Viihdeteollisuus kohtaa lohkoketjun

Viihdeteollisuus muuttuu ajan myötä, ja blockchain tarjoaa päivän huipputeknologian. Teknologian kehittyessä elämä muuttuu ja ihmiset muuttavat viihdevalintojaan vastaavasti. Naapuruston näyttämöllä oleva Vaudeville hallitsi kerran korkeinta. Sitten radio ja hiljaiset mustavalkoiset elokuvat veivät Vaudevillen yleisön. Elokuvista tuli teknivärisiä talkereita cinemascopessa. Ja radio lisäsi näytöt televisioon. Nyt kaikki omistavat television.

Sisällön toimittaminen muuttui jokaisessa vaiheessa ja myös taiteilijoiden ja liikemiesten korvaustavat muuttuivat.

Mitä erityisiä ominaisuuksia blockchain-tekniikalla on ja miten nämä ominaisuudet voivat vaikuttaa blockchain-teollisuuteen?

Alkusarja, verhot, valot

Satoshi Nakamoto keksi blockchainin toimimaan Bitcoinin teknisenä perustana. Blockchain tarjoaa muuttumattomia tietoja totuudesta hajautetussa ympäristössä, ja blockchain antaa käyttäjille mahdollisuuden suorittaa liiketoimintaa ilman, että kummankin osapuolen tarvitsee luottaa toiseen. Salausvaluutat tarjoavat myös älykkäitä sopimusominaisuuksia. Älykkäät sopimukset ovat koodikokonaisuuksia, jotka hallinnoivat tapahtumia koodiin ohjelmoitujen sääntöjen perusteella. Salakirjat eivät ole minkään maan liikkeeseen laskemia, ja ne toimivat rajojen yli ilman, että heidän on vaihdettava kansakunnan valuuttaa toiseen.

Yksinkertaisimmalla tasolla kryptovaluutta tarjoaa viihdeteollisuudelle uuden tavan myydä tuotteita tai myydä lippuja. Jos suunnittelet lomamatkaa Kaliforniasta Englantiin ja haluat osallistua esitykseen Lontoon teatterissa, ostat lipun etukäteen kryptovaluutalla, eikä sinun tarvitse huolehtia valuuttakursseista ja muista asioista.

Tämä on se, osut korkeuksiin

Digitaalisen sähköisen viihteen osalta mahdollisuudet laajenevat kuitenkin valtavasti viihdeteollisuudelle. Musiikin ja videoiden suoratoisto muodostaa merkittävän osan modernista viihteestä. Ja monet lohkoketjun näkökohdat vaikuttavat siihen.

Taiteilijan omistamat taiteelliset teokset ja asianmukaisten korvausten saaminen hyötyvät suuresti blockchainista. Sisällöntuottajien yleinen valitus keskitetyillä alustoilla, kuten YouTube ja Spotify, liittyy artistin saaman kohtuullisen korvauksen puuttumiseen.

Taylor Swift poisti kuuluisasti teoksensa Spotifysta tästä syystä. Hän selitti näkökulmansa a Wall Street Journal -operaatio julkaistu 7. heinäkuuta 2014:

“Mielestäni albumin arvo perustuu ja tulee jatkossakin perustumaan siihen, kuinka paljon sydäntä ja sielua taiteilija on vuodattanut teokseen, ja siihen taloudelliseen arvoon, jonka artistit (ja heidän etikettinsä) asettavat levylle. musiikkia, kun se menee markkinoille. Merirosvous, tiedostojen jakaminen ja suoratoisto ovat vähentäneet maksettujen albumimyyntien määrää dramaattisesti, ja jokainen taiteilija on käsitellyt tätä iskeä toisin … Musiikki on taidetta, ja taide on tärkeää ja harvinaista. Tärkeää, harvinaiset asiat ovat arvokkaita. Arvokkaista asioista tulisi maksaa. Mielestäni musiikin ei pitäisi olla ilmaista … “

Ja mitä korkeuksia me osumme

Hajautetut blockchain-suoratoistopalvelut poistavat välittäjän. Lohkoketjussa taiteilijat vaativat 100 prosenttia tuloista tarvitsematta tyytyä keskimääräisten alustojen pieniin osamaksuihin. Keskitetyt alustat, kuten YouTube ja Spotify, käyttävät suurimman osan artistin tuloista alustan rahoittamiseen ja näiden yritysten ylläpitäjien, ohjelmoijien, palvelinten ja kaikkien muiden kustannusten maksamiseen..

Blockchain käsittelee viihdeteollisuuden ongelmaa, jossa välittäjä juhlii taiteilijan nälkää. Useat estoketjuyritykset tarjoavat sisällön suoratoistoa, ja taiteilijat saavat 100 prosenttia teoksensa tuottamasta tulosta.

Blockchain-musiikin suoratoisto

Ethereum-lohkoketjussa Ethereum Opus on yksi tällainen musiikin suoratoistoon erikoistunut yritys. Opus takaa, että taiteilijat saavat kaikki tuotot tuotannostaan ​​ikuisesti, ja tämä sopimus ei koskaan vanhene. Tällä alustalla artistit luetteloivat kappaleet ja päättävät hinnasta, jonka taiteilija pitää sopivana. Opus käyttää Ethereumin estoketjua liiketoiminnan hoitamiseen ja käyttää IPFS: ää tiedostojen tallentamiseen.

IPFS pyrkii parantamaan verkon HTTP-protokollaa hajautetulla vertaisverkkotekniikalla.

Ujo-musiikkialusta tarjoaa samanlaisia ​​ominaisuuksia. Ujo käyttää blockchain-tekniikkaa paitsi rojaltimaksujen automatisoimiseksi älykkäillä sopimuksilla ja kryptovaluutalla, myös avoimuuden soveltamiseksi omistajien oikeuksien suojaamiseksi. Blockchain osoittaa omaisuuden omistamisen ilman epäselvyyttä kaikkien nähtäväksi.

opus-näytöt

Opus-mobiilisovellus

Olet epäilemättä pahin merirosvo, josta olen koskaan kuullut

Merirosvous vahingoittaa digitaalisen omaisuuden omistajia, ja verkkoversio ei koskaan suojata henkistä omaisuutta. Blockchain korjaa tämän ongelman. Vaikka Bitcoin tarkoitti yksinkertaisten rahoitusvarojen vaihtoa, muut Ethereumin kaltaiset lohkoketjut laajentavat tehtävää sisällyttämällä siihen kaikki digitaaliset varat.

Mutta olet kuullut minusta

ERC-20 muodostaa alkuperäisen merkkistandardin Ethereum-verkossa, ja käyttäjät luovat oman valuuttansa käyttäen perustana ERC-20: tä. Valuuttamääräisistä varoista ERC-721-standardi täyttää laskun. Alun perin CryptoKittiesin perustana kehitetty ERC-721 pyrkii vastaamaan minkä tahansa digitaalisen omaisuuden tarpeisiin. ERC-721 aikoo määritellä kaiken tarvittavan yksilöivän digitaalisen omaisuuden omistajuuden osoittamiseksi ja näiden varojen vaihtamiseksi osapuolten välillä. Siksi piratismista on helpompi todistaa ja torjua.

Blockchain-videon suoratoisto

Videoiden suoratoiston osalta YouTube, Netflix ja Amazon ovat tärkeimpiä keskitettyjä palveluntarjoajia, ja ne keräävät joitain samoja kritiikkiä keskitetyistä musiikin suoratoistopalveluista. Taiteilijat eivät valittaa korvauksista, vaan tietyt taiteelliset vapaudet ovat rajoitettuja keskitetyssä palvelussa. Nämä alustat mainostavat sisältöä, joka vastaa eniten heidän omia etujaan, ja artistit, jotka eivät noudata vaatimuksia, saavat vähemmän hyötyä niiden käytöstä.

Maantieteellisillä intresseillä on myös merkitystä, ja keskitetyt yritykset joskus rajoittavat sisällön saatavuutta kansakuntien välillä. Tämä voi johtua liiketoiminnan näkökohdista. Voi olla, että yritys ei saa harjoittaa liiketoimintaa tietyissä maissa. Tai sääntelyyn tai lisensointiin liittyviä kysymyksiä saattaa syntyä, jopa sensuuri. Mutta blockchain toimii luonnollisesti rajojen yli ilman rajoituksia.

Video streaming blockchain -projekteja on useita. Livepeer asuu Ethereumin lohkoketjussa. Sen tarkoituksena on demokratisoida elävä video peer-to-peer hajautetun tekniikan avulla. Käyttäjät osallistuvat verkostoon käyttämällä Livepeer Token (LPT) -salausta. samoin, Sinä nyt tarjoaa alustan suoria lähetyksiä ja videokeskusteluja varten. YouNow saa virtansa PROPS-tunnus.

Blockchain-videoiden suoratoistoalusta tunnetaan nimellä Suoratoisto osoittaa joitain lohkoketjun / krypto-valuutan paradigman mahdollisia karhuja. Streami, jonka tarkoituksena on luoda hajautetun suoratoiston selkäranka luomalla alustojen välinen selainlaajennus ja virransyöttö järjestelmälle kryptovaluuttaapuohjelman kautta.

Päässä näyttelyssä

Valitettavasti Stream liukeni. Ryhmä keskeytti projektin ICO: n (alkuperäisen kolikoiden tarjoamisen) oikeudellisten riskien takia. Securities and Exchange Commission (SEC) tarkastelee nyt tarkemmin ICO: ta suojellakseen sijoittajia huijauksilta ja varmistaakseen, etteivät yritykset yritä kiertää arvopapereita koskevaa lainsäädäntöä.

Esiinhuuto

Muinaisessa viihdeteollisuuden aksiomassa todetaan, että kaikki mitä sinun tarvitsee laittaa esitykseen, on “kaksi levyä ja intohimo”, mutta myös tehokas tapa taiteilijoille tavoittaa yleisö ja saada kohtuullinen korvaus. Ja blockchain voi hyvinkin olla tekniikka, joka tarjoaa sen nykypäivän sisällöntuottajille.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me