IDEX Exchange -katsaus

IDEX on Ethereum-pohjainen hajautettu pörssi, jossa on Ethereum- ja ERC20-merkkikauppapareja. Kuten EtherDelta, se käyttää älykkäitä sopimuksia, joiden avulla käyttäjät voivat hallita yksityisiä avaimiaan ja käydä kauppaa suojatussa, peer-to-peer -ympäristössä. Siinä on myös Ledger Nano S- ja Meta Mask Wallet -integraatiot, turvallisemmat vaihtoehdot rahaston hoidolle kuin yksityisen avaimen manuaalinen syöttäminen.

Toisin kuin EtherDelta (tai muut DEX: t), IDEX käyttää älykkäitä sopimuksiaan hallitsemaan tapahtumia käyttäjilleen. Kirjaudut edelleen sisään tapahtumaan yksityisellä avaimellasi, mutta pörssi itse lähettää tapahtuman Ethereumin estoketjuun puolestasi. Tämän avulla vaihto voi päivittää tilisaldot ja tilauskannat reaaliajassa, samalla kun se hallitsee verkkotapahtumien kulkua kitkan vähentämiseksi. Tämä antaa IDEX: lle käyttäjäkokemuksen keskitetystä vaihdosta uhraamatta hajautetun vaihdon turvallisuutta ja käyttäjän hallintaa.

Kuinka IDEX toimii

Kuten useimmissa Ethereum-käyttöisissä DEX-laitteissa, älykkäät sopimukset ovat IDEX-pelin nimi. Hallinnoit kaikkia varojasi pörssin älykkään sopimuksen avulla, ja niin kauan kuin kenelläkään muulla ei ole yksityistä avainta, varoihisi ei voida koskea, kun ne on tallennettu sopimukseen, ellet kirjaudu niihin.

Kun olet vaihdossa, huomaat, että kaikki tarvitsemasi kauppa on heti edessäsi. Lompakon saldot, kaupankäyntikaavio, tilauskanta, kaupankäyntiparit ja muut työkalut näkyvät kaikki yhdellä sivulla. Aluksi saattaa tuntua ylivoimaiselta, kun kaikki tämä on niputettu yhteen, mutta käymme läpi kaikki komponentit alla – ja jos kaikki on yhdellä sivulla, se todella muuttaa tuulen.

IDEX-vaihto

Ensinnäkin sinun on talletettava varat pörssin älykkääseen sopimukseen aloittaaksesi. Oikeassa yläkulmassa on tili dropbox, jonka avulla voit integroida uuden lompakon tai luoda sellaisen keskuksen kautta. Jos päätät luoda sellaisen, vaihto tuottaa sinulle yksityisen avaimen ja Wallet Keystore -tiedoston. Olitpa luomassa uutta lompakkoa tai käyttämässä vanhaa, sinulla on neljä tapaa avata lompakko pörssissä:

  1. Avaintallennustiedosto: Voit ladata yksityisen avaimen suoraan KeyStore-tiedostolla pörssissä luomallesi Ethereum-osoitteelle tai muuten.
  2. Manuaalisesti syötetty yksityinen avain: Voit halutessasi syöttää yksityisen avaimen manuaalisesti Ethereum-osoitteen varojen avaamiseksi.
  3. MetaMask: Voit avata MetaMask-lompakon lukituksen ja käyttää sitä vaihdon kautta.
  4. Ledger Nano S: Voit integroida Ledger Nano S: n vaihtoon ja tallettaa varoja suoraan siitä.

IDEX-lompakot

Laitteiston lompakon integrointi on yksi suurimmista lisäeduista hajautetun vaihdon käyttämisessä, kuten IDEX. Ledgerin käyttäminen kaupankäyntiin IDEX: ssä eristää sinut riskeiltä, ​​kuten haittaohjelmilta ja tietojenkalasteluhyökkäyksiltä. Meta Mask suojaa sinua tietojenkalasteluhyökkäyksiltä, ​​mutta ei haittaohjelmilta ja niin edelleen EtherDelta DNS-hakkerointi näytti meille, että yksityisten avainten syöttäminen manuaalisesti jättää varasi kypsytetyksi tietojenkalasteluun ja on haavoittuvin vaihtoehto varojen saamiseen.

Kun olet saanut rahasi käteesi pörssissä, sinun on talletettava ne pörssin älykkääseen sopimukseen. Näyttää siltä, ​​että se on typerä ylimääräinen askel, mutta se on itse asiassa sinun eduksesi, koska tämä älykäs sopimus pitää rahasi turvassa kaupankäynnin aikana ja antaa pörssin lähettää tapahtumia suoraan verkkoon. Voit tallettaa lompakostasi pörssiin sivun yläreunassa olevan Pikatase-välilehden kautta ja säätää tämän tapahtuman kaasun hintaa vapaa-ajalla.

IDEX-pikasaldo

Kun olet saanut varoja pörssiin, voit aloittaa kaupankäynnin. IDEX: n avulla voit luoda markkina- / limiittitilauksia, ja toisin kuin muut DEX: t, voit peruuttaa kaupat maksamatta kaasua.

Täällä IDEX erottaa itsensä hajautetusta miljööstä. Voit peruuttaa IDEX-kaupat maksamatta ylimääräistä, koska pörssi suorittaa kaikki kaupat. Kun siis kirjaudut sisään kauppaan, suostut tekemään kyseisen kaupan, mutta pörssin älykäs sopimus vastaa sen lähettämisestä verkkoon, joten kunnes kauppa on lähetetty kaivettavaksi, voit pyytää pörssiä peruuttamaan sen.


Jos olet joskus yrittänyt täyttää tilauksen EtherDelta -palvelussa, sinulla on riski, että tapahtuma epäonnistuu. Joskus tilauksia vaatii useampi kuin yksi osapuoli, ja koska tilauskantaa päivitetään vasta, kun tapahtuma on käsitelty verkossa, vanhentunut tilauskanta voi johtaa siihen, että käyttäjät yrittävät tehdä kauppoja jo täytetyillä tilauksilla. IDEX: n järjestelmä parantaa tämän päänsäryn päivittämällä tilauskannan reaaliajassa tilauksen täyttämisen jälkeen. Tämä malli tarjoaa käyttäjille käyttäjän hallitseman rahan edun vasta päivitetyn tilausjärjestelmän avulla, jonka he löytävät keskitetystä pörssistä.

IDEX-tilin suojaus

Yleensä hajautetuissa keskuksissa on suojauspuskureita, joita keskitetyt keskukset suunnittelun mukaan eivät tue. IDEX ei ole poikkeus. Pörssi itsessään toimii solmuna Ethereum-verkossa, joten se on täynnä kaikkia lohkoketjuverkon käyttäjille tarjoamia suojauksia.

Lisäksi pörssin älykkäät sopimukset pitävät varat lukittuna, kunnes yksityinen avain allekirjoittaa kaupan niiden siirtämiseksi. Voisit pitää rahasi pörssissä äläkä hikoile sen vaarantumisen vuoksi, kuten olemme nähneet liian monta kertaa keskitettyjen kanssa. Syynä on, että hakkeri ei pääse epäonnistumaan varojen hyödyntämisessä. Kaikki varat pidetään älykkäinä sopimuksina Ethereum-lohkoketjussa, joten ei ole uhkaa, että joku hakkeroisi lompakonvarantoon, koska IDEX ei pidä käyttäjän varoja yhdessä.

Ledger Nano S -integraatio on toinen IDEX: n tärkeimmistä eduista, ja pörssin yleisen hajautetun rakenteen ansiosta se tarjoaa yhden turvallisimmista kaupankäyntikokemuksista siellä..

Ainoa asia, josta sinun on huolehdittava turvallisuuden kannalta, on se, että IDEX-verkkotunnuspalvelun tarjoaja vaarantuu ja hakkeri kaapaa sen URL-osoitteen. Näimme tämän tapahtuvan Ether Deltaan, mutta jos jotain tällaista tapahtuisi, rahasi ovat turvassa, kunhan et kirjoita yksityisiä avaimiasi manuaalisesti väärennettyyn verkkosivustoon.IDEX-markkinat

IDEX-kauppaparit

Kuten käyimme aiemmin läpi, vaihto koskee yksinomaan Etherum- ja ERC20-rahakkeita. Sinulla ei siis ole pääsyä mihinkään Ethereum-perheen ulkopuolelle, mutta silti sinulla on paljon vaihtoehtoja.

Lisäksi, kuten EtherDelta, IDEX: ssä on usein rahakkeita ICO: nsa varalta ennen kuin ne osuvat keskitettyyn pörssiin, jolloin voit päästä sisään ennen kuin jokin osuu enemmän volyymia olevaan pörssiin.

IDEX-palkkiot ja rajoitukset

IDEX veloittaa 0,1%: n maksun markkinatakaajilta (niiltä, ​​jotka tekevät likviditeettiä luomalla uuden tilauksen tilauskannalle) ja 0,2%: n maksuista (jotka ottavat likviditeetin täyttämällä jo kirjassa olevan tilauksen). Takaajat ovat myös vastuussa tapahtuman kaasumaksun maksamisesta, IDEX-prosessissa käydään sitä yksityiskohtaisemmin UKK-sivu:

“Markkinoiden takaajat ovat vastuussa kuhunkin kauppaan liittyvistä kaasumaksuista. Suunnittelumme vuoksi pörssin on maksettava tämä eetterihintainen kaasumaksu lähetettäessä kauppaa verkkoon ja vähennettävä se sitten markkinoiden ottajan saldosta. Kun vaihdat rahakkeita eetteriksi, vähennetty etyylimäärä vastaa kaasumaksun määrää. Eetteriä vaihdettaessa rahakkeisiin IDEX vähentää vastaavan määrän rahakkeita ETH: n hinnan perusteella. Tämä hinta lasketaan käyttämällä viimeisten 10 kaupan keskiarvoa.

Ethereumin kaasun hinnat ovat nousseet ja usein tämä maksu on korkeampi kuin IDEX: n 0,2 prosentin vaihtopalkkio. Nämä korkeat kaasun hinnat ovat johtaneet siihen, että otamme käyttöön tilausten vähimmäismäärät yrittäen vähentää käyttäjiemme kustannuksia. “

Täten takaajamaksu voi olla yli 0,2% verkon liikenteestä riippuen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikkien tilausten on oltava vähintään 0,15 ETH valmistajille ja 0,05 ottajille, jotta pörssi pystyy hallitsemaan maksutapahtumia tehokkaasti. Lisäksi Ethereumille ja rahakkeille on vähintään 0,04 ETH-nostomäärä. IDEX: llä ei ole kaupankäynti- tai nostorajoituksia.

IDEX-asiakastuki

Vaihdossa on chat-ruutu, jossa sekä käyttäjät että tukitiimi voivat vastata kysymyksiin ja huolenaiheisiin. Pörssi UKK-sivu on myös melko perusteellinen ja kattava. IDEXin perustajat Alex ja Phil Wearn ovat myös aktiivisia projektin subreddit ja yleensä vastata nopeasti asiakkaiden kysymyksiin ja valituksiin.

Sivustolla on myös a Yhteydenottolomake tiimin tavoittamiseksi ja linkki IDEX: n sähke.

IDEX-yhteisön mielipide

IDEX ei ole ollut liian kauan, joten sen tukijayhteisö kasvaa edelleen eikä läheskään keskitettyjen kilpailijoiden koko.

Siitä huolimatta vaihto saavutti äskettäin virstanpylvään 50 000 käyttäjälle, mikä on vaikuttava merkki 5 kuukautta sitten lanseeratulle DEX: lle. Lisäksi useimmat IDEX-ohjelmaa käyttävät käyttäjät suhtautuvat myönteisesti kokemukseen, ja jotkut sanovat, että se on yleisesti parempi vaihtoehto EtherDelta.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan IDEX noudattaa kasvavaa mainettaan EtherDeltan houkuttelevampana pikkuveljänä (ehkä vähän pätee vain ikään, sillä IDEX tosiasiassa ylittää EtherDeltan kaupankäynnin volyymi). Kaksikerroksinen tapahtumien selvitysmalli kiertää samoja karhuja, jotka vaivaavat EtherDelta-järjestelmää, ja se tekee yleensä helpommasta, vähemmän turhauttavasta kaupankäyntikokemuksesta.

Silti tällä mallilla on haittoja, nimittäin se, että se ei vaihda täysin luotettavasti. Hallitset edelleen yksityisiä avaimiasi, mutta luotat vaihtoon suorittaaksesi kauppoja puolestasi, jättäen prosessin viimeisen vaiheen hieman keskitetyksi. Onneksi IDEX on ottanut käyttöön AURA-tunnuksen ja heidän uuden panostusmallinsa ongelman ratkaisemiseksi, joten odota vaihdon hajautumista entisestään vuoden 2018 edetessä.

Ethereumin estoketjuun nähdään edelleen kuten kaikki Ethereumin käyttämät DEX-laitteet, ja verkko-ongelmien aikana käyttäjät voivat kohdata ongelmia. Kaiken kaikkiaan IDEX: n suunnittelu lieventää kuitenkin monia ongelmia, joita verkon ruuhkautuminen voi aiheuttaa DEX: lle, ja sen käyttökokemus / käyttöliittymä on puhtaampaa kuin sen kilpailija. IDEX on nouseva tähti hajautetussa vaihtotilassa, ja jos pidät EtherDeltasta, mutta löydät itsesi innostuneeksi sen käytöstä, kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me