jihan wu twitterKuka on Jihan Wu?

Jihan Wu on Bitmainin perustaja. Alan kenties kannattavinta ja kiinteintä yritystä johtava Wu katsotaan melko voimakkaaksi ja vaikutusvaltaiseksi hahmoksi. Tämän voiman mukana tulee paljon vastuuta ja kiistoja. Wu on osoittanut olevansa älykäs liikemies, kukistanut haastajat ja luonut vertikaalisesti integroidun ja erittäin kannattavan yrityksen. Hän opiskeli Pekingin yliopistossa taloustieteitä ja psykologiaa. Ennen Bitmainia Wu oli rahoitusanalyytikko ja pääomarahastojen hoitaja.

Hän on kuitenkin myös keskellä Internet-keskustelua Bitcoin vs Bitcoin Cash. Jihan Wu on ollut hyvin suorapuheinen BCH: n tukemisestaan. Hänen hämmennyksensä haastavista argumenteista ja Internet-peikoista on johtanut moniin julkisiin kirosanoihin sosiaalisessa mediassa. Hän on vastustanut Bitcoin Core -kehittäjiä. Lisäksi huhut spekuloivat, että Wu käyttää BITMAINin vaikutusta kaivoslaitteistoihin ja kaivospooleihin vaikuttamaan BTC vs BCH -taistelun tulokseen.

Tämän erittäin näkyvän roolin ja suoran kannan vuoksi kuumissa asioissa Jihan Wusta on tullut eräänlainen roisto Bitcoin-yhteisössä. Bitcoinin kannattajat väittävät, että Wu käyttää epäoikeudenmukaisesti valtaansa kaivoslaitteistoissa ja -pooleissa, rajoittamalla pääsyä työkaluihin, joita Bitcoinin on kasvettava, ja uhmaamalla Satoshin vision avoimen lähdekoodin ja hajautetun eetoksen. Toisten mielestä Wua ymmärretään suurelta osin väärin, ja hänellä on oikeus käyttää vaikutusvaltaansa järjestelmään, johon hän uskoo. Tämän artikkelin lopussa tiedät toivottavasti tarpeeksi Wusta päättääksesi itse.

Bitmainin perustaja

Vaikka monilla cryptocurrency -yrityksillä on valtavat markkina-arvot ja suuret budjetit, harvat yritykset ovat kannattavia. Bitmain on valtava poikkeus tälle säännölle. Se on kenties maailman suurin kryptovaluuttayritys. Yritys on yksityisomistuksessa, joten on vaikea sanoa varmasti, mutta CNBC arvioi he ansaitsivat 3-4 miljardia dollaria tuloja pelkästään vuonna 2017. Se tekee Bitmainista yhtä suuren kuin muut valtavirran siruvalmistajat, kuten Nvidia.

Bitmain ei ollut aina niin suuri. Yritys aloitti toimintansa vasta 5 vuotta sitten, vuonna 2013. Jihan Wu tapasi Micree Zhanin, joka etsi sijoittajia start-upille blockchain-tilassa. Wu käänsi ensimmäisenä Bitcoinin valkoisen kirjan kiinaksi, ja hänet kiehtoi Bitcoinin sisäinen toiminta. Hän antoi Zhanille ajatuksen rakentaa erikoistuneita laitteita Bitcoin-kaivostoimintaa varten. Yhdessä he keräsivät pääomaa ja perustivat Bitmainin.

Kaivosliiketoimintamalli

Bitmainin alkuperäinen tarjous oli varhainen sovelluskohtainen integroitu piiri (ASIC), joka tarjosi paremman tehokkuuden Bitcoin-kaivostoiminnassa. Bitmain ei ollut kaukana ainoasta tämän ongelman parissa työskentelevästä yrityksestä, mutta Wu: n liiketoimintakyky johti älykkääseen päätökseen. Suurimman osan ASIC-yrityksistä ovat perustaneet ja johtaneet insinöörit, jotka halusivat pakata eniten kaivoskapasiteettia yhdeksi siruksi. Jihan Wu tajusi, että kokonaiskapasiteetti ei ollut kultakanta; se oli tehokkuutta. Varhaiset Antminer-sirut eivät olleet kilpailua voimakkaampia, mutta ne käyttivät vähemmän sähköä hashia kohden. Loppujen lopuksi tämä muutti Bitmainin ASIC: t toimivammiksi, kun taas kilpailun pelimerkit olivat kalliimpia käyttää ja skaalata.

antminer asics

Wu ei pysähtynyt muuttamalla kaivostoimintaa lailliseksi liiketoimintamalliksi. Seuraavaksi hän keskittyi toimitusmallin parantamiseen ja kaivostyöläisten haittojen rajoittamiseen. Bitmain alkoi taata kaivostyöläisille, että Bitmain antaisi mahdollisuuden ostaa laitteisto takaisin kaivostyöläiseltä tulevaisuudessa, jos kaivosmies laittaa enemmän varoja ostohetkellä. Ajattele sitä kaivosvakuutuksena. Jos laitteisto osoittautui vähemmän kannattavaksi markkinaolosuhteiden, algoritmien vaihtamisen tai kilpailevien laitteistojen vuoksi, Bitmain tarjosi menetyssuojaa takaisinosto-ohjelman kautta. Kuitenkin, kun Antmineristä tuli alan standardi, Bitmain otti vain takaisinostovakuutusmaksuja kastikkeena myyntitulojen lisäksi..

Lyhyessä ajassa Bitmain on tullut hallitsemaan Bitcoinin kaivostilaa. Bitcoin Cashin lanseeraamisen jälkeen Bitmainin Antminers ovat olleet myös kyseisen valuutan ASIC: itä. Lähitulevaisuudessa Bitmain tuo markkinoille Antminer E3: n, ensimmäisen Bitmain ASIC: n, joka on suunniteltu Ethereumin kaivostoimintaan. Jos Wun menestys Bitcoinissa on mikä tahansa indikaattori, Ethereum ASIC -kaivostoiminta kasvaa nopeasti ja todennäköisesti Bitmain johtaa sitä.

Kaivosallas Kingpin

Wu seuraava askel oli vallankaappaus kaikille Bitmainin kilpailijoille. Sen sijaan, että vain myisi laitteiston, Bitmain alkoi avata omia kaivostoimintojaan. Kun alan standardilaitteita on saatavana suoraan tehtaalta -hinnoin, Bitmainin kaivostoiminnan osuus kasvoi nopeasti kaivoshankinnan kokonaisvoimasta. Bitmain aloitti myös kaivosaltaiden ylläpidon, jotka hallitsevat nyt markkinoita.

Bitmain johtaa virallisesti AntPoolia, joka on maailman toiseksi suurin uima-allas. Se omistaa myös BTC.comin, joka on maailman suurimman uima-altaan operaattori. Lisäksi Bitmain on sijoittaja ViaBTC: hen, joka on kolmanneksi suurin kaivospooli. Yhdessä nämä kolme allasta 50% Bitcoin-verkostosta, jota Bitmainilla on jonkin verran kiinnostusta hallita / käyttää / neuvoa.

Tämä Bitmainin liiketoimintamallin vertikaalinen integrointi on osoittautunut erittäin kannattavaksi. Se tekee Bitmainista vakaan ja vaikean hyökätä. He tekevät parhaan laitteiston ja heillä on myös paljon hallintaa Bitcoin-verkon muutoksista. Jihan Wu on ottanut paljon kritiikkiä tämän valvonnan viemisestä äärimmäisyyksiin. Hänellä on uhkasi koston kaivostyöläisiä vastaan, jotka toimivat tietyissä altaissa, kuten BTCC: ssä, tai tukevat tiettyjä ohjelmistomuutoksia. Jotkut ovat spekuloineet, että Bitmain on jäljittää kaivostyöläisiä eivätkä myy laitteita kaivostyöläisille, jotka ovat vastoin Bitmainin etuja.

BCH & Lohkon kokoinen keskustelu

Jihan Wu on ollut vahva puolestapuhuja 1MB: n lohkokokorajoituksen nostamisessa tai poistamisessa Bitcoinissa. Keskustelun alkuaikoina kannattajat vaativat päivitystä Bitcoin-ydinohjelmistoon tämän skaalausratkaisun mahdollistamiseksi. Keskustelut kuitenkin hajosivat, ja useat ydinkehittäjät, mukaan lukien monet Blockstreamin kehittäjät, eivät halunneet tehdä muutoksia Bitcoin Coreen. Tämä sai aikaan kovan haarukan Bitcoinista ja uuden valuutan, Bitcoin Cashin, luomisen suuremmalla lohkokoolla.

Haarukasta lähtien Wu on ollut yksi Bitcoin Cashin suorapuheisimmista puolustajista. Hän on myös pilkannut avoimesti Bitcoinia. Jotkut ovat spekuloineet, että hänen Bitcoin Cash -edustuksensa ylittää sosiaalisen median. Bitmainin Antminer-siruissa esiintyvät salaliitot koodista tai kiinteästä johdotuksesta lisäävät Bitmainin suosituimpien ohjelmistoversioiden suorituskykyä (ASICBoost) tai anna Bitmainin hallita kaivoslaitteistoa etänä (Ant verenvuoto).

Erittely sosiaalisessa mediassa

Wu: n Bitcoin Cashin puolustaminen on johtanut vitriolisiin kiistoihin tuntemattomien, VIP-käyttäjien ja peikkojen kanssa sosiaalisessa mediassa. Nämä argumentit hajaantuivat usein nimien kutsumiseen ja säädyttömyyksiin, mitä yleensä ei pidetä monen miljardin dollarin yrityksen perustajan hyvänä ilmeenä. Ehkä Wun tunnetuin sulaminen on vittu, jonka äitisi twiitti.

jihan wu vittu äiti

Kannattajat ovat väittäneet, että Wu käyttäytyy osoitus kulttuurieroista ja kyvyttömyydestä sivuuttaa länsimaisia ​​peikkoja sosiaalisessa mediassa. Wu kävi kuitenkin lehdistössä anteeksipyyntökierroksen pitämällä asiat lyhyinä ja katuvana useissa viimeisten 6 kuukauden aikana tekemissään haastatteluissa.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Jihan Wu on vihjannut Bitmainin tulevaisuuden suunnitelmista lähitulevaisuudessa.

  • Antminer E3 otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna, mikä tuo täysimittaisen ASIC-kaivoksen Ethereum-verkkoon. Se voi tarkoittaa suuria muutoksia Ethereumiin, mutta se on myös valtava markkina Bitmainille.
  • Wu on ilmaissut kiinnostuksensa startup-yrityksiin, jotka jäljittelevät keskuspankkijärjestelmää. Hajautetut valuutat ovat teoriassa ja arvon säilyttäjinä suuria. Wu pitää kuitenkin epätodennäköisenä, että ne korvaavat nykyisen rahajärjestelmämme sekä sääntelyn että käytännön näkökulmasta. Bitmain haluaa sijoittaa kouralliseen aloittelijaan, joka tarkastelee digitaalista valuuttaa yksityisessä verkossa keskushallintopankin kanssa. He ilmoittivat äskettäin kumppanuudesta Goldman-Sachsin tukeman startupin, Circlen, kanssa Yhdysvaltain dollarin salakirjoituksen luomiseksi..
  • Bitmainin tytäryhtiö Ant Creek ilmoitti äskettäin saaneensa vihreän valon perustaa kaivostoimintaa Yhdysvalloissa. Jihan Wu on lueteltu tämän tytäryhtiön ainoana määräysvallan edustajana, joka on ostanut maata Washingtonin osavaltiosta.

Johtopäätös

Jihan Wu johtaa maailman kannattavinta kryptovaluuttayhtiötä. Hänen yrityksellään, laitteistoillaan ja kaivostyöläisillä on maailmanlaajuinen jalanjälki, ja ne ovat olennainen osa kryptovaluutta-maailmaa sellaisena kuin me sen tunnemme tänään. Huolimatta siitä, mitä mieltä olet hänen mielipiteistään tai julkisesta käytöksestään, on vaikea kieltää, että Wu vaikuttaa tämän päivän salausmaisemaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me