Sveitsi on kuuluisa juustosta, suklaasta, hienoista monitoimisista taittoveitsistä JA joistakin maailman kauneimmista planeetoista. Se on nyt myös koko maailman salauspääoma. Saatat ihmetellä, kuinka tämä vain kahdeksan miljoonan asukkaan maa (ja melko upeita juustoja) on halunnut kärjessä maailmanlaajuisessa fintech-vallankumouksessa. Suora demokratia, Crypto Valley Association ja suunniteltu kansallinen digitaalisen omaisuuden vaihto ovat vain muutamia syistä.

Blockchain on löytänyt täydellisen laskeutumispaikan upeiden vuoristomaisemien joukossa. Tässä selitämme kaiken ja paljon muuta.

Sveitsin lipun tarvikkeet

Sveitsissä on monia hienoja asioita. Lippu on myös iso plus.

Suora demokratia – poliittinen hajauttaminen

Suora demokratia kuvaa järjestelmää, jossa jokaisella kansalaisella on oikeus äänestää paikallisella tai kansallisella tasolla tehdyistä poliittisista aloitteista. Vaikka Sveitsi on teknisesti puolisuora demokratia, Sveitsin poliittinen järjestelmä on melko lähinnä puhdasta suoraa demokraattista järjestelmää.

Sveitsin kansalaiset äänestävät useita kertoja vuodessa kansallisesti tärkeistä asioista. Periaatteessa kuka tahansa kansalainen voi tehdä ehdotuksen kansallisen politiikan tai lain muuttamiseksi, ja tietyllä määrä allekirjoituksilla tietyssä määräajassa ehdotus voidaan viedä kansalle äänestykseen.

Presidentti Kuka?

Vaikka paikallisella ja kansallisella tasolla on vaaleilla valittuja edustajia, he eivät ole valta-asemia, kuten tunnemme sen edustuksellisessa demokratiassa. Sveitsin valaliiton puheenjohtaja vaihtuu vuosittain. Monet sveitsiläiset eivät voineet kertoa kenellä on presidentin asema milloin tahansa. Tämä johtuu siitä, että Sveitsin presidentin asema on vain hahmo edustaa maata samalla tavalla kuin muut yhden edustajan maat. Roolilla ei ole poliittista vaikutusta kansallisiin asioihin.

Pohjimmiltaan suora demokratia on poliittista hajauttamista. Tämä tekee Sveitsistä lähinnä maailmaa hajautetulle maalle. Lisäksi sveitsiläiset tekivät kaiken tämän vuosikymmenien ajan ennen kuin Bitcoin teki koskaan hajauttamisesta hienoa.

Taloudellinen yrittäjyys

Sveitsi on perinteisesti tukenut rahoitusyrittäjyyttä enemmän kuin monet muut maat. Sen asenne blockchainiin ja salaukseen ei ole erilainen.

Kesäkuussa, raportit syntyivät että sveitsiläinen Hypothekarbank Lenzburg -pankki on ensimmäinen, joka tarjoaa pankkitilejä salausasiakkaille.

Monet sääntelyviranomaiset ovat käyneet ympäriinsä yrittäessään selvittää, miten soveltaa voimassa olevaa lainsäädäntöä ICO-sääntelyyn. Samaan aikaan Sveitsin finanssimarkkinoiden valvontaviranomainen (FINMA) jo julkaissut ohjeasiakirjan takaisin helmikuussa.

Asiakirjassa tunnustetaan, että voimassa oleva lainsäädäntö ei välttämättä sovi kaikissa tapauksissa. Siinä kuvataan myös erilaisten rahakkeiden luokittelu ja niiden yleinen kohtelu Sveitsin lain mukaan. Vaikka tunnustetaan, että sääntelyä tarvitaan monissa tapauksissa, mukana oleva lehdistötiedote totesi sääntelyviranomaisen uskomuksen, että “blockchain-tekniikalla on innovatiivisia mahdollisuuksia.

Digitaalinen omaisuuden vaihto

Tähän mennessä merkittävin blockchain- ja sveitsiläisen rahoituksen kehitys on lehdistössä. Sveitsin SIX-pörssi ilmoitettiin 6. heinäkuuta aikoo käynnistää täysin integroidun digitaalisten omaisuuserien kauppa-, toimitus- ja säilytysinfrastruktuurin. Zürichissä toimiva SIX on täysin säännelty pörssi. Uusi digitaalinen keskus, moniker SDX: n kanssa, on saman valvonnan kohteena.

Swiss SIX Exchange -logo

Sveitsin SIX-pörssin logo

Tämä on valtava askel eteenpäin. SIX-verkkosivuston mukaan, digitaalinen pörssi “tarjoaa turvallisen ympäristön digitaalisten omaisuuserien liikkeeseenlaskulle ja kaupankäynnille sekä mahdollistaa olemassa olevien arvopapereiden ja muiden kuin pankkitilattavien omaisuuserien merkitsemisen aiemmin kaupankäynnin kohteena olevien omaisuuserien tekemiseen”. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2019 alussa.

Salauslaakso

Vaikka Vitalik Buterinin juuret ovat Kanadassa ja Venäjällä, Ethereum-säätiö päätti istuttaa itsensä Zugiin, Sveitsiin. Nyt Zug on koti yli 200 blockchain-yritystä ja Crypto Valley Association. Yhdistykseen kuuluu laaja joukko yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja yksityishenkilöitä useilla aloilla ja yli 20 maasta.

Salauslaakson logo

Crypto Valley Association-logo

Crypto Valley kuvailee vuoden 2018 tavoitteitaan kestävän vaikutuksen, ajattelun johtamisen ja Sveitsin asialistan ajamiseksi Crypto Valley -yhdistyksestä. Se myös järjestää Crypto Valley -konferenssin, joka isännöi 650 osallistujaa ja 70 puhujaa vuonna 2018, esityksiä ja keskusteluja blockchain-tekniikan uusimmista edistysaskeleista ja tulevaisuudesta.

Ehkä tärkeintä, Crypto Valley on ottanut käyttöön jäsenilleen käytännesäännöt. Tämä sisältää myös ICO: n käytännesäännöt, joissa asetetaan vastuu osallistuville startup-yrityksille, jotka suorittavat ICO: ta. Heidän on noudatettava erityisiä sääntöjä, kuten pitämällä yhteisöt ajan tasalla projektin etenemisestä ja siihen liittyvistä riskeistä. Salausrikosten lisääntyessä on rauhoittavaa nähdä, että CVA ottaa tämän vakavasti.

Salakirjoitus

Blockchain-äänestys

On laajempia aloitteita, joilla on potentiaalia integroida estoketju Sveitsin yhteiskuntaan. Sen lisäksi, että Zug on koti Crypto Valley, Zug on käynyt kokeilua kansalaistensa blockchain-pohjaiseen äänestykseen. Heinäkuun alussa Sveitsin uutistoimisto kertoi että lentäjä oli ollut menestys.

Zugin kaupunki oli aiemmin perustanut eID-järjestelmän vuonna 2017. Tämä mahdollisti osallistuvien kansalaisten äänestää älypuhelimilla, jotka oli linkitetty digitaaliseen henkilöllisyystodistukseen. Oikeudenkäynti oli tosin pieni ja ääni ei ollut sitova, kun otetaan huomioon sen luonne lentäjänä. Siitä huolimatta se oli merkittävä todiste kaupungin käsitteestä blockchainin ja digitaalisen identiteetin käyttötapauksena.

Sveitsi - salakirjoitus

Blockchain-äänestys on vain yksi syy siihen, miksi Sveitsistä on tulossa todellinen salakunta.

Kansallinen kryptovaluutta?

Sveitsin hallitus myös aiemmin pyydetty tutkimus kansallisen kryptovaluutan mahdollisuudesta. Sveitsin keskuspankin päällikkö Thomas Moser näyttää kumonnut tämän ainakin väliaikaisesti. Hän oli lausunnossaan yksiselitteinen kesäkuussa järjestetylle Crypto Valley -konferenssille, että tekniikka on tällä hetkellä “liian syntymässä” kansallista käyttöönottoa varten.

Konferenssi toivotti kuitenkin tervetulleeksi myös Sveitsin talousministerin Johann Schneider-Ammannin. Hän varoitti liian hidasta ja liian nopeaa tekniikkaa, kuten blockchainia. Hänellä on myös aiemmin puhunut hänen näkemyksestään Sveitsistä tulee maailman ensimmäinen ”salakunta”. Tällainen julkishallinnon keskeisen henkilön lausunto on lupaava signaali.

Sveitsin kaltaisen vakaan maan näkeminen ajaa lohkoketjun ja salauksen käyttöönottoa on rohkaisevaa. On totta, että muut maat kilpailevat maailman salauksen pääkaupungista. Kuitenkin Sveitsin yleinen politiikka ja kulttuuri yhdistettynä sitoutumiseen blockchain-käyttöönottoon tekevät siitä selkeän edelläkävijän pelissä juuri nyt.

Lisäksi heillä on todella erinomaisia ​​juustoja.

Sveitsiläinen juustofondue

Kuvia, jotka kuvaavat sitä erinomaista juustoa

Vastuuvapauslauseke: Tässä esitetyt juustopohjaiset mielipiteet ovat kirjoittajien omia ja todennäköisesti täysin puolueellisia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me