Tapaa Tangle, Crypto’s Blockchain Alternative

Olet ehkä lukenut kirjeen IOTA: sta. Jos sinulla on, hieno! Jos et ole, voit haluta antaa sille vilkaisun.

Kun olet perehtynyt, seuraavilla tiedoilla on järkevämpää, ja näet, miksi ihmiset ovat niin innoissaan IOTA: sta ja tarkemmin sanottavasta takku-tekniikasta.

Joten mikä on sotku ja miksi se on vallankumouksellinen kryptosfäärille?

Hypätään sisään.

Esineiden Internet

Jotta ymmärrettäisiin paremmin sotkujen toiminnallisuutta, on parasta ymmärtää esineiden internet (IoT) käsitteenä.

IoT on laitteiden ja laitteiden verkko, joka voi vaihtaa tietoja verkkoyhteyksien, antureiden, erityisten ohjelmistojen, toimilaitteiden jne. Kautta. Ajatuksena on, että tämä esineiden internet muodostaa verkkoyhteyden, jonka avulla laitteet voivat olla yhteydessä toisiinsa.

Ajattele yleisiä älylaitteita, joita saatat löytää makaamassa kodin ympärillä. Google Home on erinomainen esimerkki. Se on laite, jonka avulla voit hallita kotitietovälineitäsi, käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi Google-tileiltäsi ja etsiä tietoja internetistä äänikomennoilla – se on kaikki yhdessä -teknologiakeskus, joka helpottaa tiedonsiirtoa useiden laitteiden kanssa.

Esineiden internetiä voidaan soveltaa myös liike-elämän ja teollisuuden tekniikoihin, terveydenhuoltopalveluista, kuten sydänmonitoreista, useisiin koneellisiin prosesseihin. IOTA-tiimi rakensi sotkeutumisen esineiden internet-teollisuutta ajatellen. Takku antaa näiden laitteiden vaihtaa tietoja ja maksaa mainittuja tietoja helposti, turvallisesti.

IoT-grafiikka

Luultavasti kysyt itseltäsi: voisimmeko käyttää vain blockchainia tähän? Kyllä, voisimme, mutta emme halua. Syynä on, että sotku antaa sinun lähettää varoja ilman maksuja. Oikein. Vanhempasi ovat saattaneet kertoa sinulle, ettei mikään elämässä ole ilmaista, mutta takku on.

Kuinka tämä on mahdollista? No, vastaamaan tähän kysymykseen, katsotaanpa blockchain- ja tangle-tekniikan tärkeimmät erot.

Ei tarvetta kaivostyöläisille


Tämä sotku on avain maksuttomaan käytettävyyteen. Tangle ei vaadi kaivostyöläisiä tarkistamaan tapahtumia, kuten blockchain vaatii salausvaluuttoja, kuten Bitcoin. Bitcoinin ja vastaavien kanssa kaivostyöläisten ja erilaisten kaivospoolien laskentateho on vastuussa salattujen algoritmien ratkaisemisesta, jotka mahdollistavat tapahtuman lähettämisen ja kirjaamisen lohkoketjuun. Näille kaivostyöläisille maksetaan sitten maksu suoritetusta summasta heidän työstään.

kaivosmies maksu

Tangle poistaa tämän prosessin tarpeen kokonaan. Sen sijaan, se käyttää suunnattua asyklisiä kaavioiden tarkistusta tapahtumien tallentamiseen ja käsittelyyn. Tämä toimii luontaisen vahvistusprosessin avulla kukin käyttäjä on vastuussa muiden käyttäjien tapahtumien vahvistamisesta. Pohjimmiltaan aina, kun hyväksyt tapahtuman lähetettäväksi, kyseinen tapahtuma käyttää sitten valittua algoritmia kahden muun käsittelemättömän tapahtuman käsittelemiseen.

Kun nämä satunnaiset kaksi tapahtumaa on vahvistettu, omasi lähetetään sitten sekaan käsittelyyn ja vahvistamiseen. Koska kaikki liiketoimet ovat vastuussa toisen menestyksestä, maksua ei veloiteta, koska siihen ei liity kolmatta osapuolta.

IOTA ei maksuja

Tunneettoman, kaivostyöläisen käyttöliittymän edut

Ei kaivostyöläisiä ei tarkoita transaktiomaksuja, mikä tarkoittaa, että sotku mahtuu pienmaksuihin.

Blockchain-pohjaiset kryptovaluutat asettavat vähimmäismäärän varojen määrälle, jonka sinulla on oikeus suorittaa kauppaa. Logiikka on ilmeinen: mikään kaivosmies ei halua saada penniä murto-osia muutaman sentin arvoisen tapahtuman käsittelystä. Koska mikään lähetetyistä summista ei poistu transaktiomaksuilta, sotku antaa käyttäjille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa niin suuria tai vähän maksuja kuin haluavat.

Tanglen sisäinen vahvistusjärjestelmä takaa myös hajautetumman verkon verrattuna sen blockchain-veljeen. Kuten olemme nähneet kehittyvän viime aikoina Bitcoinin ja Bitcoin Cashin sisällissodan aikana, megakaivospoolit voivat uhata suurempien kryptovaluuttojen hajautettua eheyttä.

Näillä suuremmilla kaivospooleilla voi olla suhteettoman suora hajautusvoima yhdestä Bitcoin-verkosta (esim.BTC) toiseen (esim.BCH). Mutta sotkuisen mallin mukaan jokainen verkon henkilö toimii kaivosmiehenä liiketoimissaan. Kaikki kauppaa tekevät myös vahvistavat, joten kenelläkään ei ole suhteetonta heilahtelua tai hashpoweria kenenkään muun verkon käyttäjän suhteen. Tämä puoli parantaa myös skaalautuvuusongelmaa, jonka Bitcoin on kohdannut meteorisen kasvunsa kanssa; jokainen tapahtuma on vastuussa kahden muun hyväksymisestä, joten mitä enemmän osallistut verkkoon, sitä enemmän nopeutat sitä.

sotku

Parempi turvallisuus

Yksi blockchainin tärkeimmistä myyntipisteistä on parannettu turvallisuus arkaluonteisten tietojen vaihdossa. Tämä suojaus, monimutkainen salaus, on luontainen blockchainin rahalliselle omaisuudelle, kryptovaluutalle.

Blockchainin haavoittuvuuksien arvostelijat ovat väittäneet että kvanttilaskenta ja kvanttihakkerointi voivat tehdä salatuista turvatoimista tehottomia. Vaikka kvanttitietokonetta ei ole koskaan rakennettu ja tiede on edelleen teoreettisessa synnyssä, sillä on mahdollisuus uhata vakavasti blockchainin eheyttä.

Silti sotku pyrkii jälleen hyödyntämään blockchainin puutteita. Tangle tarjoaa lisääntyneitä turvatoimia, jotka suojaavat mahdollisia kvanttilaskennan hyökkäyksiä vastaan. IOTA: n kehityksessä analysoidaan perusteellisemmin tanglen suojausprotokolla niiden valkoisessa paperissa:

“… iota-toteutuksessa käytetty algoritmi on rakennettu siten, että aika ei-summan löytämiseen ei ole paljon suurempi kuin aika, joka tarvitaan muihin tapahtumien suorittamiseen tarvittaviin tehtäviin. Jälkimmäinen osa on paljon vastustuskykyisempi kvanttilaskennalle ja antaa sen vuoksi sotkeudelle paljon paremman suojan kvanttitietokoneen vastustajaa vastaan ​​verrattuna (Bitcoin) lohkoketjuun. ”

Käärimistä

IOTA: n sotkuprotokolla yrittää viime kädessä ratkaista lohkoketjun tehottomuudet ajattelemalla lohkon ulkopuolella. Tekniikka on kunnianhimoinen ja mahdollisesti mullistava, ja joitakin analyyseja jopa väittää, että se voisi ratkaista kryptovaluutan ongelmat korvaamalla blockchain-protokollan kokonaan.

Toistaiseksi IOTA on ainoa kryptoplatform, joka integroi Tangle-tekniikan. ParagonCoin aikoo käyttää IOTA: ta infrastruktuurissaan, mutta sen sijaan, että se perustaisi erillisen sotkuprotokollan, se toimii IOTA: n omalla voimalla.

On täysin mahdollista, että sotku voisi tarjota toteuttamiskelpoisia ratkaisuja ongelmiin, jotka koettelevat blockchain-pohjaisia ​​kryptovaluuttoja. IOTA ei kuitenkaan ole vielä toteuttanut sotkeutumista esineiden internet-verkkoon, joten emme ole vielä tiedäneet, onnistuuko sen toimintatapa.

Siihen saakka näemme, seuraavatko muut kryptoplatformit IOTA: n jalanjälkiä ja perustavatko omat sotkuyhteydet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me