Jos yksityisyys on sinulle huolenaihe liiketapahtumissa kryptovaluutassa, olet ehkä miettinyt, kuinka ostaa bitcoinia nimettömästi. Jos näin on, olet oikeassa paikassa.

Kun bitcoinista on tullut enemmän valtavirtaa, erilaiset kryptovaluuttojen sisäänkäynnit ovat säännellyt. Jos ostat bittiinejä fiatilla, pääsypaikkasi on yleensä yksi fiat-to-crypto -vaihdoista, kuten Bitstamp, Coinbase tai Gemini. Jokaisen erityisen yksityisyyttä ajattelevan henkilön ongelma on, että kaikki nämä vaihdot edellyttävät henkilötodistustasi bitcoinin ostamiseen.

Kenellekään kehittyneessä maailmassa yksityisyys voi olla suurin huolenaihe luovuttaessaan henkilötodistuksen vaihtoon. Kehitysmaiden ihmisille henkilöllisyystodistus on kuitenkin vakava este bitcoinin ostamiselle. Kryptovaluutat tarjoavat ratkaisun ihmisille kehitysmaissa, joissa heidän kansalliseen valuuttaansa saattaa kohdistua tähtitieteellistä inflaatiota. Muissa tilanteissa korruptoituneet hallitukset voivat takavarikoida käteisellä tai pankeissa olevia varoja.

Kuitenkin maailmassa on yli miljardi ihmistä, lähinnä kehitysmaissa, joilla ei ole minkäänlaista henkilötodistusta. Joten kryptovaluuttojen maailma on vain suljettu heille. Ratkaisu Bitcoinin ostamiseen nimettömästi ilman henkilötodistusta voi osoittautua arvokkaaksi ratkaisuksi monille kehitysmaiden kansalaisille.

Joten mitkä ovat vaihtoehdot ostaa Bitcoin nimettömästi vuonna 2018?

Kuinka ostaa Bitcoinia nimettömästi Fiat-to-Crypto Exchange -palvelun avulla

Kuten olemme jo maininneet, monien tavallisten fiat-to-crypto -vaihtojen käyttö on pois käytöstä, koska he haluavat nähdä kopion henkilöllisyystodistuksestasi.

On olemassa muutamia poikkeuksia, joissa fiat to crypto pörssi antaa sinun ostaa bitcoineja vain luottokortillasi, etkä anna henkilötodistusta. Nämä eivät välttämättä totta kaikissa maissa, mutta näyttää siltä, ​​että Coinmama ja Changelly ovat kaksi esimerkkiä pörsseistä, jotka eivät välttämättä vaadi aina henkilötodistusta ostoksen tekemiseen, etenkin vähäarvoisten tapahtumien tapauksessa.

Tietysti, kun annat luottokorttisi, jätät paperiradan taakse, joten bitcoinin ostamiseksi nimettömästi tämä ei ole sataprosenttisen typerä ratkaisu. Toinen vaihtoehto tässä voisi olla ostaa yksi monista markkinoilla tänään saatavilla olevista prepaid-luottokorteista. Vaikka perinteisellä luottokortilla nimesi on koodattu itse kortille, monet prepaid-kortit vaativat rekisteröintiä, mutta itse kortilla ei ole henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Kuinka ostaa Bitcoin nimettömästi Crypto-to-Crypto Exchange -palvelun avulla

Tämä ratkaisu perustuu siihen, että sinulla on jo joitain altcoineja, jotka voit vaihtaa bitcoineiksi. Jos teet niin, voit ostaa bitcoinia ilman henkilöllisyystodistusta käyttämällä salausta salaukseen -vaihtoa, jossa keskitytään yksityisyyteen, kuten Changelly.

Kuinka ostaa Bitcoinia nimettömästi Peer-to-Peer-vaihdon avulla

Vertaisvaihdon muoto voi vaihdella. Niiden kaikkien tarkoituksena on kuitenkin yhdistää kryptovaluuttojen ostajat ja myyjät. Jos olet päässyt niin pitkälle ja mietit edelleen, kuinka ostaa bitcoinia nimettömästi, tämä voi olla ratkaisu sinulle.

LocalBitcoins tarjoaa alustan, josta löydät paikallisen henkilön, joka haluaa myydä bitcoinejaan. On olemassa vaihtoehtoja maksaa PayPalilla, pankkisiirrolla, tai jos keskityt pääasiassa nimettömyyteen, voit ostaa paikalliselta myyjältä tapaamalla heidät ja luovuttamalla käteistä.

PaikallisetBitcoins

LocalBitcoins tarjoaa vaihtoehtoja ostaa BTC nimettömästi käteisellä

Jokaisella alustan kauppiaalla on luottamuspisteet, jotka perustuvat ihmisten kanssa, jotka ovat aiemmin olleet tekemisissä heidän kanssaan. Etenkin jos suunnittelet käteismaksutapahtumaa, käytä näitä luottamuspisteitä viisaasti löytääksesi myyjän, jolla on kunnollista palautetta. Loppujen lopuksi käteisellä tapahtuminen sisältää sen riskit.

Kolikoiden seinä tarjoaa samanlaista palvelua kuin LocalBitcoins. Tarvitset kuitenkin puhelinnumeron, jotta voit käyttää tätä vaihtoehtoa, koska keskus toimii tekstiviestien perusteella. Tietysti tämä tarkoittaa, että se ei ole nimetön, jos käytät rekisteröityä puhelinnumeroa. Joissakin maissa, kuten Isossa-Britanniassa tai Meksikossa, voit silti ostaa prepaid-SIM-kortin paljastamatta henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Kuinka ostaa Bitcoin nimettömästi Bitcoin-pankkiautomaatilla

Jotkut Bitcoin-pankkiautomaatit vaativat rekisteröintiä ja olemassa olevan lompakon osoitteen, mutta toiset eivät. Voit yksinkertaisesti kävellä koneen luokse ja kertoa, että haluat tallettaa käteistä vastineeksi bitcoinista. Kun sinua kehotetaan antamaan lompakon osoite, voit ehkä valita vaihtoehdon, jonka mukaan sinulla ei ole sitä. Jos näin on, laite luo sinulle paperilompakon.

Kaikki Bitcoin-pankkiautomaatit eivät tue tätä ominaisuutta. Olettaen, että kone antaa sinulle lompakon osoitteen, voit siirtää bitcoinisi omaan lompakkoon myöhemmin.

Varo, että Bitcoin-pankkiautomaatit tarjoavat yleensä heikon valuuttakurssin, joten tämä on todennäköisesti kallis vaihtoehto.

Bitcoin-pankkiautomaatti

Bitcoin-pankkiautomaatti Schipholin lentokentällä, Amsterdam. Kuvahyvitys: schiphol.nl

Yhteenveto

Kaikista tavoista ostaa Bitcoin anonyymisti, turvallisin ja yksityisin tapa on Bitcoin ATM -vaihtoehto. Tämä edellyttää kuitenkin, että löydät sellaisen, jonka avulla voit pysyä tuntemattomana ja antaa sinulle uuden lompakon osoitteen.

Jos tämä vaihtoehto ei ole käytettävissäsi, kokeile LocalBitcoinsia paikalliseen käteiskauppaan. Varmista vain, että varmistat, että kauppaa käyvällä henkilöllä on riittävän luotettava pisteet. Varmista myös, että sinulla on bitcoin turvallisesti digitaalisessa lompakossa, ennen kuin kävelet pois.

Bitcoinien ostaminen nimettömänä vuonna 2018 ei ole välttämättä helppoa, mutta se voidaan tehdä. Ennen kuin ryhdyt mihinkään näistä vaihtoehdoista, varmista, että todella tarvitset nimettömyyttä. Bitcoinin ostaminen muilla menetelmillä, kuten noudattamistietoisen vaihdon avulla, tarjoaa vähemmän yksityisyyttä. Se voi kuitenkin olla turvallisempi tapa toimia.

Esitelty kuva Pixabaystä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me