Proxeuksen toimitusjohtaja Antoine Verdon Blockchainin saatavuudesta kaikille

Antoine Verdon on Proxeus -yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja, joka pyrkii tekemään blockchainista yhteensopivan perinteisten yritysten ja olemassa olevan yritysinfrastruktuurin kanssa. Vuonna 2015 perustettu Proxeus pyrkii olemaanWordPress blockchainille,”Mikä helpottaa kaikenkokoisten organisaatioiden ajaa yritystään blockchainissa.

Proxeus-tiimi on jo osoittanut erittäin vaikuttavia tuloksia kolmikerroksisella tekniikkamallillaan – uusien yritysten rekisteröintiprosessin nopeuttamisesta Baselin yliopiston mahdollistamiseen käyttää lohkoketjua akateemisten todistusten antamiseen petoksilta.

Sarjayrittäjänä ja fintech-edelläkävijänä Antoine nimitettiin L’Hebdo- ja Bilan-lehtien (2010 ja 2013) 100 sveitsiläisen parhaan persoonan joukkoon. Hän perusti Oikeustekniikka Sveitsi pyrkimään tarjoamaan helpommin saatavilla olevia oikeudellisia palveluja digitaalisten kanavien kautta. Hän on myös sveitsiläisten pankkien strateginen neuvonantaja fintech-aiheissa.

Blockchainille on monia teoreettisia käyttötapauksia, mutta seuraavassa haastattelussa selvitämme, miten tekniikkaa jo käytetään – ja miten se voidaan ottaa käyttöön kaikille yrityksille.

Taustatietosi ovat lakia ja olet tunnettu intohimoisesta asennestasi politiikkaan. Joten miten päädyit blockchain-tilaan?

En oikeastaan ​​koskaan harjoittanut lakia. Viimeisen lakikouluvuoteni aikana perustin Sandboxin, maailmanlaajuisen nuorten yrittäjien verkoston. Myöhemmin muutin riskipääomaan ja johin Zürichissä sijaitsevaa fintech-rahastoa. Vuonna 2012 aloimme tarkastella lohkoketjua tekniikkana, joka voi syvästi häiritä pankkitoimintaa. Myöhemmin sijoitimme Yhdysvaltain bitcoin-pörssiin ja tarkkailin Ethereumin ICO: ta suurella mielenkiinnolla – se oli kohta, kun ymmärsin blockchain ei vain muuttaisi pankkitoimintaa, vaan määrittäisi uudelleen jokaisen toimialan työprosessit ja liiketoimintamallit.

Mistä Proxeus on kyse ja mitä ongelmaa yrität ratkaista? Kuinka XES-tunnus toimii?

Tavoitteenamme on tehdä blockchain-tekniikasta helpompaa. Haluamme, että kuka tahansa voi luoda blockchain-sovelluksensa ilman erityistä teknistä tietämystä. XES-tunnus yhdistää käyttäjät hajautetussa ekosysteemissä ilman, että meidän on seisottava jokaisen tapahtuman keskellä.

Sinä kutsut itseäsi “WordPressiksi blockchainille” – mitä tarkoitat tällä?

20 vuotta sitten jokainen verkkosivusto oli koodattava HTML-koodiksi manuaalisesti. WordPress on muuttanut sitä antamalla kenenkään ohjelmoida verkkosivustorakenteen muutamalla napsautuksella. Teemme saman blockchain-sovelluksissa: vain muutamassa tunnissa voit luoda blockchain-sovelluksen luuranko projektillesi tai kumppanillesiy.

Proxeus väittää olevansa blockchain-agnostikko, kuinka pystyt hallitsemaan tätä ja miksi tämä on tärkeää?

Lohkoketjun kehityspinossa asetamme itsemme väliohjelmaksi, joka voi muodostaa yhteyden mihin tahansa lohkoketjuun. Kun lähetät sähköpostia Outlookilla, et tiedä, onko käytettävä protokolla smtp vai pop3. Sama pätee lohkoketjuihin tulevaisuudessa.

Voitteko kertoa meille kolmikerroksisesta teknologiamallista? Kenelle Proxeus on tarkoitettu? Ketkä ovat tyyppejä ihmisiä, jotka ovat vuorovaikutuksessa tuotteesi kanssa?


Samoin kuin WordPress, meillä on ydinalusta, jonka täydentää sarja moduuleja, jotka yhdistettynä fontin päähän mahdollistavat hajautettujen sovellusten luomisen. Jokainen, joka on kiinnostunut prototyypistä ja lopulta rakentamaan blockchain-sovelluksen, voi käyttää Proxeusta kehyksen luomiseen.

Miksi on tärkeää antaa ulkopuolisten kehittäjien luoda DApps?

DApps ovat uusi tapa rakentaa sovelluksia. Perinteisessä asennuksessa kehittäjien on hallittava isoja ja monimutkaisia ​​sovelluksia, joilla on useita käyttöoikeustasoja. DApp-asennuksessa jokaisella on oma pieni DApp, joka on kytketty lohkoketjuun. Kehitys- ja hallintokustannuksia voidaan vähentää huomattavasti.

Valkolehdessäsi verrataan salaustilaa siihen, kun yritysten oli sopeuduttava tietokoneisiin 70-luvulla, Internetiin 90-luvulla, pilviin 2000-luvulla ja mobiiliin 2010-luvulla. Onko tämä todella seuraava iso muutos?

Blockchain tuo kokonaan uuden tehokkuuden ja luottamuksen. Se muuttaa perinteisiä liiketoimintamalleja samalla tavalla kuin Internet on muuttanut kaupankäyntiä ja viestintää.

Kuinka yritykset voivat omaksua blockchainin nopeammin, erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset, joilla on pienempi budjetti? Mitä tapahtuu yrityksille, jotka sopeutuvat hitaasti?

Pienyritykset eivät välttämättä pysty toteuttamaan blockchain-pohjaisia ​​prosesseja välittömästi, mutta niillä, jotka aloittivat oppimiskäyrän aikaisin, on selkeä etu, ja viivästyjät häviävät lopulta. Proxeuksen tavoitteena on tarjota hiekkalaatikko, johon kaikki voivat tulla ja testata, miten heidän liiketoimintaansa voidaan ajaa lohkoketjussa.

Kuinka kauan luulet, että kestää, ennen kuin näemme massaketjun blockchain-tekniikan ja mitkä ovat esteet tälle tapahtumalle?

Odotamme ensimmäisten live-sovellusten käynnistyvän tänä vuonna, mutta se vie toisen 3-5 vuotta ennen kuin blockchain-tekniikka on otettu käyttöön massoissa.

Esittelit äskettäin tuotteesi hämmästyttävillä tuloksilla, autat Baselin yliopistoa tulemaan ensimmäiseksi Sveitsissä, joka käyttää blockchainia kurssitodistusten myöntämiseen ja suojaa akateemisia todistuksia petoksilta. Voitteko kertoa meille, kuinka teit sen?

Ohjelmoimme kurssitodistuksen digitaalisesti, jotta vastuuhenkilö voi syöttää tietoja ja luoda asiakirjan automaattisesti. Asiakirja on hajautettu ja hajautettu rekisteröidään blockchainiin, jolloin tulevat työnantajat voivat tarkistaa saamiensa tutkintotodistusten aitouden yksinkertaisella vedä ja pudota -käyttöliittymällä.

Mitkä ovat tämän vaikutukset korkea-asteen koulutukseen?

Se yksinkertaistaa aluksi työnantajien ja yliopistojen välistä vuorovaikutusta, mutta luo myös laajemman luottamuksen ekosysteemin akateemisten todistusten ympärille – en olisi yllättynyt, jos jossain vaiheessa Linkitettynä voit yhdistää salausidentiteettisi, jotta profiilissasi voi näyttää “vahvistetut tutkintotodistukset”.

Se vähentää myös huomattavasti yliopistojen hallintotyötä. Loppujen lopuksi, eikö maisterintutkinto johdu niiden ehtojen summasta, jotka voidaan ohjelmoida älykkääseen sopimukseen?

Käytit myös Proxeus-tekniikkaa rekisteröidäksesi yrityksen laillisesti alusta loppuun alle 3 tunnissa (normaalisti kuluvan 4 – 6 viikon sijasta) DigitalSwitzerland-haasteessa. Kuinka tämä oli mahdollista?

Tällä hetkellä Sveitsissä yrityksen luominen kestää noin 10 päivää. Tämä johtuu siitä, että toimijat (yrittäjä, asianajaja, pankki, notaari, yritysrekisteri) työskentelevät peräkkäin. Hyperledger-lohkoketjun älykkäällä sopimuksella voimme muuttaa sitä ja rekisteröidä yrityksen laillisesti alusta loppuun vain tunnissa 37 minuutissa.

Mitä muita pääkäyttötapauksia näet Proxeusta sovellettavan?

Jokainen yritys pystyy automatisoimaan prosessinsa ja liittämään ne älykkäisiin sopimuksiin siirtyäkseen seuraavaan digitointivaiheeseen.

Mistä Proxeus sai nimensä?

Proxeus on kreikkalainen valtakirjojen jumala, sillan rakentaminen perinteisen ja blockchain-maailman välille.

Millainen on tyypillinen päivä sinulle? Onko sinulla vapaa-aikaa ollenkaan?

Käytän yleensä jonkin aikaa lukemiseen aamulla, ja aina kun pystyn, kokaan iltaisin. Mutta ne ajat valitettavasti harventuvat, kun olemme nyt projektin toteutusvaiheessa – iltaisin ja viikonloppuisin on kiireinen, ja minulla on raskas matka-aikataulu.

Monet ihmiset eivät tiedä tätä, mutta olit miekkamestari Sveitsissä, saitko silti harjoitella ollenkaan?

Valitettavasti en saanut harjoittelua viime aikoina! Asun lähellä järveä Zürichissä, jossa käyn lenkillä ja joskus uimassa.

Kutsut itseäsi sarjayrittäjäksi. Joten, mitkä ovat Proxeuksen ja Antoinen seuraavat vaiheet?

Toistaiseksi olen all-in nykyisissä projekteissa – Proxeus ja blockchain yleensä miehittävät minua vielä muutaman vuoden!

Kiitos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me