Kuinka käyttää MetaMaskia Aloittelijan opas

Kuinka käyttää MetaMaskia

Päivittäisten kuluttajien saaminen käyttämään dappsia on suuri haaste. On käynyt ilmi, että vuorovaikutus blockchainin kanssa ei ole vielä intuitiivista tai käyttäjäystävällistä. Normaalit verkkoselaimet eivät voi kirjoittaa estoketjuun. On olemassa lohkoketju-selaimia, kuten Mist, mutta niiden käyttö voi olla hankalaa, etenkin joku uusi hajautetuissa verkoissa. Siellä MetaMask tulee sisään. Heidän tehtävänään on tehdä Ethereumin dappien käytöstä mahdollisimman helppoa. Tämän oppaan avulla pääset alkuun ja opetat käyttämään MetaMaskia.

Ethereum-selain

Perinteinen Internet, jossa luet tätä artikkelia, perustuu HTTP-pyyntöihin kommunikoida tietokoneen ja verkkopalvelinten välillä. Ethereumilla ei sitä vastoin ole yhtä palvelinta pyyntöjen käsittelyä varten. Sen sijaan Ethereum-selaimen on muodostettava yhteys lähimpään luotettuun solmuun ja pyydettävä kyseistä solmua välityspyyntöihin. Vaihtoehtoisesti voit määrittää tietokoneellesi koko solmun pyyntöjen välittämiseksi. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole hyvä useimmille käyttäjille, koska koko Ethereum-lohkoketju on yli 400 Gt ennen karsimista.

MetaMask vetää siistin temppun luomalla JavaScript-kirjaston, jonka avulla normaali verkkoselaimesi voi kommunikoida Ethereum-solmujen kanssa. Tätä bittiä JavaScriptiä käyttämällä voit käyttää dappia ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa suoraan verkkoselaimestasi. Se käyttää selaimen laajennusta tämän mahdollistamiseksi, ja se on saatavana Chromelle, Firefoxille tai uudelle Brave-selaimelle.

Identiteettivarasto & Lompakko

Sen lisäksi, että MetaMask on yhdyskäytävä Ethereum-lohkoketjun ja tavallisten selainten välillä, se on myös lompakko. Se voi tallentaa useita osoitteita ja yksityisiä avaimia sinulle. Voit myös lähettää, vastaanottaa ja ostaa Ethereum- ja Ethereum-yhteensopivia tunnuksia suoraan selainlaajennuksen kautta.

Enemmän kuin lompakko, MetaMask hallitsee useita identiteettejä puolestasi. Voit kirjautua yhteen dappiin yhdellä osoitteella. Sitten voit olla vuorovaikutuksessa toisen dappin kanssa etuyhteydettömän osoitteen avulla. Kun opit käyttämään MetaMaskia tehokkaasti, se pitää henkilöllisyytesi yksityisenä ja tietosi irrotettuna toisistaan.

Perustaa

metamask uiMetaMaskin lisääminen on melko yksinkertaista:

Käy osoitteessa metamask.io ja lisää laajennus käyttämääsi selaimeen. Napsauta laajennusta aloittaaksesi lompakko-osoitteen ja DEN (suojatun holvin) luomisen

Kun olet täällä, voit ostaa, lähettää ja tarkastella aiempia tapahtumia lompakossa. Nyt voit käydä dapp-sivustossa käyttääksesi MetaMaskia vuorovaikutuksessa lohkoketjun kanssa

MetaMaskin käytön oppiminen on suoraviivaista lompakkosovellusten suhteen. Suurin osa tarvitsemastasi toiminnoista on vain muutaman napsautuksen päässä.

Kun haluat olla vuorovaikutuksessa dappin kanssa selaimesi kautta, MetaMask avaa yleensä ponnahdusikkunan, joka vahvistaa käyttämäsi osoitteen ja kaikki tapahtumatiedot. Seuraa vain näytön ohjeita aloittaaksesi vuorovaikutuksen Ethereum-lohkoketjun kanssa normaalista verkkoselaimestasi.


MetaMaskia käyttävät dappit

MetaMask on osoittautunut melko suosituksi dapp-kehittäjien keskuudessa, koska se on helppo tapa tuoda internetin käyttäjät blockchain-ekosysteemiin. Sitä käytetään paljon projekteja. Tässä on vain muutama:

1. Lompakot & Pörssit

MyEtherWallet on luultavasti MetaMaskin yleisimmin käytetty sovellus kryptovaluuttatilassa. Voit käyttää MyEtherWalletia ilman MetaMaskia. Se on kuitenkin turvallisin tapa kirjautua sisään, tallentaa avaimet ja välttää tietojenkalastelusivustoja. Voit käyttää MyEtherWalletia nähdäksesi Ether- ja Ethereum-yhteensopivat merkit, joita pidät MetaMask-osoitteessasi.

EtherDelta, OasisDEX ja MAKER Market ovat kryptovaluutanvaihtoa, jonka avulla voit kirjautua sisään MetaMaskilla.

2. Blockchain-keräilyesineet

cryptokitties-huutokauppa

CryptoKitties on parhaassa kilpailussa MyEtherWalletin kanssa tunnetuimmista Ethereum-sovelluksista. Tarvitset MetaMaskia, jos haluat olla yhteydessä CryptoKitties-sopimuksiin kissojen kasvatukseen, kauppaan tai ostamiseen. Kun sinulla on selainlaajennus, huutokauppojen tekeminen tai kissojen kasvattaminen on helppoa.

kryptopunkkeja

CryptoPunks on toinen samanlainen idea digitaalisille keräilyesineille, joka käyttää MetaMaskia kaupankäyntiin.

3. Digitaalinen taide

miten ostaa digitaalista taidetta

CryptoKitties on vain yksi osa digitaalisen keräilyesineiden tilaa. Myös lohkoketjun digitaalisen taiteen suosio kasvaa. DADA.nyc on yksi tällainen paikka ostaa blockchain-taidetta. MetaMaskin avulla voit tehdä tarjouksen digitaalisesta taideteoksesta, jota ei voida kopioida tai muuten kopioida blockchain-tekniikan ansiosta.

4. Blockchain-pelit

Etherplay on online-pelihallialusta. Kuten vanhat pelihallit, myös käyttäjät maksavat pienen maksun pelaamisesta ja he voivat sitten kilpailla korkeista pisteistä ja blockchain-kunniasta. Joskus Etherplay isännöi kilpailuja, joissa voittajat ansaitsevat palkinnon pelaamisesta. Sisäänkirjautuminen vaatii, arvasit sen, MetaMask.

5. Freelancerit

etlance

Jos haluat olla freelancer tai palkata freelancer blockchainiin, sinun kannattaa tarkistaa Ethlance. He luovat freelancereille ja työnantajille hajautetun ja matalan palkkion markkinapaikan. Voit kirjautua sisään MetaMaskilla ja aloittaa projektin heti.

Johtopäätös

MetaMaskilla on tärkeä rooli blockchainin käytön helpottamisessa suurelle yleisölle. Se on silta perinteisen Internetin ja hajautetun talouden välillä. Oletettavasti tulevat dappit luottavat tällaisiin selainlaajennuksiin ja rakentavat niiden menestykseen integroidakseen blockchain-järjestelmät verkkoon sellaisena kuin me sen tunnemme. Ei ole todennäköistä, että estoketju korvaa nykyisen Internetin, vain lisää sitä. Näiden siltojen rakentaminen on iso askel oikeaan suuntaan blockchainin tulevaisuuden kannalta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map