Viro on pieni Baltian kansakunta, jossa on 1,3 miljoonaa ihmistä, mutta Viro johtaa digitaalista vallankumousta Viron e-Residency-ohjelmalla. Se on maa, jossa valtio ajaa teknologista innovaatiota, ei vain yksityinen sektori. Vuodesta 2007 he ovat tehneet ehdotuksia identiteetin ja kansalaisuuden digitalisoimiseksi. Nykyään jokaisella Viron kansalaisella on oma henkilötodistus ja PIN-koodi, joka yhdistää heidän digitaalisen henkilöllisyytensä.

Äskettäin, vuonna 2015, Viro avasi tämän digitaalisen identiteetin järjestelmän muille kuin kansalaisille. Kuka tahansa maailmassa voi nyt hakea Viron e-asukkaaksi. Sähköinen asukas ei anna kansalaisuutta, mutta sen avulla voit avata pankkitilin ja perustaa yrityksen Virossa. Viro toivoo tulevaisuudessa laajentavansa e-residenssin valmiuksia. Tässä artikkelissa tarkastellaan mitä e-residenssi sisältää, kuinka tulla e-residenssiksi, sekä Viron tulevaisuuden suunnitelmista digitaalisen identiteetin ja lohkoketjuun perustuvan hallinnon suhteen.

Digitaalinen kansa

Viro on alueella tunnettu teknologia- ja startup-keskuksena. He ovat olleet viime vuosina eturintamassa valtion palvelujen digitalisoinnissa. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vieraili Virossa,

“Virolaiset voivat digitaalisilla henkilöllisyystodistuksillaan käyttää älypuhelimiaan saadakseen aikaan melkein mitä tahansa verkossa tapahtuvaa, lasten luokista terveystietoihin … Minun olisi pitänyt soittaa virolaisille, kun perustimme terveydenhuollon verkkosivustoamme.”

Kansalaiset voivat käyttää henkilökorttejaan äänestämään verkossa, ja kaikki valtionhallinnon asiakirjat ovat saatavilla verkossa. Lisäksi Viron kansalaiset hallitsevat tietojaan. He voivat halutessaan rajoittaa pääsyä erilaisiin henkilökohtaisten profiiliensa tietoihin.

viron e-residenssi

Uusi e-residenssiohjelma avaa osan kansalaisodistuksen toiminnoista koko maailmalle. Viron hallitus kutsuu Viron e-residenssiohjelmaa “uudeksi digitaaliseksi valtioksi”. He odottavat, että e-asukkaiden määrä ylittää jonain päivänä Virossa todellisten kansalaisten määrän.

Blockchain tukee kaikkia Viron digitaalisen identiteetin palveluja. He etsivät tapoja laajentaa lohkoketjua tietojen tallentamiseen ja sopimusten tarkistamiseen itsenäisesti ilman keskusviranomaisen tarvetta. Voit esimerkiksi tällä hetkellä käyttää virolaista henkilötodistustasi yhdessä PIN-koodin kanssa digitaalisesti allekirjoittamaan asiakirjoja ainutlaatuisella, hajautetulla allekirjoituksella..

Aloita E.U. Liiketoiminta

Viron e-asukkaaksi tulemisen tärkein etu on kyky perustaa virolainen yritys. Viro on Euroopan unionin jäsen, joten kun tämä yritys on perustettu, se voi käydä kauppaa kaikkialla Euroopassa. Yrityksen perustaminen on itse asiassa monimutkaisempaa kuin vain palkkion maksaminen. Tarvitset virolaisen osoitteen yrityksen luomiseen, ja sinun täytyy mennä fyysisesti kerran Viroon perustamaan pankkitili.

Kun olet tehnyt, yrityksesi ja pankkitilisi on kuitenkin mahdollista hallinnoida kokonaan verkossa. Voit hoitaa yritystäsi mistä päin maailmaa tahansa, mukaan lukien virolaisten sopimusten tai sovellusten digitaalinen allekirjoittaminen.

Kuinka saada Viron sähköinen asuinpaikka

Joten olet kiinnostunut tulemaan sähköiseksi asukkaaksi?

Tehdään selväksi, että se ei todennäköisesti ratkaise kaikkia ongelmia. Verkkoasukkaiden kyvyt ovat hyvin rajalliset. Jos kuitenkin olet kehitysmaasta tai harrastat paljon liiketoimintaa Euroopan unionissa, se voi olla erittäin kannattava päätös. Jos haluat asua Virossa, sinun on kuitenkin täytettävä erilaiset asumisvaatimukset.

Virossa e-asukkaaksi tulemiseksi tarvitset:

  1. Kopio nykyisestä, valtion myöntämästä henkilötodistuksestasi
  2. Passi-tyylinen valokuva
  3. Motivaatio siitä, miksi haluat tulla e-asukkaaksi
  4. Visa / Mastercard 100 euron maksun suorittamiseksi

Se siitä. Itse sovellus on verkossa ja melko yksinkertainen. Käsittely voi kestää jonkin aikaa. Kun se tapahtuu, joudut käymään lähimmässä Viron konsulaatissa henkilökohtaisesti. Tämä voi olla kaukana sinusta, mikä tekee tästä uuden esteen henkilötodistuksesi saamiselle. Esimerkiksi ainoa toimisto Yhdysvalloissa on New York City.

viron e-residenssikortti

Kun olet käynyt konsulaatissa, lähdet sirulla mukana olevalla digitaalisella oleskelukortilla, jonka voit liittää USB-pohjaiseen kortinlukijaan päästäksesi hallituspalveluihin ja allekirjoittamaan asiakirjoja.

Estcoin

Viime aikoina Viro aaltoi, kun he ilmoittivat etsivänsä vaihtoehtoja kansalliselle kryptovaluutalle. Se on sittemmin ansainnut nimen “estcoin”. Viron e-Residency-ohjelman toimitusjohtaja Kaspar Korjus kirjoitti äskettäin kolikon motivaatioista,

“Yhteisön estcoin olisi rakennettu tukemaan tavoitetta kasvaa uusi digitaalinen kansakuntamme kannustamalla useampia ihmisiä ympäri maailmaa hakemaan ja hyödyntämään enemmän sähköistä oleskelua.”

Ohjelma toivoo kannustavan startup-yrityksiä käyttämään Viron e-Residency -alustaa alustana luotettavien, vaatimusten mukaisten ICO: n käynnistämisessä.

Lisäksi estcoin sisältää muita tunnustyyppejä, jotka auttavat tunnistamaan ja käyttämään käyttöoikeuksia, joita ei voi vaihtaa. Toinen estcoin sidotaan euroon fiat-rahan vakauden takaamiseksi. Se ei olisi vaihtoehto eurolle, vaan täydennys digitaalisille liiketoimille.

Ethereumin Vitalik Buterin kommentoi Viron suunnitelmia,

“[Jos] nämä estoinit ovat liikkeeseen lohkoketjun päällä (ne voidaan mahdollisesti antaa useissa muodoissa samanaikaisesti, tässä ei ole mitään vikaa), silloin niiden käyttäminen älykkäissä sopimuksissa ja muissa sovelluksissa olisi helppoa ja kätevää . ”

Blockchain-sovellukset

Viro on edelläkävijä blockchainin käytössä kansalaisten tietojen turvaamiseksi. Heillä on jo käytössä ja kehitteillä olevat järjestelmät, jotka hyödyntävät lohkoketjua monilla arjen osa-alueilla.

Terveystiedot voidaan nyt turvata digitaalisesti, ja virolaiset hallitsevat, mitä tietoja lääkärit voivat nähdä.

Arvosanat ja koulutustasotodistus ovat nyt myös digitaalisessa kirjanpidossa, mikä tarjoaa mahdollisuuden jakaa koulutustasotietoja työnantajien kanssa.

Virolaiset voivat äänestää digitaalisesti verkossa ainutlaatuisilla henkilökorteillaan. He yksinkertaisesti kirjautuvat sisään ja sijoittavat äänensä mistä päin maailmaa tahansa.

Lisäksi hallitus sallii kolmannen tason autonomisten autojen (joissa ohjauspyörän takana olevat ihmiset tarkkailevat autoa) testaamisen kaikilla Viron teillä. He ajattelevat jo tapoja kannustaa viidennen tason (täysin itsenäinen) ajamista turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Johtopäätös

Viro näyttää tietä digitaaliselle, blockchain-pohjaiselle hallinnolle. Se on esimerkki siitä, mikä on mahdollista, kun valtio on halukas johtamaan innovaatioita yksityisen sektorin kiinniottamisen sijaan. Odotettavissa on vielä paljon muita hallituksia seuraamassa Viron johtoasemaa tulevina vuosina.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me