Joko sen maineesta johtuen ”Ethereum-tappajana”, neljän miljardin dollarin ICO: na tai bugisena koodina, EOS on kiihdyttänyt mediaa. Satunnaisena tarkkailijana nämä uutiset voivat olla antaneet sinulle enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Esimerkiksi “Mikä on EOS-edustaja ja miksi jokaisessa artikkelissa mainitaan heidät?”

No, olemme täällä auttamassa. Tässä selittäjässä tutkitaan mitä EOS-edustajat ovat ja kuinka tärkeitä ne ovat kryptovaluutan verkossa. Ennen kuin puhumme edustajista, meidän on ensin käsiteltävä EOS: n konsensusmekanismia, Delegated Proof of of Stake (DPoS).

Delegoitu panos (DPoS)

Olet ehkä kuullut Proof-of-Work (PoW) tai jopa Proof-of-Stake (PoS), mutta DPoS on suhteellisen harvinainen kryptovaluutassa. Toisin kuin PoW tai PoS, joissa kuka tahansa voi tarkistaa tapahtumia ja tuottaa lohkoja, tietyt solmujoukot ylläpitävät DPoS-lohkoketjua. Osallistujat äänestävät näistä solmuista samalla tavalla kuin Yhdysvaltain vaalit. Voit tarkastella DPoS: ää blockchainien demokraattisena tasavallana.

Koska valitut solmut tuottavat vain lohkoja, he ovat ainoat osallistujat, jotka saavat lohkopalkintoja. Joidenkin DPoS-verkkojen edustajat jakavat kuitenkin lohkopalkinnot heidän äänestäneiden käyttäjien kanssa.

DPoS-lohkoketjun etuna on sen skaalautuvuus. Nämä lohkoketjut pääsevät yleensä yksimielisyyteen nopeammin kuin perinteiset PoW- tai PoS-ketjut, koska validointisolmujen määrä on rajallinen. Esimerkiksi 21 EOS-edustajan solmua validoi tapahtumia paljon tehokkaammin kuin Ethereumin yli 15 tuhatta solmua.

Tällä parannetulla skaalautuvuudella on tietysti haittoja. Vähemmän lohkoketjua ylläpitäviä solmuja johtaa enemmän keskitykseen ja voi aiheuttaa joitain turvallisuusriskejä.

Muut kuin EOS, suosittuja DPoS-salausvaluuttoja ovat Ark, Lisk, BitShares ja Steem. On syytä huomata, että BitShares, Steem ja EOS ovat kaikki saman henkilön, Dan Larimerin, luomia.

EOS-edustajat – selitys

EOS-tunnusten haltijat äänestävät edustajia panemalla merkkinsä. 21 eniten ääniä saaneesta edustajasta tulee Estä tuottajat tehokkaasti ylläpitää verkkoa.

Tunnuksen haltijana voit vaihtaa ääntäsi milloin tahansa. Joten jos lohkotuottaja toimii yhteisön edun vastaisesti, jäsenet yksinkertaisesti äänestävät heidät.

Kuten aiemmin mainittiin, EOS-edustajat ovat vastuussa tapahtumien validoinnista, uusien lohkojen luomisesta ja EOS-verkon ylläpidosta. Vastineeksi palveluksestaan ​​he saavat merkkipalkkioita Estä tuottajan palkintopotti.

EOS-edustajien palkkiot

EOS: n vuotuinen inflaatio on viisi prosenttia. Kaksikymmentä prosenttia tästä (tai yksi prosentti kokonaismäärästä) tulee Block Producer Reward Pooliin vuosittain. EOS-edustajat saavat rahakkeita tältä poolilta suhteessa heidän saamaansa äänimääräyn.

EOS: n edustajien estopalkinnot

EOS: n edustajien estopalkinnot

Tällä hetkellä EOS: n ylin edustaja EOSLaoMao saa 866 EOS joka päivä. Muunnettuna Yhdysvaltain dollareiksi se on päivittäinen palkka, joka on yli 5000 dollaria. Ei huono.

Vaikka et kuulu 21 parhaan EOS-edustajan joukkoon, ansaitset silti. Ensimmäisen 72 (tämän kirjoituksen jälkeen) suosion mukaan edustajat ovat valmiustilan tuottajia. Vähiten ääniä käyttävä valmiustilan tuottaja kerää edelleen 100 EOS: ta päivässä, noin 500 dollaria päivässä nykyisellä EOS-hinnalla.

Keitä ovat EOS: n edustajat?

Kuka tahansa, jopa sinusta, voi tulla EOS-edustajaksi. Tällä hetkellä edustajia on yli 400, ja lukumäärän pitäisi jatkaa kasvuaan. Kaikki EOS-tunnuksen haltijat voivat ja heidän pitäisi äänestää edustajien puolesta. Kuitenkin alle 40 prosenttia on tehnyt niin toistaiseksi.

Nykyinen 21 lohkotuottajan joukko sijaitsee ympäri maailmaa. He asuvat New Yorkissa, Japanissa, Ruotsissa ja Kanadassa muun muassa. Asioiden vaihto-puolella Huobi ja Bitfinex ovat molemmat läsnä myös EOS Block Producers -tuotteina.

Kiista

Jotkut salausyhteisön jäsenet ajattelevat, että 21 EOS-edustajalla on aivan liian paljon hallintaa hajautetun ekosysteemin. Nämä edustajat saavat paitsi huomattavan määrän EOS-tunnuksia, mutta voivat myös jäädyttää tilejä ja peruuttaa tapahtumia.

He ovat jäädytti seitsemän tiliä jo yhdessä tapauksessa. Ja heitä on painostettu ryhtymään toimiin enemmän.

Jotkut vastustajat kokevat myös, että vaihdon ei pitäisi olla edustaja. Koska heillä on suhteettoman paljon rahakkeita, he voivat käyttää äänivaltaansa varmistaakseen, että he pysyvät 21 parhaan joukossa.

Mikä on EOS-edustaja? – TL; DR

Samoin kuin Bitcoin-kaivosmies, EOS-edustaja on vastuussa tapahtumien validoinnista ja lohkojen luomisesta EOS-lohkoketjuun. Kaivostoimintaa ei kuitenkaan ole.

Sen sijaan edustajat valitaan rahakkeiden haltijoiden kautta delegoidun vaakakuvan konsensusmekanismin kautta. 21 eniten ääniä saanutta edustajaa ansaitsee Block Producer -tittelin. Lohkotuottajat ovat vastuussa lohkojen tuottamisesta. Vastineeksi he saavat EOS-tunnuksia.

EOS: n haltijat voivat vaihtaa ääntä milloin tahansa, joten Block Producers -lista voi olla tänään erilainen kuin huomenna.

EOS-edustajamenetelmää ei ole lainkaan testattu, ja se on jo saanut paljon kritiikkiä. Ei ole kuitenkaan lohkoketjua, jolla ei olisi vikoja. Lohkoketju-ala on myös tarpeeksi uusi, jotta EOS-yhteisö voi löytää toimivan ratkaisun pitkällä aikavälillä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me