Mikä on EOS?

EOS on a blockchain-alusta Ethereumin kaltaisten hajautettujen sovellusten (dapps) kehittämiseen toiminnassa. Itse asiassa kannattajat ovat kutsuneet sitä Ethereumin tappajaksi. Se tekee dapp-kehityksestä helppoa tarjoamalla käyttöjärjestelmän kaltaiset palvelut ja toiminnot, joita dapps voi käyttää.

EOS: n idea on tuoda yhteen älykkäiden sopimustekniikoiden parhaat ominaisuudet ja lupaukset (esim. Bitcoinin turvallisuus, Ethereumin laskentatuki). Yksinkertaisesti sanottuna EOS-yhteisö pyrkii tarjoamaan yhden yksinkertaisen, massiivisesti skaalautuvan dapp-alustan jokapäiväiselle käyttäjälle.

Tässä aloittelijan oppaassa kerromme:

Kuinka EOS toimii?

EOS-visiona on rakentaa blockchain dapp -alusta, joka voi turvallisesti ja sujuvasti skaalata tuhansiin tapahtumiin sekunnissa, samalla kun se tarjoaa käyttökokemuksen sovelluskehittäjille, yrittäjille ja käyttäjille. He pyrkivät tarjoamaan täydellisen käyttöjärjestelmän hajautetuille sovelluksille tarjoamalla palveluja, kuten käyttäjän todennus, pilvitallennus ja palvelinpalvelimet.

Ole aito (ated)

EOS-verkko on valmis käyttöympäristö sovelluksille, jonka avulla voit käyttää täysin varustettua todennusjärjestelmää. Käyttäjätilit, joissa on erilaiset käyttöoikeustasot ja omat paikallisesti suojatut käyttäjätiedot, ovat verkon ominaisuus. Voit myös jakaa tietokannan käyttöoikeuden tilien välillä ja tallentaa käyttäjätietoja paikalliselle koneelle estoketjun ulkopuolella.

Varastettujen tilien palauttaminen leivotaan myös järjestelmään. Sinulla on useita tapoja todistaa henkilöllisyytesi ja palauttaa pääsy vaarantuneelle tilille.

Pidä se pilvessä

Palvelinpalvelin ja pilvitallennus ovat myös osa EOS-järjestelmää. Sovelluskehittäjänä voit rakentaa ja ottaa käyttöön sovelluksia, joissa on järjestelmän tarjoama isäntä, pilvitallennus ja latauskaistanleveys. Tämä avaa sinut toteuttamaan ideoitasi todellisuudessa ilman tallennus- ja kaistanleveyden turvaamisen vaatimuksia.

Kehittäjänä sinulla on myös pääsy tallennuksen ja kaistanleveyden käyttöanalytiikkaan suoraan EOS: lta ja pystyt asettamaan rajoituksia tietyille sovelluksille. Maksat näistä palveluista panemalla merkkejä.

Suurentaminen


Yleisimmät lohkoketjut (ajattele Bitcoinia ja Ethereumia) käyttävät yksimielisyyttä tilasta, mikä tarkoittaa, että milloin tahansa kaikki verkon tietokoneet voivat tarkistaa koko lohkoketjun nykyisen tilan. Se auttaa estämään petoksia ja vahvistamaan tapahtumia. Lohkoketju on näissä tapauksissa kaavio järjestelmän tilasta. Ja kun jokainen uusi lohko liittyy lohkoketjuun, verkon solmut ottavat jokaisen tapahtuman lohkosta ja päivittävät kunkin kyseisiin tapahtumiin liittyvän osoitteen tilan.

Toisaalta EOS toteuttaa konsensuksen tapahtumista. Kun käytetään konsensusta tapahtumista, keskitytään tapahtumiin (tai yksinkertaisesti viesteihin) valtion sijaan. Sen sijaan, että tarkistettaisiin verkon tila milloin tahansa, solmut tarkistavat toistaiseksi tapahtuneet tapahtumat seuratakseen verkon tilaa. Järjestelmässä kestää kauemmin tapahtumien historian vahvistaminen uudelleen, kun se käynnistetään uudelleen, mutta se pystyy käsittelemään paljon suuremman tapahtumien läpimenon suorituksen aikana.

Yksinkertaisesti sanottuna verkko voi skaalata miljoonaan tapahtumaan sekunnissa portista yhdellä koneella, teoriassa ääretön skaalaus mahdollista samanaikaisesti useiden koneiden välillä.

EOS-logo avaruudessa

EOS on alusta hajautetuille sovelluksille (dapps).

Vapaa käyttää

Oletusarvon mukaan EOS-alustalle rakennettu sovellus ei vaadi mikromaksuja loppukäyttäjät lähettämään tapahtumia ja suorittamaan tehtäviä estoketjussa. Yksittäiset sovelluskehittäjät määrittävät, miten käyttäjät maksavat maksutapahtumia. Joten yritykset voivat vapaasti laatia omat kaupallistamisstrategiansa.

Ominaisuudet, ei vikoja

EOS-järjestelmä tarjoaa hallintamallin, joka perustuu lohkotuottajiin kuin äänestykseen siitä, mitkä tapahtumat vahvistetaan, onko sovellus käynnissä oikein, sekä muutoksiin yksittäisten sovellusten lähdekoodissa ja itse järjestelmässä. Yhteisö voi aktiivisesti päivittää, päivittää ja korjata järjestelmän virheitä demokraattisesti ja turvallisesti.

Ei ongelmia esiintymisessä

Järjestelmä vähentää latenssia ja maksimoi suorituskyvyn jäsentämällä jokaisen lohkon (tuotettu 0,5 sekunnin välein) vieläkin hienommin peräkkäisiksi syklit. Syklit sisältävät langat jotka kulkevat rinnakkain syklien sisällä. Tämän strukturoinnin avulla voit lähettää ja vastata tapahtumiin yksittäisten lohkojen sisällä ja lohkojen välillä, jolloin vasteajan teoreettinen alaraja laskee yksinkertaisesti sanoman lähetysaikaan verkossa.

Tekninen valkopaperi hahmottaa paljon hienovaraisia ​​ominaisuuksia ja yksityiskohtia, jotka olemme jättäneet tässä lyhyeksi.

Tiekartta, joukkue ja yhteisö

EOS-projektin loi yritys nimeltä Estä yksi. Yritystä johtaa Dan Larimer (sekä Bitsharesin että Steemitin perustaja) ja Brendan Bloomer. Molemmat tarjoavat vakavan kokemuksen salausmaailmasta ja ovat olleet julkisesti aktiivisia koko tekniikan edistämisessä omien projektien lisäksi.

EOS Dawn 1.0 julkaistiin 14. syyskuuta 2017, Dawn 2.0 -julkaisu toi resurssien seurannan ja lohkojen välisen viestinnän 4. joulukuuta 2017, ja Dawn 3.0 -julkaisu (projektin virallinen käynnistys) tapahtui huhtikuussa 2018..

EOS: n takana oleva yhteisö on elinvoimainen ja globaali, ja niin sijoittajat kuin avustajatkin rakastavat sitä paljon. Meetups ovat yleisiä, taide luodaan, Sähke ryhmä on aktiivinen, ja sivustosta löytyy lisää yhteisöjä Facebook, Viserrys, ja Steemit.

EOS-taide

Taide on suosittua yhteisön keskuudessa.

EOS-verkossa on tällä hetkellä yli 100 dappia. Valitettavasti aktiivisuus näillä dappeilla puuttuu jonkin verran. Aktiivisin sovellus, PRA CandyBox, on juuri ohi 6000 päivittäistä aktiivista käyttäjää. Tämä määrä on kuitenkin huomattavasti korkeampi kuin Ethereumin suosituin dapp, IDEX-hajautettu pörssi, jossa on tällä hetkellä hieman yli 1000 päivittäistä aktiivista käyttäjää.

Kiista

Muu kuin ehkä Ripple (XRP) tai Bitcoin Cash (BCH), EOS on luultavasti avaruuden polarisoivin projekti. Vastustajat väittävät, että hanke on keskitetty voimakkaasti sen toteuttamisen vuoksi delegoidun osuuden todistamista koskevaan konsensusmekanismiin, jossa vain 21 lohkotuottajaa tarkastaa tapahtumat. Lisäksi monilla yhteisön jäsenillä tuntuu siltä, ​​että projektin vuoden mittainen 4 miljardin dollarin ICO olisi parhaimmillaan huolimaton ja ahne tai pahimmillaan jopa petollinen.

Myös EOS-verkossa on ollut kohtuullinen osuus virheistä. Useat kriittiset haavoittuvuudet esiin johtivat alustan pääverkon käynnistämiseen, jolloin monet ihmiset naarmuivat päänsä miettien, miten ne voisivat tapahtua niin suurella budjetilla. Jopa julkaisun jälkeen hyväntahtoiset hakkerit jatkoivat virheestä ilmoittamista virheen jälkeen.

EOS-tunnus ja kaupankäynti

EOS-tunnuksen myynti oli ainutlaatuinen. Se tapahtui koko vuoden, 26. kesäkuuta 2017 alkaen, 350 jakelujaksolla. Jokaisen jakson lopussa kyseiselle kaudelle nimettyjen rahakkeiden kokonaismäärä jaettiin avustajille jakamansa ETH: n määrän jaettuna maksun kokonaismäärällä.

EOS-tunnusten jakelu

Projekti keräsi 4 miljardia dollaria vuoden mittaisessa ICO: ssa.

Tänä aikana suurin osa suurimmista pörsseistä listasi EOS-tunnukset. Siksi markkinat määrittelivät pääasiassa hinnan. Tämä avasi myynnin kaikille kiinnostuneille ja antoi paljon aikaa seurata tiimin kehitystä ja edistymistä ennen osallistumista. Tulos on ollut yksi tuottoisimmista token-myynneistä tähän mennessä ja paljon kasvua tunnukselle sillä välin.

Itse EOS-tunnus ei toimi. Se on hyödyllinen vain siinä mielessä, että kehittäjän on kehitettävä sovelluksia kehittäessään niitä omien sovellustunnustensa luomiseen. Ja jokaisen sovelluksen hyväksyminen alustalla riippuu merkkien haltijoiden äänestyksestä.

Kaupankäynti

ICO: n sulkemisen jälkeen EOS-hinta laski jyrkästi korkeimmasta 4,85 dollarista (~ 0,00181 BTC) yli yli 0,50 dollariin (~ 0,000093 BTC). Kolikon hinta on ollut siitä lähtien vuoristoradalla ja noussut kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle 21,46 dollaria (~ 0,00227 BTC) ennen tasaantumista nykyiseen hintaansa noin 5,40 dollaria (~ 0,000837 BTC).

Yllättäen tämä ennätyskorkea ei tapahtunut vuoden 2017 loppupuolella tapahtuvan markkinapullon aikana. Se tapahtui sen sijaan huhtikuun 2018 lopussa. Tämä suuri juoksu tapahtui suoraan alustan pääverkon ja eosDAC-maapallon käynnistämisen kanssa. 15. huhtikuuta.

Kirjojen pääverkkolaskun myötä hintoihin vaikuttava vaikutus on yksinkertaisesti enemmän EOS dapp -käyttöä. Suuret kumppanuudet ja laajamittainen yrityskäyttö voivat viedä tämän eteenpäin.

Kuinka ostaa EOS

Yksinkertaisin tapa ostaa EOS on ostaa se Binancelta joko USDT: llä, BTC: llä tai ETH: lla. Voit ostaa sen myös Bitfinexistä, Huobista tai OKExistä, vaikka prosessi ei välttämättä ole yhtä suoraviivainen.

Jos sinulla on tällä hetkellä vain USD (tai mikä tahansa muu fiat), sinulla on joitain lisävaiheita. Ensin sinun on luotava tili alustalle, joka tukee fiat-salausta. Gemini, GDAX ja Coinbase ovat kaikki suosittuja vaihtoehtoja.

Kun olet luonut tilin, sinun on linkitettävä pankkitilisi ja lähetettävä USD alustalle. Sieltä osta Bitcoin.

Nyt kun omistat Bitcoinin, lähetä se alkuperäisestä pörssistäsi Binanceen. Lopuksi, Binancessa, vaihda Bitcoinisi EOS: lle.

Mihin säilyttää EOS

Sinulla on useita yhteisön luomia lompakoita, joista voit valita, kun tallennat EOS-tunnuksiasi.

Greymass-lompakko näyttää olevan yhteisön ylivoimainen suosikki. Siinä on kaikki mitä tarvitset rahakkeiden tallentamiseen ja Block Producers -äänestykseen helppokäyttöisessä asettelussa.

Simpleos on toinen hyvä vaihtoehto, jota yhteisön jäsenet suosittelevat. Kuten nimestä voi päätellä, lompakossa on selkeästi keskitytty yksinkertaisuuteen, jonka myös aloittelevien merkkien haltijoiden tulisi tuntea olonsa mukavaksi.

Jos olet teknisesti taitavampi, voit aina käyttää Komentoriviliittymän (CLI) lompakko sisältyy lohkoketjuun. Tämä lompakko on avoimen lähdekoodin ja toimitetaan suoraan Block.onelta, joten se on turvallisin veto.

Johtopäätös

EOS on kiistanalainen projekti dapp-areenalla, jolla on todistettu joukkue, ylevä visio, mutta toistaiseksi kyseenalainen toteutus. Neljän miljardin dollarin budjetin pitäisi kuitenkin olla enemmän kuin tarpeeksi, jotta projekti voisi saavuttaa kaiken suunnitellun. Seuraavat pari vuotta ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta alusta saisi jalansijaa dapp-markkinoilla.

Rakasta tai vihaa sitä, yksi asia on varma: EOS ei mene mihinkään pian.

Toimittajan huomautus: Steven Buchko päivitti tämän artikkelin 10.28.2018 vastaamaan projektin viimeaikaisia ​​muutoksia.

Lisäresurssit

Verkkosivusto

Github

Youtube

Viserrys

Facebook

Keskitaso

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me