Bradley Tusk kuvittelee tulevaisuutta, jossa poliitikot johtavat suurimmalle osalle ihmisiä, eikä vain niille, jotka pääsevät äänestyspaikkoihin. Tusk, joka neuvoi useita nopeasti kasvavia startup-yrityksiä, kuten Uber, Lemonade ja Eaze, politiikassa ja sääntelyssä, on tärkeä kannattaja paikallisten ja kansallisten vaalien mobiiliäänestyksessä, ja hänen mielestään blockchain voi auttaa tekemään siitä totta.

Viime vuosikymmenen aikana on ollut useita aloitteita ihmisten kannustamiseksi äänestämään, joista suurin osa oli vain vähän tehokasta. Monet syyttävät alhaista äänestysaktiivisuutta, etenkin paikallisvaaleissa, apatiasta. Se, että amerikkalaiset voivat antaa äänensä älypuhelimella, voi kuitenkin muuttaa tätä.

Blockchain-pohjainen mobiiliäänestys voi olla horisontissa. Jos saavutamme sen koskaan, voimme päätyä elämään maailmassa, joka palvelee kaikkia äänestyskykyisiä, ei vain niitä, jotka todella menevät paikalliseen haisevaan kirjastoonsa kuplimaan äänestyksessä kuolleille puille.

Monet matkapuhelinäänestystä tutkivat organisaatiot ovat kääntyneet blockchainiin. Blockchain tarjoaa konkreettisen seurannan ja tunnistamisen, josta monet äänestävät skeptikot ovat oikeutetusti varovaisia, mutta useimmat digitaaliseen äänestykseen ja blockchain-tekniikkaa käyttäviin hankkeisiin keskittyvät hankkeet ovat huonosti rahoitettuja ja aktiivisten kannattajien puuttuessa.

Bradley Tusk

Nuori Bradley Tusk. Valokuva: Ruby Washington – The New York Times / Redux

Anna Bradley Tusk. Tusk vietti 20- ja 30-luvun alun korkean tason poliittisissa tehtävissä, kuten Yhdysvaltain senaattori Chuck Schumerin viestintäjohtajana, Illinoisin apulaiskuvernöörinä ja kampanjapäällikkönä New Yorkin teknisen miljardööri Michael Bloombergin onnistuneessa uudelleenvalintakampanjassa vuonna 2009..

Tusk, joka usein suositteli huolellisesta organisaatiostaan ​​ja kyvystään saada asiat hoidettua usein pysähtyneissä poliittisissa ympäristöissä, toi kykynsä yritys- ja teknologia-alueelle perustamalla vuonna 2011 Tusk Strategies -yrityksen, joka on auttanut yrityksiä, kuten Google, Walmart ja Uber järjestää massiivisia monen lainkäyttöalueen kampanjoita.

Tusk kertoo poliittisesta ja yrittäjähenkisestä elämästään vuoden 2018 kirjassaan Korjaaja: Minun seikkailuni pelastavat startupeja kuolemalta panee merkille, että hän “putosi tekniikkaan vahingossa”, kun Travis Kalanick, pienen (tuolloin) Uber-nimisen liikennealan perustaja, kutsui strategisen ohjauksen pyytämistä ja auttaa New Yorkin taksiteollisuuden torjunnassa. Uberin ensimmäisenä poliittisena neuvonantajana Tusk auttoi Uberia voittamaan New Yorkin kiistat ja vastaavat konfliktit Yhdysvalloissa.

Tusk operoi Tusk Venturesia, jossa hän tarjoaa poliittista, sääntely- ja mediaopastusta korkean panoksen startup-yrityksille sijoittamalla toisiinsa toisinaan. Uberin lisäksi Tusk on auttanut monia huipputason startup-yrityksiä välttämään politiikan aiheuttaman kuoleman häiriöiden vuoksi. Luettelossa on:

  • FanDuel ja DraftKings (laillistaa päivittäiset fantasiaurheilulajit),
  • Limonadi (iso vakuutus ja taistelu tiukan New Yorkin finanssiministeriön voittaessa vakuutusluvan)
  • Eaze (joten on helppoa, turvallisempaa ja laillisempaa saada tilauksesta marihuanaa tietyillä alueilla)
  • Lintu (lukemattomat ongelmat, jotka vaivaavat on-demand-skootteriteollisuutta)
  • Kätevä (urakoitsijoiden ja kokopäiväisten työntekijöiden välisessä erotuksessa)
  • Care / Of (yrityksen markkinoinnissa vaikuttajien kautta)
  • Ripple (yksi rakastamamme kryptovaluuttateollisuuden kultaseni / paholaiset)

Jos korkean suorituskyvyn omaava startup joutuu eksistentiaalisesti uhkaavaan tahmeaan poliittiseen tilanteeseen, on todennäköistä, että Tusk saa puhelun.

Tusk Ventures -salkku 9.5.2019 alkaen.

Sain tilaisuuden puhua Tuskin kanssa hänen New Yorkin toimistossaan ja keskustella hänen ajatuksistaan ​​blockchain-pohjaiseen äänestykseen, eteenpäin suuntautuvaan taisteluun kryptovaluuttahankkeista ja mitä startupit voivat tehdä menestyäkseen epäystävällisessä poliittisessa ilmastossa. Seuraava artikkeli keskittyy mobiili- ja blockchain-pohjaiseen äänestykseen.

Mobiiliäänestys: joukkojen vapauttaminen toiminnassa

Tuskin affiniteetti äänestämiseen perustuu todennäköisesti hänen onnistuneeseen vuoden 2015 strategiaan Uberia varten. Uber kohtasi ehdotetun laskun New Yorkissa, joka rajoittaisi kasvunsa 1 prosenttiin vuodessa kaupungissa – pohjimmiltaan nukkuja pitämään nopeasti kasvavaa startupia.

Uberilla oli kaksi miljoonaa asiakasta New Yorkissa, joista monet suosivat Ubersia mieluummin vanhentuneina, vaarallisina ja usein syrjivinä taksina. Tuskin tiimi päätti mobilisoida Uberin käyttäjäkunnan sovelluksesta.

Uber

Kuva: Spencer Platt (Getty)

Aina kun käyttäjä avaa Uberin New Yorkissa, ponnahdusikkuna selittää ongelman nopeasti ja helpottaa Uberin puolustamista saumattomasti. Oli jopa “de Blasio” -vaihtoehto (idea hyvitettiin Kaitlin Durkoshille), joka oli nimetty kaupungin pormestarin Bill de Blasion mukaan, ja joka valittiin, näytti ihmisille 25 minuutin odotusaika ja selitettiin ongelma. Sitten se pyysi käyttäjiä lähettämään sähköpostia ja twiitattamaan neuvoston jäseniä vastustamaan laskua. Yhden viikon aikana 250 000 ihmistä teki – noin 10% Uberin NYC-käyttäjäkannasta.

Sovelluksen sisäiset tiedot yhdistettynä aggressiiviseen mainoskampanjaan, joka tönäisi takseja, joita taksin omistajat vetivät kaupungin hallitukseen, asettivat kaupungintalon varapuheenjohtajaksi.

Tusk pystyi alkimoimaan Uberin massiivisen käyttäjäkunnan poliittiseksi instrumentiksi, joka loi uteliaisuuden paitsi kaupunginjohtaja Bill de Blasion lisäksi myös ympäröiville edustajille, virkamiehille ja 51 jäsenkaupungille, jotka äänestävät Uberin tulevaisuudesta.. Kaupungintalon edustajat suostuivat lopulta luopumaan laskusta, jos Uber lopetti kampanjansa, joka oli valtava maamerkki Uber- ja Tusk-strategioille.

Tusk käytti samanlaista strategiaa myös kansallisessa kampanjassa auttaakseen fantasiaurheiluvedonlyöntiympäristöjä FanDuel ja DraftKings mobilisoimaan 5 miljoonaa asiakasta (Yhdysvalloissa ja Kanadassa) lähettämällä heille maantieteellisesti kohdistettuja ponnahdusikkunoita osavaltion senaattoriensa ja osavaltion edustajien kanssa ilmoittamalla, onko heidän kantansa fantasiaurheilu oli hyvää tai huonoa. Jos valtion edustaja pienessä läänissä, joka on tottunut 60 000 äänestämiseen, näkee 40 000 uutta henkilöä ilmoittautumassa äänestämään vain siksi, että he haluavat fantasiaurheilua, he todennäköisesti yrittävät vedota heihin.

Mobiilin äänestyksen tuominen misiin

Bradley Tusk auttoi startup-yrityksiä, kuten Uber, Fanduel ja Draftkings, siirtymään yli poliitikkojen, edunvalvojien ja yritysten vakiintuneiden etujen esteiden ja vanhanaikaisen poliittisen ristiriidan..

Kun otetaan huomioon Tuskin aiempi poliittinen osallistuminen, ensikäden kertomukset poliittisesta korruptiosta ja pysähtyneisyydestä (hän ​​työskenteli loppujen lopuksi Rod Blagojevichin kanssa) ja kyky osoittaa mobiilihyväksynnän tehokkuus startupien etujen kannalta, ei ole järkyttävää, että hän on valtava kannattaa matkapuhelinäänestystä.

“Kaikilla Uberin käyttäjillä oli älypuhelimet, meidän tarvitsi vain sitouttaa ja mobilisoida heidät pitämään palvelua, jota he rakastavat”, Tusk kommentoi. “Mobiiliäänestys tuo vaalit ihmisten sijaintipaikkaan sen sijaan, että vaatisi heitä menemään paikallisiin äänestyksiin sanomaan.”

Tusk perusti vaimonsa Harper Montgomeryn kanssa Tusk Montgomeryn filantropiat, säätiö, jonka tehtävänä on luoda luotettava ja tehokas tapa äänestää puhelimellasi.

Matkapuhelinäänestys on tehokas käsite kahdesta datalla tuetusta syystä:

  • Sen arvioidaan olevan 80% – 95% kaikista aikuisista Yhdysvalloissa omistaa matkapuhelimia, 68% älypuhelimista vuonna 2015. Useimmat ihmiset ovat kytkettyinä älypuhelimiinsa koko päivän ja käyttävät niitä yhä suurempiin tarpeisiin, kuten pankkiin, kuljetuksiin ja jopa treffauksiin. Taskustasi äänestäminen ei ole läheskään yhtä ulkomaalainen käsite kuin se oli kaksi vuosikymmentä sitten, anna äänestyslakiemme luomisen 1700-luvulla..
  • Äänestysprosentti presidentinvaaleissa on vaihteli noin 55 prosentissa vuodesta 1960. Jos olet kuitenkin ollut lähellä sosiaalisen median alustoja vaalien aikana, ihmiset eivät ole hiljaa politiikasta. Sosiaalinen media on auttanut kannustamaan miljoonia ihmisiä ja saamaan heidät mukaan poliittiseen keskusteluun. Kanssa 169,5 miljoonaa ihmistä Facebookin käyttö Yhdysvalloissa (noin 52% väestöstä), lähes yhtä suuri väestö käyttää Facebookia säännöllisesti kuin äänestääkin. Toki tämä tilasto sisältää monia ihmisiä, jotka eivät voi äänestää (ikä, rikokset jne.), Mutta se ei poista sitä, kuinka suuri osa Yhdysvaltain väestöstä (erityisesti sen nuoremmasta osasta) on hieman mukava, jos ei ole upotettu tekniikkaan.

Matkapuhelinäänestys lämpenee entistä enemmän, kun määritetään paikalliset vaalit, joissa jokaisen ihmisen äänikohtainen vaikutus on paljon suurempi, mutta äänestysaktiivisuus on säälittävää.

Esimerkiksi New Yorkin kaupunginjohtajien presidentinvaaleissa vuonna 2013 vain 691 000 äänestänyt 8,5 miljoonasta ihmisestä äänesti 282 000 voittaja Bill de Blasiille, joka voitti myöhemmin kilpailun 8 prosentilla koko väestön äänistä.. Pohjimmiltaan 3,3% New Yorkin äänioikeutetusta vaati maailman finanssipääkaupungin pormestarin valinnan ja asunnon yhdeksi maailman monimuotoisimmista yhteisöistä.. Tusk pystyi mobilisoimaan 250 000 ihmistä vastustamaan de Blasion Uber-antagonistista laskua yhdellä sovellusominaisuudella.

Alhainen äänestysaktiivisuus ei välttämättä tee voittaneesta poliitikosta roistoa. Se tarkoittaa vain, että järjestelmä on rikki ja sitä voidaan manipuloida. Joku, joka valitaan pienellä prosenttiosuudella, aikoo suorittaa toimintoja yrittääkseen hyötyä kyseisestä prosenttiosuudesta, ellei äänestyksissä äänestävien ihmisten kokonaismäärä. Ja 100% kaupungin väestöstä? Heidän äänensä eivät yksinkertaisesti ole niin kovia, elleivät he ole lyötyjä äänestykseen. Kuitenkin, useimpien poliitikkojen peli ei ole olla hyvä toimistossa – se on pysyä virassa.

Justin Merriman Getty Images

Tusk ja monet amerikkalaiset, jotka ovat pettyneet Yhdysvaltojen nykyiseen poliittiseen järjestelmään, ovat innokkaita tutkimaan mobiiliäänestys muuttaa asioita. “Ajatuksena ei ole päästä eroon vanhasta vaaliuurnajärjestelmästä”, kommentoi Tusk. “Se on nykyaikaisen tekniikan hyödyntäminen demokratian laajentamiseksi ja johtajien kannustamiseksi johtamaan enemmistöä muutaman pienen ihmisen sijasta, joka tosiasiallisesti täytti äänestyslipun.”

Esimerkiksi Viro on antanut kansalaisilleen luvan heittää äänestysliput tietokoneelta, jolla on Internet-yhteys missä tahansa maailmassa vuodesta 2005, ja hallitus väittää, että 30% Viron arviolta 1,3 miljoonasta ihmisestä käyttää järjestelmää äänestämään sähköisesti.

Yhdysvalloissa on ollut hyvin läheisiä vaaleja, jotka yleensä päättyvät skandaaliin tämän kirjoittajan ihastuttavassa ja täysin toimimattomassa syntymäpaikassa Broward Countyssä Floridassa..

Mobiiliäänestys kannustaa tarkkuutta, nopeaa seurantaa ja väärinkäytön estämistä koskevissa ylevissä ihanteissaan enemmän ihmisiä äänestämään. Äärimmäisen alhainen äänestysprosentti paikallisvaaleissa mobiiliäänestys olisi pelinvaihtaja aliedustetuille väestöille.

Lisäksi äänestysdemografian tekniset mieltymykset näyttävät paljon erilaisilta muutamassa vaalijaksossa. Jos anekdoottisilla todisteilla on tässä arvoa, me tuhatvuotiset voisimme olla joko hyvin mielipiteellisiä tai poliittisesti apaattisia, mutta yksikkönä olemme yleensä liian kiireisiä, laiskoja tai hajamielisiä mennä ulos äänestämään paikallisvaaleissa, ellei tietysti ole jotain tasoa sosiaalisen median painoarvoa trendikkäänä Äänestin tarra. Tuomio on edelleen ulkona siitä, selviääkö Gen Z mumble rap- ja Tidepod-syömisvaiheensa, mutta se on yleensä vielä enemmän koukussa älypuhelimiin kuin Millennials.

Jos mahdollisuus äänestää älypuhelimen kautta olisi käytettävissä, on todennäköistä, että nuoremmat väkijoukot tukisivat äänestäjien äänestyslukuja, ja poliitikkojen olisi löydettävä tapa tyydyttää äänestäjien tarpeet eikä edunvalvojia ja kampanjan rahoittajia..

Haastattelussa New Yorker, Tusk sanoi: “Teemme yhteistyötä näiden kavereiden kanssa auttaaksemme meitä saamaan asian oikein. Mutta olen sitä mieltä, että suurin uhka demokratiallemme on hakkerointiriski. Suurin uhka demokratiallemme on, että kukaan ei äänestä. ”

Blockchain-äänestyksen nykytila

Blockchain-äänestysaloitteen edelläkävijät ovat väistämättä projektit, jotka toteuttavat tuotteitaan sen sijaan, että vain puhaltaisivat kuumaa ilmaa valkoisten paperien muodossa.

Blockchain-äänestysyritysten nykyiset teloitukset vaikuttavat melko vaivattomilta kansallisten vaalien laajuudessa, mutta ne on syytä huomata.

Voatz näyttää olevan edellä sen kilpailijoiden joukosta, joka ottaa vastuun lohkon ketjuäänestyksestä. Voatz keräsi 2,2 miljoonan dollarin siemenkierroksen, jota johti Medici Ventures, joka on Overstock.comin kokonaan omistama tytäryhtiö (katso tZero).

Voatz

Hankkeen blockchain-pohjainen äänestysjärjestelmä otettiin äskettäin käyttöön Länsi-Virginiassa, jotta pääosin sotilashenkilöstö ja tavalliset kansalaiset voisivat äänestää puhelimellaan. Tusk Montgomery rahoitti pienen lentäjän 150 000 dollarilla. Vuoden 2018 eduskuntavaaleissa kaksi osavaltion 55 läänistä käytti Voatzia ja vain 13 ihmistä antoi äänensä järjestelmän avulla. Vuoden 2018 puolivälivaaleissa Voatz-äänestystä tarjoavien läänien määrä kasvoi 24: ään ja melkein 150 ihmistä äänesti – noin 11,5-kertainen kasvu vain muutamassa kuukaudessa.

Voatzia käytettiin myös Denverissä, Coloradon kunnallisvaaleissa 7. toukokuuta 2019.

Agoraan, toiseen blockchain-äänestysyritykseen, viitataan joskus myös mobiilihuonekeskustelussa. Agoran sivusto väittää, että sen digitaalinen äänestysprotokolla otettiin osittain käyttöön Sierra Leonessa kansainvälisenä tarkkailijana tutkimuksen suorittamiseksi, joka esitteli lohkoketjua äänestystä varten. Sivusto huomauttaa edelleen, että äänestysprotokolla oli “osittain otettu käyttöön äänestämään äänestyspaikkanäyte muuttumattomasta blockchain-pääkirjasta”, mikä johti tuloksiin, jotka antoivat tarkkoja tuloksia tutkituilta alueilta päiviä ennen manuaalisia laskuprosesseja.

Sierra Leone

Tapaustutkimuksen linkki “Pääsy tuloksiin” menee “Not Secure” -sivuston Chrome-varoitukseen ja lähettää sitten etsijän italialaisen hotellin verkkosivustolle. Tämä on yksi suosituimmista projekteista, jotka tutkivat blockchain-äänestystä, jonka on oltava ilmatiivis, läpinäkyvä ja turvallinen.

Yhtiö joutui myös kuumaan veteen sen jälkeen, kun toimitusjohtaja Leo Grammar kutsui “väärää viestintää ja muutamia puolestamme tehtyjä PR-virheitä”. Agora liioitteli lähinnä projektin roolia väittäen, että koko vaalit suoritettiin blockchainilla, toisin kuin vain vain samanaikainen tutkimus rajoitetusta otoskokosta, samankaltainen kuin tiedemessuhanke.

Muita avaruushankkeita ovat Ääni, Demokratia Maa, Seuraa ääntäni, ja Boulé, jotka näyttävät tällä hetkellä olevan alkeellisia käsitteitä, ja aloitussivut mainostavat blockchain-äänestyskäsitteitä toisin kuin vilpittömät hankkeet, poliitikot (tai toimittajat) voivat upottaa hampaansa.

Blockchain-äänestyksen pitkä tie eteenpäin

Jokaisella liikkeellä on tienraivaajansa. Matkapuhelinäänestyksellä on valtavia vaikutuksia Yhdysvaltoihin ja muuhun maailmaan, mutta se on myös epävarma matka, jossa on täynnä ansoja ja vihamielisyyttä.

Taistelu vanhaa vartijaa vastaan ​​köyhänä orpo-vauvana

Monet blockchain-äänestysyritykset osallistuvat uskomattoman jyrkkään ylämäkeen taisteluun, jotka toimivat lähinnä tyhjistä kasseista ja epämääräisistä kaupallistamisjärjestelmistä.

Ensinnäkin, kukaan poliitikko, joka on viettänyt elämänsä hallitsemaan kampanjarahojen keräämistä, valintaa ja pysymistä virassa, ei todennäköisesti halua toivottaa jotakin yhtä pohjimmiltaan järkyttävää kuin miljoonien ihmisten, jotka eivät yleensä äänestä, aloittaa äänestäminen heidän puhelimellaan. Sen lisäksi, että nykyiset poliitikot heittävät uransa kohtalon vuoroveteen, he antavat myös teknisen edun uudelle poliitikkojen aallolle, joka pystyy saamaan mukaan ja mobilisoimaan uusia äänestäjäjoukkoja.

Kongressi

Kongressi tekee kongressin asioita. Alex Wong / Getty Images

“Ne, jotka pitävät asioista sellaisina kuin ne ovat – toisin sanoen, jokainen nykyinen poliitikko, eturyhmä, ammattiliitto, suuret lahjoittajat ja kuka tahansa muu, joka ei ole kiinnostunut helpottamaan ihmisten valtaa heidän vallastaan ​​- herättävät joukon vastaväitteitä matkapuhelinäänestykseen ”, Tusk kirjoittaa kirjassaan.

Toinen, Se vie valtavan määrän resursseja laitoksen käsittelemiseksi, varsinkin kampanjarahojen, veronmaksajien rahavarastoilla ja syvillä yhteyksillä ihmisiin, jotka ovat oppineet hallitsemaan politiikan sisä- ja ulkopuoliset pelit. Lisäksi vakiintuneiden äänestysprosessien torjuminen ei ole yhtä yksinkertaista kuin hyökätä yhteen linnoitettuun linnaan; se tarkoittaa sotaa tuhansille linnoituksille valtioiden yli. Vaikka tuhansien osavaltioiden ja kaupunkien hallituksilla voi olla erilaiset prioriteetit, ne marssivat silti yhden sävelen alla.

“[Massiivinen mobiiliäänestys] tarkoittaa kussakin osavaltiossa lakien muuttaminen liikkuvan äänestämisen mahdollistamiseksi, mallisarjan vaalisäännöistä, politiikoista ja menettelyistä, jotka voidaan mukauttaa kullekin lainkäyttöalueelle, löytää muutama lainkäyttöalue, joka on halukas toteuttamaan pilottiohjelman idean kokeilemiseksi, ja vakuuttamaan suuret sosiaaliset alustat sekä laitekehittäjät itse auttamaan auttamalla muistuttamalla jatkuvasti käyttäjiä äänestämään “, toteaa Tusk.

Hyvien kaupallistamisvaihtoehtojen puute vähentää hankkeen mahdollisuutta saada rahoitusta sijoittajilta, ja pelkkä altruismi ei todennäköisesti riitä juurtamaan yhtä kaikkien aikojen vahvimmista poliittisista järjestelmistä.

Blockchain-äänestysmanipulointiargumentti

Ei ole helppoa olettaa kaksipuolueista poliittista järjestelmää, jolla on hämärä historia ja johon kuuluu harhautusta, korruptiota, äänestäjien pelottelua, manipulointia median (ja äskettäin sosiaalisen median) välityksellä, eikä äänestyslippujen täytteenä saa pimeän taiteen mestarit löytämään tapoja manipuloida mobiili- tai blockchain-pohjaista äänestystä.

Lohkoketju itsessään voi olla muuttumaton, mutta on vielä monia vikapisteitä, joita voitaisiin hyödyntää monissa sen käyttötapauksissa. Hyödyntäminen itsessään ei ole niin ärsyttävää, koska tunnustetaan todellakin, että strategisilla strategeilla on ollut muutama vuosisata löytää keinoja ohittaa nykyinen poliittinen järjestelmä. Huolestuttavaa on kuitenkin jos liikkuva äänestysjärjestelmä vaarantuisi, se tehdään niin mittakaavassa ja todennäköisesti vaikea havaita liian myöhään.

“Entä jos kvanttilaskenta karkottaa poliittisen järjestelmämme?” Perustelu

Kvanttilaskenta, jota usein kutsutaan salakirjoittajaksi, on uhkaava eksistentiaalinen uhka, joka tekisi blockchain-pohjaisen äänestyksen hyödyttömäksi. Kvanttitietokoneet pystyvät suorittamaan laskutoimituksia, jotka muuten olisivat teoriassa mahdotonta nykypäivän tietokoneille kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa mitä tahansa molekyylisimulaatiosta (kvanttikemia tarkoittaa potentiaalisten parannuskeinojen löytämistä sairauksista päivien tai vuosien tai vuosikymmenien aikana), logistiikan optimoinnista ja murtamalla salauskoodeja.

Esimerkiksi Bitcoin on uskomattoman vakaa nykyisessä laskennassa, mutta kvanttilaskenta murtaisi sen kuin Humpy Dumpty, joka legenda kertoo sen kerran istuneen suurelle seinälle ja pudonnut hyvin. Perinteisen tietokoneen pitäisi nykyään toimia 340,282,366,920,938,463,463,374,607,431,768,211,456 perustoiminnot Bitcoin-yksityisen avaimen johtamiseksi julkisesta osoitteesta tai 340 undecillion (340 miljardia miljardia miljardia).

Käyttämällä Shorin algoritmi, huomattavan suuri kvanttitietokone tarvitsisi melkein 2 097 152 toimet yksityisen avaimen murtaamiseksi, paljon hallittavampi numero kuin yksi, jonka nimessä on sana ”miljardi”.

Monet suuritehoiset kvanttitietokoneet ovat vielä vuosien päässä. Väite, jonka mukaan blockchain-pohjaisen e-äänestysjärjestelmän käyttäminen demokraattisen järjestelmämme ensisijaisena äänestysmenetelmänä, vie vakavan suolen lyönnin kvanttituomarit. Onko kvanttilaskenta uhkaa kvanttiresistenteille blockchain-projekteille, pelkkä idea on hämmentävä ja tekninen, jotta se voisi siirtyä blockchain-vastaiseen äänestyskampanjaan.

Viimeiset ajatukset – tulevaisuuden äänestyssäätiön rakentaminen

Digitaalisen äänestämisen teoria blockchain-tekniikan avulla näyttää saavan tukea, mutta sillä on vaikeuksia materialisoitua ilman riittävää lahjakkuutta ja pääomaa sen herättämiseksi elämään.

Näin on kuitenkin vain tänään. Amerikkalaiset eivät todennäköisesti ole vakuuttuneita tukemaan jotain, joka kuulostaa jo hämmentävältä ja liian tekniseltä valitsemaan johtajat, varsinkin jos ainoat datapisteemme ovat kolmetoista henkilöä, jotka käyttävät blockchainia äänestämään puhelimillaan Länsi-Virginiassa.

Mutta juuri nämä projektit ovat juuri nyt – datapisteitä. “Tämä on luultavasti kymmenestä kaksikymmentä vuotta kestävä projekti, ja se tarkoittaa kalliita vastauksia hakkerointiin liittyviin […] huoliin, varsinkin kun huoli ulkomaisten puuttumisesta Yhdysvaltain vaaleihin Facebookin, Googlen ja Twitterin kautta vain kasvaa ”, Tusk kirjoitti kirjassaan ja vahvisti keskustelumme. “Mitä enemmän tapauksia onnistuneesta blockchain-pohjaisesta matkapuhelinäänestyksestä on, sitä parempi syy siihen on tulevaisuudessa.”

Emme todennäköisesti näe mobiiliäänestystä tai blockchain-äänestystä tulevissa kansallisissa vaaleissa, mutta toistaiseksi kyse on datapisteiden keräämisestä, jotka osoittavat, että se on mahdollista. Jos jotain, tämän päivän onnistuneet blockchain-äänestysprojektit palvelevat tulevina sukupolvina kaivattuina ammuksina, jotka ottavat vapauden soihdun ja sytyttävät polun arkkisen poliittisen järjestelmämme ja huomisen tekniikan välillä.

Esitetty kuva: Buck Ennis

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me