Pump and dump -ryhmät ovat kasvava ongelma blockchain-areenalla. Äskettäin tutkimus The Social Science Research Network (SSRN) -tutkijat tekivät noin 4818 kryptopumppu- ja kaatopaikkajärjestelmää vuoden 2018 tammikuun puolivälin ja heinäkuun alun välisen kuuden kuukauden jakson aikana. kuten Israel.

Tutkijat käyttivät kattavaa tiedonkeruuprosessia, joka keskittyi puhtaasti sähkeeseen ja ristiriitaan. Huijarit käyttävät näitä kahta suosittua sosiaalisen viestinnän sovellusta houkutellakseen säännöllisesti tuhansia epäilemättömiä sijoittajia. Paperi osoitti edelleen, että hämärät ja matalakorkoiset kolikot saivat keskimääräisen voiton 23 prosenttia epäsopun kautta. Vertaa tätä heikkoon 3,5 prosenttia käytettäessä yhtä 75 parhaasta kolikosta.

Mitä pumput ja kaatopaikat ovat ja miten ne toimivat?

Pumput ja kaatopaikat eivät ole endeemisiä salaukselle. Ne esiintyvät tyypillisesti kaikilla markkinoilla, jotka alkavat houkutella suuria määriä pääomaa. He saivat vetovoiman 1600-luvun alun ensimmäisillä osakemarkkinoilla ja löytyvät jopa Eurostatin osakkeista nykyisten suurten osakemarkkinoiden pennit.

Pumput ja kaatopaikat käynnistävät vahvat markkinoijat, jotka markkinoivat tai pumppu tiettyjä kolikoita / osakkeita / omaisuuseriä toivomalla hyppyjä ja väliaikaisesti nostavan hintaa. Hype on keskeinen ainesosa saada ostajat hyppäämään alukselle tai vaarantamaan #FOMO. Tämä on paljon helpompaa tehdä tänään sosiaalisen median alustojen nousun ja niiden tuoman suhteellisen nimettömyyden myötä.

Useimmissa tapauksissa nämä markkinoijat ostavat kolikon ennen sen markkinointia varmistaakseen, että he pääsevät sisään hyvään hintaan. Pumput ja kaatopaikat toimivat erityisen hyvin pienikokoisten kolikoiden kanssa, koska hintaa on paljon helpompi nostaa. Palautukset ovat myös selvästi parempia. Kun he ovat houkutelleet riittävästi sijoittajia (tikkareita) ryhmään, on aika aloittaa operaatio “siirretään hintaa!”

Yölaulaja osakkeista, jotka myyvät osakkeita kaduilla etelämeren kuplan aikana.

“Night Singer of Shares”, joka myi varastoja kaduilla etelämeren kuplan aikana. Amsterdam 1720.

Perustajat ilmoittavat, että on aika alkaa ostaa ja yhdistetty ostopaine nostaa hintoja nopeasti. Tässä vaiheessa sisäpiiriläiset ovat jo alkaneet päästä eroon kolikoistaan ​​ilmoittamatta käyttäjille niin kutsutusta sisäpiiriläisestä tai VIP-ryhmästä. Monilla näistä ryhmistä on jopa rohkeutta periä lisämaksu pääsystä, mikä edistää edelleen yksinoikeuden ajatusta.

Jatkaakseen huijausta tuelle, he vuotavat usein tietoa muille sosiaalisen median kanaville toivoen saavansa lisää tikkareita hyppäämään alukselle. Kun hinta on muuttunut merkittävästi, he aloittavat kaataa, myyvät kaikki kolikot ja tasoittaa terveellisen voiton.

Kuinka pysyä turvassa

Pidä poissa matalalikvidisistä kolikoista

Jotkut sijoittajat kannattavat matalakorkoisten kolikoiden ostoa ja myyntiä. Hintojen valtavat nousut, jotka voivat itse asiassa olla kannattava strategia – jos tiedät mitä olet tekemässä. Kokeneet kauppiaat kuitenkin kertovat, että käytännössä on paljon helpompaa päästä pienimuotoisiin varoihin kuin päästä ulos. Jos päätät spekuloida matalan korkin kolikoilla, tunnista suuri riski ja älä lyö vetoa maatilalta. Kuten he sanovat:

“Jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on!”


Nyrkkisääntönä on välttää kolikoita, joiden päivittäinen volyymi on alle 100 000 dollaria. Palkki on melko alhainen salaus, ja tämä numero voi olla jopa liian aggressiivinen. Kuten aina, tämä ei ole sijoitusneuvontaa, joten tee oma tutkimus. Bitcoin voi olla tylsää verrattuna muihin kolikoihin, mutta on syytä, että se pysyy edelleen kymmenen vuoden kuluttua. Löydät joitain esimerkkejä alhaisista ylärajoista kryptovaluutan hintaseurannastamme:

Kolikot, joiden päivittäinen tilavuus on pieni.

Kolikot, joiden päivittäinen tilavuus on pieni

Pysy poissa Pump and Dump -ryhmistä

Tämä saattaa kuulostaa ilmeiseltä neuvolta, mutta Bitconnectin kaltaiset korkean tuoton järjestelmät pettävät edelleen sijoittajia. Tällä hetkellä monet ihmiset yrittävät markkinoida pumppu- ja kaatopaikkaryhmiä verkossa. Se on edelleen melko kannattava hanke huijareille. Kuten tutkimuksessa mainittiin, sähke ja ristiriita ovat edelleen näiden ryhmien suosittuja hangouteja, joten ole varuillasi, jos olet säännöllinen käyttäjä. Jopa YouTubessa on kyseenalaisia ​​vaikuttajia, jotka yrittävät mainostaa näitä kanavia.

Nyt saatat houkutella ajatusta ajaa itse pumppu- ja kaatojunaa. Seuraavan kaverin tai sisäpiiriläisen ohittaminen on riskialtista liiketoimintaa. Vakavasti, älä tee sitä. Monet ryhmät ovat itsessään pyramidimalleja. Ryhmäjohtajat antavat kohteliaasti kohteliaasti sisään- ja poistumisajat, mutta ei ole luotettavaa tapaa tietää, milloin he todella saapuvat sisään ja ulos. Saatat olla onni päästä ulos voitolla, mutta onko se todella mahdollisuuden arvoinen?

Lopulliset ajatukset

Pump and dump -ryhmät ovat selvästi ongelma, johon on puututtava. Sijoittajat vaativat parempaa turvallisuustasoa, jos he haluavat pitkän matkan. Tämä johtuu suurelta osin siitä, että salausta ei ole säännelty, vaikka tämän korjaamiseksi onkin ryhdytty toimiin. Tästä huolimatta, vaikka monet kolikot menevät nollaan, Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttaprojektien taustalla olevat perusteet ovat edelleen vankat. Salaus kokonaisuutena ei ole missään.

Suuri osa valtamediasta keskittyy korruptioon kryptovaluuttamarkkinoilla. Tämä jättää kätevästi huomiotta sen tosiasian, että hallituksissa, yrityksissä ja keskuspankeissa on jo laajalle levinnyttä korruptiota, johon nykyinen rahoitusjärjestelmämme on rakennettu. Kuten Bitcoinin puolustaja Andreas Antonopolous niin kaunopuheisesti ilmaisee, ainoa tapa, jolla jotkut meistä oppivat, on huijata ja sitten oppia virheistämme.

Se ei ole argumentti pumppu- ja kaatopaikkaryhmien puolesta. Päinvastoin, itseopetus on paras työkalu navigoidessasi näillä riskialttiilla vesillä. Varmista, ettet jätä laukkua tai ehkä sopivammin: varmista, että et jätä pussia käyttämään pelastusvenenä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me