Bitcoin Cash to Hard Fork: 32 Mt: n lohkon koko & Älykkäät sopimukset

1. elokuuta 2017 Bitcoin Cash (BCH) syntyi kovana Bitcoin-haarukana (BTC) lähinnä sen vuoksi, että kehittäjät eivät olleet tyytyväisiä erillään todistajan ominaisuuteen.

Siitä lähtien Bitcoin Cash ja sen kannattajat ovat luoneet melkoisen ahdistuksen kryptovaluutta-maailmassa, etenkin yritykset kaapata Bitcoinin otsikko “todellisena bitcoinina”.

Nykyään Bitcoin Cash vastaanottaa oman kovan haarukan 32 Mt: n lohkokokoon tavoitteena lisätä käyttäjien omaksumista ja antaa käyttäjille nopeammat maksutapahtumat ja alentaa kustannuksia poistamalla skaalautuvuuden pullonkaulat.

Kommentoidaksemme tätä olimme yhteydessä BTC.comin liiketoiminnan johtajaan Alejandro de la Torreen. BTC.com koostuu yli 60 työntekijän tiimistä Amsterdamissa ja Pekingissä, ja rakensi avoimen lähdekoodin kaivosaltaan ja lompakon, jotka auttavat rakentamaan edelleen Bitcoinin hajautettua ekosysteemiä.

BTC.com tarjoaa mielenkiintoisen perspektiivin haarukalle, koska sen hankki äskettäin Pekingissä toimiva bitcoin-kaivosmies, ASIC-sirujen suunnittelija ja yhden suurimman Bitcoin-kaivosaltaan operaattori Bitmain..

Ehdotettu haarukka nostaisi Bitcoin Cashin lohkokokoa 8 Mt: sta 32 Mt: ksi, ja sen avulla kehittäjät voivat myös rakentaa älykkäitä sopimuksia Bitcoin Cash -verkon päälle.

Alejandro de la Torre

Alejandro de la Torre

Alejandro totesi eroja vuoden 2017 kovahaarukan ja nykyisen välillä.

Tällä kertaa se muistuttaa enemmän marraskuun kovaa haarukkaa, mutta hieman erilainen. Tämän päivän haarukka ei luo uutta kolikkoa eikä korjaa olemassa olevaa ongelmaa, vaan innovoi tiukasti kahdella tavalla. Ensimmäinen merkittävä muutos on lohkon kokorajoituksen kolminkertaistaminen 8: sta 32 MB: iin, mikä on tulevaisuuteen suuntautuva säätö suuremman transaktiotehon ottamiseksi lohkoa kohti. Minusta tuntuu paremmalta, että tämä lohkokoon kasvu tapahtuu nyt, kun taas Bitcoin Cashin käytöllä on vielä tapoja kasvaa, eikä myöhemmin, kun verkko on täydellä kaasulla.

Tämä suurempi lohkokoko antaa Bitcoin Cashille tilaa skaalata, mitä muut lohkoketjut ovat pyrkineet käsittelemään muilla tavoilla, esim. Salamaverkko ja todistus vaarnasta. Tämä tekee Bitcoin Cashista jonkin verran ainutlaatuisen, koska se yrittää ratkaista skaalausongelman konsensusprotokollakerroksessa säilyttäen kuitenkin työn todistusmallin.

Miksi Bitcoin Cash eikä toinen kolikko? Mitä tämä haarukka saavuttaa, mitä Bitcoin Cash ei voi?

BTC.com on kolikoiden agnostikko. Emme yritä sanoa, että sinun pitäisi ostaa Bitcoin Cash toisella kolikolla. Meillä on mielipide joistakin uusien tuotteiden ominaisuuksien eduista.


Esimerkiksi lohkon kokorajoituksen lisäys antaa Bitcoin Cashille suurimman lohkon kokorajoituksen kaikista suurista kolikoista. Tähän liittyy joitain potentiaalisia riskejä, joita Bitcoin Core -tiimi varoitti jo SegWit-haarukan päivinä, mutta tosiasia on, että helpoin tapa skaalata Bitcoin-verkkoa käyttämällä Proof of Workia on lisätä lohkokokorajaa, jotta enemmän tapahtumia lohkoa kohti.

Toinen tärkein ominaisuus, jonka näemme hyödylliseksi Bitcoin Cash -kehitysyhteisölle, on uusien ja joidenkin vanhojen op-koodien käyttöönotto, jotka mahdollistavat värilliset tunnukset, toisen kerroksen automatisoidut prosessit ja älykkäiden sopimusten komentosarjat.

Mitkä ovat lohkon koon jatkuvan kasvamisen haitat?

Lohkon kokoa rajoitettiin alun perin estämään DDOS-hyökkäyksiä tukkimasta verkkoa. Siksi teoriassa suuremmat lohkokoot voivat olla alttiimpia roskapostia vastaan.

Kuinka älykkäät sopimukset toimivat?

Lohkon koon kasvun jälkeen seuraava edistysaskele, jonka Bitcoin Cash esittää, on lisätä uusia ja ottaa käyttöön vanhat, aiemmin inaktivoidut kone-komentosarjatoimintakoodit tai yksinkertaisemmin ‘op-koodit’, jotka antavat kehittäjille työkaluja luoda älykkäät sopimukset.

Nämä konekoodit, joita Bitcoin Cash -yhteisö kutsuu “Satoshi Op-koodeiksi”, antavat kehittäjille mahdollisuuden luoda erityyppisiä metatietojen toteutuksia. Kehittäjät voivat kutsua näitä toimintoja kutsumalla “värillisiä kolikoita” tai edustavia rahakkeita. Nämä ovat tunnuksia, jotka voidaan merkitä tietyllä tavalla vastaamaan joukkovelkakirjoja, osakkeita, jalometalleja, hyödykkeitä ja mitä tahansa fyysistä tai virtuaalista esinettä.

Lopulliset ajatukset

Bitcoin Cash (BCH) on tällä hetkellä 4. suurin merkki, jonka markkina-arvo on noin 23,3 miljardia dollaria.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka Bitcoin Cash -haarukka etenee ja toivottavasti enemmän skandaaleja kuin ensimmäinen Bitcoin Cash -työntö.

Aika näyttää, pystyykö tämä ehdotettu kova haarukka tarjoamaan nopeammat transaktionopeudet, pienemmät kustannukset sekä älykkään sopimusominaisuuden ja ansaitsemaan korkean käytettävyyden kehittäjien, kaivostyöläisten ja käyttäjien keskuudessa.

Alejandro kommentoi maadoitettua optimismia: “On vaikea sanoa, mitä tästä uudesta toiminnasta voi tulla, mutta jos perustamme oletuksemme siihen, mitä Ethereum on pystynyt saavuttamaan toisesta kerroksesta, uskon, että se antaa Bitcoin Cashille paljon tilaa luovien ja tuottavien ideoiden kukoistamiseen. Tätä varten meidän on nähtävä, mitä Bitcoin Cash -yhteisön kehittäjät tekevät näille uusille toiminnoille, ja jos markkinat päättävät asettua tähän uuteen lohkokokoon, jota ei ole vielä ajettu mittakaavaan. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me