Mikä on Cardano?

Cardano on a älykäs sopimusalusta, samanlainen kuin Ethereum, keskittyen turvallisuuteen kerrostetun arkkitehtuurin kautta. Itsekuvaus “kolmannen sukupolven lohkoketju” on ensimmäinen laatuaan, joka on luotu tieteellisestä filosofiasta ja rakennettu vertaisarvioitu akateeminen tutkimus.

Cardanon takana oleva tiimi luo sen sekä loppukäyttäjän että sääntelyviranomaisten mielessä. He yrittävät löytää keskitie, joka tasapainottaa sääntelyn tarpeen yksityisyyden ja hajauttamisen periaatteiden kanssa blockchain-tekniikan ytimessä.

Alusta käyttää myös ainutlaatuisesti Haskell, ohjelmointikieli, jolla on suuri vikasietoisuus. Blockchain-pohjaisten järjestelmien suhteellisen tuntemattoman tulevaisuuden ja monimutkaisuuden vuoksi on tärkeää rakentaa joustavuutta projekteihin. On melkein mahdotonta tietää, mitä järjestelmällä voi olla kuukausina tai jopa vuosina, joten on tärkeää, että käytössä on vankka kieli, kuten Haskell, joka sallii tietyn virhemarginaalin.

Toisin kuin jotkut muut salausprojektit, Cardano-tiimin tavoite ei ole muuttaa koko rahoitusjärjestelmää. Heidän tavoitteena on käyttää blockchain-tekniikkaa tuomaan pankkijärjestelmät paikkoihin, joissa niiden toteuttaminen on aiemmin ollut liian kallista – erityisesti kehitysmaissa.

Tässä Cardano-oppaassa käsitellään:

Kuinka Cardano toimii?

Cardanoa kehitetään kahdessa kerroksessa, jotka erottavat tilin arvojen pääkirja alkaen syy miksi arvot siirretään tililtä toiselle. Tämän erottelun ansiosta älykkäät sopimukset alustalla ovat joustavampia. Se tarjoaa myös yrityksille mahdollisuuden räätälöidä jokaisen sopimuksen muotoilu, yksityisyys ja toteutus vastaamaan paremmin heidän erityistapauksiaan.

Cardano Settlement Layer (CSL)

Cardano Settlement Layer (CSL) toimii saldon pääkirjana ja on alustan ensimmäinen kerros. Luotu parannukseksi Bitcoiniin, tämä kerros toimii kryptovaluuttana, joka on rakennettu valkoisesta paperista Ouroboros: Todistettavasti turvallinen todiste panoksen lohkoketjuprotokollasta kirjoittanut Aggelos Kiayias.

CSL käyttää a panoksen todistamisen konsensusalgoritmi luoda uusia lohkoja ja vahvistaa tapahtumia. Ja se sisältää:

 1. Kaksi komentosarjakielisarjaa
 1. Yksi asetettu siirtämään arvoa
 2. Yksi sarja parantaa peittosuojan tukea
 • Sivuketjut linkittää muihin kirjanpitoihin
 • Useita allekirjoitustyyppejä, mukaan lukien kvanttiresistentit allekirjoitukset
 • Useita käyttäjän myöntämiä varoja
 • Skaalautuvuus, jossa järjestelmän ominaisuudet kasvavat, kun lisää käyttäjiä liittyy
 • Cardano Computation Layer (CCL) -kortti

  Cardano Laskentakerros (CCL) on Cardano-alustan toinen kerros ja sisältää tiedot siitä, miksi liiketoimet tapahtuvat. Cardanon älykkäät sopimukset ovat tässä kerroksessa.

  Koska laskentakerros on irrotettu CSL: stä, CCL: n eri käyttäjät voivat luoda erilaisia ​​sääntöjä arvioidessaan tapahtumia.

  Voit esimerkiksi luoda käyttöoikeuskirjan, joka jättää pois kaikki tapahtumat, jotka eivät sisällä AML / KYC-tietoja – mikä tulee entistä tärkeämmäksi, kun lohkoketjun sääntely kasvaa jatkuvasti.

  Cardano-tiimi on luomassa uutta ohjelmointikieltä, jota käytetään älykkäiden sopimusten kehittämiseen CCL: ssä Plutus. CCL tukee myös Solidity-kieltä, Ethereum-älykkäiden sopimusten taustalla olevaa kieltä alhaisen varmuuden omaavilla sovelluksilla.

  Kehittäjien auttamiseksi Cardano sisältää myös Plutus-koodin viitekirjaston, joka on käytettävissä dapps-sovelluksissa. Tämän lisäksi tiimi luo joukon työkaluja koodin tarkistamiseksi ja koodin varmuuden parantamiseksi.

  KMZ-sivuketjut

  Cardano tukee sivuketjut perustuu Kiayiasin, Millerin ja Zindrosin (KMZ) uuteen pöytäkirjaan todisteet työtodistuksista. KMZ-sivuketjuprotokolla antaa varojen liikkua turvallisesti CSL: stä mihin tahansa CCL: ään tai mihin tahansa protokollaketjua käyttävään lohkoketjuun.

  Tämän protokollan avulla tietyt sääntelyvaatimukset täyttävät pääkirjat voivat olla vuorovaikutuksessa CSL: n kanssa ilman, että heidän on jaettava tietoja, joiden on pysyttävä yksityisinä.

  Daedalus-lompakko

  Daedalus on avoimen lähdekoodin lompakko luonut Cardano-tiimi. Se on monen valuutan lompakko jossa voit vaihtaa vapaasti tuettujen valuuttojen välillä. Lompakko aloittaa tuen laajentamisen Bitcoinilla ja Ethereum Classicilla.

  daedalus-lompakko

  Daedalus-lompakon käyttöliittymä

  Lompakko sisältää myös sovelluskaupan, joka sisältää Daedalus-yhteisön rakentamia sovelluksia. Voit ladata lompakon tällä hetkellä Windows ja Mac käyttöjärjestelmä käyttöjärjestelmät.

  ADA ja Ouroboros Proof-of-Stake

  Cardanon tiimi on asettanut, että niitä on enintään 45 miljardia ADA-kolikot, jotka koskaan luodaan. Uudet kolikot tulevat ekosysteemiin ja solmut validoivat tapahtumia ainutlaatuisen konsensusalgoritmin avulla, Ouroboros-panos (PoS).

  Tässä protokollassa korttipaikan johtajat luovat uusia lohkoja lohkoketjuun ja tarkistavat tapahtumat. Kuka tahansa, jolla on Cardano ADA -kolikko, voi tulla kolikkopelien johtajaksi. Kun “Seuraa Satoshia” algoritmi valitsee kolikon, joka sinulla on, sinusta tulee korttipaikan johtaja ja julkaiset uusia lohkoja verkkoon.

  Solmusi suorittaa tämän prosessin automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia kunkin tapahtuman manuaalisesta vahvistamisesta.

  Cardano-palkkiot

  palkkiot ADA: n siirtämiseksi vaihtelevat ja määritetään seuraavan yhtälön avulla:

  siirtomaksu = a + b * koko.

  a = vakio, joka on tällä hetkellä 0,155381 ADA

  b = jatkuvasti tällä hetkellä 0,000043946 ADA / tavu

  koko = tapahtuman koko tavuina

  Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että maksamasi vähimmäistapahtumamaksu on 0,155381 ADA ja nousee 0,000043946 ADA: lla jokaisen tavun kasvaessa tapahtumakokoa.

  Jokaisen liiketapahtumat aikakausi kerätään altaaseen ja jaetaan asianmukaisten kolikkopelien johtajien kesken. Aikakausi on yksinkertaisesti ajanjakso, jonka aikana kolikkopelien johtajat vahvistavat tapahtumat. Kun yksi aikakausi päättyy, seuraava alkaa heti.

  Valtiokonttori

  Muut kuin kolikkopelien johtajat, osa kustakin lohkopalkkiosta menee myös valtiovarainministeriöön. Jos haluat saada rahoitusta Cardano-ekosysteemiin osallistumiseksi, sinun on haettava tukea valtiovarainministeriön kautta. Sidosryhmät äänestävät sitten, hyväksytäänkö avustuksesi vai ei, mikä antaa sinulle rahoituksen. Treasury-yksikön tavoitteena on luoda itsensä ylläpitävä ekosysteemi, joka jatkaa kasvuaan kauan sen jälkeen, kun IOHK on saanut projektin päätökseen.

  Cardanon historia

  Cardano jakaa monet juuristaan ​​Ethereumin kanssa. Projektin kaksi perustajaa, Charles Hoskinson ja Jeremy Wood, olivat tärkeitä Ethereumin alkuvaiheissa vuonna 2013. Poistuessaan Ethereumista he liittyivät voimiin vuonna 2015 perustamaan Input Output Hong Kongin (IOHK), joka on yksi Cardanon takana olevista yrityksistä..

  Jos minulta kysytään miksi kryptovaluutta on olemassa, vastaan, koska se on olemassa ja tarvitsemme palautetta https://t.co/yxGiMLRDrW

  – Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) 18. syyskuuta 2018

  Itse asiassa kolme organisaatiota työskentelee yhdessä Cardanon kehittämiseksi:

  1. Säätiö
  2. Syöttöteho Hong Kong (IOHK)
  3. Emurgo

  Cardano Foundation on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka toimii projektin huoltajana. Sen tavoitteena on tukea ja kasvattaa Cardano-ekosysteemiä. IOHK on blockchain-suunnitteluyritys, joka keskittyy varsinaisen projektin rakentamiseen. Ja Emurgo on blockchain-projektihautomo, joka tarjoaa suuren osan rahoituksesta.

  Joukkue keräsi noin 63 miljoonaa dollaria lähes kaksivuotisen ICO: n aikana.

  Tiekartta

  Hanketta kehitetään jatkuvasti tiekartta, mutta se noudattaa viisivaiheista suunnitelmaa. Vaiheet ovat seuraavat:

  1. Byron – Tässä vaiheessa Cardano on parhaillaan. Se sisältää pääverkon alkukehityksen ja täydentävät toiminnot, kuten Daedalus-lompakon. Kaikki tähän vaiheeseen suunniteltu aikataulu on rakennettu, ja tiimi on parhaillaan tekemässä parannuksia.
  2. Shelley – Tässä vaiheessa verkko hajautetaan täysin. Ominaisuuksiin kuuluu valtuuskunnan ja panospoolin testiverkot.
  3. Goguen – Tiimi on parhaillaan suunnittelemassa tätä vaihetta. Tässä suunnitelmassa Cardanolla on virtuaalikone, nimeltään IELE, samanlainen kuin Ethereum Virtual Machine (EVM). Alustalla on myös universaali kielikehys tulevaa blockchain-tekniikkaa varten.
  4. Basho – Tiimi aikoo parantaa skaalautuvuutta, turvallisuutta ja suorituskykyä tässä vaiheessa. He toteuttavat myös Ouroboros Praosin, parannuksen alkuperäiseen Ouroboros-protokollaan.
  5. Voltaire – Viimeisessä vaiheessa Cardano ottaa käyttöön Treasury-mallin, joka tarjoaa verkostolle itsensä ylläpitävän ekosysteemin.

  Kilpailu

  Älykkäänä sopimusalustana Cardano kilpailee useiden vastaavien salausprojektien – etenkin Ethereumin kanssa. Projekti kilpailee myös useiden älykkäiden sopimusten kehittämiseen keskittyvien uudempien projektien, kuten EOS, Lisk, NEO ja NEM, kanssa. Näistä ylimääräisistä kilpailijoista Cardano on toiseksi suurin EOS: n takana.

  Kuten aiemmin mainittiin, joukkue yrittää erota itsensä keskittymällä skaalautuvuus vertaisarvioidun tutkimuksen avulla ja erittäin turvalliset koodauskäytännöt. Vaikka tämä strategia johtaakin hitaampaan tuotekehitykseen, se vähentää huomattavasti kriittisten virheiden ja showstopping-virheiden riskiä.

  Kaupankäynti

  Cardanolla oli pitkä ICO syyskuusta 2015 tammikuuhun 2017, ja ADA-merkki aloitti kaupankäynnin avoimilla markkinoilla lokakuussa 2017.

  ADA: n hinta pysyi suhteellisen vakaana marraskuun 2017 loppuun saakka, jolloin se hyppäsi ~ 0,03 dollarista (0,00000345 BTC) ~ 0,14 dollariin (0,0000142 BTC) 3 päivässä. Se on kasvua yli 360%.

  ADA nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 1,15 dollaria (~ 0,000077 BTC) tammikuun 2018 alussa, mutta on sittemmin seurannut muita salausvaluuttamarkkinoita pohjaan. Sillä oli piikki huhtikuussa 2018, mikä johtui ilmeisesti ADA: ta listavien pörssien lisääntymisestä sekä etenemissuunnitelman julkaisemisesta.

  Valitettavasti tällaisilla ilmoituksilla ei todennäköisesti ole vaikutusta kolikon etenemiseen. Suurimmat positiiviset vaikutteet hintaan jatkossa ovat todennäköisesti kumppanuusilmoitukset, etenemissuunnitelman saavutukset ja verkon lisääntynyt käyttö.

  Mistä ostaa ADA

  Sinä pystyt osta ADA useilla suurilla vaihtoalustoilla. Binancella on korkein pörssin ADA-kaupankäyntimäärä ja se tarjoaa kolikon kaupankäyntiparina Bitcoinin ja Ethereumin kanssa.

  Jos haluat ostaa ADA: ta useimmilla alustoilla, sinun on ensin ostettava Bitcoin tai Ethereum toisella alustalla ja siirrettävä se. GDAX ja Gemini ovat hyviä valintoja tämän prosessin aloittamiseksi.

  ADA on pian ostettavissa myös pankkiautomaattien verkon kautta Japanissa. Pankkiautomaatteja ei ole vielä saatavilla, eikä aikataulua ole annettu.

  Mihin ADA: ta säilytetään

  Saadaksesi palkinnon panoksesta sinun on todennäköisesti säilytettävä ADA: si lompakossa pörssin ulkopuolella.

  Tällä hetkellä ADA: n säilyttämiseen on vain yksi lompakko – virallinen Daedalus-lompakko. Lompakko on tällä hetkellä saatavana vain Macissa ja Windowsissa (anteeksi Linux-käyttäjät), mutta Android- ja iOS-matkapuhelinten arvioidaan julkaistavan pian.

  Ledger työskentelee a kolmas osapuoli rakentaa ADA-tuki tuotteisiinsa. Sen pitäisi olla valmis käyttöönotossa Shelley-vaihe.

  Johtopäätös

  Cardano on kunnianhimoinen projekti, jolla puututaan lukuisiin salausteollisuuden ongelmiin. Nähtyään Ethereumin mahdolliset tietoturva-aukot DAO-hakkeroinnin ja äskettäisen Parity-lompakon fiaskon kautta on mukava nähdä, että Cardano keskittyy koodinvalvontaan ja vertaisarvioituihin turvatoimenpiteisiin.

  Tämä tulee kuitenkin maksamaan. Kun painotat niin turvallisuutta, älä odota nopeita tuotepäivityksiä. Sen sijaan sinun pitäisi nähdä tämä pitkäaikaisena projektina, jolla on paljon potentiaalia.

  Toimittajan huomautus: Steven Buchko päivitti tämän artikkelin 10.2.2018 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

  Muita Cardano-resursseja

  Facebook

  Viserrys

  Reddit

  YouTube

  Chat

  Github

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me