Jos tekoälyn ja lohkoketjun valtava potentiaali hämmentää sinua, et ole ainoa. Kun lampaat Dolly kloonattiin 90-luvulla, nousi asiaankuuluva kysymys. Vain siksi, että voimme, tarkoittaakö se, että meidän pitäisi?

Pelkästään siksi, että tekoäly ja lohkoketjuteknologiat voivat lopettaa rikokset ennen niiden tapahtumista, korvata ihmisen työpaikat robotteilla ja määrittää jokaiselle stratosfäärissä olevalle henkilölle identiteetin – tarkoittaakö se, että heidän pitäisi?

Onko tekoäly ja lohkoketju yhdistetty erittäin siistiksi vai vähän kammottavaksi? Katsotaanpa tarkemmin.

Tekoäly (AI)

Tekoäly ja lohkoketju ja ovat ilmeisesti kaksi hyvin erilaista perustekniikkaa. Tekoäly käyttää koneoppimista analysoimaan monimutkaisia ​​tietomalleja, tunnistamaan malleja ja luomaan ne uudelleen jäljittelemällä lopulta ihmisen toimintaa. Sophia robotti? Aivan. Ja kyllä ​​… vähän kammottava.

Hanson Robotics on saattanut kohdella maailmaa parhaalla mahdollisella annoksella tekoälyä. Mutta kaikki, johon tekoäly liittyy, ei ole visuaalisesti yhtä upeaa, käsittämättömän kallista (tai henkisesti häiritsevää) kuin Sophia.

Joten, jos olet huolissasi robottien tuhoamisesta ihmiskunnan, voit todennäköisesti rentoutua toistaiseksi. Sinun on myönnettävä, että yhtä kammottavia kuin spontaanit vitsit ja virheettömät ilmeet olivat, ne olivat myös melko siistejä:

Tekoälyn tarkoituksena ei ole myöskään robottien herättäminen eloon. Itse asiassa käytämme tekoälyä jatkuvasti päivittäisissä sovelluksissa, ehkä edes tajuamatta. Ajattele LinkedIn ja sen ennakoiva tekstikeskustelu, Siri tai Alexa, saadaksesi hienovaraisempia esimerkkejä tekoälystä ilman paparatsoita.

Blockchain

Sukeltamatta liian syvälle blockchainin erityispiirteisiin (voit lukea lisää täältä, jos haluat), sen pääominaisuudet ovat hajauttaminen, läpinäkyvyys, muuttumattomuus ja kyky hallita itsenäisesti älykkäillä sopimuksilla.

Blockchain-tekniikan avulla voimme lähettää varoja maasta toiseen huolehtimatta muuntomaksuista hetkessä. Voimme spekuloida Bitcoinin tulevasta hinnasta, seurata toimitusketjun tuotteita, tallentaa julkisia tietueita turvallisesti, poistaa köyhyyden, pyyhkiä korruptiota, käydä kauppaa energiahyvityksillä, antaa valtaa muusikoille ja satoja muita erittäin hienoja asioita.

Mutta blockchainilla on muutamia ominaisuuksia, jotka voivat antaa myös hibigeebies. Älykäs hallinto voi olla vaikeaa päästä päähäsi, ajatus siitä, että koodi on laki, ja että jossain vaiheessa tulevaisuudessa on todennäköistä, että IoT-tekniikka ja lohkoketju luovat itsenäisiä asioita ilman elävää ihmistä takana.

“Mitä tapahtuu, kun jokin menee pieleen? Kuka on vastuussa?” kysyi Maltan Steve Tendon meille haastattelussa. “Nämä kysymykset vaativat uusia lakeja.”


Kun tekoäly ja lohkoketju toimivat yhdessä

Tekoäly ja lohkoketju voivat toimia yhdessä useilla tavoilla auttaakseen toisiaan saavuttamaan täyden potentiaalinsa. Olemme esimerkiksi vielä kaukana älykkäästä hallintotavasta, kun taas älykkäillä sopimuksilla on ongelmia. Nimittäin, että he ovat vain yhtä hyviä kuin heidät ohjelmoinut kehittäjä, eivätkä he voi jättää tilaa vilpittömälle mielelle tai ihmisten tulkinnalle. Ehkä koneoppimisen ja tekoälyn avulla älykkäät sopimukset voivat saavuttaa täyden potentiaalinsa ja autonomiset yhteiskunnat voivat olla olemassa.

Esineiden internet

Kun tekoäly ja Blockchain toimivat yhdessä

Blockchain-tekniikan hajautettu luonne tarkoittaa myös sitä, että tekoälyn laskentateho voidaan jakaa solmuille kustannusten alentamiseksi ja kaikkien saatavuuden parantamiseksi..

Ehkä tärkein yhteinen ketju tekoälyn ja lohkoketjun välillä on itse asiassa data. Sophia sanoi puheessaan: “Ajattele minua älykkäänä tulo- ja lähtöjärjestelmänä.” Hyvä tekoäly on vain yhtä hyvää kuin siihen syötetyt tiedot. Tässä kahden teknologian yhdistäminen voi olla todella hyödyllistä (ja todella siistiä).

Sen sijaan, että Sophias-armeija olisi huonosti ohjelmoituja ja kuljettajia törmäävät kuljettajat, blockchain voi varmistaa, että annettujen koneiden tiedot ovat korkealaatuisia. Ja todennettu salauksen ja muuttumattomuuden avulla.

Koska tekoäly riippuu merkityksellisistä tiedoista, lohkoketju voi pian olla valtava mahdollistaja, jotta koneet voivat oppia nopeammin ja tehokkaammin. Ei vain Sophia, vaan myös finanssitapahtumat, älykkäät sopimukset, ennakoiva teksti ja paljon muuta.

Joitakin arjen esimerkkejä

Älykäs kauppasäätiö ja AiX ovat esimerkkejä kaupankäyntialustoista, jotka käyttävät tekoälyä ja lohkoketjua yhdessä. Hyödyntämällä syviä toistuvia hermoverkkoja ennusteiden tekemiseen kryptovaluuttojen hintaliikkeistä. Valjastamalla uusinta tekoälytekniikkaa he voivat selvittää, nousevatko vai laskevatko kryptovaluuttojen hinnat. Käyttämällä tekoälyä älykkyyteen ja estoketjua kaupankäyntiin nämä alustat voivat tarjota uusinta tekniikkaa turvallisella alustalla.

DeepBrain Chain on tekoälyn laskenta-alusta, joka toimii lohkoketjutekniikalla integroimaan laskentaresursseja, jotka ovat tällä hetkellä hajallaan ympäri maailmaa. Näetkö mallin? TIEDOT.

deepbrainchain hän yong

DeepBrain-ketju He Yong

Energiateollisuudessa, yrityksille kuten Electrify, käyttävät lohkoketjua tekoälyn tukemiseen ja verkkotoimintojensa tehostamiseen vähentämällä energialaskuja jopa 25 prosenttia. Blockchain voi varmistaa tekoälyn avulla käsittelemiensä tietojen turvallisuuden ja yksityisyyden sekä tarjota riittävästi tietoja tiukan tekoälyn mahdollistamiseksi.

Rahoituksessa tekoäly ja lohkoketju tekevät yhteistyötä myös tehokkuuden parantamiseksi. Tekoäly voi automatisoida toistuvat tehtävät ja lohkoketju suojata tiedot. Ja luettelo hienoista (ja kammottavista) projekteista jatkuu.

Takeaway

Meillä ei ehkä ole käsissämme Bladerunner-tilannetta tai vähemmistöraporttia, jossa löydämme itsemme robottien teurastamina tai lyöminä runkojen takana ennen rikoksen tekemistä. Mutta silti, robotissa on jotain hieman pahaenteistä, joka näyttää ihmisen sanonta: “Olet kiltti minulle ja minä olen kiva sinulle.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me