Todiste panoksesta: Ratkaisu Bitcoinin energiaongelmiin?

Bitcoinilla on energiaongelma. Kolikon todistaman työn jaetun konsensusalgoritmin ansiosta Bitcoin-kaivostoiminta luo valtavan hiilijalanjäljen. Kaivostyöläiset käyttävät arviolta 29,05 TWh sähköä vuodessa. Tämä on 0,13% maailman vuotuisesta energiankulutuksesta, mikä on yli 159 maata, mukaan lukien lähes koko Afrikka.

Yhdessä kaivostoiminnan kilpailuluokan kanssa Bitcoinin eksponentiaalinen kasvu on suurimmaksi osaksi syynä tähän rehottavaan energiankulutukseen. Yleinen julkinen huomio ja tapahtumamäärien kasvu ovat vain pahentaneet ongelmaa, kuten Bitcoinin energiankulutusindeksi arvioi, että kaivosvoiman menot kasvoivat 29,98% lokakuusta marraskuuhun.

Tällä eksponentiaalisella nopeudella kryptovaluutan meteorinen nousu saa kuluttaa enemmän energiaa kuin koko Yhdysvallat vuoteen 2019 mennessä.

Myötävaikuttavat tekijät

Energiakriisin perimmäisen syyn diagnosoimiseksi meidän on tutkittava Bitcoinin verkon kasvun ja sen kaivosmekaniikan välinen suhde.

Bitcoinin työtodistuksen mukaan kaivostyöläiset kilpailevat keskenään varmistaakseen jaetun konsensuksen (keinot, joilla Bitcoin kiertää) lohkoketjussa. Kaivostyöntekijät sitoutuvat laskentatehoonsa tarkistamaan verkon kautta lähetetyt tapahtumat.

Tätä varten tietokoneet ratkaisevat salauspalapelit, jotka suojaavat jokaisen tapahtuman, ja kun ne on ratkaistu, tallenna ne hashina julkisen pääkirjaan. Ensimmäinen kaivosmies, joka on suorittanut nykyisen lohkon, saa lohkopalkinnon Bitcoinissa.

BTC-siirto

Kuten kuvasta näet, työn todistamisen kilpailu luonne kannustaa kaivostyöläisiä sitoutamaan mahdollisimman paljon prosessitehoa lohkoketjuun. Mitä tehokkaampi kaivoslaitteesi on, sitä nopeammin pystyt ratkaisemaan tapahtumakoodaukset, sitä todennäköisemmin lopetat lohkon ja saat sen palkkiot.

Bitcoin-kaivostyöläiset

Bitcoinin lapsenkengissä oli tapana olla, että voit luotettavasti kaivaa näytönohjaimella tai tehtaalla suoritetulla tietokoneella. Mutta nuo päivät ovat kauan menneet. Kun lisää kaivostyöläisiä hyppäsi Bitcoin-kastikejunaan, kehitettiin kehittyneempi kaivosohjelmisto antamaan kaivostyöläisille etu. Tämä laitteistokilpailu huipentui sovelluskohtaiseen integroidun piirin (ASIC) louhintaan. TLDR-termeillä ASIC-kaivostyöläiset ovat prosessoreita, jotka ovat tehokkaampia ja tehokkaampia kuin suorittimet tai näytönohjaimet.

Ja he jättivät alkuperäiset kaivosmenetelmät tomuun. Vakavasti, jos yrität kilpailla ASIC-kaivoslaitteiden kanssa tietokoneella tai näytönohjaimella, se olisi kuin yrität voittaa Monacon Grand Prix -palkinnon vespalla.


Tässä vaiheessa edes yksi ASIC ei riitä kilpailemaan isojen liigan kaivospoolien kanssa. Suurimmat kaivososuuskunnat yhdistävät satoja ASIC-yhtiöitä massiivisten prosessoripoolien luomiseksi. Pysyäkseen kilpailukykyisinä muiden kaivostyöläisten kanssa, nämä altaat lisäävät laitteistojaan laitteisiinsa lisäämään yleistä hajautusvoimaa.

Luultavasti näet mihin tämä on menossa. Kaivoslautat vaativat tietysti sähköä, ja mitä kovemmin heidän on työskenneltävä, sitä enemmän virtaa he kuluttavat. Sellaisena todiste työn kilpailukannustimista johtaa aina energiankulutuksen eksponentiaaliseen kasvuun.

Ja tämä ei edes sisällä vaikeuksien lisääntymistä. Jokainen 2016 lohkoa kohden Bitcoin joutuu vaikeuksiin. Tämän säädön on tarkoitus skaalata lohkon vaikeudet vastaamaan kaivoshashraatteja siten, että kukaan kaivosmies ei ratkaise algoritmeja liian nopeasti imemällä prosessin kaikki lohkopalkkiot. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että mitä enemmän kaivostyöläisiä on verkossa, sitä vaikeampaa on ratkaista salatut algoritmit jokaisen säädön jälkeen. Tämä tarkoittaisi myös sitä, että kaivoslaitteiden on työskenneltävä kovemmin pysyäkseen kilpailukykyisinä, mikä kuluttaa vielä enemmän virtaa.

Aloitetaanko kuvan saaminen? Mitä enemmän ihmisiä ostetaan Bitcoiniin, sitä enemmän kaivostyöläisiä houkuttelee valuutta sen arvostamista varten. Enemmän kaivostyöläisiä tuo enemmän energiankulutusta kilpailuun ja kasvavan verkon myötä jokainen vaikeussäätö vain pahentaa energiankulutusta saamalla kaivostyöläiset työskentelemään.

Nyt kun olemme saaneet sen pois tieltä, käännetään tämä ongelma päähän ja tarkastellaan mahdollista ratkaisua.

Vaarnan todistamisen tapaus

Todiste panoksesta on vaihtoehtoinen algoritmi lohkoketjun hajautetun konsensuksen saavuttamiseksi. Se tuli näyttämölle vuonna 2012, kun Peercoin, NXT ja BlackCoin olivat ensisijaiset varhaiset käyttöönottajat.

Vaarnamallin alla ei ole kaivostyöläisiä. Sen sijaan ne korvataan validoijilla (tai väärentäjillä), jotka vastaavat tapahtumien validoinnista. Vahvistimet panevat tyypillisesti tietyn määrän todistusta panosvaluutasta kyseisen lohkoketjun ydinlompakkoon.

Kyseisen valuutan verkko voi sitten valita deterministisesti seuraavan lohkon muodostamiseksi. Valintamekanismi vaihtelee algoritmin mukaan, koska se voidaan valita sattumanvaraisesti tai muuttujien yhdistelmän perusteella, kuten kokonaisvarallisuus ja siihen käytetty aika.

poshash

On tärkeää huomata, että panoksen todistaminen ei tarjoa lohkopalkkioita, vain transaktiopalkkioita, joten teoriassa malli ei tuota samaa kilpailupulssia kuin todiste työjärjestelmästä. Vaikka saatat saada useammin valintoja ja suurempia transaktiopalkkioita, sitä enemmän olet sitoutunut, et yritä lyödä ketään lyöntiin kuten olisit Bitcoinin kanssa.

Todistamalla panoksen tarvitset vain tarpeeksi energiaa blockchainin ydinohjelmiston virran saamiseksi. Ei tarvitse tuhlata energiaa ASIC-järjestelmään ja salauksen hajautusohjelmaan. Palatakseni kilpailuanalogiaan, se muistuttaa palkinnon saamista auton käynnistämisestä sen sijaan, että käyttäisit sitä kilpailussa. Odotat jonossa lähtöportilla osallistumispokaaliasi, eikä sinun tarvitse huolehtia ylimääräisen kaasun tuhlaamisesta kilpailun loppuun saattamiseksi nopeammin kuin muut kilpailijat.

Pähkinänkuoressa todiste panoksesta vähentää merkittävästi energian käyttöä. Sen lisäksi, että se käyttää vähemmän energiaa kuluttavaa ohjelmaa, validoijien ei tarvitse nostaa ante-toisiaan vastaan ​​pysyäkseen elinkelpoisina kuten kaivostyöläiset todistavat työkonsensuksen. He eivät saa lohkopalkintoja, mutta heidän ei myöskään tarvitse kohdata törkeitä energiakustannuksia, joita kaivostyöläiset kohtaavat. Jos punnitaan todiste panoksen transaktiopalkkioista ilman sen merkittäviä toimintakustannuksia, se on verrattavissa työn palkkojen todistamiseen kustannuksiin, etenkin niille, jotka eivät pysty ylläpitämään kalliita kaivoslaitteita.

Todiste on Puddinissa

Toukokuussa Vitalik Buterin julkisti suunnitelmat Ethereumin lohkoketjun siirtämisestä Casper-nimiseen panosalgoritmiin. Toiseksi suurimpana salausjoukkona tämä kehitys on valtava vahvistus panosjärjestelmän todistamiseen.

Todiste panoksesta voi hyvinkin olla blockchainin tulevaisuus. Ethereumin muutos osoittaa yhtä paljon, koska Vitalik Buterin näkee arvon mekanismin eduissa, kun ne hyödyntävät Bitcoinin haittoja.

Bitcoinin energiakriisi on yksi ensimmäisistä todella merkittävistä kokeista, jotka kohtaavat kryptovaluutta, kun se etenee kohti julkista näkyvyyttä. Tällaiset sudenkuopat ja esteet ovat odotettavissa tällaisessa syntymässä olevassa tekniikassa, mutta koko yhteisön vastuulla on sopeutua näihin koettelemuksiin. Ei ole mitään syytä ajatella, että työn puutteiden korjaamisen pitäisi vaarantaa uskomme Satoshi Nakamoton luomiseen – päinvastoin. Jos haluamme nähdä Bitcoinin onnistuvan, meidän on pysyttävä valppaina kritiikissämme ja ennakoivissa ratkaisuissamme, koska nykyisessä muodossaan Bitcoin on tulossa kestämättömäksi lähitulevaisuudessa.

Ehkä todiste panoksesta voisi estää Bitcoinin itsesabotaasista. Jos Ethereumin algoritmimuutos merkitsee mitä tahansa, sen pitäisi olla selkeä signaali kryptoyhteisölle, että todiste työstä ei voi säilyä sen nykyisessä tilassa.

Kysymys kuuluu, mukautuvatko markkinat?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me