Stablecoins: Vakauden tuominen kryptovaluuttaekosysteemiin

Kryptovaluutat ovat tunnettuja äärimmäisestä volatiliteetistaan, koska ei ole harvinaista nähdä kolikoiden, kuten Bitcoin ja Ethereum, nousevan tai laskevan 10-20% 24 tunnin kuluessa. Vaikka tämä volatiliteettitaso on hyödyllinen kauppiaille ja sijoittajille, se estää myös kryptovaluutan käyttöönottoa reaalimaailmassa.

Käytännöllisestä näkökulmasta katsottuna yritykset eivät halua käydä kauppaa valuutassa, johon liittyy volatiliteettia ja riskiä. Olisi esimerkiksi vaikeaa maksaa työntekijän palkkaa Bitcoinissa, jos hänen palkkansa ostovoima on jatkuvasti vaihteleva. Volatiliteetti vaikeuttaa myös kuluttajien päivittäisten tapahtumien suorittamista kryptovaluutoilla. Kuvittele, että Bob maksaa 7 dollaria kupillisesta kahvia vain yhden päivän saadakseen selville seuraavana päivänä, että sama kuppi maksaa nyt 5 dollaria.

Suunniteltu käsittelemään tätä volatiliteettikysymystä, on kehittymässä oleva kryptovaluuttaluokka, joka tunnetaan nimellä stablecoins, jotka esittävät itsensä hintatason vakaina omaisuutena jatkuvasti vaihtelevilla markkinoilla.

Stablecoin on ydin, joka tarjoaa hintavakausominaisuuksia, jotka tekevät siitä sopivan vaihtovälineeksi, laskentayksiköksi ja / tai arvon säilyttäjäksi. Valuuttana vakaan kolikon tulisi olla globaali eikä sidottu mihinkään keskitettyyn rahaviranomaiseen, joka voi hallita sen toimitusta. Stablecoinit voivat vaihdella mallin mukaan, mutta kaksi suosituinta omaisuusvakuutusmenetelmää ovat IOU: n liikkeeseenlaskumalli ja salattu vakuusmalli.

IOU-liikkeeseenlaskumalli

Tämän mallin mukaan yritys laskee vakaa kolikoiden suhteeksi 1: 1 pankkitilinsa olevaan omaisuuserään (periaatteessa kukin kolikko on sidottu olemassa olevaan pankissa olevaan omaisuuteen). Nämä varat voivat olla monenlaisia. Esimerkiksi yrityksellä voi olla pankkitilillään fiat-valuutat, kuten USD, tai ne voivat tukea kiinteät rahansa fyysisillä varoilla, kuten kulta tai hopea. Liikkeeseen lasketut vakiomallit saavat vakautensa ja arvonsa siitä, että kukin merkki voidaan vaihtaa kohde-etuutena vastaavaan tapaan kuin dollarin setelit edustivat kultasumman mukaista kultasummaa.

Tether (USDT) on suosituin esimerkki olemassa olevasta stablecoinista, joka käyttää IOU-mallia. Jokaisella USDT: llä on arvo, joka vastaa yhden Yhdysvaltain dollarin arvoa. Näin ollen sen varmistamiseksi, että yhden Tetherin arvo on aina sama kuin dollarin arvo, Tetherin pankkitilillä on oltava jokaisen liikkeeseen lasketun kolikon kohdalla vastaava dollari..

Yksi liikkeeseenlaskumallin rajoituksista on kuitenkin, että se on keskitetty. Yksityishenkilöiden on luotettava siihen, että liikkeeseenlaskijayhteisöllä on tosiasiallisesti hallussaan kohde-etuudet, jotka ovat edustettuina jokaisen liikkeeseen lasketun stablecoinin yhteydessä. Tämä rajoitus on tehnyt itsestään selväksi Tetherin kanssa, sillä kolikon takana oleva yritys Tether Limited joutuu jatkuvasti tutkittavaksi sen lisääntyvän tarjonnan ja kolmannen osapuolen tarkastusten puutteen vuoksi sen selvittämiseksi, onko yrityksellä Tetherin kiertävän tarjonnan kattamiseen tarvittavat varat.

Kryptovaluutta-vakuudellinen malli

Tämän mallin mukaan vakiotuotteita ei tueta keskitetyillä varoilla, kuten euro tai USD; sen sijaan niitä tukevat digitaaliset varat, kuten Bitcoin. Tämän mallin tärkein etu on, että se voidaan luoda luotettavasti. Esimerkiksi vakuuksia tukevat kohde-etuudet voidaan pitää a luotettava älykäs sopimus. Siksi älykkään sopimuksen hallussa olevien varojen määrä on avoin ja se voidaan tarkistaa itsenäisesti.

Tämän mallin yhteinen huolenaihe on, että itse kohde-etuudet, jotka tässä tapauksessa olisivat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, ovat epävakaita, näennäisesti juoksevia stablecoinin tarkoituksen kanssa. Sellaisena tämä menetelmä voi usein sisältää ylivakuuden, jotta mahdolliset hintavaihtelut voidaan absorboida. Esimerkkinä voidaan mainita älykäs sopimus 400 dollarin arvoisen Bitcoinin pitämiseksi, mikä toimisi vakuudeksi 200 dollarin arvosta pysyviä metallirahoja. On kuitenkin aina olemassa riski, että a musta joutsen -tapahtuma voi vaikuttaa negatiivisesti stablecoinin arvoon. Tällainen tapahtuma johtaa todennäköisesti liikkeeseen laskettujen vakiomallien alitakaukseen ja sen jälkeiseen epävakautumiseen.

Johtopäätös

Kryptovaluutta-avaruudessa olevat henkilöt etsivät aina katalysaattoria, mikä johtaa kryptovaluuttojen massaan. Vaikka on olemassa monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa tällaiseen tapahtumaan, on selvää, että markkinoiden epävakauden torjuminen on ratkaisevan tärkeää joukkomuuntautumisen helpottamiseksi. Stablecoinit vahvistavat kryptovaluuttojen käyttötapaa toimimalla haihtumattomana työkaluna, jota sekä yritykset että kuluttajat voivat käyttää rahatarpeidensa täyttämiseen. Täydellisen stablecoinin tuottaminen, joka saa aikaan joukkojen käyttöönoton, on kuitenkin vaikea tehtävä, kun otetaan huomioon molemmille stablecoin-malleille ominaiset rajoitukset. Silti on olemassa useita lupaavia stablecoin-hankkeita, jotka pyrkivät voittamaan nämä ongelmat saadakseen aikaan hintavakaa kryptovaluutta salauksen ekosysteemille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me