Kuten useimmat ihmiset, ShapeShift-perustaja Jon ei ollut vakuuttunut Bitcoinista ensimmäisen kerran, kun hän kuuli siitä. Itse asiassa hän myöntää avoimesti “poistavansa sen”. Vasta pari vuotta myöhemmin, noin vuonna 2013, “kun se kävi läpi yhden ensimmäisistä ilmannousuistaan”, verkko- ja mobiilisovellusten kehittäjä alkoi tarttua koukkuun.

“Kaadin alas kaninreiän, josta puhumme paljon alalla, ja siitä tuli vain harrastukseni”, hän sanoo. Harrastus, joka johtaisi yhteen tunnetuimmista ja arvostetuimmista salaus-salaus-valuutanvaihto teollisuudessa.

“Minusta tuli vain kiehtovampi”, Jon myöntää, “Kun olin viettänyt siihen yli viisi minuuttia, vakuutin nopeasti, että tämä tekniikka on enemmän tai vähemmän tulevaisuus. Ei vain rahoitus, vaan ehkä uuden tyyppisen Internetin selkäranka. En ole koskaan menettänyt kiehtovuutta siitä lähtien, kun löysin sen. “

Jäniksenkolo

Putoaminen kaninreikään

Putoaminen kaninreikään

Suurin osa tämän alan ihmisistä myöntää vapaasti, että heidän matkansa oli odottamaton tai että heidän polunsa kääntyi ennalleen. Kuin putoaminen vapaasti 12 000 jalasta ilman laskuvarjoa tai putoaminen kani-reikään, mitä syvemmälle syvennät kryptovaluutan ja lohkoketjun kiehtovaan maailmaan, sitä syvemmälle sinusta tulee.

“Se on yksi harvoista aiheista, jonka olen todennut, luultavasti koko elämässäni, että mitä enemmän siitä opit, sitä kiehtovammaksi siitä tulee. Se on vain kiinnittänyt huomioni hyvin pitkään ”, hän sanoo.

ShapeShift syntyi alun perin sivuprojektina, jonka Jon ja Erik (toimitusjohtaja) ajattelivat alun perin olevan jotain pientä. ShapeShift on kuitenkin kasvanut poikkeuksellisesti. 12-15 henkilöä vuoden 2017 alussa 110 työntekijään ja kasvaa.

”Se oli pieni sivuprojekti, jonka heitimme yhteen todella nopeasti. Siitä päätyi ShapeShiftin prototyyppi. Se heikensi nopeasti edelliset projektit ja muuttui kaikeksi. Siinä vaiheessa hyppäsin sen sijaan kokopäiväisesti sanoen, että uskon todella tähän ja haluan olla osa sitä. Asiat ovat vain tavallaan lumipallettu siitä lähtien. “

MuotoVaihto

ShapeShift ei pyydä käyttäjiä luomaan tilejä.

Nimettömyyden tarve

Jon tunnetusti ei käytä sukunimeä. ShapeShift ei pyydä käyttäjiä luomaan tiliä. Voidaan antaa anteeksi ajatella, että yksityisyys ja nimettömyys olivat korkealla hänen luettelossaan. Itse asiassa tietojen julkistamisen puutteelle on muita syitä.

“Mielestäni yksityisyys ja nimettömyys ovat tärkeitä. Vaikka rehellisesti sanottuna, tosiasialla, että emme käytä sukunimiämme, on hyvin vähän tekemistä sen kanssa, että haluamme olla nimettömiä, koska se on vain osa turvallisuusasentamme. Tiedämme, että monia eri yrityksiä ja toimijoita avaruudessa on hyökätty lähinnä sosiaalisessa suunnittelussa. Ja kaikki alkaa, kun saat vähän tietoa siitä, kuka on. “

Joten nimettömyyspolitiikka on oikeastaan ​​ShapeShiftin askel pysyä askeleen edellä hakkereita? Kyllä, muiden aloitteiden joukossa.

“Emme anna työntekijöidemme julkaista, että he työskentelevät ShapeShiftissä LinkedInissä, tai julkaista koko nimensä ShapeShiftiin liittyen. Se ei todellakaan ole nimettömää, vaan heidän ja koko yrityksen suojaaminen, koska hakkerin tarvitsee vain muutama näistä säikeistä, jotta he voivat aloittaa paljon vahinkoa sinulle ja organisaatiollesi. ”

ShapeShift takaa myös käyttäjien turvallisuuden monin tavoin kuin työntekijöiden tiukka luottamuksellisuuskäytäntö. “Meillä on myös tiettyjä prosesseja, jotka koskevat palvelimiemme suojaamista ja niiden sallimista”, hän selittää, “sallimme vain tietyt koodit muissa kuin verkkolaitteissa ja monissa muissa puolissa … Otamme turvallisuutta erittäin vakavasti koska olemme itse olleet sen uhreja … Se tulee vain alueen mukana. “

Sana sääntelystä

Sääntö on ollut vuoden 2018 nelikirjaiminen sana, joka höyhensi höyheniä kaikkialla maailmassa. Yhdysvaltain kansalaisena Sveitsissä sijaitsevassa yrityksessä Jon itse ei ole ollut ujo kritisoimalla SEC: tä. Ei pelkästään heidän puuttumisensa, vaan selkeän epäselvyyden vuoksi.

Joten mitä hänen mielestään tarvitaan teollisuuden sääntelyn kannalta? Voisimme aloittaa pienellä selkeydellä. Hän selittää:

“Mitkä ovat säännöt, koska kukaan ei tiedä? Toivottavasti ymmärrys siitä, että tämä tekniikka on todella uutta ja se rikkoo luokkaa. Tämä on vaikeinta. Luulen, että selittää salausta ja Bitcoinia ja kaikkia näitä erilaisia ​​tunnuksia on, että jotkut niistä saattavat sopia vanhoihin luokkiin, mutta monet heistä todella rikkovat vanhoja luokkia. Yritä työntää tuon neliön tappi pyöreään reikään ja yrittää laittaa ne vanhaan luokkaan on hyvin rajoittavaa ja tukahduttavaa. “

Eikö siis yritä mukauttaa voimassa olevia arvopapereiden vapauttamista koskevia lakeja ja liikkeeseenlaskuoperaatioita? “Mielestäni ymmärrys siitä, että nämä asiat rikkovat luokkaa, ja ne saattavat viedä enemmän ymmärrystä ja kehitystä, ennen kuin edes tiedämme, mitä sääntöjen tulisi olla. Mutta sillä välin, mitä sääntöjä he haluavat soveltaa, varmista vain, että ne ovat selkeät. “

Epävarmuus ja liiketoiminta eivät ole parhaita perheenjäseniä. Silti epävarmuus on salausvaluuttavaruuden tunnusmerkki, etenkin Yhdysvalloissa. Itse asiassa Jonin mukaan SEC ei ollut edes vastuussa ilmoituksesta, että Ethereum ei ollut arvopaperi.

“Se ei ollut minkäänlaista virallista lainsäädäntöä”, hän sanoo, “se ei ollut edes SEC: n virallinen ilmoitus. Se oli vain SEC: n jäsen, joka puhui konferenssissa, ja ihmisten piti vain ottaa tulkintoja siitä, mutta kaikki tekevät, koska heidän on jatkettava sitä. Luulen, että järjestelmä, jossa tulkintoja on paljon vähemmän ja paljon enemmän selkeyttä…, olisi erityisen hyödyllinen koko ympäristölle. “

sek

SEC: n selkeät ohjeet olisivat hyödyllisiä

Salausvaluutta ja estoketju säännellyssä kehyksessä

Voiko innovaatio kukoistaa, kun yritämme laittaa sen laatikkoon? Leikkaavatko lainsäätäjät jopa parhaansa mukaan innovaatiot, jos he ovat liian kiireisiä toimimaan?

“Itse suosisin maailmaa, jossa olisi olennaisilta osin sama asenne, jonka useat Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset suhtautuivat Internetiin alkuaikoina, mikä oli” odota ja katso “-lähestymistapa. He eivät tienneet, mihin tekniikka on menossa, ja jos he yrittäisivät asettaa liian monta sääntöä liian nopeasti, se tukahduttaisi innovaatiot ja aiheuttaisi kaikenlaisia ​​ongelmia.

Tapa, jolla he kohtelivat Internetiä, oli loistava, ja se antoi Internetille, erityisesti Yhdysvalloissa, todellisen kukoistuksen ja kaikenlaisiin uusiin asioihin, joita kukaan ei ollut ajatellut kehittää eikä kukaan olisi voinut ennustaa 20 vuotta sitten. Salakirjassa luulen, että koska se liittyy taloudellisesti tai siihen liittyy arvoa, se tuo kaiken leiman mukanaan ja ihmiset haluavat laittaa sen tiettyyn laatikkoon.

Jälleen olen todella sitä mieltä, että paras asia olisi antaa sen kehittyä, koska emme vain tiedä mihin nämä asiat ovat menossa. He ovat erittäin kokeellisia, eikä edes meillä alalla ole aavistustakaan, mihin tämä asia tulee muutaman vuoden päästä, vielä vähemmän viiden tai kymmenen vuoden kuluttua. En halua nähdä, että seuraava hieno sovellus, joka voitaisiin rakentaa näille asioille, tukahdutettaisiin eikä sitä luotaisi, koska se laitettiin lähinnä laatikkoon, jota sen ei pitäisi olla. “

ShapeShiftin ja kryptovaluutan tulevaisuus

Mitä seuraavana on digitaalisen omaisuuden vaihdon ja yleensä kryptovaluutan näköpiirissä? “Meillä on useita innovaatioita, joista en tietenkään voi vielä puhua”, hän nauraa.

“Siellä on ShapeShift, itse vaihto, mutta meillä on myös CoinCap, markkinatietolähde. Ostimme laitteistolompakonvalmistajan KeepKeyn viime kesänä, ja meillä on myös Prism-tuotteemme, joka perustuu Ethereumin älykkäisiin sopimuksiin, joka on suljettu beta-versio, ja toivomme avaavan sen pian yleisölle. ”

Entä teollisuus yleensä, mitä voimme odottaa näkevämme lähi- ja kaukana?

“Mielestäni koko teollisuudella on valtavat mahdollisuudet mullistaa rahoitusala, mutta todella mullistaa kaikki, missä välittäjä on. Kaikki, mikä vaatii luottamusta juuri nyt. Luulen, että näemme kaikenlaisia ​​tähän tekniikkaan rakennettuja sovelluksia, joita emme voi todella ennustaa juuri nyt.

Se todella puhaltaa jopa alan mielessä olevat ihmiset parin vuoden päästä, kun näemme näiden asioiden kohtaavan. Jopa jotain Cryptokitties-villitystä oli hieno esimerkki. Jotain, mitä monet ihmiset eivät nähneet tulevan, vaikka väittäisin, että teimme, mutta ei monet ihmiset näkivät jotain sellaista tulossa. Se on vain esimerkki tämänkaltaisista asioista, joita kukaan ei vielä odota. En usko, että ne ovat välttämättä rahoitussovelluksia.

Luulen, että salaus jatkaa jatkossakin paitsi nauhan työntämistä ja tietoisten rajojen asettamista näiden erilaisten asioiden määritelmillemme. Määritelmämme rahasta on määritelmämme siitä, mikä arvo on, mielestäni ne muuttuvat perusteellisesti seuraavien 10-15 vuoden aikana, kun tämä tekniikka luo uusia mahdollisuuksia, joita emme ole vielä kuvitelleet. Mutta mitä nuo asiat ovat, en ole vielä varma. “

Kääri se ylös

Ja viimeinen kysymys ennen kuin menet. Jon, joka on Satoshi Nakamoto?

Hän nauraa. “Minulla ei ole aavistustakaan. En usko, että se on vain Craig Wright, kerron sen. En sano, että joku sellainen ei olisi voinut olla osa sitä. Mielestäni on myös epätodennäköistä, että se oli vain yksittäinen henkilö. Mielestäni se oli melkein varmasti pieni ryhmä tai kunnollisen kokoinen ryhmä ihmisiä. Luultavasti ei valtava joukko ihmisiä tai salaisuutta ei olisi pidetty, mutta mielestäni pieni, tiukka joukko ihmisiä on todennäköisin vastaus tähän. En todellakaan voi spekuloida, kuka se on. “

Paljon kiitoksia, Jon!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me