Verotetaanko kryptovaluutan kaivostoiminnan tuloja?

Ennen vuoden 2017 loppua Yhdysvalloissa tai muualla maailmassa oli hyvin vähän konkreettisia kryptovaluuttojen kaivosveroja. Kun huippukryptojen, kuten BTC, ETH ja monet muut, arvot alkoivat nousta vuoden 2017 lopulla, useampi kryptovaluuttakaivostyöläinen huolestui entistä enemmän mahdollisuudesta verottaa salausvaroja ja hyvästä syystä. Valtion virastot ympäri maailmaa ovat alkaneet lisätä veroja kryptovaluuttakaivoksille. Jos louhit salausvaluuttaa, sinun on tiedettävä viimeaikaisista verosäännöksistä. Ensin tarkastelemme äskettäin käyttöön otettuja Yhdysvaltojen lakeja. Sitten tarkastelemme joitain kryptovaluuttojen kaivosveroja kaikkialta maailmasta.

Yhdysvaltain kaivosverolaki

Vaikka krypto-kaivostoiminnasta on ehkä ollut mahdollista laillisesti olla maksamatta veroja aiemmin, kuka tahansa, joka tuottaa voittoa salauksen kaivostoiminnasta vuonna 2018 (verovuosi 2019) ja sen jälkeen, on nyt verotettava. Riippumatta siitä, oletko kaivos pienenä sivuharrastuksena tai kokopäiväisenä liiketoimintana, Yhdysvaltain kongressi hyväksyi joulukuussa 2017 uudet säännöt, jotka muuttavat tapaa, jolla IRS kohtelee kryptovaluutta.

Samankaltaisen säännön aikakausi on ohi

Ennen kuin Yhdysvaltain kongressi antoi selkeämmän päätöksen vuonna 2017, kryptovaluuttavarojen luokitusluokka oli tulkittavissa monien veroasiantuntijoiden mukaan. Tämä johtuu siitä, että monet kryptovaluuttakaivostyöläiset ja kauppiaat kohtelivat verotustarkoituksessa kiinteistöjen kaltaista krypta-valuuttaa mainitsemalla IRC: n osan 1031. samanlainen sääntö).

Pohjimmiltaan tämä päätös tarkoittaa, että kaivosmies voisi teoreettisesti käydä kauppaa kaivetulla kryptovaluutalla toisen kryptovaluutan kanssa maksamatta veroja. Nyt verovapautuksia ei kuitenkaan enää ole. Yhdysvaltain kansalaisten ja kaikkien, joilla on bitcoin-kaivostoimintaa vuonna 2018, on maksettava veroja vuodesta 2019 alkaen.

2 pääveroluokkaa

Toinen tärkeä näkökohta on se, miten ilmoitat kryptovaluutan kaivostoiminnan voitot tulonlähteenä. Yhdysvalloissa on tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoa.

  1. Ensimmäinen vaihtoehto on raportoida kaivostoiminnan tuotot itsenäisinä ammatinharjoittajina saatavina tuloina ja tuloverona. Tällä valinnalla voit vähentää kulut, kuten kaivoslaitteet, sähkölaskut ja muut niihin liittyvät kulut. Tässä hankala näkökohta on se, että jos esimerkiksi kaivaa kotona, tarvitset erillisen sähkömittarin erityisesti kaivostarkoituksiin kulutetun energian mittaamiseksi. Jos käytät samaa sähkömittaria muihin tarkoituksiin (ts. Lämmitykseen ja jäähdytykseen), on huomattavasti vaikeampi saada IRS-hyväksyntä todistettavasta yritysvähennyksestä, kun työ- ja kotikulut luetellaan samassa laskussa. Suurin haitta tälle vaihtoehdolle on, että ellei kuluta merkittävää määrää sähköä, verot ovat todennäköisesti paljon suuremmat kuin toinen vaihtoehto.
  2. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa kaivostoiminnasta saadut tuotot “muina tuloina”. Pinnalta katsottuna tämä ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta, koska et voi vähentää veroja kuluista, kuten voit ensimmäisen vaihtoehdon kanssa. Toisessa vaihtoehdossa verojen olisi tosiasiallisesti oltava alhaisempia, koska luettaisit olennaisesti kaikki tulot harrastus / toissijainen tulovirta -luokkaan, jolla on paljon pienempi veroprosentti kuin ensimmäisellä vaihtoehdolla.

Kaksinkertainen vero?!

On muutama asia, joka on otettava huomioon maksettaessa veroja kaivostoiminnan tuloksista toissijaisena tulovirrana. TurboTaxin mukaan, ensimmäinen verotettava tapahtuma tapahtuu aina, kun kaivosmies kaivaa uuden kolikon. IRS pitää tätä “tulona”, vaikka kaivosmies päättää vain HODL: n. Kaivostyöntekijöiden näkökulmasta saattaa olla vaikeaa laittaa louhittua kolikkoa vastaavaa dollarin lukua kryptovaluuttojen jatkuvan hintavaihtelun vuoksi. Paras tapa seurata arvoa on kirjoittaa hinnat muistiin, kun louhit tietyn kolikon. On kuitenkin tärkeää tehdä tämä verolakien noudattamiseksi mahdollisimman hyvin. Kaivostyöläisille, jotka HODL louhivat salakirjoituksen eivätkä lunasta dollareita heti kaivoksen jälkeen, tämä tuo jonkin verran epävarmuutta. Mikä olisi voinut olla nettotulosvoitto tänään, voisi hyvinkin tulla nettotappio huomenna.

Lisäksi, kun saat voittoa minkä tahansa kaivetun kolikon kaupasta, sinun on maksettava toinen, erillinen myyntivoittovero. On tärkeää huomata, että jos kaivat tietyn kryptovaluutan ja muunnat välittömästi Yhdysvaltain dollareiksi, ei ole välttämätöntä maksaa myyntivoittoveroja.

Entä maat paitsi Yhdysvallat?

Yhdysvaltojen tapaan monet muut maat ovat nopeasti muuttaneet kantaansa krypto-verotukseen kryptovaluuttojen arvon nousun seurauksena joulukuussa 2017 / tammikuussa 2018. Vaikka hinnat ovat laskeneet, hallitukset näyttävät polarisoivan kuin koskaan ennen tässä asiassa . Jotkut kansakunnat verottavat sekä kauppiaita että kaivostyöläisiä. Muut kansat ovat luomassa kryptovaluutan veroparatiiseja. Tämä ei ole kattava luettelo, mutta tässä on muutamia huomioitavia esimerkkejä.

*** Verosäännökset 27. huhtikuuta 2018 (asetukset voivat muuttua nopeasti, joten muista tehdä oma tutkimus.)

  • Australia- Kaivostoimintaa kohdellaan kuten osakekauppaa; siksi sitä verotetaan.
  • Valko-Venäjä- Salausverohelpotukset virallisesti kestää ainakin vuoteen 2023 saakka.
  • Tanska- Tulevaisuudessa salausyhtiöitä verotetaan. Yksityishenkilöitä ei veroteta.
  • Saksa- Veroja ei ole, jos salausta pidetään omaisuutena yli vuoden ajan. Tuon ajan jälkeen on mahdollista muuntaa salaus euroksi tai muuksi valuutaksi maksamatta myyntivoittoveroja.
  • Japani- Samoin kuin Yhdysvalloissa, salaukseen mahdollisesti sovelletaan tuloveroja ja myyntivoittoveroja.
  • Singapore- Kryptovaluuttaa ei käsitellä myyntivoittona; kuitenkin on Tavara- ja palveluvero (GST) noin 7 prosentissa.
  • Slovenia- Tällä hetkellä ei veroja salauksessa.
  • Yhdistynyt kuningaskunta- Tässä on yksityiskohtainen opas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me