Hajauttamisella on monia seurauksia teollisuudelle ja ihmisille ympäri maailmaa. Alennetut maksut, lisääntynyt tehokkuus, väärin kohdistettujen etujen ja korruption ja ahneuden kerrosten poistaminen. Mutta se on erityisen mielenkiintoista, kun on kyse hajautetusta markkinapaikasta, koska “jakamistalouden” tienraivaajat joutuvat nyt valokeilaan.

Mikä on hajautettu markkinapaikka?

Hajautettu markkinapaikka mahdollistaa todella vertaisoperaatiot ilman keskitettyjen viranomaisten ottamia maksuja. Tämä on mahdollista blockchain-tekniikan ja älykkäiden sopimusten avulla. Emme enää tarvitse luotettua kolmatta osapuolta tarkistamaan myyjiä ja varmistamaan maksut. Meillä on tekniikka tehdä se nyt meille.

Joten tiedät, kun Airbnb ja Uber aloittivat uuden aikakauden, jolloin ihmiset voivat vuokrata ja kaupallistaa esineitä? Tai eBay ja Etsy antoivat ihmisille mahdollisuuden myydä tuotteita verkossa ja Upwork ja Fiverr auttoivat heitä myymään palveluja? No, nyt blockchainin koputtaminen oviinsa näyttää heille, mitä vertaisverkko todella tarkoittaa.

Blockchainin hajautettu markkinapaikka

Suurin osa toistaiseksi vankemmista hajautetuista markkinapaikoista on rakennettu Ethereumin lohkoketjuun, lukuun ottamatta huomattavaa OpenBazaaria, joka käyttää Ricardian sopimuksia tietojen aitouden varmistamiseksi ja Escrow maksuerojen ratkaisemiseksi.

Ethereum tekee tänään loogisen valinnan, koska se mahdollistaa älykkäiden sopimusten käytön luottamuksen luomiseksi ja liiketoimien varmistamiseksi. Sillä on myös suurin kehittäjäyhteisö ja kiihdytysyhtiöt, kuten ConsenSys, jotka tukevat uusia jännittäviä projekteja ja DApps-sovelluksia.

NEO-lohkoketjulle ja DAG: lle rakennetaan vaihtoehtoisia hajautettuja markkinapaikkoja. Molemmat rakenteet mahdollistavat tuhansien (ja mahdollisesti miljoonien) tapahtumien tapahtuvan samanaikaisesti. Kun yhä useampi käyttäjä liittyy hajautettuihin markkinapaikkoihin, skaalautuvuus on ongelma. Ethereum käsittelee tällä hetkellä vain 15 tapahtumaa sekunnissa.

Yrityksille ja yksityishenkilöille on tulossa mielenkiintoisia protokollia, jotka auttavat heitä rakentamaan hajautetun markkinapaikan helpommin. Voit ajatella heitä blockchain-markkinapaikkojen WordPressinä. Nämä sisältävät Alkuperä, Origami-verkosto, ja SysCoin.

Molemmat edelliset ovat Ethereum-pohjaisia ​​protokollia. SysCoin käyttää Z-DAG: ta suuremman nopeuden, skaalautuvuuden ja pääsolmukerroksen yhdistettyyn työn todistamiseen / vaarnan todistukseen -malliin. Joten, jos haluat aloittaa oman TaskRabbit, Etsy tai HomeAway, voit käyttää mitä tahansa näistä tukikohtasi.

Runsaasti lupaavia startup-yrityksiä rakentaa jo seuraavan sukupolven hajautettuja markkinapaikkoja lohkoketjuun. Mutta on huomattava, että vieläkään ei ole ketään, joka voi yksin ottaa vakiintuneet pelaajat.

Valintasi riippuu tietysti siitä, mitä olet markkinoilla. Mutta katsotaanpa joitain parhaita hajautettuja markkinapaikkoja, jotka käyttävät nykyään blockchain-tekniikkaa.

Yleinen verkkokauppa

OpenBazaar

OpenBazaarin kotisivu.

OpenBazaarin kotisivu

Todennäköisesti tunnetuin hajautettu markkinapaikka verkkokaupoille on OpenBazaar. Voit luetella mitä haluat ja maksaa yli 50 eri kryptovaluutassa (alun perin he hyväksyivät vain Bitcoinin) ilman maksutapahtumia. Sinun on ladattava ohjelma tietokoneellesi, jotta voit käyttää sitä, koska tämä tekee OpenBazaarista mahdollisimman vapaana keskitetyistä elimistä.

OpenBazaar suunniteltiin alun perin pimeäksi markkinaksi, joka voitti Toronto 2014 Hackathonin. Mutta siitä päädyttiin haarautumaan paikaksi, jossa kuka tahansa voi olla vuorovaikutuksessa, ei vain ne, jotka tuntevat pimeät verkkoprotokollat.

Ajattele siis vaatteita, taideteoksia, huonekaluja ja jopa BnB-ilmoituksia. Huijaajien ja kiistojen välttämiseksi OpenBazaar käyttää Bitcoinin moniallekirjoitettua Escrow-ominaisuutta. Tämän ansiosta ostajat ja myyjät voivat sopia neutraalista, molemminpuolisesti luotettavasta kolmannesta osapuolesta ennen kaupan aloittamista.

Ostaja lähettää Bitcoinin (tai ensisijaisen kryptovaluutan), mutta se vapautetaan vasta, kun kaksi kolmesta osapuolesta on samaa mieltä. Koska hajautetulla markkinapaikalla ei ole keskitettyjä viranomaisia ​​riitojen ratkaisemiseksi, kolmannen osapuolen Escrow-järjestelmällä on järkeä.

Freelance-työmaat

beBee

beBee-kotisivu

beBeen kotisivu

beBee on rakennettu käyttäen Origin-protokollaa ja on suunniteltu henkilökohtaiseksi ja ammattimaiseksi tuotemerkkialustaksi. Jos tarvitset vertailuarvoa, ajattele beBeeä blockchainin LinkedIn-tiedostona. Se on verkosto, jossa on jo tuhansia käyttäjiä, mukaan lukien yksityishenkilöt ja eteenpäin ajattelevat yritykset, kuten Deloitte, Hubspot ja Oracle.

beBee antaa käyttäjilleen mahdollisuuden jakaa ja esitellä henkilökohtaisia ​​tuotemerkkejä ja salkkuja. Tällä tavoin he voivat markkinoida itseään työnantajille, asiakkaille ja asiakkaille sekä medialle ja toimittajille käyttämällä vetovoiman sijaan markkinointistrategiaa.

beBee-käyttäjät voivat verkostoitua ja yhdistää ammatillisten ja henkilökohtaisten etujensa kautta, “nokkosihottuma” yhdistää verkon jäsenet (kuten ryhmät, esimerkiksi myyjät tai markkinoijat), ja on paljon työpaikkailmoituksia.

Bounties-verkosto

Bounties Network on pikemminkin kuin blockchainin TaskRabbit tai Fiverr, vain paljon voimakkaammalla näkemyksellä. Bounties Networkin perustaja uskoo, että ei liian kaukana tulevaisuudessa pystymme jakamaan kaikki mahdolliset tehtävät.

Niiden nykyinen käyttäjäkunta on tuhansia, ja tällä hetkellä palkkioihin sisältyy sisältö- ja suunnittelutyö, käännös ja ohjelmointi. Mutta tiimi työskentelee parhaillaan yritysten kanssa, jotka kykenevät jakamaan kokonaisia ​​prosesseja ja osastoja. Sano esimerkiksi rekrytointi, mainonta tai ohjelmointi.

Kaikki käyttäjät maksavat ja saavat palkkioita ETH: ssa, kun lompakko on ladattu ensin. Joten toisin kuin jotkut nykyiset freelance-työmaat, freelancerit ovat varmoja, että maksu on turvallista. Lataa Metamask selaimeesi, jotta voit käyttää Bountiesia ja nähdä, mitä tarjolla on.

Sisämarkkinat

Steemitin kotisivu

Steemitin kotisivu

Sosiaalisen median hämmentävän itsensä ja käyttäjien parvesta pois perinteisiltä alustoilta, kuten Facebook ja Twitter joukkoina, hajautetut sosiaalisen median markkinapaikat ovat lisääntyneet.

Sivustot, kuten Mielet, XTRABYTES, Verasity, POP-verkko, ja Steemit kaikki tarjoavat muunnelman samasta ajatuksesta. Tällä hetkellä sisällöntuottajat hyötyvät usein viimeisestä työstään. Nämä sivustot muuttavat tasapainoa.

Esimerkiksi YouTube vaatii vähintään 1 000 katselukertaa ennen kuin maksaa 1 dollari, ja tykkäykset ja jakamiset eivät usein tarjoa sisällöntuottajalle muuta kuin lämmin ja sumea tunne sisällä.

Kun kryptovaluutta mahdollistaa mikromaksut (jopa penniä murto-osina), taiteilijat saavat palkkion jokaisesta työstään – ja heitä kannustetaan tuottamaan korkealaatuisempaa sisältöä. Joillakin näistä alustoista katsojia palkitaan myös sisällön katsomisesta, mikä tarkoittaa, että mainostajat voivat kohdistaa näkymiinsä helpommin ja vähemmän väistämättä.

Muu

INS-ekosysteemi luo alustan päivittäistavaramarkkinoiden häiriintymiselle (arvoltaan biljoonia dollareita). Suunnitelmana on avata globaalit markkinat ja poistaa välittäjät kustannusten alentamiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi.

Joten sen sijaan, että ostaisit päivittäistavarasi tunnetulta jälleenmyyjältä, joka merkitsee hinnat, ei ole enää välittäjiä ja kuluttajat voivat käsitellä suoraan tuotemerkkejä.

INS-kotisivu

INS: n kotisivu

Yritykset ovat luovia blockchainin kanssa monin tavoin myös B2B-tasolla. ModuleTrade, esimerkiksi rakentaa hajautettua markkinapaikkaa mahdollistamaan maailmanlaajuisen kaupan kaikenkokoisille yrityksille.

Perinteisesti erittäin kallis hanke, jossa pankit ottavat jopa 15 prosenttia palkkioista toimiakseen luotettavana välittäjänä, ModulTrade käyttää älykkäitä sopimuksia korvaamaan ne, mikä vähentää sekä aikaa että kustannuksia.

Kääri se ylös

Kun tarkastelet jakamistalouden menestystä ja siihen liittyviä suosittuja keskitettyjä markkinapaikkoja, näyttää vain loogiselta, että estoketju vie meidät seuraavalle tasolle, kun siirrymme kohti Web 3.0: ta.

Hajautetut markkinapaikat eivät ole täydellisiä tänään. Monet antavat palkintoja vain omassa kryptovaluutassaan ja ovat kaukana laajasta käyttöönotosta. Ne kasvavat kuitenkin voimassa, ja kun ihmiset ymmärtävät, että keskitettyjä yrityksiä ei enää tarvita keskellä, voi olla, että isommat yritykset ovat, sitä kovemmin he putoavat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me