Mikä on Ardor?

Ardor on viimeisin kasvavalla kilpailijoiden kentällä estoketju palveluna (BaaS) palveluntarjoajat. Se tarjoaa blockchain-infrastruktuurin yrityksille ja laitoksille hyödyntämään blockchain-tekniikan vahvuuksia tarvitsematta investoida mukautettujen blockchain-ratkaisujen kehittämiseen. Sen sijaan, Ardor tarjoaa pääketjun, joka hoitaa lohkoketjun turvallisuuden ja hajauttamisen. Se tarjoaa räätälöitäviä lapsiketjuja, jotka ovat valmiita käytettäväksi, laatikosta, erilaisiin yrityskäyttöön.

innostus ominaisuuksia

Kiihko-ominaisuudet

Ardorin kehittäjät ovat sama yritys avoimen lähdekoodin Nxt-projektin takana. Ardor ylittää Nxt: n ratkaistakseen blockchain-paisutuksen, skaalautuvuuden ja räätälöinnin kriittiset kysymykset.

Ensinnäkin meidän on tarkasteltava yksityiskohtaisesti Ardoria, sen perustuksia Nxtissä ja sen ensimmäistä lapsiketjuprojektia Ignis. Vaikka projektilla on paljon potentiaalia ajaa lohkoketjua palveluna uudelle käytettävyyden ja saavutettavuuden tasolle, sen onnistuminen riippuu todennäköisesti vetoprosentista, jonka kehitystiimi voi tuottaa varhaisiin sovelluksiin. Nxt on yrittänyt saada laajaa hyväksyntää, jonka kehittäjät ovat toivoneet muutamien merkittävien esimerkkien lisäksi BNP Paribas ja Accenture, ja Ardor esittelee käännekohdan kehitystiimille jännityksen tuottamiseksi.

Tässä oppaassa käsitellään:

Jotta ymmärtäisit innostuksen, sinun on tiedettävä Nxt: stä

Ennen kuin tutustumme Ardorin ainutlaatuisuuteen, kannattaa tarkastella Nxt-alustaa ja sen alkuperää. Ardor on saanut lempinimen “Nxt 2.0”Koska se luottaa niin vahvasti Nxt-ydinohjelmointiin. Itse asiassa Ardor sisältää lähes kaikki Nxtin ominaisuudet ja lisäominaisuudet.

nxt-asiakas

Näyttökuva natiivista Nxt-asiakkaasta

Nxt aloitti toimintansa vuonna 2013 ja oli yksi ensimmäisistä ICO: sta, joka koskaan käynnisti kryptovaluutan. Vaikka alkuperäinen ICO keräsi vain 6000 dollaria lahjoituksia, Nxt-perustajat ovat pysyneet projektissa. Nxt oli ensimmäisten projektien joukossa, joka koodasi uuden lohkoketjun tyhjästä, eikä lainannut mitään koodia Bitcoinilta. Sen avoin lähdekoodi on kirjoitettu Java-muodossa, ja se oli myös ensimmäinen estoketju panemaan panos todistamaan kokonaan.

Nxt on suunniteltu kokeilua varten, ja tavoitteena oli antaa yrityksille ja muille yhteisöille mahdollisuus toteuttaa omat blockchain-ratkaisunsa API: n avulla, luoda uusia kolikoita Nxt blockchainin päälle ja jopa kopioida / muokata Nxt-lähdekoodia. Kehitystiimi on luonut useita toimintoja, jotka voidaan aktivoida, kun uusi tunnus luodaan. Näitä ovat omaisuuden luominen, kaupankäynti, blockchain-äänestys ja markkinapaikkojen luominen. Nxt pyrkii tekemään yrityksille ja yhteisöille helpoksi luoda uusia tunnuksia ja aloittaa niiden käyttö alusta alkaen.

Nxt: n ongelmat

Nxt on hyvin arvostettu, todennettu ja vakiintunut blockchain-tekniikka, jolla on suhteellisen pitkä historia ja kokenut kehitystiimi. Koska blockchain-käyttö lisääntyy tulevina vuosina, Nxt ja muut blockchain-tekniikat kuitenkin tekevät kohtaamaan joitain perustavanlaatuisia ongelmia maksujen, skaalautuvuuden ja räätälöinnin avulla.

Alkuperäiset rahakkeet

Ensimmäinen ja yksinkertaisin ongelma on natiivimerkkien käyttö transaktiomaksuihin. Nxt käyttää väärennettyä todistusta panosjärjestelmästä, mikä tarkoittaa, että tunnuksen kokonaismäärä on jo luotu eikä uusia tunnuksia luoda jokaisen lohkon kanssa.

Sen sijaan väärennökset, jotka tarkistavat lohkot, saavat osan verkossa maksetuista maksutapahtumista. Sellaisena transaktiopalkkiot on maksettava NXT: nä. Vaikka olet luonut uuden valuutan, joka on riippumaton Nxt: stä, sinun on silti omistettava NXT, jotta voit maksaa kaivostyöläisille ja laimentaa oman valuuttasi arvoa. Tämä pätee myös valuuttoihin, jotka käyttävät Ethereumin ERC20-protokollaa Ethereumin lohkoketjun päälle. He maksavat maksuja Eterissä.

Blockchain Bloat

Useimmat blockchain-tekniikat, mukaan lukien Nxt, kohtaavat myös jonkinlaista blockchain-turvotusta. Tämän paisun juurena on tarve ladata koko lohkoketjun historia toimiakseen koko solmu verkossa. Koko solmun käytön tallennustarpeet kasvavat, kun tapahtumia tapahtuu enemmän.

Pian solmun käyttäminen lohkoketjussa voi tarkoittaa satojen gigatavujen transaktiotietojen lataamista, jotta solmusi voidaan käynnistää ja luoda vakava pullonkaula uusien solmujen lisäämiseksi. Vaikka Nxt on karsinut tietoja, joilla ei ole merkitystä tapahtumien todentamisen kannalta, nykyinen täydellinen tapahtumahistorian kopion latausjärjestelmä ei ole kestävä pitkällä aikavälillä.

Mukautusongelmat

Blockchain palveluratkaisuina, jotka kannustavat räätälöintiin, uusien omaisuuden luomiseen ja kaupankäyntialustoihin, kohtaavat haasteen asiakkaiden auttamisessa ylläpitämään järjestelmiä. Vaikka Nxt-lohkoketjun kloonin luominen on suhteellisen helppoa, se edellyttäisi myös erillisiä palvelimia ja jatkuvaa ylläpitoa, jotta räätälöity järjestelmä toimii sujuvasti..

Kloonit jäävät jälkeen ohjelmistopäivityksistä ja suojausprotokollista, ja Nxt: n olisi investoitava liikaa vaivaa Nxt-pohjaisten räätälöityjen ratkaisujen jatkuvaan tukemiseen.

Kuinka innostus toimii ja ratkaisee nuo ongelmat

Ardor sisältää kaikki Nxt-lohkoketjun tukemat ominaisuudet, mutta se muuttaa arkkitehtuuria uusien lohkoketjujen käyttöönotossa. Se erottaa turvallisuuden toiminnallisuudesta luomalla useita ketjuja. Ardor-pääketju on laihdutettu paljas luut -ketju, joka on rakennettu nopeutta ja turvallisuutta varten.

Lapsiketjut

Kun haluat toteuttaa uuden projektin Ardorissa, luot jotain nimeltään lapsiketju. Lapsiketjussa on kaikki Nxt: n tukemat toiminnot ja mukautettavuus. Se on kuitenkin edelleen yhteydessä pääketjuun ja sen turvallisuus ja hajauttaminen johtuu pääketjun käyttämisestä todentamiseen.

kiihkeä lapsiketju

Ardor-lapsiketju

Tämä uusi rakenne mahdollistaa lapsiketjujen ja ominaisuuksien toteuttamisen muutamassa minuutissa tai tunnissa. Koska lohkoketjuinfrastruktuuri on jo paikallaan Ardor-pääketjun kanssa, lapsiketjut voivat nopeasti hyväksyä mukautettuja käyttötapauksia. Nämä lapsiketjut saavat edelleen kaikki pääketjun nopeus-, turvallisuus- ja käytettävyyspäivitykset, koska ne kaikki on integroitu yhdelle alustalle.

Transaktioiden karsiminen

Ardor ratkaisee blockchain-turvotusongelman transaktioiden karsimisjärjestelmällä. Tulevaisuudessa ei ole välttämätöntä, että kaikilla solmuilla on täydellinen kopio tapahtumahistoriasta, vain asiaankuuluvat viimeaikaiset tapahtumat, jotka ovat saaneet lohkoketjun tähän pisteeseen. Ardor tukee myös arkistosolmuja, jotka toimivat pitämään täydelliset tapahtumahistoriaa tarvittaessa.

Ardor-edut

Ardor-edut

Natiivin tunnuksen ongelman ratkaisemiseksi Ardor käyttää niputtimien järjestelmää, verkon solmuja, jotka hyväksyvät lapsiketjun tunnuksessa maksetut maksut. Nämä niputtimet maksavat sitten ARDOR-pääketjun väärentäjille ARDR: ssä, jotka toimivat lähinnä muuntoselvityslaitoksina transaktiopalkkioista. Tämä tarkoittaa, että loppukäyttäjä voi aloittaa tapahtuman alatunnuksessa ja maksaa tapahtumamaksut alatunnuksessa.

Teoriassa käyttäjät voisivat olla tietämättömiä Ardorin olemassaolosta ollenkaan. Tämä sitoutuminen infrastruktuurin kehittämisen epäseksuaaliseen työhön on se, mikä tekee Ardorin niin vaikeaksi herättää suosiota ja lehdistöä. Kuitenkin, jos se saa pitoa, Ardor voisi olla perusta loputtomille uusille blockchain-sovelluksille.

Ignis: Ensimmäinen lapsiketju rakennettu kiihkeydelle

Ardorin kehittäjät ovat luoneet Igniksen testatakseen Ardorin kykyjä ja toimiakseen esimerkkinä toimivasta lapsiketjusta. Ignis toteuttaa kaikki Nxt-koodipohjalta tulevat mukautettavat ominaisuudet. Pohjimmiltaan Ignis oli todiste konseptista, joka on suunniteltu ensimmäiseksi monista muista lapsiketjuista Ardor-alustalla. Ignis ICO keräsi 15 miljoonaa dollaria kehityksen rahoituksessa.

Ardor ja Ignis

Ignis on Ardorin ensimmäinen lapsiketju.

Tulevaisuudessa osakekauppapaikat, digitaaliset tiedostojen siirtopalvelut, yksityisten yritysten lohkoketjuohjelmat ja muut voisivat käyttää Ardorin lapsiketjuja. Ardorin vahvuudet ovat nopea aika perustaa ja laaja muokattavuus, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon yrityksille, jotka haluavat hyödyntää blockchainia ilman resursseja omistautua mukautettuun kehitykseen.

Kolikkotarjonta

Liikkeessä on vajaa miljardi ARDR-kolikkoa. Koska Ardor käyttää todisteita panoksesta työn todistamisen sijaan, uusia kolikoita ei lasketa liikkeeseen. Panoksen todistaminen tarjoaa useita etuja, vaikka sillä on myös joitain haittoja.

Tiekartta ja joukkue

Ardorin syntymälohko vahvistettiin 1.1.2018. Siitä lähtien on tapahtunut useita merkittäviä tapahtumia. Näitä ovat kevyiden älykkäiden sopimusten toteuttaminen testnetissä, jotka tulevat pian verkkovirtaan.

Ardor-mainnetissa on käynnistetty myös useita hankkeita. Nämä sisältävät Kolmoisuus, merkityn asiakasuskollisuusohjelman alustan ja Max Crowdfund, kiinteistörahoitushanke. Ardor on myös esittänyt todistuksen hajautetun vaihdon käsitteestä Binancelle.

Lapsiketjujen karsiminen ja tilannekuvien jakaminen ovat tällä hetkellä testiverkossa, ja suunnitelmana on laittaa ne eloon käynnissä olevaan mainnetiin. Tiimi tutkii parhaillaan myös nollatietotapahtumien ja käyttäjien antamien sivuketjujen käyttöä.

Mikään näistä ei ole erityisen seksikäs ei-teknisesti ajatteleville. Asia on kuitenkin se, että toteutuksen eri vaiheissa on nähtävissä useita kehityksiä tutkimuksesta testaukseen. Tämä viittaa vahvaan pitkän aikavälin visioon projektille.

Jelurida Nxtin takana oleva joukkue, Ardor ja Ignis

Nxt, Ardor ja Ignis ovat kaikki Jelurida-nimisen yksityisen yrityksen hankkeita. Jelurida-tiimi on yksi kokeneimmista blockchain-kehitystiimeistä, joka juontaa juurensa Nxtin lanseerauksesta vuonna 2013.

Tiimi koostuu arvostetuista, kokeneista kehittäjistä, joilla on yli neljän vuoden kokemus blockchain-koodin luomisesta ja ylläpidosta. Lisäksi yhdellä perustajista on oikeudellinen tausta, ja hän hallinnoi avoimen lähdekoodin arkkitehtuurin ja blockchain-sovellusten oikeusvaikutuksia.

Kaupankäynnin historia

ARDR-rahakkeiden arvo on pitkälti noudattanut samaa mallia kuin Bitcoin ja muut kryptovaluutat. Tammikuussa 2018 oli valtava piikki ja tasainen putoaminen loppuvuoden aikana. Jos olemme anteliaita, mainnetin käynnistäminen tapahtui tammikuussa. Tämä olisi todennäköisesti herättänyt sijoittajien kiinnostuksen ARDR-rahakkeisiin.

ARDR: n hinta nousi toukokuussa 2018. Muutama tapahtuma on saattanut aiheuttaa tämän huippun. Ardor-alustalla ilmoitettiin kahdesta ICO: sta, ja projekti käynnisti myös verkkosivustonsa kiinankielisen version, joka on voinut avata ARDR: n laajalle joukolle kiinalaisia ​​sijoittajia.

Projekti oli kolmenkymmenen parhaan joukossa, kun se käynnistettiin viime tammikuussa. Nyt se istuu kahdeksankymmenen parhaan joukossa.

Kilpailijat

Uusi talousliike, joka tunnetaan nimellä NEM, on saanut innoituksensa Ardorin edeltäjältä Nxtiltä, ​​ja sen sovelluksissa on paljon yhtäläisyyksiä. Muita lapsi- tai sivuketjuja käyttäviä projekteja ovat Lisk ja Aelf, vaikka molemmat projektit käyttävät delegoitua todistusta panoksesta pikemminkin kuin puhdasta todistusta panoksesta.

Mistä ostaa ARDR

Voit ostaa ARDR-tunnuksia monista tärkeimmistä salauksesta salaukseen -vaihdoista, mukaan lukien Binance, Bittrex ja Huobi. Jos haluat ostaa ARDR: n fiatilla, Changelly tarjoaa tämän vaihtoehdon.

ARDR: n säilytyspaikka

Ardor tarjoaa oman lompakon, johon on integroitu Apple-, Windows- ja Android-käyttöjärjestelmät. Voit käyttää tätä lompakkoa myös Ignis-rahakkeiden tai muiden projektien rahakkeiden tallentamiseen Ardor-lapsiketjuihin.

Johtopäätös

Ardor tekee melko tärkeää työtä ajatellen uusia tapoja rakentaa blockchain-infrastruktuuria ja tietoturvaa. Jos se tehdään oikein, lopputulos voi olla ratkaisu, jonka kuka tahansa yritys voi toteuttaa. Se ei vaadi laajaa teknistä asiantuntemusta tai jatkuvaa huoltoa.

Nyt on kuitenkin useita muita kehitysalustoja, jotka tarjoavat kovaa kilpailua Ardorille. Joukkueella on paljon tehtävää, jos he aikovat pysyä käyrän edellä.

Viime kädessä seuraava vuosi tai kaksi osoittautuu todennäköisesti kaikkein kriittisimmäksi ajaksi Ardorille. Jos projekti voi osoittautua toimivaksi kehitysalustaksi muutamalle kriittiselle projektille, se voi osoittautua hyväksi pitkän aikavälin vedoksi.

Toimittajan huomautus: Sarah Rothrie päivitti tämän artikkelin 12. tammikuuta 2019 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Lisäresurssit

Yhteisön foorumi

Viserrys

Reddit

Erimielisyydet

Sähke

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me