Bitcoinin kehityksen alkuvaiheessa useimmat kryptovaluutta-harrastajat pyrkivät ajattelemaan, että alkuperäinen digitaalinen valuutta tarjosi heille täydellisen nimettömyyden ja he voisivat tehdä ostoksia tämän tyyppisellä “uudella rahalla” paljastamatta henkilöllisyyttään. Bitcoinin yksityisyyden tasoa verrattiin usein sveitsiläisten pankkiasiakkaiden tasoon. Se ei kuitenkaan ollut kaukana asiasta.

Onko Bitcoin tuntematon? Bitcoin-tapahtumat kirjataan pääkirjaan ja lähetetään julkisesti kaikille, joilla on pääsy lohkoketjuun. Tämä tarkoittaa, että rahasiirrot ovat haavoittuvia jäljitettäville, ja hakkereille tai valtion rakenteille tie lompakkosi osoitteeseen voi olla yhtä ilmeinen kuin märän jalanjäljen polku, joka johtaa kylpyhuoneeseen. Muista Ross Ulbricht, Silk Roadin mustan pörssin pahamaineinen luoja?

Viranomaiset seurasivat hänen tapahtumiaan ja pystyivät tunnistamaan ja saamaan hänet kiinni, kun hän istui tietokoneensa kanssa yhdessä San Franciscon kirjastoista. Joten taloudellinen aktiviteettisi on itse asiassa avoin kirja, ja Bitcoinia tulisi ajatella pikemminkin nimimerkiksi kuin nimettömäksi.

Siksi salausmarkkinoilla yksityisyyden suojaan keskittyvien protokollien ilmiö sai vauhtia erilaisten kolikoiden sekoitusvälineiden ja -palvelujen rinnalla ilman julkisia rekistereitä, jotka liittävät kaupat lompakkoihin. Yksinkertaisesti sanottuna yksityisyyden suojakolikot suunniteltiin peittämään kappaleita sen jälkeen, kun ne olivat käyttäneet kryptovaluuttoja, mikä teki niiden käytöstä erittäin suosittua nimettömyyteen taipuneiden salausgeekkien keskuudessa..

Mutta viimeisimmät uutiset Bitcoinin mahdollisista päivityksistä, joiden tarkoituksena on parantaa sen yksityisyyttä, näyttävät uhkaavan tämän luokan digitaalisten omaisuuserien tulevaisuutta ja saattavat jopa siirtää joitain poistamaan Monero, Dash ja ZCash salkusta. Jotta voidaan mitata tällaisen skenaarion toteutumista, meidän on tarkasteltava yksityisyyden kolikoiden sijaintia nyt.

Yleinen jännitys kryptovaluutasta pandemian aikana

ICO Analyticsin tilastotiedot osoittavat, että merkittävät yksityisyyden suojakolikot, DASH: n (ks. Dash vs. Bitcoin) etumatkalla, olivat menestyneet paremmin Bitcoinista 31. tammikuuta, kun yksityisyydestä tuli alan suurempi huolenaihe, todennäköisesti vastauksena Kansanpankille Kiinan lausunto heidän keskitetystä digitaalisen yuanin aloitteestaan. Tämä oli ensimmäinen kerta 18 kuukaudessa, jolloin yksityisyyden suojakolikot ylittivät bitcoinin hinnankorotuksen johtuen lähinnä niiden elinkelpoisista arvoesityksistä puuttumisesta ja korkeasta sääntelyvalvonnasta..

Lähde: ICO Analytics

Nouseva tunnelma keräsi jatkuvasti voimaa Fedin puheenjohtajan Jerome Powellin todistuksen jälkeen, jossa hän huomioitu että yksityisyys on välttämätöntä digitaalisten valuuttojen ja globaalin salauksen käyttöönoton yhteydessä: “Kirja, jossa tiedät kaikkien maksut, ei ole erityisen houkutteleva Yhdysvaltojen tilanteessa.” Fed-päällikön asenteen tärkeyden korosti yksi tunnetuimmista salauksen vaikuttajista, Anthony Pompliano, joka puolestaan ​​loi yhteisössä hyppyjä ja johti yksityisyyden kolikkotapahtumien piikkiin.

Lähde: CoinMarketCap

COVID-19-kriisin myötä yksityisyydestä on myös tullut uusi taistelukenttä taudin torjumiseksi. Monero, ZCash ja Dash ovat todistaneet lisääntynyt kauppa, kun taas jälkimmäinen onnistui saavuttamaan uudet korkeudet ja ylitti Bitcoinin yli 60% vuoden alkuun verrattuna. Lisäksi Dash oli varojen joukossa, joka toipui nopeasti maaliskuun mustan torstain romahduksen jälkeen. Mielenkiintoista on, että tämän kolikon kysynnän aiheuttivat suurelta osin venezuelalaiset, joista jotkut käyttävät sitä päivittäisiin ostoksiin.

Tällaisista vaikuttavista voitoista huolimatta vuoden 2020 toisen vuosineljänneksen alkuun mennessä vain yksi yksityisyyden kolikko ylitti Bitcoinin. Kolikko on Monero (katso Monero vs. Bitcoin-opas), joka on parantunut sen suorituskyky noin 5%. Jotkut asiantuntijat uskovat tämän äkillisen nousun johtuvan useista myönteisistä tapahtumista, jotka tehtiin tapahtumien toteuttamisen parantamiseksi ja tapaan, jolla Monero toimii Torin ja I2P: n tietosuojaverkkojen kanssa. Lisäksi kryptovaluutta sai paljon huomiota salausteollisuuden tunnetuilta kasvoilta, kuten Coinbasen toimitusjohtaja Brian Armstrong, joka ilmaistu toiveensa nähdä yksityisyyden kolikot vuoden 2020 päätrendeistä ja kiistanalainen virustentorjuntaohjelmistojen kehittäjä John McAfee, joka nimetty Monero valittuna kryptovaluuttana yksityisyyden kannalta. Monet kauppiaat, jotka jakavat tämän näkemyksen, näyttivät tulleen välittömästi pitkäaikaisiin pörsseihin, jotka toimivat myös nimettömyysideoiden mukaisesti, mikä tekee HitBTC: n XMR / USDT-kaupankäyntiparista markkinoiden likvideimmän..

Lähde: Coin360

Tällaisen merkittävän likviditeettimarginaalin avulla ei olisi virhe sanoa, että pörssissä on yli 500 muun omaisuuden ohella yksi suotuisimmista ympäristöistä yksityisyyden suojakolikoiden käymiseen käypään hintaan..

Bitcoinin laittomuusongelmat ja “ei niin yksityinen” keskustelu

Kaikki eivät ole nousussa yksityisyyden suhteen. Yksityisyyden suojakolikoiden tekijät korostavat osallistumistaan ​​pimeillä markkinoilla tapahtuviin laittomiin liiketoimiin ja väittävät, että tämä on suurempi kuin kaikki yksityisyyden puolustajien esittämät argumentit. Useimmat pimeässä verkossa olevat markkinapaikat hyväksyvät jäljittelemättömän yksityisyyden ja asettavat näin rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastaiset vaatimukset. Japanilaiset ja eteläkorealaiset sääntelyviranomaiset kuuluvat anonyymien kolikoiden kanssa kovasti taisteleviin, jopa pakottamalla paikalliset pörssit niiden poistamiseksi listalta.

Esimerkiksi Korbit-pörssi poisti viisi yksityisyyden kolikkoa toukokuussa 2018, vedoten Etelä-Korean hallitukseen kieltää nimettömissä kryptovaluutta-liiketoimissa. Myöhemmin Tokiossa toimiva CoinCheck lopetti tuensa useille yksityisyyden kolikoille, mukaan lukien Monero, Dash ja ZCash, kun pörssistä varastettiin puoli miljoonaa dollaria huolimatta siitä, että yhtäkään kryptovaluutta ei käytetty rikoksen tekoon.

Rand Corporationin toukokuun raportti paljasti, että suurin osa darknetissä käytetyistä laittomista liiketoimista (59%) käyttää Bitcoinia, kun taas yksityisyyden suojakolikoiden, joiden uskotaan olevan “rikollisten valuuttoja”, läsnäolo on paljon vähemmän näkyvää..

Lähde: RAND DWO

Ja mikä on vielä mielenkiintoisempaa, on viimeaikainen ilmoitus Chainalysisista, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti Dashin ja ZCashin tuesta. Tämä tarkoittaa, että nyt melkein kaikki näillä kahdella omaisuudella toteutetut liiketoimet, jotka haluavat itsensä tuntemattomiksi ja jäljittämättömiksi, voidaan helposti jäljittää. Näyttää siltä, ​​että tämä yhdysvaltalaisen salausanalyysiyrityksen äkillinen siirto helpottaa lainvalvontaviranomaisten tehtävää ja tekee yksityisyyden suojan kolikoista käytännössä hyödyttömiä.

Ketjuanalyysi totesi, että nimettömät kolikot tarjoavat murto-osan lisääntyneestä yksityisyydestä, mutta ei mitään lähellä täydellistä nimettömyyttä. Yritys havaitsi, että vain noin 1% ZCash-verkossa suoritetuista tapahtumista voi ylpeillä maksimaalisella yksityisyydellä, vaikka parannettu salaus otetaan huomioon. Dashin osalta tämä korko laskee alle 0,7%: n, mikä tekniseltä kannalta asettaa kolikon yksityisyyttä koskevat näkökohdat samalle tasolle kuin Bitcoin.

On huomionarvoista, että melkein kaksi kuukautta aikaisemmat tutkijat Carnegie Mellonin yliopistosta luotu samanlaisia ​​tuloksia ZCash- ja Monero-jäljitettävyyden kokeiden avulla. Luvut ovat pettymyksiä: 99,9% ZEC-tapahtumista ja 30% XMR-tapahtumista on helposti seurattavissa.

Kaiken tämän huomioon ottaen Bitcoinin lisääntyvä yksityisyys aiheuttaa eksistentiaalisen uhan nimettömille kryptovaluutoille, jotka saattavat nähdä lopulta vähemmän kasvua ja yhteisön tukea, koska kaikkien aikojen ensimmäisellä kryptovaluutalla on vielä paljon enemmän resursseja ja paljon enemmän kiinnostusta kuin millään altcoineilla.

“Bitcoin vs yksityisyyden kolikot” kilpailun mahdollisuudet

Tietysti tekniikat, jotka hyötyvät Bitcoinin yksityisyydestä ja tehokkuudesta, kuten Taproot-protokolla ja Schnorr-allekirjoitukset, joiden avulla osuuskunnan sulkemiset näyttävät tavallisilta tapahtumilta ja pysyvät täysin piilossa ulkopuolisille ihmisille, voivat viedä joitain reunoja nimettömistä kryptovaluutoista. Bitcoin Core -kehittäjä Ryan Havar ehdottaa että laajempi BTC-käyttäjäkunta pystyy tekemään siitä yksityisemmän kuin sen yksityisyyttä painottavat kilpailijat: “Yksinkertaisesti sanottuna Bitcoin-käyttäjiä ja käyttötapauksia on paljon enemmän. Joten jos pystyt “piiloutumaan” Bitcoin-käyttäjien joukkoon, se on paljon suurempi joukko kuin sanoa ZCash. ”

Yksityisyydensuojakolikoiden tilannetta heikentää niitä vastaan ​​kohdistettu tukahduttaminen, joka on saamassa vauhtia eri puolilla maailmaa. Maaliskuussa 2020 Ranskan kansalliskokouksen talouskomitean johtaja Eric Woerth, väitti, “Olisi ollut myös asianmukaista ehdottaa salausvarojen levittämisen ja kaupan kieltämistä täydellisen nimettömyyden takaamiseksi estämällä niiden suunnittelulla kaikki tunnistamismenettelyt.”

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Monero, ZCash, Dash ja muut vastaavat kolikot lopulta hämärtyvät, koska salausmarkkinat eivät ole nollasummapelejä, joissa vain yksi omaisuus voi ylläpitää suosiota. Tämäntyyppinen salaus on edelleen kysyntää, ja sen markkina-arvona on arvokkain yksityisyysraha, XMR, hinnan nousu noin 86% vuoden alusta. BTC: n tietosuojapäivitykset ovat vielä edessä, ja vaikka tuomaristo on edelleen poissa, tietosuojavarat voivat hyödyntää Bitcoinin nykyistä nimettömyyden ja vaihdettavuuden puutetta ja nopeuttaa yrityksiä saada lisää alueita.

Bitcoin yksityisyydelle -keskustelu jatkuu edelleen, joten muista seurata verkon päivityksiä ja tulevia nimettömyystestejä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me