Jos haluat kaivaa kryptovaluuttoja vuonna 2018, on todennäköistä, että sinun on harkittava sijoittamista joihinkin kaivoslaitteistoihin. Scrypt ASIC tai SHA-256 ASIC tarjoavat useita vaihtoehtoja erilaisten kolikoiden louhimiselle. Tässä tarkastelemme joitain vaihtoehtoja laitteiden ja kolikoiden louhinnalle joko SHA-256: lla tai Scrypt ASICilla vuonna 2018.

Miksi minun on ASIC: illa?

Vuonna 2018 monien tärkeimpien kryptovaluuttojen kaivostoiminta tapahtuu pääasiassa ASIC: illa. Tämä pätee Bitcoiniin, Litecoiniin, Bitcoin Cashiin ja nyt myös Ethereumiin. Siksi kuka tahansa, joka kaivaa näitä kolikoita tänään GPU: lla tai suorittimella, yrittää kilpailla valtavien kaivospoolien kanssa. Nämä poolit käyttävät kaikki ASIC-laitteistoa, joka on erityisesti räätälöity ratkaisemaan kaivosalgoritmien tuottamat salauspalapelit. Joten meneminen heitä vastaan ​​GPU: lla on kuin kääntyä aseiden taisteluun O.K. Corral aseistettu vesipistoolilla.

On totta, että tässä on joitain poikkeuksia. Monero on yksi esimerkki kolikosta, joka vaihtaa kaivosalgoritmiaan säännöllisesti yrittäessään pysyä vastustuskykyisenä ASIC: ille. Mutta jos haluat kaivaa Bitcoinin, Litecoinin tai monia muita altcoineja vuonna 2018, olet riippuvainen laitteistosta, kuten SHA-256 tai Scrypt ASIC, saadaksesi työn.

Kaivostoiminta

Kaivostoiminta ei ole sitä, mitä se oli aiemmin, päivinä. (Kuvalähde: Pixabay)

Mikä on ero kaivostoiminnan välillä Scrypt ASIC: lla vs. SHA-256?

Bitcoin käyttää SHA-256-algoritmia luomaan hajautusarvoja, jotka edustavat lohkoketjun lohkoissa olevia tietoja. SHA-256 on monimutkainen käyttää, mikä tarkoittaa, että se on erittäin tarkka ja turvallinen mutta myös hidas. Tästä syystä kunkin lohkon luominen Bitcoin-lohkoketjussa kestää kymmenen minuuttia.

Kaivostoiminta SHA-256: lla vaatii erittäin korkean hajautusnopeuden gigahash / s (gH / s) -alueella. Korkean hajautusasteen vuoksi kaivostyöläiset tajusivat nopeasti, että omistettu laitteisto tarjosi paremman ratkaisun Bitcoinin louhintaan kuin GPU, koska se voi kaivaa paljon korkeammalla hajautusasteella. Vuoteen 2011 mennessä kaivostyöläiset olivat alkaneet siirtyä mukautettavaan laitteistoon, nimeltään Field Programmable Gate Arrays (FPGA), keinona kanavoida enemmän laskentatehoa kaivoksiin.

Kerran ensimmäinen ASIC debytoi vuonna 2013, kaivostoiminnasta tuli teollista työtä, ja vuoteen 2014 mennessä oli selvää, että ASIC: n käyttö hallitsisi Bitcoin-kaivoksen tulevaisuutta.

Vastarinta on turhaa

Litecoin-tiimi esitteli alun perin Scrypt-algoritmin, kun se käynnistettiin vuonna 2011. Tuolloin sen uskottiin olevan vastustuskykyinen Bitcoinin kaivostoimintaan käytettävälle uudemmalle kaivoslaitteistolle. Scrypt on vähemmän monimutkainen algoritmi eikä vaadi niin suurta hajautusnopeutta kuin SHA-256. Litecoinin estoaika on vain kaksi ja puoli minuuttia.

Scrypt on kuitenkin muistia intensiivisempi kuin SHA-256. Litecoinin syntymishetkellä käytettävissä ollut laitteisto ei voinut kaivaa Scryptia. Vaikka ASICs ilmestyi vuonna 2013, ne räätälöitiin SHA-256: lle. Joten Litecoinin GPU-kaivos hallitsi hetken aikaa.

Se oli kuitenkin vain ajan kysymys. Vuonna 2014 ZeusMiner lanseerasi ensimmäisen Scrypt ASIC -palvelun. Nykyään SHA256: n ja Scrypt ASIC -laitteiden markkinoita hallitsee kaivosmonoliitti Bitmain.

Kaivoslaitteet

Bitmain Antminer -laitteisto on noussut nopeasti markkinoiden parhaaksi. Vaikka on olemassa muita vaihtoehtoja, Bitmain hallitsee tällä hetkellä markkinoita, ja pienemmät ASIC-valmistajat kamppailevat kilpailusta.

Bitmain Antminers SHA-256

Valikoima SHA-256 Antminer -laitteita Bitmainilta

Bitmain valmistaa sekä SHA-256- että Scrypt ASIC -laitteistoja. Haluttu malli riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien alkuperäisen laitteistoinvestoinnin budjetti, haluttu tiivistysnopeus ja virrankulutus. Saadaksesi käsityksen kannattavuudesta ja kompromisseista, käytä a laskin.

Kolikoiden kaivaminen SHA-256 ASIC: lla

Joitakin vaihtoehtoja kolikoiden louhimiselle SHA-256 ASIC: lla ovat:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Peercoin
 • Namecoin
 • Litecoin Cash
 • Unobtanium

Kolikoiden kaivaminen Scrypt ASIC: lla

Joitakin mahdollisuuksia kolikoiden louhimiseen Scrypt ASIC: lla ovat:

 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Monacoin
 • Syscoin
 • Viacoin

Kirjoitushetkellä kaikki edellä mainitut kolikot ovat vielä hyvin elossa. Kaivoksissa on muita kolikoita, jotka käyttävät sekä SHA-256: ta että Scrypt ASIC: ää, mutta ne kuuluvat epämääräisempiin altcoineihin. Vaikka kaivostoiminta on aina mahdollisesti riskialtista toimintaa, tuntemattomien altcoiinien louhinta, joka saattaa kadota huomenna, luo paljon korkeamman riskitason.

Kun valitset kolikot, jotka haluat kaivaa, sinun on otettava huomioon monet muuttujat. Kannattavuus on yksi, jonka voit määrittää käyttämällä a laskin. Erilaiset kolikot tarvitsevat kuitenkin erilaiset ohjelmistot, joiden käyttö voi olla monimutkaisempaa kuin toisten.

Sinun on päätettävä, liittyykö kaivosalueeseen vai haluatko kaivaa kolikkosoolon (mikä voi olla hyödyllinen vaihtoehto vain hyvin pienille altcoineille). Lopuksi sinun on myös varmistettava, että sinulla on lompakko kaikille kolikoille, jotka haluat kaivaa.

Lopuksi

Kaikkien, jotka harkitsevat kaivostoimintaa ensimmäistä kertaa vuonna 2018, tulisi tehdä vakavaa tutkimusta ennen investointeja laitteistoihin, kuten SHA-256 tai Scrypt ASIC. Erityisesti nykyisillä markkina-arvoilla kaivostoiminnan kannattavuus on heikko, ja saattaa kestää kauan, ennen kuin näet sijoitetun pääoman tuottoa.

On myös syytä mainita, että Bitmainin kaltaiset valmistajat julkaisevat aina päivitetyt versiot ASIC-laitteista. Tämä tarkoittaa, että kaivostoiminta edellyttää todennäköisesti jatkuvia investointeja kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Jos aiot mennä kaivostoimintaan, varmista, että olet tehnyt kaikki kotitehtäväsi ja että silmäsi ovat auki riskeille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me