Mikä on Aragon?

Aragon on hajautettu sovellus (dApp) Ethereumin lohkoketjussa, jonka avulla kuka tahansa voi luoda ja hallita hajautettua organisaatiota. Hanke on avoimen lähdekoodin ja sitä johtaa Aragonian säätiö. Se sisältää myös tunnuksen, ANT, joka antaa äänioikeuden tehdä päätöksiä tulevan kehityksen suunnasta. Lopulta joukkue toivoo projektin olevan täysin hajautettu itsenäinen organisaatio ja dApp, joka on neutraali toimivalta kenenkään luoda organisaatio blockchainiin.

Perinteisillä organisaatioilla on huomattava budjetti yleisiin ja hallinnollisiin tehtäviin. Lisäksi kun ne tekevät kauppaa muiden organisaatioiden kanssa, palkkiot, viivästykset ja välittäjät voivat kasaantua. Tämä lisää kitkaa yleiseen talouteen. Aragonin visio on poistaa tämä kitka hajautettujen organisaatioiden kanssa, jotka toimivat jaetulla alustalla.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Lähes kaikilla organisaatioilla on muutama yhteinen hallinnollinen ydintoiminto. Niiden on tarjottava sijoittajille pääomaa, annettava osakkeenomistajille mahdollisuus äänestää hallintopäätöksistä, kerätä rahaa, maksaa työntekijöille ja urakoitsijoille ja toteuttaa pääsynvalvonta kirjanpitoa ja riskejä varten. Nämä toiminnot ovat vakiona (katso alla oleva ”Out of the Box -toiminnot”) osana Aragon dApp -versiota kaikille verkkoon rakennetuille uusille organisaatioille.

Joukkueen visio on tehdä organisaation perustamisesta ja hallinnasta yksinkertaiseksi ja helpoksi lohkoketjussa. Avoimen lähdekoodin työkalujen ja Ethereum-lohkoketjun turvallisuuden avulla projekti tähtää kasvavaan blockchain-tekniikan käyttöönottoon käytännössä. Tässä artikkelissa tutkitaan, miten se toimii seuraavilla alueilla, ja voit päättää itse, onko Aragon blockchain-käyttöönoton pelimuuttaja.

Blockchain-esteet pääsylle

Monet yritykset ovat kiinnostuneita testaamaan blockchain-ratkaisuja sidosryhmille, maksuille ja hallinnolle. On kuitenkin olemassa useita esteitä, jotka vaikeuttavat yritysten ensimmäistä askelta.

Suurin näistä esteistä on asiantuntemuksen puute. Useimmissa yrityksissä ei ole blockchain-asiantuntijoita henkilöstössä. Tästä syystä he eivät tiedä mistä aloittaa älykäs sopimusten kehittäminen, dApps ja hajautettu organisaatio.

aragonian ominaisuudet

Aragonin ominaisuuksien avulla voit täyttää erityistarpeesi

On myös isompia ongelmia, jotka ovat luontaisia ​​blockchainille, jotka tekevät organisaatioista hermostuneita. Ajatus muuttumattomasta kirjanpidosta on voimakas, mutta se on myös pelottavaa, kun virheitä ei voida nopeasti korjata. Älykkään sopimuskehityksen tapauksessa koodiin on aina lisätty virheitä. Sellaisena ohjelmiston on oltava helposti päivitettävissä, ja virhepalautusmekanismin tulisi olla käytössä kannustamaan vikojen löytämistä ja korjaamista. Aragon työskentelee näiden ratkaisujen parissa.

Lisäksi Aragon käsittelee subjektiivisuutta älykkäissä sopimusrikkomuksissa. Jokaisella älykkäällä sopimuksella voit koodata monia mahdollisia sopimusrikkomuksia. On kuitenkin myös subjektiivisempia tapauksia, etenkin monimutkaisissa suhteissa. Aragon perustaa välimiesjärjestelmän ristiriidoille, joita ei nimenomaisesti käsitellä älykkäässä sopimuskoodissa.

Out of the Box -toiminto

Aragon tarjoaa laatikosta useita keskeisiä ominaisuuksia. Siinä on moduuli henkilöllisyyden hallintaan ja läheisesti siihen liittyvät moduulit omistajuuden ja pääsynvalvontaan. Muita moduuleja ovat osakkeenomistajien äänestys, varainhankinta rahakehityksen avulla, henkilöstövalinta ja palkanlaskenta sekä ostovelat. Aragonin ydintoiminnot kattavat kirjanpidon, hallinnon ja identiteetin kriittiset näkökohdat, jotka saavat modernit yritykset toimimaan.

aragon ui

Kuten näette, nämä moduulit muodostavat suurimman osan nykyaikaisen yrityksen tai organisaation edellyttämistä hallinnollisista toiminnoista. On tärkeää korostaa, että nämä moduulit voidaan erikseen kytkeä päälle ja pois päältä tarjoamalla välitön räätälöinti yrityksen tarpeisiin. Lisäksi kaikki Aragonin takana olevat koodit ovat avointa lähdekoodia. Yrityksen kehitystiimi voi muokata niitä tarpeen mukaan täyttääkseen yrityksen vaatimukset.

Modulaariset mukautetut ominaisuudet

Aragonin moduulirakenne ei pysähdy vakiona olevien ydinmoduulien kanssa. Aivan kuten yritykset voivat muokata olemassa olevia moduuleja, he voivat myös kehittää täysin uusia malleja. He voivat myös kehittää olemassa olevien mallien tietojen ja rakenteiden laajennettua toiminnallisuutta.

aragonian sopimus

Aragon Foundationin mielestä ydinohjelmisto voisi löytää käyttötarkoituksia perinteisten liiketoimintojen ulkopuolella. On mahdollista, että voi syntyä täysin erilaisia ​​käyttötapauksia:

  • Vaalien äänestys ja kansalliset kyselyt: Älykkäät sopimukset voisivat helpottaa ennustusmallia, joka tarkistaa, pitävätkö valitut virkamiehet kampanjalupauksiaan ja palkitsevatko kannattajansa, kun he tekevät.
  • Urakoitsijan maksu: Aluksella olevat yksityishenkilöt tai jopa muut yritykset alihankkijoina ja maksavat heille itsenäisesti.
  • Parannettu analytiikka ja kirjanpito: Lisää tietojen visualisointi ja analyysikerrokset organisaatiosi luomien kirjanpito-, identiteetti- ja äänestystietojen päälle.

Aragonian modulaarinen luonne yhdistettynä avoimen lähdekoodin eettisyyteen tarkoittaa, että voimme nähdä koko ekosysteemin vapaasti käyttää moduuleja, jotka lisäävät organisaation kapasiteettia alustalla.

Digitaalinen toimivalta

Aragonian tavoitteena on nimenomaan luoda digitaalinen lainkäyttöalue. Aivan kuten mailla on toimivalta kansalaistensa suhteen tuomioistuimissa, Aragonikin haluaa perustaa ensimmäisen digitaalisen tuomioistuimen. Tämä tuomioistuin ei toimisi maan rajojen perusteella. Sen sijaan se auttaisi toteuttamaan digitaalisia sopimuksia organisaatioiden välillä Aragon-alustalla.

Aragon One

Kehittämisen alkuaikoina hanke luotti voittoa tavoittelemattoman Aragon-säätiön antamaan ohjeita ja tukea projektin aloittaessa. Aragon One oli ensimmäinen askel hankkeen hajauttamisessa ja korvasi säätiön. Se kattaa Aragon-säätiön tiimin, mukaan lukien Aragon One -yhtiön toimitusjohtaja ja entinen projektin johtaja Luis Cuende. Tulevaisuudessa alusta on täysin hajautettu ja yhteisöjohtoinen. ANT-tunnuksen omistajilla on äänioikeus kaikissa projektia koskevissa asioissa.

Tiimi

Aragon on avoimen lähdekoodin voittoa tavoittelematon projekti. Sillä on monia avustajia. Sillä ei myöskään ole teknisesti toimitusjohtajaa tai teknologiajohtajaa. Sen sijaan se alkoi projektijohdolla. Projektin hajauttamistavoitteiden mukaisesti projektin johtaja kuitenkin vetäytyi perustamalla Aragon One.

Luis Cuende johti projektia. Vuonna 2011 hän sai parhaan alaikäisen eurooppalaisen ohjelmoijan palkinnon, ja hän on saanut Forbesin 30 alle 30-tunnustuksen. Hän on nuori kaveri, mutta johtajuudella ja teknisillä pilkkoilla. Hän on neuvonut Euroopan komission varapuheenjohtajaa ja on MIT Innovators Under 35 -palkinnon saaja. Hän on perustanut useita startup-yrityksiä ja luonut ensimmäisen Linux-jakelun kasvoihin kirjautumisella.

Projektin perimmäisenä tavoitteena on kuitenkin, että Aragon ei enää tarvitse tiimiä. Kehittäjät toivovat, että yhteisön osallistuminen ja tuki ajavat tulevia aloitteita, ja säätiöllä on vain vähäinen rooli avun koordinoinnissa.

Tiekartta

Aragon on ollut kiireinen vuonna 2018 ja julkaissut Aragon 0.1, 0.5: n ja viimeksi 30. lokakuuta 2018 Aragon 0.6: n, jonka avulla voit luoda organisaatioita Ethereumin pääverkkoon. Tiimin blogikirjoituksessa, joka koski 0.6-julkaisua, tämä tarkoittaa “Tänään hajautetut organisaatiot ovat todellisia.” Alustamisen jälkeen alustalla on luotu yli 15 000 organisaatiota.

Projektin seuraavat vaiheet ovat kohti hajauttamista edelleen ja yhteisön mahdollista alustan täydellistä käyttöä.

ANT-tunnus

Kuten aiemmin mainittiin, ANT-tunnus edustaa osuutta Aragonian hallinnosta. Se myöntää äänioikeuden kehitysehdotuksiin. Omistamasi ANT: n määrä määrää äänivaltaasi.

Kaupankäynnin historia

ANT-tunnus käynnistettiin ICO: n kanssa toukokuussa 2017. Tuolloin se oli kaikkien aikojen menestyneimpiä ICO: ta. Se keräsi 24 miljoonaa dollaria viidentoista minuutin aikana.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“komentosarja”);

var embedder = skriptit [skriptien pituus – 1];

(funktio () {

var sovelluksen_nimi = encodeURIC-komponentti (ikkuna.sijainti.isännän nimi);

if (sovelluksenNimi == ””) {appName = ”paikallinen”;}

var s = document.createElement (“komentosarja”);

s.type = “teksti / javascript”;

s.async = tosi;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = ANT & tsyms = USD, EUR, CNY, GBP’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”)> = 0? “&”: “?”) + “app =” + appName;

embedder.parentNode.appendChild (s);

}) ();

ANT: n hinta ei ole nähnyt massiivista kasvua, jonka olemme nähneet muissa kryptovaluutoissa. Lanseerauksesta lähtien ANT on lentänyt tutkan alle. Se on tällä hetkellä markkinaosuuden mukaan 200 parhaan salauksen joukossa.

ANT saavutti huippunsa muun salausmarkkinan kanssa tammikuussa 2018 7,73 dollaria, mutta saavutti toisen korkean pisteen myös viime toukokuussa 2018 4,88 dollaria. On epäselvää, mikä on saattanut aiheuttaa huhti-toukokuun hinnankorotuksen. Tämän jälkeen ANT: n arvo laski edelleen ja tasaantui viime kuukausina noin 0,75 dollariin, mikä on merkittävä lasku jopa sen ICO-hinnasta.

Yllättäen Aragonian mainnetin lanseerauksella ei ollut juurikaan vaikutusta hintaan. Tämä liikkumisen puute voi olla merkki siitä, että spekulatiivisen sijoittamisen päivät ovat ohi salausyhteisölle. Ainoa asia, joka voi vaikuttaa positiivisesti hintaan, on yksinkertaisesti adoptio.

Kuinka ostaa Aragon Token (ANT)

ANT on saatavilla monissa suurissa kryptovaluutanvaihdoissa. ANT: n ostamiseen ei kuitenkaan ole suoraa fiat-yhdyskäytävää. Jos haluat ostaa ANT: n, sinun on ensin ostettava BTC tai ETH, koska nämä ovat ANT: n suosituimmat kaupankäyntiparit.

Löydät ANT: n Bittrex, Liqui, HitBTC, EtherDelta, ja IDEX, muiden joukossa.

Aragon Tokenin (ANT) säilyttäminen

Koska Aragon on dApp, joka on rakennettu Ethereum-lohkoketjuun, ANT-tunnus on ERC-20-yhteensopiva merkki.

Sellaisena voit tallentaa ANT: tä millä tahansa Ethereum-yhteensopivalla lompakolla. MyEtherWallet paperilompakot ovat suosittu vaihtoehto helppoon ja turvalliseen säilytykseen. Korkeimman turvallisuustason saamiseksi harkitse laitteistolompakkoa Trezor tai Ledger Nano S.

Jos lompakollasi on vaikeuksia tunnistaa ANT-tunnuksia, kun olet siirtänyt ne, tarkista EtherScan saada sopimusosoite ja desimaalit osoittamaan lompakkoasi oikeaan suuntaan.

Johtopäätös

Organisaatioiden luomisen ja hallinnan helpottaminen blockchainissa on tärkeä askel blockchainin käytettävyyden kannalta. Aragon on ottanut askeleita eteenpäin saadakseen monia organisaatioita alustalleen, ja verkostovaikutukset organisaatioiden välisiin liiketoimiin ja tehokkuuteen voivat olla valtavat. Meidän on odotettava ja katsottava, saavutetaanko täydellinen hajauttaminen ja mitkä ovat Aragon 0.6: n lanseerauksen tulokset.

Toimittajan huomautus: Rachel Lantz päivitti tämän artikkelin 3. marraskuuta 2018 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Lisäresurssit

Viserrys

Reddit

Github

Blogi

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me