Vietä riittävästi aikaa salausyhteisössä ja näet keskustelut Proof of Work (PoW) – ja Proof of Stake (PoS) -kysymyksistä. PoW: n fanit väittävät, että se on transaktiojärjestelmä, jonka Satoshi Nakamoto piti mielessä krypto-valuutoissa. Toisaalta PoS: n kannattajat väittävät, että kaivostoiminta on vanhentunutta, tehotonta ja epävarmaa verrattuna panostukseen.

Joten saatat miettiä, mikä ero on, onko toinen todella parempi kuin toinen, ja miksi se on parempi? Kuten useimmat asiat täällä Coin Centralilla, emme ole täällä antamassa sinulle ei-toivottuja mielipiteitä, mutta olemme täällä antamaan sinulle objektiivista tietoa, joka voi auttaa sinua määrittämään itse, mikä todiste on osoittautunut parhaaksi.

Työn todiste

Kun Satoshi Nakamoto loi Bitcoinin vuonna 2009, hän kuvitteli valuutan, joka luottaisi luotettavaan ja hajautettuun konsensusjärjestelmään. Tämä antaisi Bitcoinille mahdollisuuden hajauttaa sekä teknisesti että taloudellisesti. Esimerkiksi, kun suoritat rahaa luotetun järjestelmän kautta, kolmas osapuoli (ajatella pankkeja, luotto- / maksukortteja, PayPal) hoitaa nämä maksut veloituksena ja luottona. Jos Mark lähettää Sallylle 100 dollaria, laitos veloittaa Markin tililtä 100 dollaria ja hyvittää Sallylle 100 dollaria. Kolmas osapuoli käsittelee kaiken rahan, joten mikään kaupatuista varoista ei kuulu Markille eikä Sallylle ennen kuin ne on vedetty järjestelmästä.

Bitcoin eroaa perinteisistä taloudellisista keskuksista olemalla luotettava. Tämä ei tarkoita sitä, ettet voi luottaa Bitcoiniin ja blockchainiin rahoillasi. Itse asiassa se on päinvastoin. Bitcoinin luotettava luonne sallii vertaisvaihdon ilman kolmannen osapuolen välittäjän tarvetta.

Perinteiset välittäjät korvataan kaivostyöläisillä, ja nämä kaivostyöläiset työskentelevät Bitcoin-haltijoiden puolesta nähdäkseen, että tapahtuma käsitellään onnistuneesti. Nähdäkseen näiden tapahtumien hyväksymisen kaivostyöläiset sitoutavat tietokoneensa käsittelyvoiman ratkaisemaan salatut algoritmit kunkin tapahtuman sisällä. Tätä tarkoitamme työn todistamisella.

Työselvitysjärjestelmässä kaivostyöläiset kilpailevat varmistaakseen, että kaikki ehdokaslohkon (parhaillaan rakennettavan lohkon) liiketoimet ovat laillisia. Tätä varten heidän on ratkaistava salatut palapelit, jotka varmistavat tapahtuneiden kolikoiden eheyden. Ensimmäinen kaivosmies, joka ratkaisee nämä pulmat, saa määrätyn kaupan valuutan, joka tunnetaan myös nimellä lohkopalkkio. Kun ongelma on ratkaistu, tapahtumat luovat lohkon, joka on tallennettu julkisena pääkirjana lohkoketjuun, ja kaivosmies ilmoittaa ratkaisun koko verkolle.

Kuten näette, PoW: n määrää kilpailu ja laskennallinen tuotos. Kuvittele kansainvälinen matematiikkakilpailu, jossa kilpailijoille (kaivostyöläisille) annetaan aiemmin ratkaisematon todiste (lohko). Kuka ratkaisee tämän todistuksen ensin, saa palkinnon (lohkopalkinto), ja ratkaistu todiste lähetetään sitten Internetiin kaikkien nähtäväksi (lohko muodostetaan lohkoketjuun).

Todiste vaarnasta

Panoksen todistus eroaa kokonaan työn todistuksesta. Sen sijaan, että rakennettaisiin lohkoja työn tuotoksen kautta, lohkon luoja määräytyy niiden osuuden tai panoksen mukaan valuutassa.

Tässä järjestelmässä väärentäjät (kaivostyöntekijän PoS-ekvivalentti) valitaan rakentamaan lohkoja niiden osuuden perusteella valuutassa ja kyseisen osuuden iän mukaan lohkoketjun verkossa. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on 500 000 QTUM-arvoa. Ensinnäkin, anna minun onnitella teitä hypoteettisesti rasvapinoistanne. Palataksemme esimerkkiin, Proof of Stake -järjestelmässä luot todennäköisemmin ehdokaslohkon kuin joku, jolla on 100 000 QTUM. Jos haluat pitää vielä pidempään, jos olisit pitänyt 500 000 QTUM-arvoa samassa osoitteessa vuoden ajan, todennäköisemmin luot seuraavan lohkon kuin joku, jolla on myös 500 000 QTUM-arvoa, mutta joka on pitänyt sitä verkko-osoitteessa puoli vuotta.


Jos haluat antaa sinulle uuden analogian, kuvittele, kasvaisivatko kertoimesi arpajaisten voittamiseen sen perusteella, kuinka paljon rahaa sinä panit siihen ja b) kuinka kauan olet ostanut lippuja. Et ansaitse miljoonia dollareita sijoittamalla suosikki PoS-valuuttasi, mutta voit ansaita hienoja passiivisia tuloja sijoitustuotojesi lisäksi.

On tärkeää huomata, että vaarnan valitsemiseksi se on pidettävä kolikon verkon osoitteessa. Joten jos pidät QTUMia kuten yllä olevassa esimerkissä, sinun on tallennettava se QTUM: n ydinlompakkoon. PoS-järjestelmässä ei ole myöskään lohkopalkintoja. Koska väärentäjillä ei ole työkeskeistä kannustinta kilpailea muiden kaivostyöläisten kanssa, maksetaan vain transaktiomaksut.

Delegoidun panoksen todistuksen ja tavallisen vaarnan todistuksen välillä on myös huomattava ero, mutta se koskee toista artikkelia toisena päivänä.

PoW-kolikot:

–Bitcoin

–Ethereum

–Litecoin

–Monero

PoW / PoS-hybridit:

–Dash

-Stratis

–Share

–Pivx

PoS-kolikot:

–Cardano

-OmiseGo

–QTUM

-Kiihko

Tärkeimmät erot ja takeaways

PoW: n kannattajat kertovat sinulle, että salaus voi toimia tehokkaammin valuuttana. PoS-malli kannustaa käyttäjiä panostamaan kolikoitaan pitkäksi ajaksi, mikä tekee niistä passiiviset.

PoS-fanit puolustavat kuitenkin järjestelmänsä yleistä paremmuutta. Ensinnäkin se ratkaisee Bitcoinin luoman energiankulutuksen ongelman. Kun lisää liiketapahtumia ja käyttäjiä lisätään Bitcoinin verkkoon, kasvuun tarvitaan enemmän laskentatehoa. Mitä enemmän laskentatehoa lisätään verkkoon, sitä enemmän hashrate kasvaa vaikeuksissa. Vaikeammalla on lisääntynyt työ, jonka tietokoneen on tuotettava lohkojen muodostamiseksi, ja tämä lisääntynyt tuotos johtaa suurempaan energiankulutukseen. Bitcoinin kasvu ja kaivosvaikeudet ovat eksponentiaalisesti sidoksissa energiankulutukseen, ja kriitikot pitävät tätä ratkaisemattomana ongelmana PoW-mallissa. Siksi vain Bitcoinin verkko kuluttaa enemmän energiaa kuin 159 maassa.

Todiste vaarnasta puolustaa myös 51%: n estoja blockchainiin. Kuten olemme nähneet viimeaikaisen Bitcoin Cash- ja Bitcoin-sisällissodan yhteydessä, suhteeton kaivosvoima voi johtaa tosiasiallisesti lohkoketjun verkon keskittämiseen. PoS-lohkoketjun enemmistön hallitsemiseksi vahvistajan olisi omistettava vähintään 51% kyseisen salauksen kokonaishankinnasta. Joten jos joku hyökkää esimerkiksi Cardanon lohkoketjuun, hänen on suoritettava Cardanosta 609 286 157 643 dollaria. Emme näe sitä tapahtuvan.

Sekä PoS: llä että PoW: llä on ylä- ja alamäkiä, ja olemme innoissamme siitä, miten markkinat reagoivat kolikoihin, joissa käytetään joko järjestelmää tai molempien yhdistelmää. Viimeinen asia, joka on pidettävä mielessä PoW: lle, on se, että kun kaikki valuutan kolikot on lyöty ja jaettu, lohkopalkinnot lakkaavat olemasta. Tämä voi kannustaa PoW-kolikoita päivittämään PoS-malliin, mutta vain aika näyttää.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me