Kolikkopohja ja Bitstamp ovat kaksi vanhimmista ja arvostetuimmista salausvaihdoista. Molemmat ovat olleet toiminnassa yli 5 vuotta, ja niillä on täydet lisenssit joko Yhdysvalloissa (Coinbase) tai EU: ssa (Bitstamp).

Tässä Coinbase vs Bitstamp -vertailussa käymme läpi kummankin kaupankäynnin edut ja haitat.

Coinbase vs Bitstamp: Perustiedot

Käyttäjäkokemus

Kolikkopohja on loistava sivusto niille, jotka ovat vasta aloittaneet sijoittamisen kryptovaluuttoihin. Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja yhtä intuitiivinen kuin PayPal tai verkkopankkisivustosi. Voit tallettaa USD: n ACH-pankkisiirrolla, pankkisiirrolla tai luotto- / maksukortilla (mutta onnea yrittää löytää kortin myöntäjä, joka ei estä tapahtumaa!) Tietenkin, jos sinulla jo on Bitcoin, Ethereum tai Litecoin, voit myös siirtää ne suoraan Coinbaseen.

Voit joko ostaa suoraan BTC: n, ETH: n tai LTC: n tai siirtää varoja USD-lompakkoon ja ostaa kryptovaluutta myöhemmin. Coinbase ylläpitää myös täyttä kryptovaluutanvaihtoa nimeltä GDAX, joka toimii samalla tavalla kuin muut suuret kryptovaluutanvaihdot, kuten Poloniex tai Bittrex. GDAX edellyttää, että sinulla on merkittäviä varoja (>5 miljoonaa dollaria harkinnanvaraisiin sijoituksiin), jotta pääset käyttämään marginaalikauppaa ja muita lisäominaisuuksia, joten se on suunnattu institutionaalisille sijoittajille.

Bittileima on tunnetuin eurooppalainen kryptovaluutanvaihto sekä yksi vanhimmista verkossa olevista salausvaihdoista. Käyttöliittymä on hieman vähemmän intuitiivinen kuin Coinbase, mutta kaiken kaikkiaan on ehdottomasti yhtä toimiva. Kaupankäyntinäytöt saattavat tuntua aloittelijoille melko teknisiltä ja voivat olla jonkin verran pelottavia.

Vahvistus Bitstampissa on enemmän vaivaa, koska ne edellyttävät etu- ja takakuvan valtion henkilöllisyystodistuksestasi (passi tai ajokortti) ja pankki- / palvelulausetta. Nopea puhelinkuva henkilöllisyystodistuksestasi ja PDF-tiedosto tiliotteestasi tekee temppu, mutta monet sijoittajat eivät ole tyytyväisiä ajatukseen jakaa niin paljon henkilökohtaisia ​​tietoja vaihtoonsa.

Yleisen mielipiteen tuomioistuin

Coinbasea pidetään yleensä yhtenä turvallisimmista ja luotettavimmista salausvaihdoista. Yksinkertainen testi Googlen hakemiseen “luotetuin salausvaihto”Osoittaa, että Coinbase sijoittuu johdonmukaisesti ensimmäisen tai toisen joukkoon kaikkien pörssien joukossa.

Bitstampia pidetään hyvin myös kryptovaluuttatilassa ja se sai paljon hyvää puristusta siitä tuli ensimmäinen kansallisesti lisensoitu salausvaihto maailmassa. Koska EU: lla on “passi” -ohjelma rahoituspalveluyrityksille, Bitstamp sai lisenssin kaikkialla EU: ssa, kun hänestä tuli toimilupa Luxemburgissa. Siitä lähtien Bitstamp on saanut paljon uskottavuutta turvallisena vaihtoehtona eurooppalaisille sijoittajille, aivan kuten Coinbase on Yhdysvalloissa.

Asiakaspalvelu

Kolikkopohja on hyvä maine asiakaspalvelussa verrattuna useimpiin salauksenvaihtoihin. He lisäsivät äskettäin puhelintuki, mikä on ensimmäinen suurille salausvaihdoille ja loistava askel kohti salausalaa kohti normaalia liiketoimintaa.

Bittileima on myös hyvä asiakaspalvelu salauksenvaihtoon. Vaikka Bitstampilla on asiakkaan valituksia, voit löytää verkosta kuten minkä tahansa salauksenvaihdon, on syytä huomata, että nämä valitukset ovat monta kertaa vastasi suoraan mennessä Bitstamp-tuki. Suurin osa valituksista liittyy tilien sulkemiseen sen jälkeen, kun talletukset olivat epätavallisen suuria kyseisille käyttäjille, ja näyttää siltä, ​​että käyttäjät saivat kaikissa tapauksissa täyden hyvityksen.

Yrityksen historia ja säännösten noudattaminen

Coinbase perustettiin San Franciscossa vuonna 2012, ja sillä on vakava tuki esimerkiksi pääomasijoitusyhtiöiltä Union Square Ventures ja Andreessen Horowitz. Koska Coinbase on ollut toiminnassa 5 vuotta ja noudattaa kaikkia Yhdysvaltojen rahoituslaitoksia koskevia säännöksiä, sitä pidetään yleensä turvallisena vaihtoehtona kryptovaluuttainvestoinneille.

Bitstamp perustettiin vuonna 2011, ja sen takana on johtava kryptovaluutta VC -rahasto Pantera Capital. Bitstamp käy läpi yhden “neljän suuren” tilintarkastusyrityksen vuosittaiset tarkastukset, ja on yleensä läpinäkyvä niiden vaatimustenmukaisuuden ja toiminnan suhteen – aina hyvä ominaisuus nähdä, kun valitset salauspörssin kauppaa varten.

Turvallinen

Kolikkopohja sitä ei ole koskaan hakkeroitu viiden vuoden toimintansa aikana. Se noudattaa vahvat turvatoimet ja pitää valtaosan kriittisistä valuuttayksiköistään kylmävarastoissa suojaten varojaan hakkeroinnilta. On huomattava, että GDAX koki “salama”Kesäkuussa, jolloin Ethereumin hinta laski 0,10 dollariin, se maksoi monille kauppiaille tuhansia dollareita. GDAX totesi, että kaikki kaupat olivat lopullisia, koska se johtui suuresta myyntitilauksesta, ei heidän teknisistä virheistä.

Bittileima Käyttäjällä on tarkempi tilitietojen historia, mutta sillä on hyvät kokemukset viimeisten kahden vuoden aikana. 4. tammikuuta 2015 se kärsi a turvallisuusrikkomus mikä johti tappioon 19000 BTC, arvoltaan noin 5,1 miljoonaa dollaria tuolloin. Tapahtuma pisti Bitstampin maineen, mutta yritys teki oikein ja otti tappion itseensä – yksikään Bitstampin asiakas ei menettänyt rahaa hakkeroinnissa. Bitstampilla ei ole ollut suuria turvallisuusongelmia sen jälkeen.

Palkkiot

Jos aiot vain ostaa BTC: tä, ETH: tä tai LTC: tä Coinbase-pääsivustolta, Coinbase veloittaa 1,49%: n maksun pankkitileillä tai Coinbase USD -lompakoilla tehdyistä kryptovaluuttaostoksista tai 3,99% luotto- tai maksukorteilla tehdyistä ostoista. Kun olet ostanut valitsemasi rahakkeet, voit siirtää ne muihin BTC / ETH / LTC-osoitteisiin ilmaiseksi, vaikka maksat verkkomaksumaksut.

GDAX käyttää palkkioissa valmistaja-ottaja-mallia. Jos haluat tehdä uuden tilauksen pörssiin, se on vapaa tekemään, mutta kirjoissa jo luetellun tilauksen suorittaminen maksaa sinulle 0,3–1,1%: n maksun riippuen siitä, kuinka suuri viimeisimmän kaupan volyymi on.

Bitstamp-palkkiot voivat olla melko kohtuullisia, jos asut EU: ssa. Voit tallettaa euroja SEPA-siirtona ilman nollamaksuja ja vain 0,90 euroa nostettaessa. Myös kansainväliset johdot ovat matalia, vain 0,05% talletusmaksu ja 0,09% nostomaksu. Myös suorat kryptovaluuttatalletukset tai nostot ovat ilmaisia. Älä talleta luottokortilla! Palkkiot alkavat 8%, ja vaikka talletat yli 5000 dollaria, maksu on silti 5%.

Kaupankäyntimaksut ovat verrattavissa GDAX: ään, jos olet kaupan “ottaja” -puolella. Valitettavasti tilausten tekemiseen tai “valmistajaksi” tulemiseen ei ole alennusta, joten palkkarakenne on Bitstampilla jonkin verran huonompi. Se, että kaikki valmistajan palkkiot ovat 0% GDAX: ssa, kannustaa likviditeettiin, joten voit mahdollisesti käydä kauppaa laajemmilla osto- / myyntihinnoilla samalle kauppaparille Bitstampissa.

Saatavilla olevat kryptovaluutat

Coinbase tarjoaa BTC: n, ETH: n ja LTC: n myyntiä ja kaupankäyntiä, ja aikoo tukea Bitcoin Cashia (BCH) 1. tammikuuta. Koska se tarjoaa vain 4 kryptovaluutta, se ei todennäköisesti ole vaihto sinulle, jos olet kiinnostunut eksoottisemmista altcoineista. Siitä huolimatta he ovat keskustelleet uusien kolikoiden lisäämisestä tulevaisuudessa ja esikatselleet, mikä voi olla heidän kolikkonsa luettelo mahdollisista lisäyksistä.

Bitstamp tarjoaa samanlaisen salausvaluutan, jossa on kaupankäyntiparit BTC: lle, ETH: lle, LTC: lle ja XRP: lle. ETH: n, LTC: n, XRP: n tuki lisättiin vuonna 2017, ja Bitstamp kertoo haluavansa lisätä uusia pareja jatkossa.

Ottaen huomioon, että Bitstamp kävi kauppaa vain BTC: llä kuuden vuoden ajan ja on nyt lisännyt kolme uutta valuuttaa vuonna 2017, näyttää siltä, ​​että on vauhtia lisätä tukea enemmän altcoineille vuonna 2018 ja sen jälkeen. Bitstamp aloitti myös äskettäin helpottamalla Bitcoin Cashin nostamista, vaikka kaupankäyntiparit ovat viivästyneet, mikä syytettiin Kiinan viimeaikaisista sääntelytoimista.

Coinbase vs Bitstamp: Viimeiset ajatukset

Kolikkopohja ja Bittileima ovat molemmat ylemmän tason pörssejä cryptocurrency -maailmassa, ja joita käytät, todennäköisesti laskee, haluatko sijoittaa dollareihin vai euroihin.

Jos USD, joko vaihto on hyvä vaihtoehto, mutta saatat olla mukavampaa käyttää Coinbasea, koska se sijaitsee Yhdysvalloissa. Jos maksat euroilla eurooppalaiselta pankkitililtä, ​​SEPA-siirtovaihtoehto Bitstampilla on helpoin reitti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me