Luno, melko sopiva nimi vaihdolle, jolla on taipumus kaapata yksi kryptovaluutan puhutuimmista lauseista “Kuuhun!”. Vaihto on suhteellisen tuntematon Amerikassa ja Euroopassa asuville kryptovaluutta-harrastajille. Tässä Luno-katsauksessa tutkimme kuitenkin joitain alueita, joilla he työskentelevät, sekä kaupankäynnin etuja ja haittoja tämän tulevan krypto-valuutanvaihdon kanssa.

Luno perustettiin vuonna 2013 Etelä-Afrikassa ja toimii nyt yli 40 maassa ympäri maailmaa. Yhtiön käyttäjäkunta on kasvanut dramaattisesti parin viime vuoden aikana Bitcoinin valtavan kasvun ja käyttöönoton rinnalla. Lunolla on noin 2 miljoonaa asiakasta ja hän on tähän mennessä käsitellyt yli 2 miljardia dollaria maksuja.

Luno Avaintiedot

Kuinka se toimii

Luno-arvostelu. Luno-kirjautumisprosessi

Luno-kirjautumisprosessi

Luo tili

Luno-tarkistuksen aikana perustimme tilin ja käyimme läpi tavanomaiset rekisteröinti- ja turvatoimet. Prosessi oli melko yksinkertainen. Luno, kuten useimmat nykypäivän vaihdot, ilmoittaa sinulle kaikista kirjautumistasi epäilyttävistä toiminnoista

Kojelauta

Kojelauta on melko hyvin järjestetty, vaikka se ei ole kaikkein vaikuttavin mitä olemme nähneet verrattuna joihinkin muihin vakiintuneisiin pelaajiin. Joten, jos aiot käydä kauppaa välittömästi, ota käyttöön kaksivaiheinen todennus (2FA) asetukset pitäisi olla ensimmäinen käyntisatama.

Sisään lompakot, Löydät pääsyn sekä fiat- että kryptovaluuttarahastoihisi. Varojen tallettaminen ja nostaminen pankkitileille ja pankkitileiltä oli kakku ja varojen lähettäminen ja vastaanottaminen digitaalisten lompakoiden välillä oli vielä helpompaa, kiitos tietenkin blockchain-tekniikan.

Luno Exchange

Luno-kaupankäyntialusta on melko yksinkertainen verrattuna muihin tarkistamiin alustoihin. Sinulla on kuitenkin edelleen käytettävissäsi tavalliset työkalut. Ne sisältävät tilaa kirja, yksinkertainen kartoitus, tilaustoiminto ja viimeaikaisten kauppojen luettelo.

Tilauksen tekeminen tiettyyn hintaan tilauslaatikon kautta on helppoa. Markkinatilauksen tekeminen ei kuitenkaan ole yhtä intuitiivista. Paras tapa tehdä tämä on napsauttaa tilauskannan tai viimeisimpien kauppojen viimeisintä hintaa, jotta saat tarkan hinnan. Tämä voi olla potentiaalinen ongelma aktiivisille kauppiaille, jotka haluavat päästä säännöllisesti sisään ja ulos positioista.

Yksi ominaisuus, jonka haluaisimme lisätä, on mahdollisuus ostaa Ethereumia suoraan kansallisena valuuttana. Tällä hetkellä sinun on ostettava Bitcoin ensin, ennen kuin vaihdat sen Ethereumiin.

Luno-arvostelu. Aloita kauppa Luno-salausmarkkinoilla

Aloita kauppa Luno-salausmarkkinoilla

Valitettavasti karttapaketti ei tarjoa pitkäaikaisia ​​tietoja useimmille kryptovaluuttapareille. Tämä johtuu todennäköisesti Lunon rajallisesta tietosyötteestä. Muista, että suurin osa kryptovaluuttapareista mitataan Yhdysvaltain dollareina dollarin varantotilan vuoksi. Tämän seurauksena paikallisten valuuttaparien tietojen pitäisi parantua ajan myötä, kun lisää käyttäjiä lisätään alustalle.

Kokeneempi kauppias voi haluta käyttää edistynyttä kaupankäyntialustaa, kuten TradingView, seuratakseen kansainvälisiä hintoja. Meillä on loistava aloitusopas TradingView’n kartoittamiseen, kun olet valmis siirtämään kaupankäynnin seuraavalle tasolle.

Välimiesmenettely

Välimiesmenettely on termi, jota käytetään kuvaamaan saman omaisuuden eri hintoja eri paikoissa. Esimerkiksi, jos seuraat Bitcoinin hintaa USD: nä (USD) eri pörsseissä maailmanlaajuisesti, huomaat todennäköisesti, että ne eroavat toisinaan huomattavasti.

Huomasimme, että Bitcoinin hintaero oli Lunolla melko suuri muutamina päivinä verrattuna muihin. Siksi kauppiaiden tulisi pitää tämä mielessä Luno-palvelua käytettäessä. Muista myös, että ei ole keskusviranomaista, joka asettaa kansainvälisiä kryptovaluuttojen hintoja, koska ne määräytyvät kysynnän ja tarjonnan perusteella.

Tuetut valuutat

Tällä hetkellä Luno tukee vain seuraavissa valuutoissa olevia tilejä:

 • Euro ()
 • Indonesian rupia (IDR)
 • Malesian ringgit (MYR)
 • Nigerian Naira (NGN)
 • Etelä-Afrikan randi (ZAR)

Mobiilikauppa & Lompakko-sovellus

Matkalompakko on mukava lisä Luno-työkalupakettiin. Sovelluksessa oli melko helppo navigoida ja siirtää varoja. Karttasovellus on kuitenkin samanlainen kuin työpöytäversio, koska se on vähän liian yksinkertainen. Käyttöliittymä voi tehdä uudistuksen tulevissa päivityksissä.

Luno-arvostelu. Luno-sovellus näyttää melko helppokäyttöiseltä

Luno-sovellus näyttää melko helppokäyttöiseltä

Pidä mielessä, että kehittyvillä markkinoilla matkapuhelimet ylittävät selvästi minkä tahansa muun Internet-yhteyden muodon. Tulevaisuuden liiketoimintaa hoidetaan tien päällä älypuhelimen avulla. Pörsseillä, jotka tarjoavat erinomaisia ​​mobiilisovelluksia asiakkailleen, on suuri etu.

Kaupankäyntimaksut

Lunon kauppamaksut riippuvat maastasi ja tuetusta kansallisesta valuutasta. Eurooppalaisten ja indonesialaisten asiakkaiden palkkiot ovat varsin kilpailukykyisiä, ja ne ovat 0,20% ja 0,25%. Vaikka muut sijainnit ovat kalliimpia.

Tämä on sääli, koska se ei vertaa sitä suotuisasti muihin vaihtoihin. Nämä palkkiot laskevat melkein varmasti, kun kryptovaluuttateollisuus kypsyy ja kilpailijat saapuvat paikalle.

Luno-arvostelu. Lunon kaupankäyntimaksujen erittely

Lunon kaupankäyntimaksujen erittely

Tallettaa & Nostomaksut

Talletus- ja nostomaksut ovat yleensä varsin kilpailukykyisiä. Mutta muista, että jos siirrät salauksesta Luno-salauslompakkoosi, kyseisestä lohkoketjusta peritään maksuja. Tässä on esimerkki Ethereumin lohkoketjusta. Löydät myös yksityiskohtaisen kuvauksen Luno-maksurakenteesta verkkosivusto.

Saatavilla olevat kryptovaluutat

Ehkä suurin haittapuoli Lunon käytössä on rajoitettu määrä käytettävissä olevia kryptovaluuttoja. Tähän mennessä ne tarjoavat kauppaa vain Bitcoinilla ja Ethereumilla. Tämä sopii kuitenkin muiden vakiintuneiden yritysten, kuten Coinbase ja Gemini, malliin. Nämä yritykset haluavat käydä kauppaa arvostetuilla kolikoilla ja luoda suotuisat suhteet sääntelyviranomaisiin.

Näistä eduista huolimatta olisi todennäköisesti Lunon edun mukaista lisätä tunnettujen kolikoiden tarjontaan ja houkutella uusia asiakkaita.

Siirtorajat

Kuten tavallista, päivittäiset siirtorajat riippuvat tilisi vahvistustasosta. Tasolla 1 on matala enimmäismäärä kaikille nostoille ja talletuksille. Oletettavasti tämä tulee olemaan ensimmäistä kertaa sijoittajille, jotka haluavat kastaa jalkansa kryptovaluuttamarkkinoilla.

Taso 2 tarjoaa runsaan talletus- ja nostosumman kuukausittain ja taso 3 on sijoittajille, jotka käyvät kauppaa / siirtävät säännöllisesti suuria määriä kryptovaluutta:

Luno-arvostelu. Lunon kaupankäyntirajat

Lunon kaupankäyntirajat

Taso 1 vaatii henkilötietoja, kun taas tasot 2 ja 3 vaativat tiukempaa dokumentointia KYC (Tunne asiakkaasi) -asetusten mukaisesti. Huomionarvoisinta on, että Luno tarvitsee valtion myöntämä henkilötodistus ja todiste osoitteesta ylemmille tasoille.

Kryptovaluutalle ei näytä olevan rajoituksia vain nostot ja talletukset.

Yrityksen luottamus

Pienellä kaivamisella huomasimme, että yritys sai salaista yhteisöä monipuolisissa arvosteluissa johtuen tilien estämisestä. Turvallisuus on ollut ongelma keskitetyssä vaihdossa viime vuosina, joten tämä voi olla syy siihen, että Luno pelaa sitä erittäin turvallisesti. Tukitiimi on kuitenkin reagoinut nopeasti huolestuneisiin käyttäjiin useilla Luno-tarkastussivustoilla.

Rahaston vakuus

Lunon turvallisuus on melko vakaa, ja toimia toteutetaan eri tasoilla:

 1. Varastointi
 1. Suurin osa asiakasvaroista pidetään kylmävarasto tai kylmä lompakko tilit. Nämä tilit eivät ole jatkuvasti yhteydessä Internetiin ja ovat moniallekirjoituksia, joten yhdellä henkilöllä ei ole koskaan täydellistä pääsyä tileille
 2. Kuuma lompakko (aina yhteydessä Internetiin) -tilit käyttävät myös useita allekirjoituksia, jotta asiakkailla on välitön pääsy Bitcoin-varoihin, jos ja kun he tarvitsevat niitä. Lisäksi yksi avaimista on BitGo, riippumaton kryptovaluuttatilien ylläpitäjä.
 • Todennus

  1. Salasanat tallennetaan hash-muodossa
  2. Kaksivaiheinen todennus (2FA) on saatavana ylimääräiseksi suojaustasoksi. Suosittelemme, että otat tämän vaihtoehdon käyttöön kaikilla kryptovaluuttatileilläsi.
  3. Yrityksen periaatteet

   1. Kaikissa verkkopalveluissa ja viestinnässä käytetään suojattuja kerroksen protokollia ja salausta. Työntekijöillä ei myöskään ole pääsyä asiakasvaroihin. Lopuksi tilintarkastus tapahtuu säännöllisesti asiakkaiden varojen huomioon ottamiseksi.
   2. Tietosuoja – pääsy henkilötietoihin perustuu tietotarpeeseen ja sitä valvotaan tarkasti.
   3. Muista myös, että Luno on keskitetty vaihto ja on siksi kohteena hakkeroinnille ja petoksille. Keskitetyt pörssit varastoivat suuria määriä salausta muutamassa paikassa. Jos olet suuri kryptovaluuttojen ostaja ja / tai pitkäaikainen haltija, suosittelemme, että säilytät virtuaalivaluuttasi laitteistolompakossa, jossa voit hallita avaimesi ja varojasi täysin.!

    Asiakaspalvelu

    Mistä voisimme kerätä asiakastukitiimi reagoi melko nopeasti arvostelusivustoilla ja sosiaalisessa mediassa. Estettyjen tilien lukumäärä on kuitenkin huomattava huolenaihe. Viime vuosien valtava kiinnostus kryptovaluuttaan on todennäköisesti aiheuttanut jonkin verran painetta Lunon tukijärjestelmiin. Seurauksena on, että lisäresursseilla ja kokemuksella nämä asiat pitäisi silittää.

    Päätelmä: Luno Review

    Luno lisää mukavan kosketuksen heidän palveluunsa säännöllisen toiminnan kautta sosiaalisen median kanavissa ja heidän blogissaan. Koska markkinointi antaa myös vaikutelman ammattimaisuudesta, tämän pitäisi antaa heidän jatkaa käyttäjien määrän kasvamista parin seuraavan vuoden aikana.

    Varojen siirtäminen fiatin ja salauksen välillä Lunossa oli helppoa. Asiakkaat, joilla on vaikeuksia siirtää varoja kansainvälisesti, löytävät paikallisvaihdosta todellisen edun. Alusta on kaiken kaikkiaan hyvä valinta niille, joilla on muutama vaihtoehto kotimaassaan.

    Kuitenkin korkeat kaupankäyntimaksut joissakin paikoissa ja käyttäjien turhautuminen, joilla on estetty tili, ovat edelleen huolestuttavia Lunolle jatkossa. Jos he pystyvät käsittelemään nämä ongelmat nopeasti, he ovat edelleen vahva vaihto kehittyvien markkinoiden käyttäjille.

    Jos haluat lisätietoja ja päivityksiä, voit pitää yhteyttä Lunoon seuraavilla kanavilla:

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me