Onko verkkoverkko verkkoyhteyksien tulevaisuus?

Tarkastellessamme lohkoketjuja ja valvomattomaa viestintää nykyinen hallinto näyttää ottavan takaisin hallinnan. Verkon neutraalisuutta koskevat lait lakkaavat ensi kuussa, ja Internet-palveluntarjoajilla on kokonaisvaltainen mielipide siitä, kuinka Yhdysvaltain ihmiset käyttävät Internetiä. Tämä herättää avainkysymyksiä verkkoyhteyksien tulevaisuudesta ja siitä, voisiko verkkoverkko olla ratkaisu.

Mitkä ovat nettineutraalisuuslait?

Verkonneutraaliutta koskevia lakeja noudatettiin Yhdysvalloissa Obaman aikakaudella vuonna 2015. Ne on suunniteltu varmistamaan avoin ja ilmainen internet, jossa kuluttajilla on yhtäläinen pääsy verkkosisältöön. Verkon puolueettomuuslait estävät Internet-palveluntarjoajia estämästä sisältöä, suosimasta omaa sisältöään tai ylihinnoittelemasta kuluttajia.

Viime vuoden joulukuussa FCC kuitenkin kumosi nämä “avoimen internetin” säännöt. Verkkoneutraaliutta koskevat lait lakkaavat voimaan 11. kesäkuuta voimakkaasti kritisoitu asetukset, jotka antavat Internet-palveluntarjoajille kaiken voiman.

Uudet säännöt edellyttävät, että Internet-palveluntarjoajat ilmoittavat kuluttajille, estävätkö he tietyn sisällön tai hidastavatko ne tai veloittavatko maksun nopeammasta pääsystä. Ja monet ihmiset pelkäävät, että Internetin hinnat nousevat sen seurauksena. Toistaiseksi, AT&T, Verizon ja Comcast Corp ovat kaikki luvanneet olla estämättä tai syrjimättä sisältöä sääntöjen umpeuduttua. Mutta ei ole vielä mainittu, tarjoavatko he maksullisia “nopeita ratoja”.

Poliittinen kuilu

Nettoneutraaliutta koskevien lakien kumoaminen on viimeisin nykyisen hallinnon yrityksissä kumota edellisen hallinnon toimet. Pariisin ilmastosopimusten kumartamisen ja Iranin ydinsopimuksen 180: n jälkeen. Se ajaa myös syvemmän kiilan republikaanien ja demokraattien puolueiden ja amerikkalaisten välillä.

“Verkon puolueettomuuden kumoaminen antaisi Internet-palveluntarjoajille mahdollisuuden sijoittaa voittonsa palvelemiensa kuluttajien edelle ja hallita sitä, mitä näemme, teemme ja sanomme verkossa”, varoitti New Yorkin pääministeri, demokraatti, Barbara Underwood.

Republikaanit väittävät, että verkon neutraalisuutta koskevien lakien kumoaminen avaa kilpailun ja kannustaa investointeihin. “Tämän vaikutus on parempi, nopeampi, halvempi Internet-yhteys ja ilmainen ja avoin Internet, jota meillä on ollut monta, monta vuotta”, kertoi FCC: n tasavallan puheenjohtaja Ajit Pai.

Toistaiseksi 22 osavaltiota New Yorkin johdolla protestoi lainsäädäntöä vastaan. On vielä mahdollista hylätä joulukuun kumoaminen, joka on valtava voitto Internet-palveluntarjoajille, mutta Internet-yritykset, mukaan lukien Alphabet Inc. ja Facebook, vastustavat voimakkaasti..

Missä tahansa poliittiset taipumuksesi ovat, ymmärrät todennäköisesti, miksi Internet-yhteyden maksun periminen ei sovi monille ihmisille. Itse asiassa demokraatit uskovat, että tämä asia vaikuttaa marraskuun puolivälissä pidettäviin vaaleihin, etenkin Internet-tajuisten vuosituhannen äänestäjien kanssa.

Internet-yhteys etuoikeutetulle muutamalle?

Tässä nopean internetin aikakaudessa olemme tottuneet pääsemään sisältöön milloin vain haluamme, missä tahansa, suoraan kämmeniltä. Tiedot ovat ilmaisia ​​ja tehokkaita. Sellainen valta, josta ihmiset saattavat joutua pian maksamaan paljon rahaa.


Jotkut Internet-palveluntarjoajat ovat jo puhuneet “maksettujen pikakaistojen” tai “maksettujen priorisointien” tarjoamisesta. Tämä vie meidät vaaralliselle tielle. Huipputason pääsy Internetiin on avointa ja tasavertaista ekosysteemiä vastaan ​​kaikille ja on jyrkässä ristiriidassa useimpien blockchain-startupien utopististen visioiden kanssa.

Vaikka kumoaminen ei ole vielä valmis, ja se tulee voimaan ensi kuussa, jos Internet-hinnat nousevat taivaalle Yhdysvalloissa ja väestöllä ei ole enää yhtäläistä pääsyä, verkkoverkko voi olla ratkaisu.

Mikä on Mesh Networking?

Verkkotopologia Mesh

Kuva osittaisesta verkkoverkosta https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NetworkTopology-Mesh.svg

Verkkoverkon avulla solmut voivat muodostaa yhteyden suoraan ja tehdä yhteistyötä keskenään reitittääksesi tietoja asiakkaille ja asiakkailta. Se on hajautettu, koska ei ole riippuvuutta yhdestä ainoasta solmusta, ja kaikki solmut osallistuvat tiedon välitykseen.

Koska verkkoverkot voivat itse konfiguroida, verkko on vikasietoinen ja tarjoaa halvemman, tehokkaamman ratkaisun sensuroimattoman Internet-yhteyden tarjoamiseen – jota ei ole kytketty Internet-palveluntarjoajan (Internet Service Provider) infrastruktuuriin.

Pähkinänkuoressa? Verkkoyhteydet tarjoavat mahdollisuuden hypätä muiden ihmisten Internetiin ja tietoihin. Mutta verkkoekosysteemin kasvattamiseksi ihmisiä on kannustettava.

Miksi sinun pitäisi jakaa yhteytesi kenenkään muun kanssa? Tässä tulee esiin hajautettu, matkapuhelinverkkoprotokolla, joka käyttää lohkoketjutekniikkaa ja tokenointia.

Tunnistettava yhteys

Yritykset kuten RightMesh ja Avoin puutarha merkitsevät yhteyksiä Android-puhelimilla verkkoinfrastruktuurin muodostamiseksi. He saavuttavat vertaisyhteyden käyttämällä WIFI- ja Bluetooth-toimintoja, jotka ovat luontaisia ​​matkapuhelimille.

Kun asiakas ja hotspot muodostavat yhteyden, he luovat uuden verkon, johon ihmiset voivat liittyä, ja verkko kasvaa sieltä. Jokaisella solmulla on Ethereum ID ja tili, joka palkitsee käyttäjiä tunnuksilla.

Tämän hajautetun Internet-palveluntarjoajan mallin tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus tulla Internet-palveluntarjoajiksi. Ottamalla valta pois suuryrityksiltä ja antamalla sen takaisin ihmisten käsiin, kuka tahansa voi jakaa internetin ja ansaita kryptovaluutta tekemällä sen.

Toistaiseksi Open Garden on mahdollistanut viestien reitityksen verkon ulkopuolella ja luonut ensimmäisen viestisovelluksen, jonka avulla ihmiset voivat kommunikoida ilman Internet-yhteyttä.

Jatkuvan yhteyden salliminen

Verkkoa käytetään myös ympäri maailmaa keskeytymättömän yhteyden varmistamiseksi. Miljoonilla ihmisillä ei edelleenkään ole pääsyä Internetiin vaikeapääsyisissä paikoissa, joissa on monimutkainen topografia ja suuret maaseutuyhteisöt.

Verkkoverkko on osoittautumassa tehokas ja edullinen ratkaisu yhdistämisen etujen levittämiseen, mukaan lukien sosiaalinen ja taloudellinen osallisuus. Ja luonnonkatastrofeissa, joissa Internet-yhteys katkeaa, verkkoverkko voi varmistaa, että ihmiset pystyvät edelleen kommunikoimaan ja lähettämään viestejä.

Punainen koukku WIFI, esimerkiksi syntyi sen jälkeen, kun voimakas myrsky osui New Yorkiin ja esti ihmisiä olemasta verkossa. Nyt organisaation tavoitteena on sulkea digitaalinen kahtiajako ja sallia yhtäläiset taloudelliset mahdollisuudet Red Hookissa, Brooklynissa, käyttämällä verkkoa.

Paikallisten yritysten ja yhteisön avulla he voivat tarjota asukkaille jatkuvan pääsyn ilmaiseksi.

Yhteydet tulevaisuudessa

Vaikka verkon puolueettomuuden kumoaminen ei ole vielä tullut voimaan, jopa edullisen Internetin käytön yhteydessä, sensuuria tai palvelujen keskeyttämistä koskevat kysymykset nostavat usein päätä.

Verkkoverkko voi olla todellinen, toteuttamiskelpoinen vaihtoehto paitsi viimeisen mailin liitettävyydelle myös päivittäin, parannettu viestintä ilman valvontaa tai Internet-palveluntarjoajia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me