälyä selvittääkseen, onko käyttäjä taloudellisen rikollisuuden riski.

ComplyAdvantage-kotisivu

Yritykset kuten P.A.ID-strategiat, ComplyAdvantage, ja Ativio hyödyntävät koneoppimista ja tekoälyä tarjotakseen asiakkailleen (pörsseille, säilytysyhteisöille, pankeille) tarvittavat tiedot reaaliajassa. Koneoppimisen avulla he voivat nopeasti tunnistaa trendit ja mallit, paljastaa ongelmat, jotka saattavat olla punainen lippu, ja tarjota luotettavan asiakasprofiilin, joka mahdollistaa nopean pääsyn koneeseen.

Eri riskitasojen tunnistaminen

On olemassa sellainen asia kuin liikaa tietoa, varsinkin kun kyseessä on kryptovaluutan vaihto tai pankki. Esimerkiksi se, että tiedät, etteivät asiakkaasi ole jengijoukot, terroristit tai veronkiertäjät, riittää todennäköisesti. Sinun ei tarvitse tietää, että heillä on DUI yliopistopäivinä heidän nimeään vastaan.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä koske poliittista kampanjaa. Loppujen lopuksi, jos ehdokas hakee virkaan, he tarvitsevat laajimman käytettävissä olevan seulonnan. Tässä tekoälyä käyttävä KYC / AML saa todella älykkään luokittelemalla riskitasot. Sinun ei pitäisi estää sinua investoimasta ICO: han, jos humaloit ja tanssit pöytälevyllä, mikä tekee paikallislehden sivusta 12. Mutta se saattaa syrjäyttää republikaanien äänestäjät eteläisissä osavaltioissa.

Tekoälyä käyttävä KYC / AML voi myös vähentää asiakkaiden seulontaan liittyvien väärien punaisten lippujen määrää, jotka lopettavat tarpeettomasti tunnistamalla riskitasot oikein.

Päätösajatukset

Kun sääntely lisääntyy ympäri maailmaa, etenkin Yhdysvalloissa ja EU: ssa, kryptovaluutan vaihto, lompakon tarjoajat ja muut blockchain-yritykset joutuvat pelaamaan palloa. Pian standardin noudattamatta jättäminen ei tarkoita, se tarkoittaa, että he toimivat laittomasti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me