Tyhjennä vaihto: Oppitunnit atominvaihdon rakastamisesta

CoinMarketCap listaa tällä hetkellä yli 1600 erilaista kryptovaluuttaa, ja uusien kolikoiden määrän odotetaan kasvavan ja todennäköisesti kasvavan dramaattisesti.

Jos henkilö omistaa vain yhden kryptovaluutan ja käy kauppaa vain tällä yhdellä kryptovaluutalla koko elämänsä ajan, kaikki kaupat ovat yksinkertaisia ​​tapahtumia tällä yhdellä lohkoketjulla. (Loppujen lopuksi monet ihmiset ympäri maailmaa voivat hyvinkin kuljettaa koko elämänsä vain käyttämällä oman maansa fiat-valuuttaa.)

Rajattomassa ja dynaamisessa kryptovaluutan maailmassa ihmiset omistavat kuitenkin usein useampaa kuin yhtä kolikkotyyppiä. Henkilöllä saattaa olla monien kolikoiden salkku. Henkilöllä voi olla monipuolinen salkku, joka sisältää Bitcoin, Ether, Litecoin, Monero ja ehkä joitain epäselviä kolikoita spekulatiivisina sijoituksina. Jokainen näistä kolikoista on omalla lohkoketjullaan, eikä mikään näistä lohkoista puhu keskenään.

Jossain vaiheessa saatat haluta vaihtaa eetterisi bitcoiniin, Monerosi Litecoiniin, Litecoinisi Etheriin, Bitcoinisi johonkin tai jotain jotain kokonaan muuhun. Keskitetyssä tilanteessa voit tehdä tämän pörssissä ja luottaa pörssiin käsittelemään tapahtuman yksityiskohtia.

Tämä lähestymistapa ei eroa tapahtuman käsittelystä pankin kautta tai maksun suorittamisesta luottokortilla. Ostaja ja myyjä luottavat keskuspankkiin lukitsemaan varat prosessiin ja varmistamaan, että kaikki osapuolet saavat oikeat varat tai että hyvitys käsitellään, jos tapahtuma ei onnistu kaikkien tyydyttävällä tavalla.

Keskitetyt pörssit toimivat täsmälleen samalla tavalla kuin keskuspankit.

Mutta on olemassa useita hyviä syitä, miksi et halua tehdä kauppaa keskitetyn viranomaisen kautta. Et ehkä luota keskitettyyn viranomaiseen. Keskusviranomaisen perimät maksut saattavat olla liian korkeita.

Keskitetyn viranomaisen verkkosivusto saattaa pudota tai sillä voi olla muita esteettömyysongelmia. Voit uhrata tietyn määrän yksityisyyttä käyttämällä keskitettyä viranomaista.

Luotettavassa, hajautetussa ympäristössä ketjujen välinen atomivaihto tekisi kaiken, mitä keskitetty viranomainen tekisi. ”Ketjun poikkileikkaus” tarjoaa sillan erillisten lohkoketjujen välille. “Atominen” luonne varmistaa, että kauppa (“swap”) saatetaan onnistuneesti päätökseen tai että kaikki varat palautetaan alkuperäisille omistajille.

Ketjun ylittävät atomivaihtosopimukset 101

Live-toimintakuva atomivaihdosta.

Ketjujen väliset atomiswapit voidaan toteuttaa mihin tahansa lohkoketjuun, joka tukee hashlocks- ja timellock-toimintoja. Oletetaan, että Alicella on a-kolikoita ja Bobilla b-kolikoita, ja he haluavat käydä kauppaa. Heillä ei ole mitään syytä luottaa toisiinsa, eivätkä he halua käyttää keskitettyä vaihtoa. Seuraava korkean tason yleiskatsaus siitä, miten tämä toimisi ketjun ylittävässä atomivaihdossa.

1) Alice valitsee satunnaisen arvon X ja hajauttaa sen luodakseen yksityisen hashlock-lukituksen tapahtuman lukitsemiseksi. Hän pitää tämän arvon toistaiseksi itsellään ja lähettää Tapahtuman 1 lähettää a-kolikot Bobille. Nämä varat ovat tällä hetkellä käyttämättömiä, koska ne on lukittu hashlockilla.

2) Bob odottaa tapahtuman 1 vahvistamista ja lähettää sitten tapahtuman 2 lähettämällä b-kolikkonsa Aliceen. Hän ei vielä tiedä X: n arvoa hashlockin avaamiseksi, joten kaikki varat ovat käyttämättömiä tässä vaiheessa.

3) Alice odottaa tapahtuman 2 vahvistamista, minkä jälkeen hän lähettää tapahtuman 3, jossa X: n arvo jaetaan Bobin kanssa.

4) Bob lähettää tapahtuman 4, joka vapauttaa varat. Bobilla on nyt Alicen kolikoita, joita hän voi käyttää, ja Alicella on kolikoita Bobilta, jonka hän voi käyttää.

Kaikkien neljän tapahtuman on täytyttävä, jotta koko tapahtuma voidaan suorittaa loppuun. tätä tarkoitetaan sanalla “atomi” kuvaamaan tätä prosessia.

Oikea ajanhallinta vaaditaan, jotta yllä oleva protokolla toimisi.

Esimerkiksi jos Alice ei jostain syystä koskaan kirjoita tapahtumaa 3, kaikki varat voidaan jäädyttää ja kadottaa ikuisesti. Tässä on aikalukko hyödyllinen. Jos tapahtumaa 3 ei tapahdu määrätyssä ajassa, aikalukko peruuttaa tapahtuman ja kaikki varat palautetaan alkuperäisille omistajille.

Ja koska Alicella on aluksi X: n arvo, toteutuksen on oltava erittäin varovainen estääkseen kaikki Shenanigans, joita Alice voisi yrittää. Tapahtuman 3 ja tapahtuman 4 välinen aika on myös tärkeä tässä suhteessa. Jos algoritmia ei toteuteta oikein, on olemassa sellaisia ​​hyödyntämistoimia, joissa Alice voisi jakaa X: n arvon, mutta ei antaa Bobille aikaa noutaa kolikoitaan tapahtumasta.

Yllä oleva lähestymistapa kuvaa TierNolan-algoritmi (katso aiheeseen liittyvä keskustelu tästä viestiketjusta: https://bitcointalk.org/index.php?topic=193281.msg2224949). Tällä protokollalla on erilaisia ​​muunnelmia. Esimerkiksi, jos Alice ja Bob luottavat toisiinsa, tapahtumien määrää voidaan vähentää ja yksinkertaistaa.

Yksi kätevä paikka tämän protokollan löytämiseksi olisi ottaa suuri osa prosessoinnista ensisijaisista lohkoketjuista ja toteuttaa logiikka sivuketjussa kuten Lightning Network. Tämä vähentäisi kaivostyöläisten taakkaa, joka joutuu käsittelemään kaikki ensisijaisten lohkoketjujen tapahtumat , ja se nopeuttaisi prosessia kokonaisuudessaan. Löydät selityksen salamaverkosta täältä: https://coincentral.com/lightning-network-beginners-guide/

Lopulliset ajatukset

Muita algoritmeja on olemassa ja hyvistä syistä. Yksi täysin erilainen tapa tehdä TierNolan-protokollasta erillisiä ketjujen välisiä atomivaihtoja olisi luoda kokonaan uusi lohkoketju sekä a-kolikon että b-kolikon lohkoketjun ulkopuolelle.

Tämä uusi lohkoketju olisi välittäjä kahden erillisen kryptovaluutan välillä. Tämä uusi lohkoketju ymmärtäisi sekä a-kolikot että b-kolikot ja kykenisi käsittelemään niiden väliset liiketoimet. Tämä lähestymistapa edellyttäisi verkon solmuja tälle uudelle lohkoketjulle ja kaivostyöläisiä, jotka haluavat sijoittaa resurssit tapahtumien käsittelemiseen.

Uusi verkko edellyttäisi hallintomallia sen varmistamiseksi, että liiketoimia käsitellään oikeudenmukaisesti ja turvallisesti ja ettei kenellekään osapuolista ole mitään etua muihin.

Käytetystä menetelmästä riippumatta hajautetussa, luottamattomassa maailmassa, jossa on käytössä useita kryptovaluuttoja, ketjunvälisistä atomivaihtosopimuksista tulee väistämättä tärkeä osa kryptovaluuttakauppaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me