CoinCentral Court: Ripple in Hot Seat

Ripple (XRP) on mahdoton paeta parrasvaloista markkina-arvoltaan kolmanneksi suurimpana kryptovaluuttana. Huhujen mukaan lahjonnasta listautumisesta ja kiivaasta oikeudenkäynnistä R3: n kanssa on helppo ymmärtää, miksi niin monet ihmiset eivät pidä projektista. Ansaitseeko Ripple kuitenkin saamansa hiutaleen?

CoinCentralin tuomioistuimen toisessa painoksessa asetimme Ripplen oikeudenkäyntiin, hajottaen merkittävimmät vaatimukset projektia ja kolikkoa vastaan.

Ennen kuin aloitamme, meidän on kuitenkin selvennettävä jotain. Vaikka sitä käytetään yleisesti vaihdettavasti (jopa joskus me itse), Ripple ei ole sama kuin XRP. RippleNet on blockchain-verkko, jonka on luonut yritys Ripple Labs. Ja XRP on digitaalinen voimavara RippleNetissä.

Tämän artikkelin vuoksi viittaamme Ripple Labs -yritykseen nimellä Ripple, blockchain-verkkoon nimellä RippleNet ja kryptovaluuttaan XRP: ksi. Nyt kun se on poissa tieltä, sukelkaamme sisään.

Tapaus # 1: XRP on laittomasti myyty arvopaperi.

Ryan Coffeyn ryhmäkanne Ripple Labs Inc: ää vastaan

Ryan Coffeyn ryhmäkanne Ripple Labs Inc: ää vastaan

Todisteet

Oikeusjuttu jälkeen oikeusjuttu näyttävät nousevan puusta yrittäessään viedä Ripple (todelliseen) tuomioistuimeen XRP: n vakuuden aseman suhteen. Oikeudenkäynneissä väitetään, että Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse ja hänen tiiminsä myivät XRP: n sijoittajille rekisteröimättömänä arvopaperina Yhdysvalloissa. Syyttäjät väittävät, että “XRP-ostajat, joiden voidaan kohtuudella odottaa saavan voittoa XRP-omistuksestaan, ja syytetyt itse ovat usein korostaneet tätä voittomotiivia”.

Vaikka Ripple Labs väittää, että XRP on apuohjelmatunnus, se ei välttämättä ole asia. Rahoituslaitosten ei tarvitse käyttää XRP: tä voidakseen osallistua RippleNet-ekosysteemiin. Sen sijaan “pankit ja maksupalveluntarjoajat voivat käyttää digitaalisen omaisuuden XRP: tä vähentääkseen edelleen kustannuksiaan ja pääsemällä uusille markkinoille.” Joten, vaikka XRP voi on hyötyä, se luokitellaan suojaustunnukseksi todella harmaalle alueelle.

Lisäksi Ripple markkinoi ja markkinoi jatkuvasti XRP: tä sen käyttötarkoituksen ulkopuolella. Yhtiön verkkosivustolla on osio, joka on omistettu XRP-osto-oppaalle, ja virallinen Twitter-tili julkaisee uudet pörssiilmoitukset. Lisäksi verkkosivusto korostaa XRP: n markkinakehitystä.

Jos XRP: n kohdemarkkinat koostuvat rahoituslaitoksista, miksi yritys markkinoi aggressiivisesti yksittäisille kauppiaille?

Olemme iloisia nähdessämme $ XRP lisätty @abraglobalUusi mobiililompakkosovellus ja -vaihto sekä jatkuva vauhti XRP: n kasvavalle maailmanlaajuiselle likviditeetille. https://t.co/Dr7TKrRD31

– Ripple (@Ripple) 15. maaliskuuta 2018

Vastustajien mukaan tämä markkinointiponnistelu johtuu riippuvuudesta XRP-myynnistä yrityksen tulonmuodostajana. He väittävät, että suurin osa Ripplen liikevaihdosta johtuu tällä hetkellä myynnistä, joka ilman yritystä laahautuisi. Jos tämä vaatimus on kelvollinen, turvallisuusluokitusta ei haeta niin pitkälle.

Puolustus

Ei pitäisi olla yllätys, että Ripple ja sen kannattajat uskovat siihen XRP ei ole tietoturva. XRP on täysin erillinen Ripple-yhtiöstä. Vaikka Ripple on keskitetty yritys, XRP on yhden yksikön hallinnassa. Vaikka Ripple katoaisikin huomenna, XRP voisi teoriassa olla edelleen olemassa.

Ripple ei myöskään koskaan pitänyt alkurahatarjousta (ICO) XRP: n jakamiseksi. Sen sijaan hankkeessa kerättiin varoja pääomasijoittajilta operatiivisten kustannusten kattamiseksi. ICO: t ovat yleensä olleet SEC: n punainen lippu arvopapereiden tarkastelussa. Joten ilman ICO: ta Ripplen pitäisi olla selvä.

Ripplen ensisijainen puolustus aiemmin mainittuja markkinointiargumentteja vastaan ​​on, että useampi XRP-haltija luo terveellisemmän Ripple-ekosysteemin. Myymällä XRP: tä määrätyin väliajoin Ripple kannustaa markkinatakaajia ja lisää symbolista likviditeettiä. Tämä lisääntynyt likviditeetti johtaa vähemmän kustannuksia laitoksille, jotka käyttävät rahakkeita maksuihin.

Useat älykkäät (ja syvälle taskut) tukijat tukevat Ripplea. Nämä kannattajat eivät vaarantaisi ansaittua rahaa ja mainettaan, jos heidän mielestään on edes pienimmätkin mahdollisuudet XRP: n laittomasti myytyyn arvopaperiin.

Tuomio – Muutoksenhaku ylemmän oikeusasteen tuomioistuimeen

On yksinkertainen testi, Howey-testi, joka kuvaa arvopaperin neljä määritettä. Soveltamalla sitä XRP: hen se sanoo, että suojaus on:

  • Rahan sijoitus. Kyllä, XRP: n ostaminen edellyttää selkeää varojen sijoittamista.
  • Yhteisessä yrityksessä. Tämä kohta on hieman vähemmän selkeä kuin edellinen. XRP liittyy läheisesti yhteiseen Ripple-yritykseen. Ne ovat kuitenkin erillisiä kokonaisuuksia. Tämä ominaisuus on mustavalkoisempi, ja siinä on kryptovaluutta, kuten Bitcoin, jossa ei ole keskitettyä viranomaista, johon voit osoittaa.
  • Odotuksella voittoa. Jälleen kerran kyllä, on melko ilmeistä, että suurin osa XRP-haltijoista odottaa hyötyvänsä sijoituksestaan.
  • Yhteisen yrityksen ponnistelujen kautta. Toinen kyllä. Ripplen toimet ovat suoraan linjassa XRP: n arvon kasvun kanssa.

XRP osuu kolmeen neljästä vaaditusta arvopaperikriteeristä. Jopa yhden vaatimuksen puuttuminen kuitenkin poistaa luokituksen. Loppujen lopuksi se päättyy, ovatko tuomioistuimet yhtä mieltä siitä, että XRP on yhtä erillään Ripplestä kuin yrityksen väittää olevan.

Tapaus # 2: RippleNet on keskitetty.

aaltoilu keskitys

Ripple-keskittämistilastot ovatko me vielä hajautettuja?

Todisteet

Sen lisäksi, että yritysyhteisö loi sen, Ripplen lohkoketjua on kutsuttu monista eri syistä alan keskittyneimmäksi.

Aloitetaan XRP-jakelusta. Luomishetkellä Ripple lyö 100 miljardia XRP: tä. Näistä 100 miljardista yhtiö säilytti 80 miljardia ja loput 20 miljardia jakautui perustajien kesken. Ajatuksena oli, että ajan myötä Ripple joko luovutti XRP: n tai myi sen yrityksen toiminnan rahoittamiseksi.

Tämän kirjoituksen aikaan Ripple omistaa edelleen yli 60 prosenttia XRP-tarjonnasta, ja vain sata tiliä omistaa yli 80 prosenttia kokonaismäärästä. Kun tarkastellaan XRP-jakelua, RippleNet on ehdottomasti keskitetty.

Entä solmut? RippleNetin konsensusmekanismi poikkeaa muista kryptovaluutoista. Sen sijaan, että luotettaisiin työn todistamiseen tai vaakan todistamiseen, RippleNet käyttää äänestysjärjestelmää päästäkseen yksimielisyyteen. Laskematta liikaa yksityiskohtiin verkon solmut luottavat luotettaviin validoijiin, jotka määrittävät lohkoketjun tilan ja tapahtumat.

aaltoilevat osallistujat

Tällä hetkellä RippleNet on ohi 700 julkista solmua mutta vain 21 luotettua validointia. 21 luotetusta validoijasta Ripple käyttää niitä 10 (48%). Lisäksi luotettavat validoijat oletuksena solmua suoritettaessa Ripple käyttää kaikkia. Siksi, ellet muuta oletusasetuksia solmua suoritettaessa, järjestelmä luottaa kokonaan Rippleen.

Viimeiseksi RippleNet sisältää toiminnon, johon yhdyskäytävät voivat jäädyttää liikkeeseen lasketut valuutat. Yritys väittää, että tämä toiminto on paikallaan, joten asiakas voi tarvittaessa noudattaa sääntelymenettelyä tai tarkastaa epäilyttävää toimintaa. Mutta tämänkaltaiset ominaisuudet ovat melko ainutlaatuisia blockchain-maailmassa. Vaikka Ripple ei itse pysty jäädyttämään XRP: tä, se antaa yhdyskäytäville epätavallisen määrän hallintaa sensuuriresistentissä verkossa.

Puolustus

Ripple ja useimmat kannattajat ovat yhtä mieltä siitä, että RippleNet ei ole tällä hetkellä niin hajautettu kuin sen voisi tai pitäisi olla. Ja yritys on laatinut laajan hajauttamisstrategian tämän ominaisuuden parantamiseksi. Ensimmäinen osa sisältää merkittävämmän määrän solmuja verkon eri maissa, yhteisöissä ja ohjelmistoalustoilla. Se osa on pääosin toteutettu.

Seuraava vaihe on laajentaa luotettavien validointisolmujen määrää. Ripple on parhaillaan lisäämässä muita kolmannen osapuolen validointilaitteita ja korvaamassa niitä, joita ne nyt käyttävät. Ripple käytti 100% validoijista käynnistettäessä, mutta nyt vain 48% – merkittävä parannus.

Kyllä, Ripple omistaa suurimman osan XRP: stä, mutta 55 miljardia näistä rahakkeista on / oli Escrow. Ripplellä on pääsy vain miljardiin XRP: hen kuukaudessa. Tämä ohjaus on tarpeen, jotta voidaan luoda tarjonnan ennustettavuus verkon kasvaessa. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että Ripple yhtäkkiä pudottaa koko pankkitilinsä markkinoille.

Tuomio – syyllinen

Tällä hetkellä RippleNet on keskitetty. Tätä tukee ylitsepääsemätön määrä todisteita. Valtaosa XRP: stä on Ripplen käsissä, ja sama voidaan sanoa luotettavista validoijista. Vaikka Ripple ei voi suoraan jäädyttää varoja, he voivat helposti heittää vaikutusvaltaansa kannustaakseen yhdyskäytäviä tekemään niin (mitä heillä on aiemmin).

Kaikki sanottu, Ripple on julkisesti julkaissut strategiansa verkon hajauttamiseksi. Jos RippleNet hajautetaan ajan myötä, tämä tuomio muuttuu. Vielä on kuitenkin nähtävissä, seuraaeko yritys lausuntojaan vai kuinka menestyviä nämä ponnistelut ovat.

Tapaus # 3: Rahoituslaitokset eivät käytä XRP: tä.

aaltoilevat kumppanit

Käyttävätkö Ripplen kumppanit XRP: tä?

Todisteet

Ripple-fanit pääsevät yleensä listalle kumppanuuksista kehuessaan projektia. Mutta käyttävätkö nämä laitokset tosiasiallisesti blockchain-tekniikkaa live-tileillä? Ja jos on, käyttävätkö he XRP-tunnusta? Useimmat vastustajat eivät usko niin. Jopa Ripple CTO David Schwartz selventää sitä RippleNet-osallistuminen ei vaadi XRP: tä.

Selittääkseen tarkemmin, on välttämätöntä määritellä ero Ripplen tarjoamien tuotteiden välillä:

  • xVirta, ohjelmistoratkaisu rajatylittäviin maksuihin, on Ripplen päätuote. Se ei käytä XRP: tä.
  • xVia on maksuliittymä ja sovellusliittymä yrityksille, maksupalveluntarjoajille ja pankeille. Se ei ole vielä saatavilla, mutta myös ei käytä XRP: tä.
  • xRapid, likviditeettiratkaisu, on tällä hetkellä ainoa tuote tekee käytä XRP: tä.

Rahoituslaitokset voivat käyttää näitä tuotteita yhdessä, mutta eivät. Heinäkuusta lähtien, vain kymmenen yritystä ovat toteuttaneet xRapid-ohjelman seitsemän kanssa kokeilemalla. Lisäksi Western Unionin (pilottiyritys) toimitusjohtaja Hikmet Ersek on ilmoittanut heidän en ole nähnyt kustannussäästöjä testauksessa vielä.

Mukaan a Bloombergin raportti, seitsemän maailmanlaajuisen rahoituslaitoksen johtajat ilmoittivat, etteivät he edes harkitse XRP: n käyttöönottoa järjestelmissään. He toteavat, että kryptovaluuttateollisuuden nuoriso ja epäselvät sääntelykysymykset aiheuttavat liikaa riskiä asiakkaiden varoille. Jotkut näistä laitoksista ovat Ripple-kumppaneita, vaikka niitä pidetään nimettöminä.

Puolustus

Vaikka XRP: n käyttöönottoa ei ole tällä hetkellä merkittävää, se tapahtuu pian. Ripplen strategiana on ensin saada kumppanit toteuttamaan xCurrent ja sitten lämmittämään heidät xRapidiin (ja XRP: hen) tuotteen kypsyessä. Yli 100 pankkikumppania on jo vahva signaali siitä, että nämä laitokset ovat valmiita työskentelemään blockchain-yritysten kanssa. Niiden ei pitäisi olla vaikea päästä mukaan xRapidiin, kun arvoehdotus on selvä ja XRP: llä on lopullinen, laillinen luokitus.

Western Union oli suorittanut yhteensä vain kymmenen maksua ennen kuin väitti, että xRapid ei ole hyödyllinen. Kymmenessä tapahtumassa ei ole tarpeeksi tietoa merkittävien tulosten tuottamiseksi. Itse asiassa Cuallix, joka on käyttänyt xRapidia live-tapahtumissa, ilmoitti päinvastoin. Yritys koki 1000 prosentin tehokkuuden nykyiseen järjestelmäänsä nähden.

Kun kryptovaluuttamarkkinat kasvavat, pankeista ja muista laitoksista tulee mukavampia käyttää xRapidia ja siihen liittyvää XRP-tunnusta.

Tuomio – syyllinen mahdolliseen ehdonalaiseen

Tavallinen ja yksinkertainen, useimmat rahoituslaitokset, jopa Ripplen kanssa yhteistyökumppaneina, eivät käytä XRP: tä. Nykyisellä sääntelyympäristöllä pankeilla on valtava riski tukea XRP: tä. Kuten useimmissa byrokraattisissa asioissa, XRP: n oikeudellista asemaa ei välttämättä ratkaista vuosia. Ja hyväksyminen voi kestää vielä kauemmin.

SEC-ilmoitus XRP: stä, joka ei ole turvallisuus, voi kuitenkin muuttaa kaiken nopeasti. Ja tiellä, kun kryptovaluutan käyttö on valtavirtaa, XRP: stä voi tulla edullinen likviditeettiratkaisu rahoituslaitoksille ympäri maailmaa. Siihen asti Ripple istuu kuitenkin CoinCentral-palkkien takana.

Tuomioistuin hylättiin

Kun kaksi syyllistä tuomiota ja yksi vielä avoinna keskustelulle, vahvat sanat Rippleä vastaan ​​voivat olla oikeutettuja. On yllättävää, että kryptovaluutta, jolla on niin vähän käyttöönottoa, istuu jatkuvasti kolmannella sijalla markkina-arvojen mukaan. Jälleen kerran EOS on jotenkin numero viisi.

Vaikka olemme huomanneet Ripplen syylliseksi melkein kaikissa tapauksissa, niiden hajauttamis- ja etenemissuunnitelma pankkien kriittisten valuuttojen lisääntyneen mukavuuden suhteen voivat kääntää laivan ympäri. Ja nämä tuomiot eivät tarkoita sitä, että Ripple ei olisi tehnyt mitään hyvää. Yritys on lahjoittanut lukuisille hyväntekeväisyysjärjestöille, mukaan lukien 29 miljoonan dollarin XRP-lahjoitus Amerikan julkisille kouluille. Ja yrityksen tehtävänä on tehdä rajatylittävistä maksuista edullisempia niille, jotka tarvitsevat niitä eniten.

Joten keskitetty roisto tai voima lopullisesti – lopulta sinun on tehtävä lopullinen tuomio.

>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me