Viime aikoina tarkastelimme muutamia tarinoita siitä, kuinka joistakin ihmisistä tuli bitcoin-miljonäärejä. Vaikka tämä feat on vaikuttava, on olemassa muutamia ihmisiä, jotka kilpailevat tulemasta osaksi vielä vaikeampaa bitcoin-miljardöörien ryhmää.

Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamia tarinoita kryptovaluutan rikkaimmista ihmisistä. Tutkimme myös joitain riskejä, joita erittäin rikkaat ottavat, ja joitain mahdollisia hyötyjä, joita he toivovat saavansa.

Jihan Wu – Bitcoin Mining

Jihan Wu on Bitmainin, maailman johtavan bitcoin-kaivoslaitteiden yrityksen, toimitusjohtaja. Vaikka yritys on ollut toiminnassa vasta vuodesta 2013, se pystyi tuottamaan 2,5 miljardin dollarin tuloja pelkästään vuonna 2017. Wu mukaan, suurin osa tuloista syntyy kaivoslaitteiden suorasta myynnistä bitcoin-kaivostyöläisille. Bitmainilla on myös muita tulonlähteitä, kuten BTC.com ja AntPool, kaksi merkittävää bitcoin-kaivospoolia, joiden osuus on 40% maailman Bitcoin-kaivoksista. Kaikki tämä on asettanut yrityksen yksityiseen arviointiin missä tahansa välillä 9 miljardia dollaria ja 12 miljardia dollaria. Wu ja toinen perustajista, toinen toimitusjohtaja Micree Zhan omistavat noin 60% Bitmainista.

Jihan Wu

Jihan Wu

Kaivosjätiksi tulemisen riskit

Koska kryptovaluuttamarkkinat olivat melko uudet yrityksen perustamisen yhteydessä vuonna 2013, riskit olivat melko suuret. Monet näistä riskeistä lisääntyvät entisestään vuonna 2018. Esimerkiksi Bitmainin pääkonttori pysyy Kiinassa, vaikka salausvaluuttakaupan, kaivostoiminnan ja muiden mahdollisten esteiden kansallinen kielto.

Kiinassa ja muualla maailmassa sovellettavat määräykset eivät ole ainoa riski, joka Bitmainin on otettava huomioon.

Koko vuoden 2018 ajan on kasvanut merkittäviä projekteja, jotka ovat tehneet muutoksia konsensusalgoritmeihinsa ASIC-kaivostoiminnan torjumiseksi. Bitmainille äkilliset muutokset voivat tarkoittaa, että jotkut kaivoslaitteet (eli ASIC-kaivoslaitteet) voivat vanhentua nopeasti ja vaikeita myydä. Tuotantokustannuksista riippuen yritys voi menettää vakavia rahamääriä joka kerta, kun projekti päivittää algoritmeja.

Lisäksi on vaikea ennustaa, onko kaivostoiminta konsensusalgoritmien tulevaisuus vai ei, kun monet projektit (eli Ethereum) ovat alkaneet siirtyä työn todistamisesta osuustodistukseen, mikä vähentää mahdollisesti tarvetta kaivoslaitteet.

Näistä riskeistä huolimatta Bitmainin perustajat ovat löytäneet menestystä ja saaneet bitcoin-miljardööri-aseman tulemalla suurimmaksi toimijaksi kryptovaluutan kaivosmarkkinoilla.

Investoiminen miljardööreiksi

Vaikka on mahdollista tulla bitcoin-miljardäriksi liittyvien teollisuudenalojen kautta, kuten kaivostoiminta, tai mahdollisesti tulemalla menestyväksi blockchain-projektin perustajaksi, sijoittaminen suoraan kryptovaluuttoihin näyttää olevan yksi yleisimmistä tavoista saada varallisuutta.

Kuten äskettäisessä artikkelissamme todettiin, tarinoita uusista pienistä sijoittajista, jotka rikastuivat kryptovaluuttainvestointien kautta, monissa tapauksissa sijoitukset olivat vain tuhansia dollareita. Vaikka on olemassa tarinoita, joissa ihmiset myyvät kaiken omistamaansa sijoittamaan kryptovaluuttoihin, sijoitettujen varojen yhteenlaskettu määrä on edelleen pieni verrattuna joihinkin erittäin rikkaisiin sijoittajiin.

On olemassa muutamia esimerkkejä siitä, että ihmiset, jotka ovat jo erittäin rikkaita fiat-valuuttavarastojen suhteen, ovat päättäneet sijoittaa voimakkaasti kryptovaluuttoihin. Yksi esimerkki tästä on Alan Howard. Huolimatta siitä, että Howardin nettovarallisuus on jo arvioitu 1,35 miljardiksi dollariksi, Bloomberg on ilmoittanut maaliskuussa 2018, että Howard oli sijoittanut 400 miljoonaa dollaria. Näiden tilastojen mukaan tämä sijoitus on noin 30 prosenttia hänen Howardin varallisuudestaan. Tämä bitcoin-tarina on varsin mielenkiintoinen muutamista syistä.

bitcoin-miljardööri

Alan Howard

Ensinnäkin investoinnin ajoitus on välttämätöntä ymmärtää. Oliko Howard ostanut karhumarkkinoilla vai härkämarkkinoilla? Kun otetaan huomioon kryptovaluutan hintojen volatiliteetti, sitä voidaan pitää varsin riskialttiina jo varsin varakkaalle henkilölle panostaa suuresti kryptovaluuttaan. Ajoituksella voi olla suuri ero sen ymmärtämisessä, onko tämä onnistunut vai ei. Kummassakin tapauksessa tämä voi maksaa itsensä pitkäaikaiseksi sijoitukseksi.

Toiseksi tämä uhkapeli on tarina, joka on vastoin kertomusta, jonka monet erittäin varakkaat ihmiset ovat kertoneet kryptovaluutoista. Esimerkiksi molemmat Warren Buffett ja Bill Gates ovat arvostelleet kryptovaluuttoja.

Muut tunnetut kryptovaluutta-sijoittajat

Vaikka Howardin kryptovaluutta-sijoitus saattaa tuntua suurelta riskiltä jo varakkaalle henkilölle, on olemassa muutamia muita tapauksia, joissa miljonäärit ovat päättäneet ottaa samanlaisia ​​riskejä. Esimerkiksi Mike Novogratz (2,3 miljardia dollaria) ja Steven Cohen (11,4 miljardia dollaria) ovat myös sijoittaneet suuria määriä fiat-varoja kryptovaluuttoihin.

Steven Cohenin sijoitus tapahtui heinäkuussa 2018, mikä on tärkeää huomata, koska SEC johtui todennäköisesti siitä, että Eetteri ei ole turvallisuus. Vaikka päätöksellä ei ollut välitöntä vaikutusta Ethereumin lyhytaikaisiin hintoihin, tämä päätös mahdollisesti lievitti joitain riskejä suurten sijoittajien silmissä, mikä teki Ethereumista ja monista muista kryptovaluutoista houkuttelevampia kuin pitkäaikaiset sijoitukset. Erityisesti Cohen investoi useisiin erilaisiin kryptovaluuttoihin, Ripple on merkittävä poikkeusmahdollisuus johtuen spekuloinneista, että sitä voidaan mahdollisesti pitää arvopaperina tulevaisuudessa.

Steven Cohen

Steven Cohen

Bitcoin-miljardöörien vaikutus markkinoihin

Bitcoin-miljardööreiksi pyrkivien menestys tai epäonnistuminen on edelleen tärkeä tekijä kaikille sijoittajille.

Yhtäältä kryptovaluuttojen käyttöönotto jo fiat-miljardööreinä tai suurten salaukseen liittyvien yritysten perustaminen voi johtaa markkinoihin kohti yleisempää käyttöönottoa ajan myötä. Yksi asia, joka on otettava huomioon tarkasteltaessa kriittisen valuutan monta kritiikkiä, on se, ovatko kriitikot tai kannattajat sijoittaneet vai eivät. Viime kädessä saattaa olla hyödyllistä, että sinulla on muutama salausvaluutan mestari, joilla ei ole vain kiinnostusta markkinoilla, vaan se voi myös auttaa edistämään markkinoiden kasvua.

Toisaalta on edelleen mahdollista, että erittäin varakkaat voisivat luoda uudenlaisen varallisuuden keskittämisen merkkituotteille, minkä monet kryptovaluutat alun perin luotiin estämään.

On mielenkiintoista huomata, kuinka bitcoin-miljardöörien luominen vaikuttaa markkinoiden tulevaan suuntaan. Vuodesta 2018 lähtien olemme nähneet kunnollisen sekoituksen Bitcoin-tarinoita sekä yksittäisiltä sijoittajilta että institutionaalisilta sijoittajilta, jotka ovat löytäneet menestystä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me