Kolikot kilpailevat salauksen parhaaksi tietosuojavaihtoehdoksi

Vaikka henkilötietoja ei ole sidottu Bitcoin-osoitteisiin, tarvitsee vain pieni nuuskaaminen, jotta joku pystyy yhdistämään sinut ostoihisi. Vaikka et ostaisi laittomia aineita, et välttämättä halua, että saldosi ja menohistoriasi ovat avoimesti muiden osapuolten käytettävissä.

Kiitos hyvyydestä yksityisyyden kolikoista. Useat ihmiset tajusivat tämän Bitcoin-puutteen ja loivat kolikoita pitääkseen toimintasi tuntemattomana. Tässä artikkelissa analysoimme joitain näistä kolikoista ja hahmottelemme, miksi tai miksi ei niiden pitäisi olla paras valinta.

Viiva

viiva logo

Bitcoinin haarukka, Dash (lyhenne sanoista Digital Cash) johtaa tällä hetkellä pakkausta a markkina-arvo on yli 6 miljardia dollaria. Kannattajat ylistävät kolikkoa melkein välittömistä tapahtumista käytettäessä InstantSend-ominaisuutta. Vaikka tunnetkin enemmän nopeudesta, voit lähettää kolikoita myös nimettömästi Dash’sin kautta YksityinenLähetä.

PrivateSend-prosessi on seuraava:

 1. Alusta jakaa tapahtumapanokset tiettyihin nimellisarvoihin (0,01, 0,1, 1 ja 10 DASH).
 2. Lompakko lähettää pyynnön masternodeille, että haluat sekoittaa kolikot.
 3. Masternodit sekoittavat sitten samat kolikon setelit eri ihmisiltä.
 4. Sen jälkeen he lähettävät kolikot takaisin jokaisen henkilön lompakkoon. Kukin lompakko vastaanottaa kolikot eri osoitteella, jota kutsutaan muutososoitteeksi.
 5. Vaiheet 2 – 4 toistetaan useita kertoja jokaisella nimellisarvolla.

Tämän sekoitusprosessin avulla Dash tekee kolikoistasi periaatteessa erotettavissa muista verkon kolikoista. Se on kuin hiekan piilottaminen rannalle.

Dashilla ei ehkä ole kaikkein vankka yksityistämistoiminto, mutta sen helppokäyttöisyys ja nykyinen suosio voi olla vaikea muille kolikoille voittaa.

Plussat

 • Dash keskittyy voimakkaasti omaan joukkomuuntaan. Kolikko on saatavana pankkiautomaateista ympäri maailmaa, ja se on yleensä seuraava myymälöissä hyväksyttävä kryptovaluutta Bitcoinin, Litecoinin ja Ethereumin jälkeen.
 • Kolikkona haarukana kolikko sisältää suuren osan tekniikasta, joka tekee Bitcoinista niin suuren.

Haittoja

 • Dash-luojan, Even Duffieldin, kolikoista on erimielisyyksiä. Vastustajat väittävät, että hän vääristeli epäoikeudenmukaisesti noin miljoona kolikkoa antaen hänelle suhteettoman paljon hallintaa.
 • Jotkut väittävät myös, että koska PrivateSend-ominaisuus on valinnainen, Dash ei ole todella yksityinen. Voit mahdollisesti jäljittää oletettavasti anonyymit tapahtumat, jos ne liittyvät muihin kuin yksityisiin.

Monero

monero-logo

Monero mainostetaan usein yksityisyyden salauksen kuninkaana. Kolikko on korvannut Bitcoinin valinnaisena tummien verkkohankintojen valuuttana. ~ 4,8 miljardin dollarin markkina-arvoinen Monero on suhteellisen vakaa markkinoiden epävakauden aikana.

Oletuksena Monero on salauksellisesti yksityinen ja sisältää useita nimettömyysominaisuuksia. Kolikko käyttää varkain osoitteet tapahtumille yhteyden poistamiseksi estoketjuun. Tämä estää kaikki linkit, joita tapahtumalla voi olla lompakkoon, ja piilottaa tapahtumasi tiedot muilta ihmisiltä.

Monero käyttää muita kuin piilotettuja osoitteita Soita luottamuksellisia tapahtumia (RingCT) – protokolla, joka on samanlainen kuin muiden yksityisyyden suojakolikoiden käyttämät rengasallekirjoitukset. RingCT: n avulla verkko voi tarkistaa tapahtuman yksityiskohdat tarvitsematta paljastaa niihin liittyvää määrää.

Monero-tiimi lisää jatkuvasti uusia tietosuojaominaisuuksia, kuten Tails-käyttöjärjestelmän integrointi ja Kovri, overlay-verkko, joka peittää IP-osoitteesi.

Plussat

 • Suosio tummien verkkokäyttäjien keskuudessa on vankka osoitus siitä, että Moneron yksityisyys on huippuluokkaa.
 • Moneron turhat yksityisyyden suojakerrokset antavat kolikon olla todella vaihdettavissa. Tämä tarkoittaa, että kaikki Monero-kolikot ovat keskenään vaihdettavissa eivätkä niiden arvo vähene niiden historian perusteella.

Haittoja

 • Monero on vähemmän aloittelijaystävällinen kuin muut saatavilla olevat kolikot. Tämä voi tukahduttaa joukkojen hyväksymisen.
 • Kehittäminen Moneron kanssa on melko vaikeaa. Tämän vuoksi monet lompakot eivät tue sitä, ja on rajoitettu määrä kauppiaita, jotka hyväksyvät sen.

Zcash

zcash-logo

Tämän luettelon kolikoista Zcash on ainoa, joka käyttää nollatiedon ytimekäs, ei-interaktiivinen tietotodistusten argumentti (zk-SNARKs). Tätä tietosuojamenetelmää käytetään osoittamaan lähettämiesi tapahtumien paikkansapitävyys tarvitsematta paljastaa tapahtuman todellisia yksityiskohtia. Pohjimmiltaan zk-SNARKs salaa kaiken liiketiedot.

Kuten Dash, yksityisyys on vain vaihtoehto Zcash-käyttäjille. Lisäksi joukkue toteaa, että Zcash ei:

 • Salaa tiedot moniallekirjoitusta varten
 • Hämärtää IP-osoitteita
 • Suojaa transaktioilla julkisilla kryptovaluutoilla

Näiden tietosuojaominaisuuksien puuttuminen on saanut jotkut yhteisön jäsenet kirjaamaan Zcashin asianmukaiseksi nimettömäksi kolikoksi. Kolikolla on merkittävien neuvonantajien, kuten Gavin Andresen (Bitcoin-säätiön johtava tutkija) ja Vitalik Buterin (Ethereum Creator), tuki..

Plussat

 • zk-SNARKit näyttävät olevan hyvä, kevyt ratkaisu yksityisyyteen ja nimettömyyteen. Jopa Ethereum tulee olemaan niiden toteuttaminen pian.
 • Zcash-tiimiin kuuluu tietojenkäsittelytieteen ja salauksen asiantuntijoita arvostetuista yliopistoista ympäri maailmaa.

Haittoja

 • Valinnainen yksityisyys voi vaarantaa koko verkon.
 • Zerocoin Electric Coin Company omistaa Zcashin. Tämä tuo keskittämisen tason, josta monet ihmiset eivät ole tyytyväisiä.

Bytecoin

bytecoin-logo

Bytecoin luotiin vuonna 2012, joten se on yksi vanhimmista kryptovaluutoista. Itse asiassa, Monero on peräisin Bytecoin-haarukasta.

Bytecoin käyttää SalausHuomautus protokolla nimettömyyden säilyttämiseksi. Tämä protokolla sisältää sekoituksen kertaluonteisista varkainosoitteista ja soittoallekirjoituksista, jotta kaikki tapahtumat pysyvät yksityisinä.

Kolikolla on ollut jakautuneita kehittäjäleirejä, lukuisia haarukoita ja epävarma alku, mutta tämä näyttää olevan viime aikoina muuttunut. Nykyinen kehitystiimi keskittyy uudelleen avoimuuteen ja viestintään yhteisön kanssa ja on luonut kohdennetun etenemissuunnitelman.

Plussat

 • Bytecoin käyttää CryptoNote-protokollaa – todistettu yksityisyyden keino.
 • Bytecoin on tämän listan vanhin kolikko, eikä sitä ole vielä osoitettu jäljitettäväksi.

Haittoja

 • Vaikka kolikon markkinaosuus on huomattava (noin miljardi dollaria), kolikko näyttää olevan suhteellisen tuntematon. Sen uudelleenbrändäys voi olla liian vähän, liian myöhäistä.
 • Lohkoketjuyhteisö on eri mieltä siitä, ovatko kehittäjät louhineet ensimmäiset kolikot vai eivät. Jos tämä on totta, ekosysteemiin voi syntyä keskitetty voima.

Johtopäätös

Se on tiukka kilpailu näiden yksityisyyden kolikoiden välillä – jokaisella on oma luettelo eduista ja haitoista. Selkeä voittaja ei ole vieläkään selvinnyt, ja uusia kilpailijoita esiintyy ilmeisesti joka päivä. Verge ja PIVX ovat saavuttaneet melkoisen suosion viime aikoina, kun taas Aeon ja NAV Coin ovat myös hitaasti saamassa höyryä.

Vain aika (ja tiukat jäljitettävyystestit) erottaa aidot yksityiset kolikot niistä, jotka vain väittävät suojelevansa nimettömyyttäsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me