Joka kerta, kun teet uuden Bitcoin-kaupan, motivoituvat tehokkaat sisäiset uskomusjärjestelmät. Kun painat osta tai myy-painiketta, se kertoo paljon toiveistasi ja itsearvostuksen sisäisestä arvioinnista.

Kun kuulet nousevia (laskusuuntaisia) uutisia, sisäinen taloudellinen ja itsetuntoasi koskeva ehto voi jopa reagoida liikaa, mikä saa sinut käymään kauppaa liian aggressiivisesti tai arkaisesti. Bitcoin-kaupan psykologian perustiedot voivat auttaa pitämään kaupankäynti- ja sijoitusohjelmasi tasaisella kölällä.

Mikä on kaupankäynnin psykologia joka tapauksessa?

Kaupankäynnin psykologia on sisäinen itsetietoisuuden, itsekurin, itsearvostuksen, järkiperäisyyden ja vastuullisuuden tila, joka vaikuttaa kaikkiin kaupankäynti- ja sijoitustehtäviin ja päätöksiin, kuten:

 • Markkina-analyysi (tekninen ja / tai perustavanlaatuinen)
 • Sijainnin mitoitus ja tiliriski
 • Häviöiden hallinta
 • Voitto
 • Kaupankäynnin tulosten arviointi

Syvät psykologiset kysymykset aiheuttavat kaaosta

Jos sinulla on ratkaisemattomia psykologisia kysymyksiä, se vaikuttaa jollain tavalla negatiivisesti kaikkiin yllä oleviin kauppajärjestelmän osiin. Voit esimerkiksi suodattaa kaavio-analyysisi heikon itsetuntoosi. Tämä voi johtaa siihen, että otat yhden huonon kaupan järjestelyn toisensa jälkeen, mikä vahvistaa sisäisen kuvasi arvottomuudesta.

Tarve tukea perheesi voi saada sinut tekemään kauppoja, jotka ovat kolme kertaa suurempia kuin varovainen riskienhallinta sanelee. Ehkä kamppailet vakavien, ratkaisemattomien psykologisten ongelmien kanssa, jotka voivat aiheuttaa tuhoja pitkäaikaisessa Bitcoin-kaupankäyntisuunnitelmasi aiheuttaen sopimattomia kaupankäynnin päätöksiä, jotka maksavat sinulle rahaa.

Esimerkiksi, et ehkä jatkuvasti ota suuria, odottamattomia voittoja. Sen sijaan, että varaisit 10, 20 tai jopa 50 prosentin Bitcoin-voiton, voit antaa voittojesi liukastua toivoen, että hinnat nousevat edelleen. Voit jopa ratsastaa suuren voittajan alas kouruun ansaitsemalla ruma, turha menetys.

Apua on saatavilla

Jos Bitcoin-kaupankäyntisi kärsii tällaisista itsesabotoivista toimista, sinun on lopetettava kaupankäynti ja päästävä ongelman ytimeen. Menestyksesi Bitcoin-kauppiaana riippuu pelon ja ahneuden tunteiden hallinnasta. Mikä tahansa muu psykologiset kysymykset jotka saavat sinut harhautumaan harkitusta kaupankäyntitavastasi, on myös puututtava. On olemassa todellisia kauppiaspsykologeja, jotka voivat auttaa sinua erilaisten kirjojen, verkkolähteiden ja yksittäisten kauppiaiden neuvonnan kautta.

Jotkut kauppiaat ovat pelaajia, muistuttaa ihmisiä, jotka leikkivät näillä vedonlyöntisivustot, jotka eivät ole gamstopissa ilman kykyä lopettaa, mutta he eivät voi tai eivät myönnä sitä itselleen. Silloinkin kun heidän puolisonsa tai ystävänsä kertovat, että heillä on vakava ongelma, he kieltävät sen todellisuuden. Näytä heille kaavio heidän reaalimaailman Bitcoin-kaupankäynnin osakekäyrästään (yleensä negatiivinen, 45 asteen kulmakaltevuus tai huonompi), ja he antavat sinulle sata syytä, miksi asiat eivät ole niin huonoja. Heidän seuraava iso voittaja on tulossa pian. Älä edes vaivaudu mainitsemaan mitään rahapelaajille Bitcoin-kaupan psykologiasta. Säästä hengitystäsi.

Bitcoinin tai muiden markkinoiden pelaajat menettävät yleensä kaiken ennen kuin myöntävät tarvitsevansa apua.

bitcoin-kaupan psykologia

Bitcoin-kaupankäynnin menestys alkaa terveellä kaupankäynnin psykologialla. Käsittele ratkaisemattomia tunnekysymyksiä, ennen kuin ne voivat sabotoida kaupankäyntisi suorituskykyä. Kuva: geralt Pixabaystä

Itsekuri ja Bitcoin-kaupankäynnin menestys

Bitcoin on erittäin epävakaat markkinat. Markkinoiden epävakaus itsessään on joukkojen pelkoa ja / tai ahneutta ilmentävä kauppiaiden keskuudessa. Jos sinulla on vähän hallintaa tunteistasi, olet todennäköisesti tekemässä irrationaalisia kaupankäyntipäätöksiä. Ja teet niistä todennäköisesti epäsopivimpia aikoja.

Esimerkiksi 14. marraskuuta – 15. joulukuuta 2018 Bitcoin laski 50 prosenttia. Talousuutisten otsikot auttoivat vahvistamaan Bitcoinin vakavien karhumarkkinoiden aiheuttamaa kipua. Oletetaan, että olit käteisellä 15. päivänä ja sinulla ei ollut uutta myynti- tai myyntisignaalin vilkkumista. Useimmat Sinulla on ollut itsekuria, jota tarvitset pysyäksesi kaupankäyntisignaaleissasi ja kauppasuunnitelmassa. Järkevä valinta olisi ollut odottaa kärsivällisesti uutta, kelvollista kauppasignaalia.

Pelko menettää, täytyy korvata tappiot

Olet kuitenkin menettänyt rahaa viimeisillä Bitcoin-kaupoillasi. Et halunnut antaa kolikon laskusuuntauksen tarjoaman (mutta ei taatun) voittomahdollisuuden päästä eroon hyppäämättä. Loppujen lopuksi, koska uutiset olivat niin kauhistuttavia, lopputulos oli varmasti viisas valinta? Ehkä Bitcoin olisi pudonnut jatkuvasti, jolloin voit korvata kaikki viimeisimmät tappiot ja sitten jotkut. Pelko menettää mahdollinen 10 tai 20 prosentin lasku (ja ilman sinua kyydissä) voitti täysin rationaalisen pelkosi menettää suuria potentiaalisesti lyhyellä rallilla.

Jos kyseinen hypoteettinen skenaario kuvaa omaa sisäistä vakaumussysteemiäsi (menetyspelko, tarve palauttaa tappiot), mahdollisuutesi saavuttaa Bitcoin-kaupankäynti ja sijoitus menestys ovat vähäiset. Sallimalla tunteiden ja psykologisten tarpeiden ohittaa järkevä markkina-analyysisi sabotoit muuten järkevän kaupankäyntisuunnitelman. Sinulla voi olla paras mekaaninen kaupankäyntijärjestelmä maailmassa. Jos et kuitenkaan voi kurintaa itseäsi tekemään jokaisen kaupan ilman, että psykologiset ripustuksesi estyisivät, voit yhtä hyvin kutsua sitä lopettamaan nyt. Säästät itsellesi omaisuuden turhissa tappioissa. Saatat jopa säästää avioliittosi, perheesi taloutesi ja terveellisyytesi.

Logiikka ja fantasia

Tässä on toinen esimerkki sisäisistä uskomuksistasi ja haluistasi, jotka häiritsevät asianmukaista kaupankäynnin ajattelutapaa. Oletetaan, että perheesi talous on epätasaisessa kunnossa. Sinut lomautettiin hyvästä työstä kaksi vuotta sitten. Tuodat vain kolmanneksen kuukausittaisesta käteisestä, joka tarvitaan kotitaloutesi tukemiseen. Olet rahoittanut salaustilisi 25 000 dollarilla (suurin osa säästöistäsi) ja asettanut kohtuuttoman paljon toivoa kyvystäsi tasata 100 prosenttia kaupankäyntivoitoista joka vuosi.

Mitä kuvassa on vikaa, voit kysyä? Ensinnäkin, se voi viedä sinut useita vuosia, jotta sinusta tulee jatkuvasti kannattava Bitcoin-kauppias. Menetät todennäköisesti rahaa muutaman vuoden ajan, ennen kuin kaikki napsahtaa. Jopa jotkut ammattikauppiaat myöntävät räjäyttävänsä useita kaupankäyntitilejä ennen kuin ne ovat saavuttaneet meneillään olevan kannattavuus. Jotkut tunnetut hedge-rahastot (joista osa käy salausta) vain urheilevat keskimäärin 10-15 prosenttia vuodessa.

Tee tai kuole mielentila

Ja silti aiot ampua 100 prosentin voitoilla. Miksi? Koska sinun on muuten vaarassa mennä konkurssiin, kun säästösi haihtuvat. Kaupankäynti on tarpeeksi stressaavaa, vaikka käytössäsi olisi hyvä järjestelmä ja riskienhallinta, joka auttaa sinua tuomaan pekonia. Mutta asettaa taakka “minä on pakko tee 100 prosentin kaupankäyntivoitto vuodessa ”harteillesi ei ole vain viisasta, se on myös psykologisesti vaarallista ja asettaa sinut potentiaalisesti katastrofaalisiin tappioihin.

Kevennä

On välttämätöntä saada toivoa, mutta kun toivo muuttuu fantasiaksi, silloin Bitcoin-kauppias tarvitsee jonkin verran puuttumista. Valitse terapeutti viisaasti, mutta älä tee samaa virhettä kuin Rodney Dangerfieldin vanhemmat:

Kun olin nuori, vanhempani lähettivät minut lapsipsykologin luokse. Näin hänet neljä vuotta. Köyhä lapsi ei voinut auttaa minua lainkaan!

bitcoin-kaupan psykologia elää tarkkaavaisuudella

Kaupankäynti tietoisella, tietoisella ja vapaalla kaupankäynnistä voi avata uuden Bitcoin-kaupankäynnin kannattavuuden maailman sinulle. Kuva Lesly Juarez Unsplashista

Terveellisen Bitcoin-kaupan psykologian hoitaminen

 • Sammuta kaikki paitsi tärkeät rahoitusmarkkinoiden uutiset ja sosiaalinen media kaupankäynnin yhteydessä.
 • Käy kauppaa todistetulla mekaanisella järjestelmällä, älä kuumia vinkkejä tai mielipiteitä.
 • Hallitse tiukasti kauppakohtaista tiliriskiäsi. Pidä se enintään yhdellä tai kahdella prosentilla.
 • Käy kauppaa yhdellä markkinalla, yhdellä järjestelmällä ja vain yhdellä aikavälillä yhtenäisten tulosten saavuttamiseksi.
 • Säilytä realistiset odotukset Bitcoin-kaupankäynnistäsi.
 • Älä käy kauppaa henkilökohtaisen, perhe- tai yrityskriisin aikana.
 • Etsi hyvä kauppapsykologian mentori ja tutki heidän kirjojaan ja videoita.
 • Hakeudu ammattitaitoista apua tai puuttumista ratkaisemattomiin psykologisiin traumoihin ja ongelmiin.
 • Käytä paljon liikuntaa ja vältä roskaruokaa. Poista tupakan käyttö, jos mahdollista.
 • Jos sinulla on huume- tai alkoholikysymyksiä, lopeta kaupankäynti heti ja saa välitöntä apua.
 • Elää tyydyttävää elämää kaupankäynnin lisäksi, pidä turvallista psykologista etäisyyttä.
 • Älä vertaa kaupankäynnin onnistumista tai epäonnistumista henkilökohtaiseen arvoon.

Kaupankäynnin psykologia on monimutkainen, erittäin vivahteikas tutkimusala. Älä kuitenkaan anna sen pelotella sinua tutkimasta monia ilmaisia ​​verkkokauppipsykologian resursseja. Muutama pieni muutos sisäisessä uskomusjärjestelmässäsi voi olla kaikki mitä tarvitset Bitcoin-kaupankäynnin parantamiseksi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me