Kryptovaluutoille on monia termejä. Uudempien sijoittajien voi olla vaikea erottaa eri luokkia. Tässä artikkelissa tarkastellaan salakolikon ja tunnuksen välistä eroa. Tutkimme myös joitain kunkin luokan tärkeimpiä projekteja ja yritämme ymmärtää, miten jotkut kryptovaluuttaprojektit siirtyvät digitaalisista rahakkeista digitaalikolikoihin.

Salauskolikon ja tunnuksen vertailu

Kyllä, salausvaluutan eri terminologioiden määrä voi olla ylivoimainen sekä uusille että kokeneille sijoittajille. On kuitenkin yksi keskeinen ero, joka tekee salauskolikon ja tunnuksen luokittelun helposti ymmärrettäväksi.

Termi kolikko viittaa yleensä mihin tahansa kryptovaluuttaan, jolla on oma erillinen, erillinen lohkoketju. Termi tunnus tai digitaaliset rahakkeet voi viitata mihin tahansa kryptovaluuttaan, joka on rakennettu olemassa olevan lohkoketjun päälle.

Uudemmille kryptovaluutta-sijoittajille saattaa olla parasta ajatella näitä termejä yksinkertaisen metaforan avulla. Pohjimmiltaan kolikot edustavat kryptovaluutta, joka on samanlainen kuin rakennuksen perusta tai runko. Sitä vastoin rahakkeet edustavat kryptovaluutta, joka lisätään olemassa olevaan infrastruktuuriin. Prosessi täysin uuden lohkoketjun rakentamiseksi ja kolikon lanseeraamiseksi katsotaan tyypillisesti monimutkaisemmaksi ja aikaa vievämmäksi.

Salauskolikko vs. tunnus

Bitcoinista tuli maailman ensimmäinen lohkoketju ja digitaalinen kolikko vuonna 2009.

Esimerkkejä suurimmista kolikko- ja rahakehankkeista

Bitcoin on ehkä paras esimerkki kolikosta. Bitcoin edustaa paitsi maailman ensimmäistä kryptovaluutta myös maailman ensimmäistä lohkoketjua. Sen käynnistämisen jälkeen vuonna 2009, on syntynyt useita uusia lohkoketjuja. Koska Bitcoinin koodi on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, monet projektit käynnistivät täysin uusia lohkoketjuja vain muuttamalla muutamia teknisiä komponentteja. Usein uusissa projekteissa on parannuksia skaalautuvuuteen, lohkon kokoon tai muihin teknisiin komponentteihin. Esimerkiksi Charlie Lee loi Litecoinin tällä lähestymistavalla.

Sen määrittäminen, onko kryptovaluutta kolikko vai merkki, ei ole aina helppoa. Ensi silmäyksellä projektin nimen tarkasteleminen näyttää olevan tehokas tapa erottaa. Esimerkiksi Bitcoinilla (BTC) ja Litecoinilla (LTC) on kolikoissaan nimiä ja ne ovat kolikoita. Binance Coin (BNB) on kuitenkin itse asiassa Ethereum-pohjainen digitaalinen tunnus. Tyypillisesti paras tapa selvittää, onko projekti kolikko vai merkki, on etsiä projektin verkkosivustolta. On tärkeää huomata, että jopa projektiryhmät itse käyttävät näitä termejä toisinaan.

Ethereumin vaiheittainen opas käyttäjille, jotka haluavat luoda omat ERC20-tunnuksensa.

Ethereum tarjoaa vaiheittaisen oppaan käyttäjille, jotka haluavat luoda omat ERC20-tunnuksensa.

Salauskolikko vs. tunnus: Mikä on parempi luoda?

Kukin projektitiimi päättää, minkä tyyppinen kryptovaluutta on parempi luoda. Uuden lohkoketjun koodaaminen on varmasti helpompaa avoimen lähdekoodin saatavuuden avulla. Siitä huolimatta uuden lohkoketjun suunnittelu muiden olemassa olevien lohkoketjujen teknisten rajoitusten rikkomiseksi vaatii paljon aikaa ja vaivaa.


Tunnukset, jotka on rakennettu olemassa oleviin blockchain-verkkoihin, ovat olennainen osa kryptovaluuttamarkkinoilla. On olemassa monia korkean markkina-arvoluokan projekteja, joilla ei ole omia alkuperäisiä lohkoketjuja (elokuussa 2018). Esimerkiksi OmiseGo, 0x, Maker ja muut hyödyntävät Ethereumin lohkoketjua merkittävien teknisten parannusten, toimialakohtaisten integraatioiden ja paljon muun tekemiseen.

Viime kädessä suurin hyöty uuden kolikon (ja uuden lohkoketjun) luomiseen verrattuna uuteen tokeniin (käyttäen olemassa olevaa lohkoketjua) on, että muiden joukkueiden luotettavuus saattaa olla vähäisempää teknisten parannusten tekemisessä.

Hard Fork tai luo uusi estoketju?

Todellisuus on, että kaikki projektiryhmät tai avoimen lähdekoodin yhteisöt eivät ole 100 prosentin yksimielisiä kaikista asioista. Usein näemme keskusteluja siitä, mihin suuntaan lohkoketjun ja sen kolikon pitäisi mennä. Esimerkiksi Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold nousivat alkuperäisen kolikon, Bitcoinin, kovina haarukoina. Monissa tapauksissa nämä kovat haarukat luovat käyttökelpoisia vaihtoehtoja olemassa oleville blockchain-projekteille.

Vaikka kovat haarukat lisäävät kilpailuelementin kryptovaluuttamarkkinoille, on hyvin mahdollista, että useat samasta lohkoketjusta peräisin olevat kryptovaluutat voivat olla harmoniassa. On tärkeää huomata, että kovista haarukoista peräisin olevat kryptovaluutat ovat kolikoita, ei rahakkeita.

kova haarukka

Kovilla haarukoilla on tärkeä rooli määritettäessä blockchain-projektien tulevaa suuntaa.

Kolikonvaihto: Siirtyminen tunnuksesta kolikkoon

Vaikka monet kovahaarukkaiset kolikot ovat korkealla markkina-arvoltaan, nämä projektit eivät edusta suurinta osaa kryptovaluutoista. Suurin osa vuonna 2018 markkinoilla olevista kryptovaluuttahankkeista aloittaa tosiasiallisesti julkaisemalla digitaalisen tunnuksen kolikon sijaan. On useita syitä, miksi projektiryhmät tekevät tämän.

Monet blockchain-projektit antavat tunnuksia ICO: nsa aikana tarkoituksenaan luoda oma blockchain tulevaisuudessa. Rahan kerääminen ICO: n aikana ei vaadi uutta projektia, jotta sillä olisi jo olemassa oleva itsenäinen lohkoketju. Projektiryhmille on helpompaa kerätä varoja ja jakaa tunnuksia olemassa olevan lohkoketjun kautta. Tämä vähentää mahdollisia teknisiä ongelmia ja virtaviivaistaa koko ICO-sijoitusprosessia.

Tyypillisesti projektiryhmät käynnistävät omien lohkoketjujensa testiverkot ennen julkisen salausvaluutan mainnetin julkaisemista. Kun projektiryhmä on valmis käynnistämään mainnetin, se yleensä johtaa kolikonvaihto. Tätä kutsutaan myös merkkivaihdoksi. Tämän tapahtuman aikana käyttäjät voivat vaihtaa digitaaliset rahakkeensa digitaalikolikoihin, joita voidaan käyttää uudessa erillisessä lohkoketjussa. Vuonna 2018 EOS, Tron, VeChain Thor ja monet muut projektit ovat saattaneet prosessin päätökseen.

Sijoittajille on tärkeää huomata, että kolikoiden vaihto voidaan tehdä manuaalisesti tai automaattisesti. Esimerkiksi monissa pörsseissä, kuten Binance, on ominaisuus, joka vaihtaa digitaaliset rahakkeet automaattisesti kolikoihin. Sijoittajille, jotka varastoivat varoja ulkoiseen lompakkoon, saattaa olla tarpeen käydä läpi muutama manuaalinen vaihe ennen uusien kolikoiden vastaanottamista.

merkkisiirrot

Kolikonvaihtosopimukset (tunnetaan myös nimellä tokenvaihtosopimukset) ovat hyvin yleisiä kryptovaluuttamarkkinoilla.

Johtopäätös

Digitaaliset rahakkeet ja kolikot ovat molemmat elintärkeitä kryptovaluuttamarkkinoille. Vaikka näiden kahden kryptovaluutta-luokan välillä on todellakin vain yksi tärkein ero, salakolikon ja tunnuksen välisen eron tunteminen on välttämätöntä eri projektiryhmien tavoitteiden ja haasteiden ymmärtämiseksi. Tämän teknisen tiedon saaminen puolestaan ​​voi auttaa potentiaalisia sijoittajia arvioimaan paremmin sekä ICO: ita että olemassa olevia kryptovaluuttoja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me