erik voorhees

ShapeShift-perustaja ja toimitusjohtaja Erik Voorhees

ShapeShift-perustaja ja toimitusjohtaja Erik Voorheesilla on varsin maine salamaailmassa. Yhtenä avaruuden alkuperäisistä pelaajista hän on mielipiteellinen, suorapuheinen eikä SEC: n fani.

Sarjayrittäjä ja häiriötekijä, joka ei pilkkaa sanojaan, puhuin Voorheesille kuluneista päivistä, tulevista päivistä ja siitä, miksi nämä karhumarkkinat ovat vain piiska globaalin hajautetun rahoitusjärjestelmän horisontissa.

Yhtenä ensimmäisistä ihmisistä, jotka olivat mukana Bitcoinissa, kysyin, voisiko hän valaista vähän näitä tutkimusaikoja ja miltä kohtaus näytti päivinä ennen “kun Lambo” ja “blockchain ratkaisevat [lisää ongelmasi tähän] . ”

“Alkuvuosina”, hän sanoo, “Bitcoin oli 100 prosenttia siitä, mistä me kaikki välitimme. Blockchain-liikettä ei ollut. Muita varoja ei ollut, paitsi ehkä Namecoin.

Ensisijainen tarkoitus, josta kaikki välittivät, oli itse valuutan vaihtaminen, ja painopiste oli kauppiaiden adoptiossa.

Lisäksi yhteisö oli paljon yksikulttuurisempaa. Se oli melkein kokonaan englantia puhuvia, teknisiä, 20-35-vuotiaita miehiä. Nykyään ekosysteemi on huomattavasti laajempi ja monipuolisempi varojen, tarkoituksen ja väestötietojen suhteen. Tämä on valtava merkki ekosysteemin kasvusta. “

Karhumarkkinoista on toivoa

Kasvusta kuuleminen on rohkaisevaa, kun olet keskellä salauksen verilöylyä ja asiat hyppäävät pahasta huonompaan. Vielä kokeneet pelaajat, kuten Voorhees, eivät pelkää näitä karhumarkkinoita– he ovat käyneet läpi ne aiemmin – ja paljon pahemmat kuin nykyinen. Kun totean, että olemme hyvin pitkään, hän hymyilee ja korjaa minut:

“Yhdeksän kuukautta ei ole pitkä karhumarkkinat. Vuoden 2013 kuplan jälkeen kului kolme vuotta, ennen kuin saavutimme uudet korkeudet! Nämä markkinat liikkuvat hypeissä, ja niin kauan kuin ihmiset kiinnittävät huomiota tekniikkaan ja hyödyllisyyteen hinnan sijasta, he pääsevät karhumarkkinoiden läpi, olivatpa ne pitkiä tai lyhyitä.

Hän lisää: “Karhu- ja härkämarkkinoita tulee olemaan paljon enemmän, kun salaus vetää maailman rahoitusjärjestelmää ja uudistaa sitä. Maailmaa ei voi muuttaa sujuvalla, ennustettavalla käyrällä.”

Erik Voorheesilla on jatkoa, jotta pääsi pyörii

Ohitan miksi Voorhees yrittää salausta. Tämä kysymys pyrkii herättämään lasitetun ilmeen ihmisten silmiin, kun he robottisesti hämmentävät vastausta, josta he ovat kyllästyneet kuulemaan. Sen sijaan ihmettelen, mitä hän näki salauksessa, mikä motivoi häntä aloittamaan yhden tai edes kaksi, mutta useita salausyrityksiä. Ja mitä he olivat?

“Ensimmäinen projekti, jonka aloitin, oli VoIP-verkkoselaintyökalu, jonka avulla ihmiset voivat soittaa kenellekään maailmassa Bitcoinin kanssa. Se keskeytettiin kuitenkin paljon ennen julkaisua, koska taloustiede ei ollut pakottavaa. Sitten rakensin FeedZeBirdsin, joka oli Twitter-mainostyökalu, ja liittyin BitInstantiin tiimin kolmannena jäsenenä (vastuussa markkinoinnista / brändin kehityksestä).

Ollessani BitInstantissa aloitin SatoshiDICEn [lasketko?] Sivuprojektina, ja siitä tuli maailman suurin Bitcoin-kasinopeli, vastuussa yli puolesta kaikista Bitcoin-tapahtumista vuoteen 2013 mennessä …

SatoshiNoppa

Kuva: SatoshiDice

Koska BitInstantissa oli erimielisyyttä Winklevossin veljesten (sijoittajiemme) kanssa, lähdin yrityksestä ja muutin Panamaan perustamaan Coinapultin (web-lompakko ja Bitcoin-to-email-palvelu) Ira Millerin kanssa..

Vuotta myöhemmin päätin jättää Coinapultin ja aloitin ShapeShiftin, joka on ollut 95 prosenttia ajastani ja työstäni vuoden 2014 alusta., Minua on motivoinut yksinkertaisesti nähdä liiketoimintamahdollisuudet kaikkialla salauksessa.”

Et sano! Se on kuusi salausyritystä, Erik Voorhees on joko aloittanut tai toiminut. Onko se jonkinlainen ennätys? Miksi niin monta?

“Uskon, että kaikki onnistuneet salausprojektit auttavat salausta itse kasvamaan kohti laajempaa käyttöönottoa, joustavuutta ja vaikutusta sekä lopullinen tavoitteeni on todella auttaa maailmaa siirtymään fiat-pohjaisesta rahoitusjärjestelmästä salaukseen perustuvaan rahoitusjärjestelmään; joka on avoin ja rajaton.

Rajaton rahoitusjärjestelmä

Miksi ShapeShift-toimitusjohtajalle on niin tärkeää hajauttaa rahaa ja varmistaa, että se ei ole hallituksen tai minkään keskusviranomaisen hallinnassa? Miksi hän on niin uppoutunut aiheeseen ja mikä on niin vikaa nykyisessä järjestelmässä kuin se on? Hänen vastauksensa selittää paljon.

”Raha on protokolla, kuten kieli. Raha on sitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa keskenään vaihtoa varten, kun taas kieli on sitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa keskenään kommunikointia varten. Molemmat ovat erittäin tärkeitä, aivan liian tärkeitä ollakseen minkään keskuspuolueen käsissä.

Hallituksilla ei saisi olla kykyä tai oikeutta sensuroida ja hallita kieltä, eivätkä ne saa ilmoittaa, mikä kieli on tai miten ihmiset käyttävät sitä. Heillä ei myöskään pitäisi olla kykyä tai oikeutta sensuroida ja hallita rahaa, eivätkä he saa ilmoittaa, mikä raha on tai miten ihmiset käyttävät sitä.

Se on filosofinen tai moraalinen argumentti. On myös taloudellinen: markkinat toimivat paremmin, kun ne jätetään yksin (suurelta osin informaation monimutkaisuuden vuoksi), ja raha on tärkein markkina-arvoinen kauppa, joten se on taloudellisesti tuhoisinta, kun se annetaan pakottavan monopolin käsiin. “

Sinun on myönnettävä, että hän esittää uskomattoman vakuuttavan argumentin. Monilla meistä on ollut melko helppoa rahassa. En tarkoita sitä, että se putoaa sylissämme tai emme tee kovasti töitä ansaitsemisen puolesta. Mutta suurin osa meistä ei ole nähnyt elämästämme saatavia säästöjä hyperinflaation tai osakekannan tai eläkkeiden tuhoamisen markkinoiden manipuloinnin avulla.

Ei ainakaan vielä, ja toivo loistaa edelleen kuin majakka salauksen puristien keskuudessa, että voimme estää näitä tapahtumia.

Entä asetus?

Pitäisikö meidän puhua hänen suosikkiaiheestaan? Ihmettelen. En halua kaivaa hänen epämiellyttäviä sparrauksiaan SEC: n kanssa, ja silti hän on yksi heidän äänellisimmistä vastustajistaan ​​järkevästi. Voorheesille määrättiin sakko 50 miljoonaa dollaria SatoshiDICE: n luvattomaan arvopaperimyyntiin ja hän on äskettäin ilmestyi uudelleen tutkilleen koettimessa, joka avautui suolalainan myöntämiselle.

Joten tiedämme, että hän ei kannata sääntelyä monista syistä. Mutta uskoako hän lukemattomien hakkerointien ja huijausten jälkeen silti, että salausta ei pitäisi säännellä ollenkaan, vai onko olemassa sellaisia ​​asioita kuin oikea sääntely on olemassa?

“Emme tarvitse sääntelyä hakkerointien ja huijausten estämiseksi, nämä asiat ovat jo laittomia (hakkerointi on varkaus, huijaus on petos … molemmat laitonta kaikissa maan maissa. SEC ei ole tarpeen).”

Joten Yhdysvallat (Voorheesin mielestä) kumoaa innovaation, leimaa henkilökohtaista vapautta ja yrittää melkein tanssia tangoa tukkeissa. Minne blockchain-yritysten pitäisi mennä? Onko Sveitsi edelleen paras paikka käynnistää salaus?

“Ei, se ei tunnu olevan. Sveitsin sääntely-ilmapiiri ei ole niin hyvä kuin jotkut (minä mukaan lukien) uskoivat sen olevan. Singapore ja Malta ovat epäilemättä tärkeimmät lainkäyttöalueet. “

Kun otetaan huomioon, että ShapeShift on sveitsiläinen ja Erik Voorhees on todennäköisesti koristeltu hiihtäjä, on selvää, että Sveitsin lämmin vastaanotto salaukseen on alkanut jäätyä. Maa on edelleen lukitussa sarviasennossa pankkien kanssa salauksen suhteen, eikä se pysty toimittamaan selkeyttä, jota niin monet toiveikkaat etsivät.

Maltasta puhuen ihmettelen sitten, mitä mieltä hän on maan viimeaikaisesta sääntelystä. Hänen vastauksensa on lyhyt ja asiaankuuluva.

He ovat progressiivisia ja suvaitsevaisia, ja se maksaa heille tulevien kahden vuosikymmenen aikana.”

Tämä on tilaa täynnä epäselviä viivoja. Minulle ei ole yllättävää, että Mooran ponnistelut vaikuttavat Voorheesiin. Mutta kun otetaan huomioon, että ShapeShift on vankka vastustaja KYC: lle (mitä Maltan asetus vaatii), tekisikö Välimeren kallio todella paremman kodin?

Ja onko hän huolestunut siitä, että hänen yrityksensä mahdollistaa rikollisen toiminnan olemalla tekemättä KYC: tä? Ilmeisesti ei. Ja ilmeisesti kaipasin myös muistion, jossa ShapeShift sisällytti käytännön, jota he olivat niin vastaan.

“Yhteiskunnassa suvaitsemme jotenkin ihmisiä kommunikoimaan / lähettämään sähköpostia / soittamaan toisilleen ilmoittamatta sisällöstä eikä lähettäjästä / vastaanottajasta hallitukselle. Kun kirjoitat sähköpostia, sinun ei tarvitse lähettää KYC: lle. Voit silti olla terroristi, joka suunnittelee kamala verilöylyä. Mahdollistaako se ”rikollisen toiminnan?”

Ehkä… kysymys siitä, kuinka tyrannisia haluamme viranomaisten olevan estääkseen pienen osan huonosta toiminnasta. Riippumatta, ShapeShift lisäsi KYC: n äskettäin, ei siksi, että halusimme, vaan siksi, että päädyimme johtopäätökseen, se oli liian oikeudellisesti riskialtista, ettemme tee niin. “

Puhutaan uusista hankkeista ja suunnitelmista

Erik on äskettäin liittynyt MARKKINAProtokolla tiimi. Me kaikki tiedämme, että neuvonantajana oleminen on usein vain muutakin kuin kallis suositus minimaaliselle seurannalle verkkosivustolla olevan kuvan lisäksi. Silti tunnen, että Voorhees ei pyöri näin. Jos hänen nimensä liittyy projektiin, se johtuu siitä, että hän uskoo siihen. Joten, mikä on tämän viimeisimmän siirron takana?

“Olen tavannut heidän tiiminsä”, hän sanoo, “ja voin kertoa heidän tietävän, mistä he puhuvat. He tulevat finanssimarkkinoiden taustasta, ja he käyttävät salausteknologiaa soveltaakseen perinteisiä rahoitusmenetelmiä uusiin työkaluihin, ja luulen he tekevät tekniikkaa, joka on sekä maagista että voimakasta. Sain todella hyvän tunteen heistä ihmisinä ja yrittäjinä, joten minulla oli suuri kunnia liittyä neuvonantajaksi, ja olen myös sijoittanut henkilökohtaisesti. “

MarketProtocol

MarketProtocol

Mitä hän tekee heidän kanssaan?

“Neuvoa heitä … pääasiassa salausalalla ja asioiden UX-puolella, koska heillä on paljon parempi käsitys rahoitus- / johdannaistuotteista kuin minä”, hän myöntää.

Voorhees on puhunut useita kertoja siitä, että salausvaluutta lähestyy massamäärittelyä, mutta minun on kysyttävä, onko sovelluksia, kuten johdannaiskauppa, todella rakennettu valtavirralle? Kuinka selität hajautettujen johdannaisten kaupankäyntialustoja maallikolle?

– Johdannaiskauppa ei yleensä ole valtavirtaa, mutta osa siitä on perinteisessä rahoitusmaailmassa pystyttyjä valtavia markkinoille pääsyn esteitä. Salaus liuottaa joitain näistä esteistä, ja vaikka kaikkien ei tarvitse maailmassa ymmärtää johdannaisia, jotkut heistä todennäköisesti löytävät tiensä valtavirtaan, ehkä ilman että käyttäjät edes tietävät sitä (aivan kuten web-käyttäjät käyttävät salausta päivittäin ja eivät en ymmärrä sitä). ”

Mätänneet omenat tynnyrissä täytyy mennä

Hän syytti myös kronismin perustamista haastatella Bloombergin kanssa.

Mutta alkaako se tapahtua kryptovaluutta-tilassa? Onko hän koskaan huolissaan siitä, että se menee samaa polkua kuin fiat-valuutta? Onko se väistämätöntä?

”Kroonismi tapahtuu, kun ihmiset käyttävät poliittista valtaa taloudelliseen hyötyyn. Emme koskaan muuta inhimillistä vaistoa pyrkiä tähän, mutta mitä voimme muuttaa, on vähentää poliittisen vallan laajuutta (eli vähentää hallituksen roolia elämässämme). Vähentämällä hallituksen roolia luonnollinen taipumus kronyismiin on pidempi ja sillä on pienempi vaikutus ja vähemmän vahingollisia seurauksia. ”

Siellä uusi versio ShapeShift: n tulossa pian, mistä saatat olla tai ei pidä, riippuen tahdostasi pysyä tuntemattomana. Muuten, jos haluat kiinni miehen henkilökohtaisesti, kuulostaa siltä, ​​ettet ehkä löydä häntä sveitsiläisestä tukikohdastaan ​​paljon kauemmin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me