Kilpailu parhaaksi hajautetuksi säilytysratkaisuksi

Blockchain-tekniikka on kyse hajauttamisesta. Ensinnäkin se oli rahoitusjärjestelmiä ja maksuja. Seuraavaksi tulivat hajautetut sovellukset ja ohjelmat, jotka voisivat toimia lohkoketjussa. Nyt uusi raja avautuu tiedostojen tallennuksen hajauttamisella. Hajautetusta varastotilasta on tullut nopeasti tungosta kilpailu, jossa Storj, Sia, Filecoin ja MaidSAFE kilpailevat kaikki markkinaosuuksista.

Hajautetun varastoinnin ajatuksena on, että tavalliset ihmiset voivat vuokrata käyttämättömän osan kiintolevytilastaan ​​vertaisverkossa. Tässä artikkelissa käsittelemämme eri alustat suorittavat tämän tehtävän hieman eri tavoin. Lähestymistavasta riippumatta data on kuitenkin kukoistava ala, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta jokaiselle projektille, joka voi täydentää hajautettua tiedostotallennusta.

Hajautetun varastoinnin perusteet

Hajautettu tallennus toimii jakamalla tiedosto vertaisverkossa.

Ensinnäkin lataaja salaa tiedoston, ja kyseinen henkilö säilyttää avaimen salauksen avaamiseksi. Sitten tiedosto hajotetaan moniin pienempiin paloihin. Jokainen näistä pienistä salatuista kappaleista kopioidaan redundanssin varmistamiseksi. Lopuksi tiedostojen sirpaleet lähetetään useisiin vertaisverkossa oleviin tietokoneisiin.

Tiedostoja isännöivillä henkilöillä on vain pieni sirpale tiedoston sisällöstä, ja se on salattu. Tämä tarkoittaa, että isännät eivät voi saada tietoja tiedostosta. Se tarkoittaa myös, että hyökkäyksen käynnistäminen isäntäsolmua vastaan ​​olisi turhaa.

Tiedoston palauttamiseksi alkuperäinen lataaja käyttää yksityistä avainta yhdessä blockchainin isännöimän hash-taulukon kanssa löytääkseen kaikki alkuperäisen tiedoston sirpaleet ja pyytää verkkoa rekonstruoimaan tiedoston. Kun solmut lähettävät takaisin erilaisia ​​sirpaleita, tiedosto rakennetaan uudelleen. Sitten lataaja purkaa tiedoston salauksen alkuperäisen salausavaimen avulla.

Varastoinnin kysyntä

Pilvivarastomarkkinat ovat valtavat. Suurimmat pelaajat, kuten Amazon ja Google, hallitsevat tällä hetkellä tilaa.

Markkinatutkimusryhmät arvioivat pilvivarastomarkkinoiden kasvavan 74,94 miljardia dollaria vuoteen 2021 mennessä 92,49 miljardia dollaria vuoteen 2022 mennessä. Jos hajautettu varastointi voi kaapata jopa pienen osan kyseisistä markkinoista, se on valmis olemaan suuri teollisuus.

Siksi kilpailu parhaasta hajautetusta varastointiratkaisusta on niin kilpailukykyinen.

Storj

Storj on ylivoimaisesti hajautetun varastoinnin markkinajohtaja. Se on myös yksi avaruuden vanhimmista projekteista. Tähän mennessä Storjilla on 20000 käyttäjän (lähettäjät) ja 19000 maanviljelijän (varastointipalvelujen) yhteisö..

Projektin koodi on avoimen lähdekoodin, joten kuka tahansa voi toteuttaa Storj-instanssin. Storjin takana oleva yksityinen yritys Storj Labs on jo rakentanut vaikuttavan verkon. Käyttäjät maksavat pääsystä kyseiseen verkkoon.

Storj-arkkitehtuuri noudattaa yllä kuvattua sirpaloitumisen, salauksen ja parvekkeen vakiomallia tiedostojen jakamiseksi ja uudelleen kääntämiseksi.

Käyttäjäkokemus

Storjin suuri erottelija (lukuun ottamatta markkinoiden määräävää voimaa) on käyttäjäkokemus. Storj helpottaa ja intuitiivista rekisteröitymistä, tiedostojen isännöintiä tai solmun käyttöä. Se on tarkoitettu massamarkkinoiden käyttöönottoon, ja suunnittelu toimii selvästi.

storj ux

Maksumalli on myös maksu-up-go-go-ominaisuus lataajille, ja he voivat maksaa Yhdysvaltain dollareina. Tämä helpottaa lennolle pääsyä ja helpottaa tapahtuman ymmärtämistä.

Käyttökokemuksen hallinta johtaa kuitenkin jonkin verran keskittämiseen. Storj Labs hallitsee pääsyä verkkoonsa. Verkko on kuitenkin hajautetumpi ja turvallisempi kuin keskitetyt vaihtoehdot. Storj ei näe myöskään tiedostojasi. Sinun on kuitenkin luotettava Storj-portaaliin verkon käyttämiseen.

STORJ-tunnus & Tulevaisuuden suunnitelmat

Storj ei tue kaivostoimintaa. Sen sijaan maanviljelijöille tehdään asiakirja-aineistoja. Jos viljelijä voi todistaa, että tietokone on verkossa ja hänellä on kopio annetusta tiedostosta, hän saa maksun. Nämä tarkastukset varmistavat, että tiedostot ovat todella verkossa. He myös palkitsevat maanviljelijöitä.

Maksut suoritetaan STORJ-rahakkeiden muodossa. STORJ on ERC-20-merkki. Itse asiassa koko Storj-ekosysteemi on dApp Ethereumin lohkoketjussa. Storjilla ei ole omaa estoketjua.

Lähitulevaisuudessa Storj aikoo keskittyä skaalautuvuusratkaisuihin. He toivovat myös puuttuvan tiedostojen jakamiseen, jotta käyttäjät voivat jakaa / peruuttaa pääsyn tiedostoihin reaaliajassa.

storj-verkko

Storjilla on useita kumppanuuksia testata ja kasvattaa kattavuutta. Erityisesti he tekivät äskettäin yhteistyötä FileZillan kanssa, joka on merkittävä FTP-palveluntarjoaja. Vuoden 2017 viimeisten kuuden kuukauden aikana Storjiin tallennettujen tietojen määrä kasvoi 50% kuukaudessa. Storj isännöi tällä hetkellä yli 30 petatavua dataa verkossa.

Sia

Sia on Storjin suurin kilpailija elinkelpoisen tuotteen tuotannossa. Se toimii samalla tavalla kuin Storj. Erityisesti Sia jakaa tiedostot kolmekymmentä segmenttiä tarpeeksi redundanssilla, jotta ne pystyisivät rakentamaan tiedoston onnistuneesti vain kymmenellä kolmestakymmenestä segmentistä. Protokolla myös salaa tiedostot samalla tavalla kuin Storj.

Toisin kuin Storj, Sialla on oma estoketju. Tämä oma lohkoketju tukee älykkäitä sopimuksia, joita Sia käyttää tiedostojen hallintaan ja lähettämiseen. Lähetettyään Sia toteuttaa myös vastaavia tallennustodistuksia solmujen tiedostojen ylläpidon tarkastamiseksi.

Siacoin (SC)

Sia ei tue fiat-maksuja, kuten Storj. Sen sijaan lähettäjät ja solmut maksavat ja saavat maksun Siacoinissa. Sia tarvitsee myös kaivostyöläisiä tukemaan lohkoketjuaan, ja nuo kaivostyöläiset palkitaan myös Siacoinissa. Siacoinille on useita kaivosaltaita, joista ensimmäinen ja suurin on SiaMining.

Kasvu & Tulevaisuus

sia-verkko

Vuoden 2017 aikana Sia kasvoi 75 isännästä ja 500 Tt tallennustilasta 1000 isäntään ja 3,3 PB vapaasta tallennustilasta. Kasvu on nopeaa. Se on kuitenkin edelleen pieni verrattuna Storjin 20 000 isäntään. Storjilla on myös käytössä yli 3,5 PB – enemmän kuin Sian koko verkon koko.

Filecoin

Filecoin on mielenkiintoinen kilpailija tässä kilpailussa, koska se ei ole vielä käynnistynyt. Silti monet odottavat, että siitä tulee merkittävä pelaaja avaruudessa alusta alkaen.

Tämä johtuu osittain laukaisun takana olevasta tiimistä. Filecoin on Protocol Labs -projekti. He ovat onnistuneesti ottaneet käyttöön muita verkkopohjaisia ​​tallennus- ja laskentaprojekteja, erityisesti IPFS. Filecoinilla on myös massiivinen tuki. Yhtäältä projektin takana on Piilaakson riskipääoma, mukaan lukien Andreessen Horowitz ja Kamal Ravikant. Toisaalta Filecoin lanseerasi yhden menestyneimmistä ICO-yhtiöistä keräten 205 miljoonaa dollaria merkkikaupassaan.

Alustan arkkitehtuuri

Filecoinin valkoisessa kirjassa kuvataan kaksinkertainen lähestymistapa alustan arkkitehtuuriin, joka käyttää kahden tyyppisiä verkkosolmuja.

Ensimmäiset ovat varastosolmut, kuten Siassa ja Storjissa. Filecoin näyttää kuitenkin kääntyvän kohti suurempia pelaajia, joilla on paljon omistettua tallennustilaa.

Toinen solmutyyppi on hakusolmut. Nämä solmut sijaitsevat ihanteellisesti fyysisesti keskipisteessä, jota ympäröivät monet varastosolmut. He tarvitsevat myös suuren kaistanleveyden, matalan viiveen Internet-yhteyden tiedostojen sirpaleiden hakemiseksi ja välittämiseksi mahdollisimman tehokkaasti.

filecoin-alusta

Kun solmua käytetään, Filecoin toimii mallina, joka osoittaa sinulle uskottujen tiedostojen sirpaleiden jatkuvan replikoinnin. Redundanssin luominen ansaitsee Filecoin-tunnuksia. Filecoin on myös edellä infrastruktuurin suhteen. Koska se tulee samalta yritykseltä, joka on kehittänyt IPFS: n, Filecoinilla on jo sisäänrakennettu protokolla redundanssia ja poistokoodausta varten.

Kauppapaikka

Toinen ero on se, että Filecoin tarjoaa markkinat tietojen tallentamiseen. Storj ja Sia ovat vakiinnuttaneet hinnoittelumallit, mutta Filecoin kannustaa kyselyihin ja tarjouksiin tietojen varastoinnissa. Isännät voivat ilmoittaa, mihin hintaan he ovat valmiita tarjoamaan tallennustilaa, ja lähettäjät voivat valita, hyväksyvätkö he kyseisen hinnan.

Tulevaisuus

Filecoinin ympärillä on paljon hyppyjä, mutta todellisuudessa niitä ei ole vielä käynnistetty. Vielä on nähtävissä, onko hype perusteltu.

MaidSafe

MaidSafe on toistaiseksi pienempi kilpailija kentällä. Ne eivät myöskään ole ehdottomasti tiedostojen tallennusratkaisu. Heillä on myös tavoitteita päästä hajautetun tietojenkäsittelyn alueeseen. Nämä laajat tavoitteet tekevät niistä mielenkiintoisen projektin, jolla voi olla valtava potentiaali, jos ne onnistuvat. Haittapuolena on kuitenkin se, että visiot tarkoittavat vähemmän keskittymistä lähitulevaisuudessa toimivan ratkaisun luomiseen ja erottamiseen yhteen ongelmaan.

maidsafe-todiste resurssista

Niiden arkkitehtuurissa on kyse laskentaresurssien tarjoamisesta, ei vain tallennustilasta. Jos tietokoneellasi on paljon prosessointitehoa, voit esimerkiksi vuokrata sen MaidSafesta. Kaistanleveys tai tasainen, luotettava liitettävyys ovat myös arvokkaita laskentaresursseja, joita voit käydä kauppaa MaidSafella.

MaidSafe mahdollistaa myös verkon käytön nimettömänä. Tämä antaa lisäsuojaa tiedostotallennuksellesi yhdistettynä end-to-end-salaukseen ja sirpaleiseen tallennustilaan.

maidsafe-etenemissuunnitelma

Projekti on edelleen alfa-kehitysvaiheessa. Sillä ei ole vielä kaikkia ominaisuuksia. He kuitenkin edistyvät kehitystyössä ja ovat liittyneet Alpha 2: een viime kuukausina.

Johtopäätös

Hajautetun varastoinnin tulevaisuus on jännittävä. Se voi olla nopeampaa, halvempaa ja turvallisempaa tallennustilaa laajaa käyttöönottoa varten. Vaikka kilpailu on kovaa tällä alueella, se on viime kädessä hyvä tuloksena olevalle tekniikalle. Kaikki nämä ryhmät työskentelevät kovasti parantaakseen ja erottamalla ratkaisujaan. Jos nopeus, hinta ja skaalautuvuus paranevat, voit nähdä näiden yritysten kulkevan varpaillaan Amazonin ja Googlen kanssa niin kaukaisessa tulevaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me